Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 580

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 09 wrz 2013, 12:52

MazurXIII pisze:
adamg pisze:Przecież to jest bez sensu. Kto w dzisiejszym futbolu jeszcze gra trójką nominalnie środkowych obrońców? Przecież musimy mieć bocznych obrońców, którzy będą się mieszali w akcje ofensywne i współpracowali ze skrzydłowymi.
Np. Conte widzi to trochę inaczej:

Obrazek
Conte ma do dyspozycji Chiellinniego, Vidala, Pirlo czy Teveza. My mamy Wawrzyniaka, Polańskiego, Boenischa czy Brożka.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 09 wrz 2013, 13:12

Przecież to jest bez sensu. Kto w dzisiejszym futbolu jeszcze gra trójką nominalnie środkowych obrońców?
pół serie a

eloupikniqtu
Trolling again!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 09 wrz 2013, 16:18

.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 15:31 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 wrz 2013, 18:36

Jak dla mnie powinniśmy wałkować system z 2 ofensywnymi pomocnikami i 1 defensywnym, który sprawdził się podczas spotkań z Danią i Czarnogórą. Przeciwko takiemu San Marino to na bokach obrony można nawet wystawić Brożka z Robakiem, nieważne. Wreszcie otrząsnęliśmy się ze smudowej taktyki 2 DMów, więc nie ma sensu do niej wracać.

Fajnie oglądało się nasz środek bez Polanskiego. Gość grał w kadrze walecznie i poprawnie, w zasadzie nie było się do czego przyczepić, ale niewiele z tego wynikało - wyżej ustawiony Zieliński robił o wiele większą różnicę. No i jeśli Krychowiak ma tak grać w każdym meczu jak ostatnio, to sam zrobi więcej niż naszych dwóch DMów podczas EURO. Uważam że zaproponowane przez Fornalika 4-1-4-1 jest jego ostatnią szansą na wyjście z twarzą z tej pracy w Reprezentacji.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 wrz 2013, 22:25

sickstick pisze:Jak dla mnie powinniśmy wałkować system z 2 ofensywnymi pomocnikami i 1 defensywnym, który sprawdził się podczas spotkań z Danią i Czarnogórą. Przeciwko takiemu San Marino to na bokach obrony można nawet wystawić Brożka z Robakiem, nieważne. Wreszcie otrząsnęliśmy się ze smudowej taktyki 2 DMów, więc nie ma sensu do niej wracać.

Fajnie oglądało się nasz środek bez Polanskiego. Gość grał w kadrze walecznie i poprawnie, w zasadzie nie było się do czego przyczepić, ale niewiele z tego wynikało - wyżej ustawiony Zieliński robił o wiele większą różnicę. No i jeśli Krychowiak ma tak grać w każdym meczu jak ostatnio, to sam zrobi więcej niż naszych dwóch DMów podczas EURO. Uważam że zaproponowane przez Fornalika 4-1-4-1 jest jego ostatnią szansą na wyjście z twarzą z tej pracy w Reprezentacji.
Po pierwsze kwestią dyskusyjną jest czy się sprawdził (chyba nie o taki wynik z Czarnogórą chodziło).

Po drugie Klich raczej grał w pierwszej połowie w linii z Krychowiakiem. Nawet były momenty, że był głębiej niż Krychowiak. Na pewno nie było to 2 ofensywnych pomocników obok siebie (Klich-Zieliński). Tu chyba bardziej chodzi o to, aby to nie było
2 DM-ów skupionych głównie na destrukcji, jak np. Borysiuk-Łukasik.

Po trzecie Krychowiak wcale nie był taki bezbłędny jak to wielu opisuje. W dużej mierze odpowiada moim zdaniem za straconego gola z Czarnogórą. Kilka mniejszych wpadek też miał w tym meczu. Jasne, grał nieźle, ale myślę, że stać go na dużo lepsze występy, zwłaszcza, że rywal był bardzo słaby.

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 09 wrz 2013, 22:46

eloupikniqtu pisze:
adamg pisze:Ja dalej jestem utwierdzony w przekonany że nie ma sensu grać dwójką defensywnych pomocników, skoro już jako tako zaczął nam wychodzić bardziej ofensywny i dający dużo większe pole manewru patent z jednym pomocnikiem nastawionym na przecinanie akcji i dwoma kreatywnymi a więc Zielińskim i Klichem. Taki właśnie sposób gry trzeba starać się wdrążyć na stałe.
Ja nie wiem jak ci się to dodaje, przecież gra trójką z tyłu nie wyklucza miejsca dla dwóch defensywnych pomocników.
Gra z trójką obrońców wręcz wymaga grania dwójką defensywnych pomocników, a ja jestem przeciwny graniu na dwóch DP, więc automatycznie gra trójką obrońców odpada.
[k****] ludzie, starajmy się grać ofensywną, ładną dla oka piłkę, a nie murować bramkę i liczyć na kontrataki.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 wrz 2013, 23:07

No bo Juve to się muruje w każdym meczu. Ochłoń :lol:

eloupikniqtu
Trolling again!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 10 wrz 2013, 11:51

.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 15:31 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 10 wrz 2013, 12:03

dawać zielińskiego od pierwszej bo się wkurzę

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 10 wrz 2013, 12:58

eloupikniqtu pisze:
adamg pisze:Gra z trójką obrońców wręcz wymaga grania dwójką defensywnych pomocników, a ja jestem przeciwny graniu na dwóch DP, więc automatycznie gra trójką obrońców odpada.
[k****] ludzie, starajmy się grać ofensywną, ładną dla oka piłkę, a nie murować bramkę i liczyć na kontrataki.
Skoro gra trójką obrońców odpada, jednocześnie nie chcesz murowania bramki, czyli dobrze rozumiem że sugerujesz grę dwóją defensorów?
Czterech obrońców, boczni podłączający się stale pod akcje ofensywne, przed obroną jeden defensywny pomocnik odpowiadający za asekurację stoperów, przecinanie akcji i wyprowadzanie akcji, przed nim dwóch środkowych pomocników z większym naciskiem na ofensywę, np. Zieliński i Klich. Trzeba to tylko dłużej poćwiczyć.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 wrz 2013, 13:00

Skoro dyskusja trwa o ustawieniu to ja dodam, że od wielu lat jestem zwolennikiem 4-4-2, w środku z dwójką defensywnych pomocników, którzy muszą ostro walczyć w środku pola, bo nasi skrzydłowi kochają grę do przodu, no i gramy w końcu dwoma napastnikami.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 10 wrz 2013, 13:02

ale w polsce nie ma dwóch napastników

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 wrz 2013, 13:03

cloner pisze:dwoma napastnikami.
A ten drugi to kto by mógł być wg Ciebie? Bo tyle wariantów, żem ciekaw :D

eloupikniqtu
Trolling again!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 10 wrz 2013, 13:11

.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 15:32 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 wrz 2013, 13:28

BaSSu pisze:A ten drugi to kto by mógł być wg Ciebie? Bo tyle wariantów, żem ciekaw
Ja jestem fanem talentu Sobiecha.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”