Kto bedzie mistrzem Niemiec w sezonie 05/06 ?

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

kto bedzie mistrzem :) ?

Bayern
36
53%
Schalke
6
9%
Leverkusen
7
10%
Bremen
5
7%
Hertha
3
4%
Stuttgart
1
1%
Dortmund
7
10%
inny
3
4%
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Kto bedzie mistrzem Niemiec w sezonie 05/06 ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 13 lip 2005, 13:22

Tak drodzy forumowicze te pytanie kieruje wlasnie do was :D
jak wiadomo co rok wszyscy o tym gadaja , wiec i w tym nie bedzie inaczej ,

przedstawie tutaj moja mała analize ...

Bayern - heh jak co roku wszyscy daja mu najwieksze szanse na mistrza .. no i w tym nie bedize inaczej .... ja widze bayern najnizej w tym sezonie na drugim miejscu ... no moze na trzecim ale to by juz sie musiala stac jakas katastrofa ...

sch*lke- hmm powiedizalem kiedys ze to druzyna jednego sezonu ... i tego sie trzymie ... co prawda wzmocnili sie , ale o champions league beda musieli sie postarac .. ja ich raczej widze w uefa cup :)

bremen i hertha - bremen mial juz swoj czas , watpie zeby powtorzyli sukces w tak krotkim czasie , beda w gorze tabeli ale napewno nie na jakiejs swietnej pozycji ... a hertha ? zyczylbym im mistrzostwa ... ale po prostu jest to zbyt malo doswiadczona druzyna ( jako calosc ) i w tym roku takze mistrzostwo dla herthy nie jest przeznaczone ..

Stuttgart - hmm raczej obnizyli loty .. w tym sezonie moze byc jeszcze gorzej .. co prawda duzo wielkich zmian w calym VFB .. ale wszystko tam sie dzieje za szybko i zbyt chaotycznie ... sukcesu im nie wroze.

Bayer Leverkusen - hehe kolejna druzyna ( juz 2 ) ktorej zyczylbym mistrzostwa .. ale jak zwykle jest jakies "ale" ... niby mocny sklad jest .. niby Bayer gra ładnie ... ale ta druzyna posiada niesamowity dar przegrywania meczy z wlasnej winy ... jezeli teraz znowu sie to bedzie powtarzac to nic lepszego jak miejsce ktore zajeli w tym sezonie ich nie czeka.

Borussia Dortmund - hmm tu sie nie bede wypowiadac .. niech ktos inny to zrobi , bo wiadomo jako fanatyk :D nie moge racjonalnie wskazac szans Borussii na najblizszy sezon , ale jestem bardzo ciekawy jak wy je widzicie 8)

i na tym skoncze bo chyba wiecej druzyn nie ma realnych szans na powalczenie o mistrzostwo ..

pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2005, 14:28 przez rebuzz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 13 lip 2005, 13:51

Moje zdanie nie może być inne, jak to, że BAYERN zostanie mistrzem Niemiec. Zagrozić im mogą Schalke i Werder, ale myśle, że te drużyny powalczą ze sobą o drugie miejsce. Nie można wykluczyć oczywiście jakiejś niespodzianki 8)

Jak będzie to zobaczymy :P

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 13 lip 2005, 14:02

napewno głównym kandydatem bedzie bayern, ale jesli wygra ktos inny to bede zadowolony :lol: moze bayer albo stuttgard pomieszaja szyki :twisted:

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 13 lip 2005, 15:25

Jak dla mnie murowanym faworytem do wygrania Bundesligi jest Bayern Monachium. Jest zdecydowanie najlepszym klubem w lidze niemieckiej. Przy obecnym składzie i szkoleniowcu praktycznie tylko katastrofa spowodowałaby miejscej niższe niż pierwsze. Bayern ma to do siebie, że praktycznie wykupuje wszystkich najlepszych w Bundeslidze. Choc sytuacje klubu z Bawarii może skomplikowac odejście siły napędowej - Michaela Ballacka, oraz możliwy spadek formy Kahna.
Przy dużym szczęściu mistrzem może zostac Bayer Leverkusen, który się wzmacnia, a do tego ma również jednego z najlepszych szkoleniowców w Niemczech. W sercu liczę na Borussie Dortmund. Jednak murowanym faworytem jest Bayern Monachium.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 13 lip 2005, 17:39

Ja stawiem na Dortmund
nie moge racjonalnie wskazac szans Borussii na najblizszy sezon
ja tez nie, ale mam jakies przeczucie ze w przyszlym sezonie bedzie ostra walka miedzy Borusia, Bayernem i Bayerem. Chcialbym zeby nie wygral obecny mistrz dlatego ze nie przepadam za ta druzyna.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 lip 2005, 18:03

Napewno najlepsza drużyna mimo iz nie przepadam za bawarczykami jest Bayern.Nawet ich druga jedenastka jest w stanie pokonac inne druzyny bundesligi.Dlatego stawiam na Bayern Monachium.Choc mam wielką nadzieje ze sezon bedzie wyrównany i Schalke, Werder, Hertha, Leverkusen bedzie dreptac im po pietach.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 13 lip 2005, 18:10

Z całym szacunkiem dla Dortmundu, ale uważam, że ten klub w tym sezonie jeszcze nie jest w stanie powalczyć o mistrza Niemiec. Może za rok już będą do tego zdolni...

