Seriale - Strona 40

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 paź 2011, 14:51

SoA jest świetny po prostu ;) mogę go śmiało polecić każdemu :D Pierw jakoś niechętnie podchodziłem do tego serialu, że motocykliści itd. nie umiałem sobie tego jakoś wyobrazić :)
Jak już się w końcu zdecydowałem to oglądać to teraz nie żałuję :) dobra obsada i scenariusz serialu chociaż wątek z IRA był trochę nużący i czekałem aż to przeminie :) więc jest teraz bardzo zadowolony z toru jakim się toczy 4 sezon SoA i chyba to jeden z seriali na których następnego epizody czekam z niecierpliwością :D

e: jeszcze zapomniałem się spytać o jedną rzecz :p a mianowicie jak oceniacie serial Chuck ? Zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu czy zabrać się za oglądanie tego, ma dobre oceny a w TV nawet jednego odcinku nie oglądałem :D więc może ktoś z was jest fanem tego i mógłby się podzielić opinią :D

e2: co wiecie na temat twój nowych seriali jak Terra Nova i The Fades ??

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2879

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 paź 2011, 16:36

Terra nova słabe rodzinne kino z dinozaurami, tak to można opisać. Z nowych seriali to oczywiście faworyt murowany do najlepszego debiutu, czyli "Homeland" a także nawet ciekawie ogląda się "Person of interest" z Jimem Caviezelem.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 paź 2011, 17:03

Też poszukałem jakiegoś info na temat Terra Novy i wg większości opisów to jest jakieś Jurassic Park tylko z tym wyjątkiem, że mają pistolety :P Sprawdzę te dwie pozycję, które zarekomendowałeś i do tego dorzucę American Horror Story.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 paź 2011, 16:27

Oglądaliście pierwszy powrotny odcinek Beavisa & Buttheada :?: Jest bardzo dobrze, a parodia włoskiego i wilkołak to po prostu miazga. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 paź 2011, 16:51

Rezus pisze:Oglądaliście pierwszy powrotny odcinek Beavisa & Buttheada :?: Jest bardzo dobrze, a parodia włoskiego i wilkołak to po prostu miazga. :lol:
Masz jakiegos linka,zeby obejrzec ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 paź 2011, 17:02

Podziekowal :wink: Zaraz obadam :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 paź 2011, 17:04

Napisy też są na stronkach tłumaczących jak potrzebujesz. :wink:

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 30 paź 2011, 18:16

wspominany był Luther, to ja może podpowiem coś innego brytyjskiego: The Fades. tylko sześć odcinków, klimat grozy, jakieś anioły i Ci źli, z dawką odpowiedniego jak na angielskie seriale humoru - mi się podoba. w przerwie przed następną serią Misfits, jeśli ktoś oglądał - akurat.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 paź 2011, 0:27

Wszystko się pokończyło i zostałem tylko z Breaking Bad i Dexterem. W tym sezonie wybrałem mądrzej, bo na pewno mi nie skasują nagle nowych produkcji. I wszystkie, które do tej pory widziałem, mogę polecić.
Homeland - wiadomo, ale mnie trochę rozczarował. Spodziewałem się, że historia będzie trochę bardziej wciągająca i mniej schematyczna. Damian Lewis ciągnie serial, ale już Claire Danes wypada tak samo nieszczególnie jak na trailerze. Poza tym miesiąc temu oglądałem Temple Grandin, co nie ułatwia odbioru tej aktorki w roli paranoicznej agentki CIA :). Generalnie wszystko stoi na wysokim poziomie i wiem, że się rozkręci, ale myślę, że nowej jakości nie przyniesie. Seriale Showtime zaczynają wyglądać na robione trochę taśmowo. Nawet cycki są wrzucone na siłę. Rubicon lepiej się oglądało.
American Horror Story - ludzie, którzy to wymyślili wcześniej stworzyli Nip/Tuck i Glee. Tego drugiego nie widziałem, ale reklamy, którymi katował mnie swego czasu Youtube wyglądały dość psychodelicznie :lol:. Więc chorą wyobraźnię (kwalifikacje) mają. Spodziewałem się trochę czegoś innego. Operowania głównie klimatem, a tymczasem już w pilocie wątki wylewały się z ekranu. Druga rzecz - dużo się dzieje, a serial nie jest w żadnym momencie obrzydliwy, nawet perwersja wygląda dość grzecznie, a ludzie słabo krwawią. Za bardzo estetyczne jak na horror. A jednak ogląda się świetnie. Nie straszy (trochę szkoda), ale to po prostu rozrywka. Pomysły są dobre, dobre dialogi, warstwa dramatu psychologicznego - też plus. Będę trzymał kciuki, by mi tego nie skasowali :lol:. Wiedz, że coś się dzieje.
Boss - na koniec chyba najlepsza produkcja. Widziałem tylko pilota, ale myślę, że zjada wszystko co wyszło w tym roku. Dawno mnie pierwszy odcinek tak nie zachwycił :). Reżyserował Gus Van Sant, ale wydaje się, że poziom nie spadnie. Polecam poświęcić godzinę i samemu wyrobić sobie zdanie.

