Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 59

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sty 2008, 12:41

jego slowa i realia to prawdziwa ambicja Kosy. Po drugie nie porownuj go do Uche bo wiadomo ze jest slabszy i gorszy chocby technicznie a jak sobie nie potrafil poradzic w 2 lidze angielskiej to watpie zeby dal rade w lepszej technicznej lidze. po trzecie Leo nie powinien brac takiej jednostki na Euro bo mu sie on nie przyda w koncu po co ma psuc atmosfere pampersami/
Po czwarte o Zurawskim juz sie nie chce wypowiadac bo szkoda mi go.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 sty 2008, 12:48

Ogólnie to ja mu się nie bardzo nie dziwie, że woli grać za większą kasę w ciepełku w słabym hiszpańskim drugoligowcu niż zapieprzać po polskich kartofliskach z jakimś z dziwnym kontraktem. Śmieszy mnie tylko wybór klubu w kontekście tego co mówił dwa tygodnie temu. Miał iść do klubu z czołówki, walczącego o europejskie puchary, a w żadnym wypadku do średniaka czy drużyny walczącej o utrzymanie. Życie pokazało, że wylądował w drugoligowcu walczącym o utrzymanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2008, 12:58

To, że Kosowski mowił o checi kontynuowania kariery w klubie walczacym o puchary, to nie znaczy, że taki chcial Kamila. To jest podstawowa sprawa. Dwie najwpoażneijsze oferty to chyab ta z Cadiz i z Buraspor.
Co do jego ewentualnej gry, to Franek błyszczał w Elche, w CCC był zerem. Jedna liga nei jest równa drugiej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sty 2008, 13:11

Zico_FCI pisze:Miał iść do klubu z czołówki, walczącego o europejskie puchary, a w żadnym wypadku do średniaka czy drużyny walczącej o utrzymanie.
Ale jaki taki klub go chciał? Kosowski to zawodnik 30-letni, przeciętny w skali europejskiej, który nie dał sobie rady w średniakach włoskich, niemieckich i angielskim drugoligowcu - miałby nagle zacząć grać jak młody bóg?
Ja tam mu się nie dziwię - wybrał lepszą opcję z dwóch, o których słyszeliśmy - w Turcji pakowałby się na minę, a na południu Hiszpanii dogra do emerytury, pewnie pod koniec kariery wróci do kraju, a na półwyspie zarobi spore i pewne pieniądze w zespole, który ani spaść ani awansować nie powinien - ot, taka cicha egzystencja piłkarzyka pod koniec kariery.
Nie miałem złudzeń od początku problemów z jego kontraktem, że będzie mu się chciało w Polsce walczyć o pieniądze - toteż taka jego decyzja mnie nie zaskoczyła... Jako kibica Wisły jednak żałuję jego odejścia, ale lepiej teraz, niż w czerwcu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sty 2008, 14:23

Jarzinho pisze:Kosa ma taka sama szanse na gre w reprezentacji jak w Wiśle, a moze jeszcze wieksza.
Dobra wez nie gadaj glupot, dobrze wiadomo ze za Leo jest taka tendencja iz latwiej dostac sie do kadry z plskiej ligi anizeli z zagranicy, kiedys bylo inaczej :!: A co dopiero z 2ligi gdzie Leo bedzie mial taki dostep ze szkoda gaac
Wystarczy popatrzec ilu graczy z OE zagralo, czy na dosc szybkie powolanie Kosowskiego po powrocie do Wisly gdy zablysnal a taki Wichniarek blyuszczal w bundelsidze i musial czekac i czekac
Tak wiec moim zdaniem duzo blizej z naszej ligi

Uche to ogolnie inna bajka, swoje musial odegrac w segunda zanim awansowal i wkomponowal sie w zespol a poza tym jego przebojowosc i wiek nie sa adekwatne do Kosy

Dogra do emerytury i basta, w sumie mile mnie zaskoczyl bowiem ja liczylem ze jednak pojedzie na Cypr :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2008, 17:00

czeher pisze:Dobra wez nie gadaj glupot, dobrze wiadomo ze za Leo jest taka tendencja iz latwiej dostac sie do kadry z plskiej ligi anizeli z zagranicy, kiedys bylo inaczej

