Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1623

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 gru 2017, 20:50

Diabły największym przegranym maratonu świątecznego :/ Oby chociaż w LM się ogarnęli i powalczyli ...
:foch: strzelam na Mou i MU, przynajmniej do Nowego Roku.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 20:51

Aha, Lukaku to na bank nie zagra z Evertonem i nie wiadomo na jak długo wypadnie, jutro lekarze mają powiedzieć. Mourinho zaś właśnie potwierdził, że Zlatan wypada na miesiąc. Zostajemy bez napastnika.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 20:52

Ci co mieli zagrać kupę. Zagrali.

Ja swoje zdanie podtrzymuje.

Niezależnie od tego czy Mou zachowa stołek czy nie. Od razu warto zresztą uprzedzić, że nie będę bronił kogoś jak sam się nie obroni wynikami.

Tak czy siak z Matą, Mikitarjanem na kluczowych pozycjach nic nie wygramy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2017, 20:57

Kamil232 pisze: Tak czy siak z Matą, Mikitarjanem na kluczowych pozycjach nic nie wygramy.
Ormianin dziś poslał ładną piłkę do Lingarda, ten spudłował.
Jak tam oceniacie okazje Pogby? Jakby nie dotknął, to by wpadło? Ja nie widziałem dokładnie, ale jak by wpadło, to mam kandydata na kozła ofiarnego ;)
Carbon pisze: Zostajemy bez napastnika.
a Rashford i Martial to co? Nie moga na szpicy zagrać?

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 30 gru 2017, 20:58

Kolejny mecz bez historii, ale dwie rzeczy mi się nasunęły na myśl:

1) Chyba był to gwóźdź do trumny Mkhitaryana i jego kariery na Old Trafford. Oprócz prawie-asysty do Lingarda pokazał się z bardzo słabej strony, fatalne próby dośrodkowań. Może to kwestia braku gry w ostatnim czasie, ale raczej to już nie ma większego znaczenia. Z ostatnich okoliczności wynika, że to spotkanie miało stanowić być albo nie być Armeńczyka (czy tam Ormianina) w MU. Szkoda, bo po pierwszych meczach sezonu wydawało się, że w końcu zacznie spełniać oczekiwania i będzie pewniakiem na 10.

2) Shaw stara się być ciągle pod grą, dużo piłek przychodzi przez niego, ale brakuje mu efektywności w końcowej fazie akcji. Zazwyczaj jego próby dogrania w pole karne są blokowane, a jeśli już przejdą dalej, to nie stanowią większego zagrożenia. Bardzo łatwo to zauważyć przy dobrze działających od początku sezonu na bokach obrony Valencii i Youngu. Eh, gdyby nie to pieprzone złamanie nogi, niesamowicie wyglądał na początku sezonu do momentu kontuzji...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 21:00

Jedna piłka na cały mecz. Bez żartów.

Ciekawe ile miał strat.

Na moje by wpadło. Ale już się przyzwyczaiłem, że opierając grę na Czarnoskórych niektóre rzeczy trzeba wkalkulować.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2017, 21:03

ale to co maxskr pisze - może z marszu nie zacznie wymiatać? Początek sezonu miał kapitalny, 5 asyst w pierwszych 3 meczach i zapowiadało sie, ze będzie kluczowym zawodnikiem. Co się stało? Później słabsze mecze, ława i od tego czasu praktycznie nie grał. W tych pierwszych meczach grał na innej pozycji, że wymiatał i nagle przestał? Ja tam nie śledzę każdego waszego meczu, wiec mi umknęło czemu nagle zaczął się kopać po czole, jak miał takie wejście w sezon...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 21:03

fieldy pisze: Ormianin dziś poslał ładną piłkę do Lingarda, ten spudłował.
Nie no, proszę Cię, Mkhitaryan dostał dziś chyba ostatnią szansę i zagrał fatalnie, najgorzej na boisku chyba.
fieldy pisze: Jak tam oceniacie okazje Pogby? Jakby nie dotknął, to by wpadło? Ja nie widziałem dokładnie, ale jak by wpadło, to mam kandydata na kozła ofiarnego ;)
Trafiłaby w słupek, ale czy by weszła do bramki? Mam wątpliwości.
fieldy pisze: a Rashford i Martial to co? Nie moga na szpicy zagrać?
Żaden z nich nie grał na dziewiątce od dawien dawna. Rashford dziś zresztą pokazał, że on się na dziewiątkę nie nadaje.
janop pisze: A może to po prostu jest powtórka z Chelsea i zawodnicy nie chcą już Mou?
Wątpię, ale nawet jeśli by tak było, to każdy z nich powinien dostać liścia. Bo mnie nie obchodzi kogo oni chcą, oni mają dostarczać wyniki.
maxskr pisze: Shaw stara się być ciągle pod grą, dużo piłek przychodzi przez niego, ale brakuje mu efektywności w końcowej fazie akcji.
Dostał opierdziel od Mourinho, więc to też mogła być jego ostatnia szansa na wykazanie się.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2017, 21:06