Moge się mylić :P

Krzysztof T.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof T. » 13 lip 2005, 18:49

kama_reda pisze:Moge się mylić :P
obyś się mylił 8)

Uważam, że w nadchodzącym sezonie największe szanse na mistrzostwo ma Bayern...Schalke,Werder, Bayer, BVB...

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 13 lip 2005, 20:56

Bayern, Bayern i tylko Bayern :D Obecnie najlepszy zespół w Bundeslidze. W ataku bryluje Maakay i Pizzaro a z lawy mogą wejść równie groźni-Roque Santa Cruz czy Guerrero. Ma bardzo dobrą pomoc, w obronie zdarza sie bardzo mało błędów, więc na ten zespół zagłosowałem, a poza tym Bawarczykow darzę dużą sympatią.
Następny zespół-Schalke. Pozyskali Kurynaia, w poprzednim sezonie napsuli duzo krwi Bayernowi i Magathowi. Maja poza tym Ailtona i doświadczonego snajpera-Ebbe Sanda.
Tutaj wymienie pretendentów do walki o 3.miejsce.
Jeden z nich-Bayer Leverkusen. Wczoraj nie pokazali jednak, że 3.miejsce na podium jest w zasiegu ich reki, przegrywając z Legią. Ale wierzę w Bayer i mam nadzieję, że zajmął miejsce w pierwszej piątce sezonu.
Nastepny-Stuttgart. Wzmocnili sie podobno królem strzelców ubiegłego sezonu-Markiem Mintalem, a wiec Słowak byłby idealnym a nawet lepszych nastepcą Kevina Kurynaia.
Dalej walka sie rozwiąże pomiędzy BVB, które wzmocniło sie Buckleyem, poza tym maja male gwiazdy-Tomasa Rosickiego, Jana Kollera czy Ebiego Smolarka :D 8) :twisted: Liczę, na ich 5 miejsce.
dalej walka będzie trwać między Herthą, Werderem czy Hamburgiem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lip 2005, 11:08

ja zaglosowalem na inna druzyne :)
dlaczego ?? wg mnie w tym roku bedzie wielka niespodzianka, a mistrzostwo kraju zdobedzie moj faworyt juz od kilku lat .... czyli ... HSV :)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 lip 2005, 12:11

cloner pisze:ja zaglosowalem na inna druzyne :)
dlaczego ?? wg mnie w tym roku bedzie wielka niespodzianka, a mistrzostwo kraju zdobedzie moj faworyt juz od kilku lat .... czyli ... HSV :)
Ja dobrze mi sie wydaje to przeszedl tam Van Der Vaart (bo do jakeigos nei mieckiego przeszedl). On powinien ich poprowadzic do wysokiej lokaty :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 lip 2005, 12:18

Ja licze na FC Kolen ale chyba nie są w gronie faworytów. Stuttgart po sprzedaniu Hleba to napewno nie będzie walczył o mistrzostwo. Borussia lubi ten zespół ale chyba nie mają co się porównywać z Bayernem bo ci dominują w nie najeciekawszej Bundeslidze.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 14 lip 2005, 13:16

Rossi pisze: nie najeciekawszej Bundeslidze.
dlaczego tak sadzisz ?

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 14 lip 2005, 16:37

Prawdopodobieństwo według bukmacherów .
Bayern 1.85
Schalke 7
Werder 9
Hertha 12
Borussia 13
Bayer 15
Stuttgart 20
Hamburg 20
................
Duisburg 1000

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 lip 2005, 16:41

rebuzz pisze:
Rossi pisze: nie najeciekawszej Bundeslidze.
dlaczego tak sadzisz ?
Oglądam te mecze wszystkie jakie lecą na polsat sport i wiesz jakoś bundesliga nie przypada mi do gustu( może dlatego że nie było w tamtym seoznie mojej ulubionej drużyny FC Kolen :roll: )
Mam nadziej że teraz mi się spodoba bo kibice są świetni, stadiony bradzo dobre. Nudzi się też troche dominacja Bayernu i jakoś tak się wszyto zlożyło że tak napisałem :D Może dlatego też bo kocham Premiership :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”