Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 379

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 lip 2014, 9:51

Smashing Pumpkins pisze:Jest szansa wygryźć Neuera ? Czy nawet jeśli będzie ciut lepszy od niemca to i tak będzie siedział ?
Podejrzewam że Pep będzie grał lepszym ale znaleźć lepszego od Neuera wydaje się obecnie bardzo trudne ;)

Michał M a co ze Starke? Przecież on był chyba bardzo dobrym bramkarzem numer 2?

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 11 lip 2014, 9:51

wygryzc neuera jest taka sama szansa jak wygryzc fieldiego z tutejszego forum

DayToEnd
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DayToEnd » 11 lip 2014, 9:53

Lepszy od Neuera, to brzmi abstrakcyjnie. Dziwny wybór Navasa, ale cyferki na koncie będą się zgadzać i liczba zdobytych pucharów pewnie też.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 11 lip 2014, 9:58

Według mnie Neuer na linii jest gorszy niż Navas.Poza tym nikt już chyba nie pamięta jego wybiegów w meczu z Realem?

No ,ale spoko.Liczę tylko na to ,że nie będzie faworyzowania Neuera i będzie grał po prostu lepszy z tej dwójki.
Ja bym Starke z chęcią do Arsenalu przygarnął :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lip 2014, 10:47

Oglądając obecny mundial zastanawiam się, czy Neuer nie jest czasem szykowany do gry w polu :)

Idiotyczna decyzja Navasa. Jeśli to prawda, to w Chelsea oraz Bayernie ławkę będą grzali gracze, którzy w 99% innych klubów byliby gwiazdami.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2014, 10:52

sickstick pisze:Oglądając obecny mundial zastanawiam się, czy Neuer nie jest czasem szykowany do gry w polu :)
Będzie naszym nowym libero :P

Co do Starke - w zeszłym sezonie niestety Starke nie popisał się w tych nielicznych spotkaniach, które miał okazję zagrać, głównie w Superpucharze Niemiec i w ligowym meczu z Hoffenheim. Do tego miał pecha, bo doznał kontuzji (dzięki czemu doszło w ogóle do debiutu Raedera). Myślę, że te fakty wpłynęły na decyzję o szukaniu nowego zastępcy dla Manuela.

Starke ma jeszcze roczny kontrakt i myślę, że mimo wszystko go wypełni, chyba, że sam będzie chciał odejść. Z Monachium nikt go wyganiać nie będzie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 lip 2014, 11:18

Jesli to prawda to Keylor zwariowal :angry2: Bez urazy :wink: , chodzi mi o to, ze wprawdzie idzie do klubu z topu, ale na lawke...Juz lepiej do Porto mogl isc.
A co do Atletico, to raczej nie jego wina- najpierw za malo za niego dawal zarzad a potem sie uparl na sciaganie Oblaka za tyle kasy (a Kostarykanczyk paszportu nie ma) :(

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2014, 11:23

No u nas z paszportem nie ma problemu - w Bundeslidze może grać 5 zawodników spoza Europy, na razie mamy Rafinhę i Dante ;) Pizarro ma podwójne obywatelstwo (bodajże włoskie), Green ma niemieckie. Także jest jeszcze miejsce nawet po przyjściu Navasa.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 lip 2014, 11:26

ja chyba nigdy nie odzaluje, ze u nas sie sprawa z przyjsciem Navasa rozbila prawdopodobnie o ten nieszczesny paszport :(
Lubie go, wiec mam nadzieje, ze mimo wszystko bedzie u Was zadowolony (choc nie wiem, jak to ma byc mozliwe :wink: )

E: To Dante nie ma paszportu?nie wiedzialam.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 lip 2014, 12:25

WTF!!

Pomyslec, ze przez tyle czasu powtarzalem, ze bramkarz klasy Keylora na bank nie bedzie chcial sie podjac zadania podgrzewacza lawy a tu prosze!!