Carbon pisze: Rashford dziś zresztą pokazał, że on się na dziewiątkę nie nadaje.
pamiętam jeden z jego pierwszych spotkań, może nawet pierwszy w wyjściowym składzie. United w rozsypce, Arsenal miał pewnie wygrać i Rash zdobył 2 gole grając na szpicy

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 21:09

Akurat w tym meczu każdy zagrał kupę.

Rashford od paru tygodni wygląda słabo. Martial drugi mecz słaby.

Wyglądają na zajechanych a to już wina Mourinho.

Ferguson kiedyś mówił. W święta nikt jeszcze Mistrzostwa nie wygrał. Ale przegrało wielu.

My go przegraliśmy przed świętami.

A w święta sprawiliśmy, że do końca będzie walka o TOP 4.

Jak TOP 4 nie będzie czy nawet TOP3 to Jose może się pakować.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 gru 2017, 21:13

No tak. Rashford już się nie nadaje na dziewiątkę :mrgreen:

Zresztą, można grać na dwóch napastników. Spróbować Rasha z Martialem, ewentualnie zamiast jednego z nich dać Lingarda.

My tu dalej o personaliach. Ludzie tłumaczyli mizerię w derbach faktem, że nie grał Pogba. To rzekomo brak Francuza powodował, że nie byliśmy wtedy w stanie wymienić dwóch podań. Pogba wrócił, a my rozgrywamy kolejny bezbarwny mecz. Zaskakujące? Nic z tych rzeczy. Niektóre indywidualne akcje zawodników przykrywały po prostu fakt, że ta drużyna nie ma za bardzo pomysłu na rozgrywanie akcji. Po prostu.

Szkoda strzępić ryja.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 30 gru 2017, 21:35

Carbon pisze: Dostał opierdziel od Mourinho, więc to też mogła być jego ostatnia szansa na wykazanie się.
Tych opierdzielów od Mourinho już trochę było i u różnych piłkarzy różne były skutki, więc ciężko wywróżyć ;)

Gdzieś koło 2 sezonu LVG doszło do mnie, że te czasy wielkości nam boleśnie uciekły i będzie cholernie trudno wrócić na właściwe tory. O ile przyjście Mourinho nie było moim marzeniem, jednak byłem przekonany, że to przynajmniej obranie kursu na wygrywanie, tak teraz widzę to w coraz ciemniejszych barwach. Nie wspominając o kompletnym braku radości z oglądania właściwie każdego meczu, co jeszcze do nie tak dawna towarzyszyło meczom United przez lata. A chyba o to w tym wszystkim chodzi. Samo zdobywanie trofeów, jeżeli nie wiąże się to z czerpaniem przyjemności z drogi, która do nich wiedzie, jest dla mnie bezcelowe. Oj Fergie, rozpieściłeś nas przez te dekady :P

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 21:42

Ja gdybym miał teraz wybór, to bym ustalił limit wydania maksymalnie 50 mln euro na jedno okienko, ogrywał akademię maksymalnie, ale nakazał grać ofensywny futbol. :mrgreen: Nawet by mnie niewiele obchodziło, kto by to trenował, pewnie byśmy nawet na Ligę Europy się nie łapali, ale ile radochy by było ze zwycięstw!

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 30 gru 2017, 22:02

Myślę, że większości narzekających na styl Mourinho nie chodzi nawet o to, żeby grać ofensywnie, ale w sposób zrównoważony i dopasowany do sytuacji. Nikt nie wymaga wyjścia na City z jednym stoperem, tylko nastawienia, które pokazuje, że już teraz aspirujemy do bycia na topie, przynajmniej w Anglii. Po niektórych widać, że męczą się w tej wyrachowanej grze i wcale nie wykluczałbym ewentualności, o której pisał janop - piłkarze mogą zaczynać tracić cierpliwość, zwłaszcza obserwując rozwój sąsiadów z niebieskiej części miasta. Mówiąc wprost - z tej drużyny prawdopodobnie można wycisnąć o wiele więcej tu i teraz, jednak sposób, w który próbujemy to zrobić od jakiegoś czasu niekoniecznie temu sprzyja.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 gru 2017, 22:53

powinien być ban dla Younga i to długi ale gra dla MU wiec bana nie bedzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”