Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 18 kwie 2011, 9:33

Co do meczu Kogutów z Realem na WHL to nie był to może jakiś porywający spektakl. Żal mi strasznie Gomesa, który puścił strasznego babola po strzale Ronaldo. Facet w tym sezonie tyle razy ratował skórę Kogutom, a i tak prasa nie tylko w Anglii wyśmiewała jego błąd w meczu z Realem. Podobała mi się reakcja Redknappa który wziął w obronę swojego bramkarza. Piłkarze też stanęli murem za Gomesem. To dodaje mi wiary w to, że Tottenham POJUTRZE w derbach z Arsenalem pokaże swoją wartość i udowodni wszystkim niedowiarkom jakim jesteśmy zespołem. Gomes na mur beton jestem przekonany, że z Gunnersami zagra mecz życia. Koguty zakończyły swoją przygodę z LM. Mimo wszystko przygoda debiutanta z najbardziej elitarnym rozgrywkami w Europie, ogólnie musi być rozpatrywana w kategoriach sukcesu, gdyż jak wskazywał sam Harry Redknapp nikt nie spodziewał się, iż jego podopieczni zajdą tak daleko w pokonanym polu pozostawiając tak uznane marki jak AC Milan,Werder Brema czy Inter Mediolan. Teraz mojej ekipie pozostaje walka z Manchesterem City o 4 pozycję w Premier League, dającą możliwość występu w eliminacjach do przyszłorocznej batalii w Champions League. A jest jeszcze na to spora szansa, choć terminarz nie jest dla Kogutów zbyt dobry - m.in.MUSIMY zdobywać punkty z Chelsea, Manchesterem City i Liverpoolem na wyjeździe, a pojutrze w zaległym meczu pokonać po raz drugi w tym sezonie Arsenal. Jak mawiał ŚP.pan Kazimierz Górski..."DOPÓKI PIŁKA W GRZE". I tego będę się trzymać:)

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 02 maja 2011, 11:05

Tottenham chyba bezpowrotnie zaprzepaścił szansę na ponowne zajęcie miejsca w Wielkiej Czwórce. Na dodatek Spurs zostali wyprzedzeni już przez Liverpool, a mecz z The Reds mają na wyjeździe. Jeżeli dalej tak pójdzie, to nawet do Ligi Europejskiej drużyna Harry'ego Redknappa się nie zakwalifikuje, gdyż jedno miejsce ma już pewne Birmingham, z racji wygrania Carling Cup, a drugie może zdobyć Stoke, o ile wygra z Manchesterem City w finale Pucharu Anglii. Nie sądziłem, że kiedyś to powiem, ale chyba będę trzymał kciuki za Citizens, aczkolwiek bardzo lubię Stoke i szanuję za ich pozostanie przy "angielskości" piłki. Nie ma napastnika - nie ma bramek, szkoda że Harry tego nie zauważył zimą. Defoe już padł na dobre, Pawliuczenko się tylko troszkę rozkręcił, ale nadal jest drewnem a na Crouchu nie można polegać jako na supersnajperze. To jest gość ewidentnie od asyst głową. Także, Rafa, budź się, żeby chociaż 5 miejsce było!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2011, 13:10

a drugie może zdobyć Stoke, o ile wygra z Manchesterem City w finale Pucharu Anglii. Ni
Jeszcze lepiej - Stoke już ma to miejsce zapewnione, bo City będzie w LM. Spursi muszą wyprzedzić L'pool by być w LE.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 maja 2011, 13:26

Wygląda na to, że Spurs będą poza pucharami i może być mała wyprzedaż w klubie.

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 07 maja 2011, 12:58

Dzisiaj Tottenham zagra z Blackpool i bezapelacyjnie musi ten mecz wygrać! Jeżeli dzisiaj podwinie się noga drużynie Harry'ego Redknappa, to już nie ma co liczyć na Ligę Europejską. Na dodatek w konflikt z trenerem Tottenhamu popadł Aaron Lennon i prawdopodobnie zostanie sprzedany w letnim okienku transferowym za 15 milionów funtów. Redknapp tłumaczy taką decyzję tym, że angielski skrzydłowy zatrzymał się w rozwoju i nie stosuje się do jego zaleceń. Cóż, Harry słynie z twardej ręki, ale żeby pozbywać się tak szybkiego i całkiem dobrego jak na poziom Spurs skrzydłowego, zwłaszcza przy fatalnej formie Bale'a? No nie jestem przekonany...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2011, 20:08

Gomes :rotfl: złote 3 minuty

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 07 maja 2011, 22:38

Koszmar. Chyba najgorszy mecz jaki przyszło oglądać mi w tym sezonie z udziałem Tottenhamu. Znów słaby Gomes, mimo obrony rzutu karnego i wyjęcia piłki meczowej dla Blackpool. Znów fatalna koncentracja i krycie przy rzutach rożnych i bezsensowne karne, których dało się uniknąć. Na dodatek złamana noga Garetha Bale'a - "żyć, nie umierać"...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 maja 2011, 23:30

Obrazek

Fuck, a Adam nawet nie dostał za to kartki...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 maja 2011, 23:33

:shock: stało sie coś Baleowi?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2011, 23:45

ponoć nogę złamał, ale to chyba nie potwierdzone jeszcze

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 maja 2011, 23:46

Ja gdzieś z kolei czytałem, że ponoć się uchował i noga nie jest złamana ale pewnie jutro będzie więcej wiadomo :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 maja 2011, 10:09

W poniedziałek czeka go skan i pewnie wtedy będzie jakieś oficjalne info klubu. Tak czy inaczej fatalnie to wyglądało i naprawdę nie mogę się nadziwić temu jak Adam ostał się na boisku :o Przecież tam nie było nawet cienia intencji do zatrzymania piłki.

Taki Alves po zagraniu Adama pewnie by podwójne salto zrobił i przeturlał się pod bramkę.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 maja 2011, 10:33

Duch pisze:Taki Alves po zagraniu Adama pewnie by podwójne salto zrobił i przeturlał się pod bramkę.
Zważywszy na fakt, iż wreszcie miałby solidny powód by wić się i turlać, służby medyczne mogłyby go znaleźć gdzieś pod stadionem :lol:

A tak serio, fatalnie to wyglądało. Kolejne brutalne wejście w Premier League, po którym zawodnikowi grozi wiele miesięcy absencji. Plus jest choć taki, że to końcówka ligi. Naprawdę FA powinna coś z tym zrobić. Ja rozumiem twardą grę, ale to było chamskie wejście mające na celu zrobienie krzywdy Bale'owi. Jeśli Adam nie dostanie porządnej pajdy bana od komisji dyscyplinarnej, to naprawdę zacznę myśleć, że z tą ligą jest coś nie tak :?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 maja 2011, 10:53

"He has done his ankle, it looks quite bad," said Redknapp.

"We are not sure whether he has done his ligament or something. They are checking up on him but it is quite swollen."

Ale to chyba jeszcze wypowiedzi z wczorajszej konferencji. Fakt, że wygląda to fatalnie na pierwszy rzut oka. Oby noga Bale'a wytrzymała.
Adam[']

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 15 sie 2011, 14:58

Robbie Keane o krok od LA Galaxy, kwota transferu ma oscylować w granicach 3 mln euro. Szkoda, że tak się kończy jego przygoda z Tottenhamem, ale to już nie ten sam zawodnik co przed transferem do Liverpoolu... Cena jest ok, nikt więcej za niego by nie dał, a razem z Keanem pozbywamy się jego sporej tygodniówki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”