Też mi kolejka pojednania

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Też mi kolejka pojednania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 09 kwie 2005, 22:22

Ta kolejka miała być kolejką pojednania a na paru stadionach doszło do zadym ... Mi szczególnie jest przykro z powodu niektórych kibiców Korony Kielce którzy nie potrafili uszanować nawet pamięci o Papieżu . Ale kibice Kszo tez nie są bez winy , ale jednak to Korona spaliła ich szal ... Ogólnie jest mi wstyd za Polskich "kibiców" .

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 10 kwie 2005, 8:31

Taka jest już Polska.Niby wszyscy się teraz chcą pojednać a jak będą pierwsze derby np.Legia-Polonia lub Wisła-Cracovia to już będą zadymy.I to nie będzie pojednanie.Może zle myślę ale tak mi się własnie wydaje.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 10 kwie 2005, 8:44

wszystko "wraca do normy". jednak po smierci Jana pawła II takie sytuacje stanowczo nie powinny miec miejsca!!!!!!!

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 10 kwie 2005, 10:12

takto jest jak umieral wszyscy plakali ateraz to polowa kibicow juz o papiezu zaponiala i robi znowu to co kiedys

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 10 kwie 2005, 10:55

ja bylem przed wczoraj u kuzyna i był tam bojówkarz Stali. ma zakz wejsc na stadiony;] i mowil ze niema co gadac ze niebedzie bitew itp. bo pozniej bedzie zalenie sie ze nie uszanowalismy Papieża..zostalo tak jak bylo, ale zadnych bójek niebylo. choc niewiem bo wczoraj grali derby z tłokami;]

a pozatym bylo mowione ze kazdy sie ojedna??!! zawsze sie znajdzie banda kretynów...

takze kibice Siarki i Stali zrobili dobrze...nawet najlepiej. nie mowili ze bedzie pojednanie, ale sie nie bili i niebedzie zalu ze gadali a pozniej sie nawalali..

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 10 kwie 2005, 13:28

A najgłupsze jest to że kilka dni wcześniej okolo 1000 kibiców Kszo , Korony i Radomiaka razem modliło się na mszy Świętej na Świętym krzyżu i wtedy wszystko bylo spokojnie . I sam nie wiem po co mówili o tym pojednaniu . ja nigdy nie obiecywałem że będze Kszo czy Radom lubił i nadal ich nie lubię :)

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 10 kwie 2005, 14:44

Od początku byłow aidomo co będzie. Te całe 'pojednania' to tylko jakby 'na pokaz', u mnie na osiedlu już o 22:00 był 'wjazd', nastepnego dnia moi koledzy widzieli jak 3 typów butuje kogoś z gipsem an rece na przystanku, oj...

Nie wspomne o przechodzie 'kibiców' Craxy i słowach w stylu "Je... Wisłę!"
Ale i tak to całe 'pojednanie' nie może trwac, przecież ile wyszło szalików Anty, ile Vlepek Anty, ile napisów no murach, blokach, tego nei da sie dowołać... Kibice, powtarzam kibice może i zrozuimieli (szkoda tylko, ze Papież musiał umrzec aby to dostrzegli), ale nie pseudo-kibice, rpzecież tym drugim zalezy wyłącznie na burdach. Kibice pewnie i szanowali się jako tako, ale co z tego jak jest jeszcze taki jakby 'odszczep, odłam' innych, co im nei zależy na wartościach ludzkich, na sporcie, tylko na bijatykach.
Powiem: "Głupcy Ci, którzy wierzą w pojednanie!"

D@mian
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: D@mian » 10 kwie 2005, 16:44

To wszystko było do przewidzenia, wraca szara rzeczywistość :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 kwie 2005, 16:51

a dzis naprzyklad kibice Legii, ktorzy jechali pociagiem na mecz z Cracovia w Kielcach zostali obrzuceni kamieniami !!! (info od znajomego)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 10 kwie 2005, 17:19

cloner pisze:a dzis naprzyklad kibice Legii, ktorzy jechali pociagiem na mecz z Cracovia w Kielcach zostali obrzuceni kamieniami !!! (info od znajomego)
a ja słyszałem, że to kibice Legii obrzucili kamieniami stojące na dworcu samochody... :roll:

mowilem, że to nie potrwa długo... :/ szkoda... druga taka okazja do prawdziwego 'pojednania' sie szybko nie nadaży...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 kwie 2005, 17:22