http://www.spoilertv.com/2011/09/boss-s ... ailer.html - trailera najlepiej nie oglądać, za dużo scen z odcinka.
Dobry sezon, a czekam jeszcze na Hell on Wheels i Luck.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 lis 2011, 13:13

Warto się zabrać za The Walking Dead?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lis 2011, 13:24

Daaaamian pisze:Warto się zabrać za The Walking Dead?
Mi sie I sezon bardzo podobal. Drugi zaczal sie tak sobie,ale serial na pewno jest godny polecenia.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 lis 2011, 0:01

No dobra, obejrzałem wszystkie dotychczasowe odcinki. Pierwszy sezon do pewnego momentu oglądało się naprawdę dobrze, chociaż po bardzo dobrym pierwszym odcinku liczyłem na więcej. Końcówka sezonu i sceny w CDC zdecydowanie nie przypadły mi do gustu i momentami ciężko się to oglądało. Drugi sezon niezły, chociaż początek pierwszego był znacznie lepszy.

Ciekawe, co ten doktor z CDC powiedział Rick'owi na ucho. :think:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 02 lis 2011, 1:09

Polecam Boardwalk Empire. Już wyemitowali połowę drugiego sezonu. Świetny serial

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lis 2011, 22:52

Właśnie jestem po ostatnim odcinku Breaking Bad. Najlepszy serial. Nie wiem co chcecie od trzeciego sezonu i początku czwartego, były fenomenalne. Dla mnie powoli rozwijana akcja to najlepsze co mają do zaoferowania obok powiązanych wszystkich wątków ze sobą. I właśnie dzięki takiej akcji łatwo się odnaleźć i zobaczyć analogie do poprzednich wydarzeń. Obejrzałem sezon w ciągu ostatniego tygodnia i to trzeba traktować jako jeden duży film. Finał był dla mnie przewidywalny (bomba, otrucie), chociaż na moment zmylili mnie rycyną. I co z tego jak sposób prowadzenia akcji był pasjonujący? Jak i cały rozwój sezonu - manipulacji Jesse'm. I Saul dorzucił tyle złotych ust w finale, co w całym sezonie.
+ 4 3 2 1
:!:
I Gale dołączył do reszty klasyków takich jak :lol::

5 sezon na pewno ma być ostatni? Rok temu czytałem, że niekoniecznie, dopóki będzie pomysł na fabułę, to będzie dalej kręcony. Jeśli faktycznie koniec się zbliża, to finał historii będzie ekscytujący. Przewiduję, ze nas czeka: konfrontacja z synem, utrata rodziny, powrót Heisenberga, konfrontacja z Mike'm, konfrontacja ze szwagrem (śmierć Hanka? za scenę z przyczepą na złomowisku nie odpuści :lol:), konfrontacja i zemsta Jesse'go (zabita dziewczyna, otrucie dziecka - tutaj też powinien być trup; Heisenberga lub Jesse'go). Ostatecznie wszystko musi sprowadzić się do rodziny. Nie mogę się doczekać, a nie chce by się już kończyło. A obława DEA jako motyw przewodni faktycznie świetnie pasuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”