Moim zdaniem Keylor zdurnial do reszty, bo jesli gdzies jest bramkarz o ktorym bez zadnego wachania mozna powiedziec, ze jest od Navasa lepszy to walsnie w Bayernie.
Nie czaje i tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2014, 13:00

Ja też jestem w szoku, trochę to dziwnie brzmi w kontekście transferu do Bayernu, ale moim zdaniem nie mógł wybrać gorzej. To jest koniec gry nie licząc występów w Pucharze Niemiec. Co zdobędzie i zarobi to jego, ale jeżeli sądzi, że odstawi Neuera na ławkę to jest naiwny.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2014, 13:20

Ciekawe, że mówią to kibice drużyny, która właśnie kupiła sobie dwóch bardzo dobrych bramkarzy ;)

Co Wy myślicie, że Bravo albo ter Stegen będą zadowoleni z siedzenia na ławie w Barcelonie, czy też Luis Enrique będzie robił rotację na tej pozycji?

Rzecznik prasowy Bayernu Markus Hoerwick twierdzi, że Navas jest interesującym zawodnikiem, ale nic jeszcze nie jest przesądzone ;) No tak, czekamy na poniedziałek, góra wtorek (jak Niemcy zdobędą mistrza, to nie ma co w poniedziałek podawać żadnych newsów :P ).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2014, 13:27

Bravo był solidnym ligowcem i nic więcej, pokazał się świetnie na Mundialu, ale większość opinii przed MŚ była taka, że Barcelona przepłaca za przeciętniaka. Ma 31 lat i założenie było takie, że nie będzie narzekał na rolę rezerwowego, po prostu wejdzie w buty Pinto przy czym może powalczyć z ter Stegenem gdyby młody miał ciężkie początki.

Navas ma 27 lat i był najlepszym bramkarzem La Liga w ostatnim sezonie a umiejętności potwierdził na Mundialu.

Osobiście mam nadzieję, że Lucho nie będzie rotował bramkarzami bo dla mnie to jest zły pomysł, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że Niemiec był obserwowany rzekomo od lat i to był transfer klepnięty jeszcze przed przyjściem Lucho a Chilijczyk to już transfer na życzenie Unzue, czyli asystenta Luisa Enrique.

Także na pewno ter Stegen ani Bravo nie będą zadowoleni z ławki, ale żaden z nich chyba nie ma pełnej świadomości, że będzie tylko rezerwowym. Navas natomiast nie ma żadnych, nawet najmniejszych szans na wygryzienie zdrowego Neuera.

Także brawa dla Bayernu bo to świetny ruch, nie sądziłem, że da się sprowadzić Navasa w roli zmiennika. Dziwi mnie decyzja zawodnika a nie klubu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 lip 2014, 13:27

Michał M pisze:Ciekawe, że mówią to kibice drużyny, która właśnie kupiła sobie dwóch bardzo dobrych bramkarzy

Co Wy myślicie, że Bravo albo ter Stegen będą zadowoleni z siedzenia na ławie w Barcelonie, czy też Luis Enrique będzie robił rotację na tej pozycji?
Ok to dobrzy bramkarze, ale gdzie tam Ter Stegenowi do Neuera i Bravo do Navasa? Poza tym Bravo ma 31 lat wiec zbliza sie do wieku w ktorym bramkarz jesli nie jest wybitny i gra w wielkim klubie to zazwyczaj zasiada na lawce.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 lip 2014, 13:29

Michał M pisze:Co Wy myślicie, że Bravo albo ter Stegen będą zadowoleni z siedzenia na ławie w Barcelonie, czy też Luis Enrique będzie robił rotację na tej pozycji?
Ale Bravo to średniak, w samej PD było od niego kilku lepszych. W tym Navas, który był najlepszym bramkarzem ligi w poprzednim sezonie. Ter Stegen to młody chłopak i tu faktycznie trzeba nieco lepszego zabezpieczenia, bo przeskok do takiego klubu może być dla niego na początku zbyt dużym wyzwaniem. Jakbyście ściągnęli sobie Baumanna, Adlera czy innego Mielitza, to mało kto by się zająknął. Navasa po prostu szkoda na ławkę, bo to jeden z najlepszych bramkarzy obecnie. Ale to jego wybór. Chce sobie siedzieć na ławce, to niech siedzi.

EDIT:

O, Mentor szybszy. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”