Byc moze derby beda rozgrywane w lepszej atmosferze. Szczegolnie interesuje mnie zachowanie kibicow Wisly i Cracovii podczas spotkania tych druzyn

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 kwie 2005, 17:34

serek408 pisze:Byc moze derby beda rozgrywane w lepszej atmosferze. Szczegolnie interesuje mnie zachowanie kibicow Wisly i Cracovii podczas spotkania tych druzyn
Podobno jush na meczu z Legią latają na nas bluzgi. Jesteśmy zaszczyceni, że Legia ich nie obchodzi 8).

A co do tematu.
Niech mi ktoś powie, czy ktoś naprawdę poważny się jednał?
W Krakowie przemogliśmy się i razem we mszy uczesniczyliśmy(co najmniej 25 tys.), a media od razu zaczęły robić sensację o zgodzie (nawet nie pojednaniu :roll:), co podchwycili jacyś gimnazjaliści i zrobili marsz (4 tys.). Oto jaka śmietanka kibicowska była na nim :
TWSD pisze:Oprócz kibiców krakowskich klubów i ich zgód, widoczne były delegacje GKS-u Katowice, Groclinu Grodzisk Wielkopolski czy Szczakowianki Jaworzno. Dominowali kibice bardzo młodzi, lub ci nie pierwszej już młodości.
Oczywiście były zgody. Z tym, że każdy krakowianin może kupić szalik Lecha czy Lechii :twisted:.

Chorzów. Msza na Stadionie Śląskim. Kibice GKS i Ruchu podkreślają:
"To się więcej nie powtórzy, zebraliśmy się tu jedynie, aby uczcić pmięć Wilekiego Polaka"

Gdańsk. Z uwagi na zagrożenie starć kibiców Lechii i Arki zarząd Lechii mówi "nie" wspólnej mszy w obawie o zdrowie uczestników. Media z kolei mówią "WSTYD NA CAŁĄ POLSKĘ". Oczywiście teraz widać kto miał rację :roll:. Oczywiście żadna gazeta nie napisze, że to jednak była słuszna decyzja :roll:.

Warszawa. Przed wejściem bliżej mi nieznanego kościoła, ksiądz wydziera się na przestraszonego Dzwigałę i włosy Boruca;
"-Chcecie tej zgody?"-zakrzyknął ksiądz
-"No"-powiedział Dzwigała ( dobrze, że nie dodał nic od siebie, jak podczas meczu z Wisłą :wink:)
-"No tak"- Boruc popisał się większą elokwencją od kolegi
-" To złączcie te dwa szaliki!!!"-podsumował ksiądz i rozbłysł flesze :roll:
Niestety nikt nie powiedział dziennikarzom, ani księdzu, że piłkarze nie mają wiele do gadania :twisted:. Grają gdzie im płacą, więc wzór dla wiernego kibica niezbyt wielki :lol:.

Za wszelkie przeinaczenia cytatów z pamięci nie przepraszam, ponieważ nie udało mi się ich znaleść w oryginale, ale sens zachowałem.
No 8)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 kwie 2005, 13:37

cloner pisze:a dzis naprzyklad kibice Legii, ktorzy jechali pociagiem na mecz z Cracovia w Kielcach zostali obrzuceni kamieniami !!! (info od znajomego)
CZłowieku to kibice Legi zrobili burdę na dworcu i to oni powybijali szyby w samochodach . nie pisz czegoś czego sam nie jesteś pewien

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 kwie 2005, 16:23

Nie wiem kto spodziewał się, że te pojednania potrwają długo.
Szalikowcy ładnie uczcili pamięć Papieża, tylko szkoda, że na tak krótko :(
Ja właściwie nie liczyłam na wiele, ale miałam nadzieję, że trochę czasu ten pokój pociągnie.

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 11 kwie 2005, 16:34

na stadionie Widzewa było jak bum cyk cyk :D
nie padło żadne wulgarne słowo...
ciekawe tylko na jak długo :D

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”