CZy Kosowski jest osoba, która bedzie trzeba ogladać. Grał w Wiśle i wszyscy widzieli jak, transfer za granice to ma być koniec kariery reprezentacyjnej. Wiem, ze u Holendra forma to nie wszystko, ale prędzej czy pozniej przy dobrej formie bedzie powołany.
Najpierw Segunda oznaczała śmierc, teraz juz koniec kariery reprezentacyjnej. Ja naprawde wierze, ze forma bedzie najważniejszym argumentem w kolejnych powołaniach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sty 2008, 17:26

I wiara ci pozostanie ale zobacz na Zurawia i Wichniara. Wtedy jeszcze raz sie zastanow i ocen szanse kosy na Euro.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 sty 2008, 17:28

Jarzinho pisze: Ja naprawde wierze, ze forma bedzie najważniejszym argumentem w kolejnych powołaniach.
Ja tylko ciekawy jestem, co bedzie z Zurawiem. Watpie, zeby zmienil klub, a skoro nie gra = nie moze byc w dobrej formie. Ale znajac zycie to miejsce dla niego w skladzie i tak sie znajdzie.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 31 sty 2008, 18:26

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4887741.html

Jedyny hit (jak na razie, ale nie sądzę, żeby coś się zmieniło) transferowy zimy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sty 2008, 18:40

Bardzo dobry ruch Radomatu. Mądry chlopak, nie udalo mu sie przebic do skladu w jednym klubie, sprobowal w drugim, i tam sie nie udalo, wiec wraca do Polski. Odbuduje forme, moze pojedzie na ME, a jesli nie, to przynajmniej wroci z powrotem do Heerenveen i bedzie znowu walczyl o miejsce w skladzie. Jesli tylko zdrowie mu dopisze to moze byc najlepszym strzelcem ligi na wiosne, oby. Ja mu kibicuje.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sty 2008, 19:06

Podzielam opinie clonera :o
Nie mogl lepiej zrobic, widzial ze przy takiej dyspozycji napastnikow Fryzow nie poradzi sobie, nawet przy braku Alvesa. Chyba lepszy keirunek anizeli Sparta R. Zna Oresta i wie ze go dobrze przygotuje a poza tym z polskiej ligi blizej niz z koncowki ligi holenderskiej

W sumie ma chlopak pecha bo trafia do zepsolow, gdzie w formacji ataku naprawde konkurecja ostra :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sty 2008, 20:49

Pwrót Matusiaka to napewno dobra decyzja, zobaczymy co robił przez ostatni rok. Inna sprawa, ciekaw jestem co Lenczyk zrobi z taka iloscia napastników- Nowak, Costly, Matusiak, Dziedzic i Ujek. Dodatkowo chyba Orest grał kilka spotkan jednym napastnikiem, aby grać mogł Jarzebowski, Garguła, Strak i Rachwał. KAdre beda mieli mocna, ale zobaczymy na ile bedzie ich stać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sty 2008, 20:58

Ruch bardzo dobry i dla samego Matusiaka i dla naszej reprezentacji. Jeśli Radek odbuduje formę sprzed emigracji za granicę to będzie bardzo ważnym piłkarzem na EURO. Konkurencja w Bełchatowie może i spora, ale Matusiak powinien mieć dość pewną pozycję.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lut 2008, 21:28

Bramkarz Wojciech Kowalewski, dziś o godzinie 18 podpisał kontrakt z Kolporterem Koroną. Umowa będzie obowiązywać przez okres 3 lat - informuje oficjalny serwis Krony Kielce.

Piłkarz, broniący ostatnio barw rosyjskiego Spartaka Moskwa, jutro wyjedzie razem z "żółto – czerwonymi" na drugi obóz przygotowawczy do hiszpańskiej Walencji.

Popularny "Gibon" liczy, że w nowej drużynie przekona do siebie selekcjonera kadry Leo Beenhakkera i pojedzie na mistrzostwa Europy do Austrii i Szwajcarii. Właśnie tego, poprzez udane występy w Koronie życzymy Kowalewskiemu o witamy w Kielcach!

No proszę 8)

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 04 lut 2008, 0:36

No pięknie Gibon zasila Koroneczkę 8) Mielcarz nie jest taki zły, ale Wojtek to jednak uznana firma i swoją osobą wiele wniesie do zespołu z Kielc. Jeszcze marzy mi się Arboleda i byłoby cudownie :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”