Koncerty/występy warte wspomnienia.

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 cze 2017, 15:58

Cześć, nie zauważyłem by taki temat był na forum, więc go zakładam.

Pewnie każdy z was ma gdzieś zapisane jakieś koncerty/utwory/spontaniczne występy, do których lubi wracać. W tym temacie chciałbym, żebyśmy się skupili na dłuższych występach, aby nie wrzucać krótkich teledysków, bo do tego mamy już odpowiednie tematy. Oczywiście, jeśli krótsze materiały będą odpowiadać idei tego tematu, to jak najbardziej dodawajcie.

Zależy mi na tym, aby pojawiały się tu występy artystów, którzy nie tylko tworzą wspaniałą/ciekawą/[ch**] (dla niektórych) muzykę, ale grają, tańczą, wchodzą w interakcje z publiką, swoje występy dopracowują pod każdym względem, perfekcjoniści itd. Słowem, coś, co po setnym przesłuchaniu/obejrzeniu, wam się nie nudzi. Inspiruje was do czegoś lub zaszczepia w was chęć wyciągnięcia sznura potężną dawkę energii.

Miło by było, gdybyście, do tego co wrzucacie, dodali jakąś informację - co wam się podoba etc.

Na wstępie chciałbym wrzucić link do koncertu Stromae z Montrealu.
Gdy zaistniał na rynku muzycznym bardziej znanymi utworami jak choćby "Alors danse", to szczerze mówiąc nie zwracałem wtedy na niego większej uwagi. Dopiero po jakims czasie, po przesłuchaniu i obejrzeniu kilku jego utworów zdałem sobie sprawę, że koleś naprawdę wiele pracy wkłada w to, czym się zajmuje. I tak mamy młodego piosenkarza, producenta, projektanta, a nawet aktora, bo umiejętnościami aktorskimi potrafi robić robotę. Każdy jego występ, czy to koncert (poniżej), czy z pozoru spontaniczna akcja, jest wcześniej pieczołowicie przygotowywana. Człowiek jest perfekcjonistą, a ja takich lubię, bo sam mam pod pewnymi względami pierdolca. Dlatego, jak ktoś lubi takie klimaty jak house/muzyka elektroniczna/troche rap, to warto zajrzeć.

PS. Polecam zwrócić uwage na jego ruch sceniczny - jest identyczny jak w teledyskach, albo przynajmniej do nich nawiązuje. Sposobem mówienia również.

https://mosaert.com/projects/racince-carree-tour

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 cze 2017, 16:05

Do zamknięcia.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 cze 2017, 16:14

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 cze 2017, 11:16

Ja pamiętam jak za małolata byłem na koncercie WWO i Sokół cały koncert zachęcał do pokazania cycków (kobiecych) za płytę. Ja zajarany, że zaraz jakaś maniura pokaże swoje wdzięki, a tu nic. Cały koncert w piździet

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 10 cze 2017, 11:22

Znakomite wspomnienie, Tomasz!

Widzicie, każdy ma coś, co mu mocniej utkwiło w głowie. Może nie do końca o to mi chodziło, ale wspaniale, że się tym z nami podzieliłeś. Dzięki!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6603

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 cze 2017, 11:40

Ja mam wspomnienie z koncertu WWO jak mieli przyjechać do Głogowa na jakąś hiphopową melinę to się spóźnili kilka godzin, a przyjechali grupo po północy tak pijani, że nie byli w stanie zagrać ani nawet recytować tych swoich tekstów.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 10 cze 2017, 11:42

Do zamknięcia.

piemarka
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piemarka » 02 lis 2017, 16:41

A ja chyba najlepiej wspominam koncert Coldplay, na którym byłam w 2014 roku w Niemczech. Na festiwalu Rock im Park w Norymberdze. Myślałam, że lekko zamulą, jak to Coldplay (dopiero wtedy nagrali Mylo Xyloto, wcześniej mieli raczej smutne kawałki) - a koncert był re-we-la-cyj-ny! Po pierwsze oprawa, po drugie to jak grali, po trzecie Chris Martin jest tak pozytywnym świrem że coś! Polecam każdemu, jeśli będzie miał okazję ich zobaczyć na żywo, naprawdę warto! :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6234
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lis 2017, 16:45

Ja mam takie wspomnienia z koncertu WWO że zamiast rapera wszedł jakiś staruch z gitarą w białym garniaku, wgl na plakacie się pomylili bo napisali nazwe fonetycznie i bez O.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”