Polscy kibice - Strona 37

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 cze 2009, 18:51

ty kur*o.
admin?
O Vuko juz dawno pisalismy ze tak powiem w wielu watkach. zanim sie zblaznisz czytaj to forum
chcesz zobaczyć kogoś kto się błaźni to zapraszam do łazienki przed lustro.
pros o zrodlo dalej bo jak czytac i pisac umiesz a masz internet to sobie sam znajdziesz.
to nie ja stwierdziłem, że u nas jest więcej rac niż gdzie indziej tylko ty. także poprosiłem o udowodnienie tego stwierdzenia. napisałeś coś o karach(chodź to i tak dla mnie żadna miara) więc poprosiłem o źródło, bo nie chce mi się wierzyć by to Polacy dostali najwięcej. Doczekam się? Czy nadal będziesz tylko szczekał? czekasz na jakąś kiełbaskę od panów treserów z Czerskiej? :haha:

CHarlie
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 14 cze 2009, 19:05

To dla "znawcy", który twierdzi, że polscy kibice nie wspierają swoich drużyn, tylko bluzgają na rywali.
- Wisła przegrywała przez praktycznie całe spotkanie, a my i tak dopingowaliśmy - ciekawe jaki doping jest na Barcelonie/Manchesterze/Realu itd jak dostają lanie u siebie

Dałem linki do pierwszych filmików jakie znalazłem i tylko tych związanych z Wisłą. Kilka innych polskich ekip też prezentuje się bardzo dobrze, zresztą wspominał o tym Mendez - Lech na większosci swoich wyjazdów zagranicznych pokazał klasę, a filmik z meczu z Grasshoppers był bardzo pozytywnie komentowany przez m.in angielskich fanów na jednym zagranicznym forum. Ale zapewne użytkownik Wilmore uważa, że lepiej siedieć na tyłku przez 90 minut i ograniczyć się do klaskania i gwizdania na rywala.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2009, 19:17

Wilmore na mecze nie chodzi, bo się boi, podobnie jak Bienias, więc trzeba im linki wrzucać, może w końcu uwierzą. Może uwierzą swoim idolom z C+.

- komentarz po meczu Polonia vs Arka. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 cze 2009, 19:21

Wilmore na mecze nie chodzi, bo się boi
:lol:
Podejrzewam, że w moim życiu (pal sześć fakt, że parę lat pewnie dłuższym od Twojego) byłem na zdecydowanie większej liczbie spotkań, niż Ty. :wink:
A z tych wszystkich stadionów najbardziej w zeszłym sezonie przypasował mi stadion w Gliwicach - na meczu z Wisłą choćby przez 90' dopingowali swój klub, jeśli w ogóle prezentowali negatywny doping, to jedynie z rzadka. Tymczasem "najlepsi" kibice w Polsce - Wisła i Lech - potrafią z przyjemnością rzucać godzinami "strzelcie ****** gola". Niby na obu stadionach pojawiają się normalne przyśpiewki, ale przez większość czasu - :roll:

Mam pytanie - kto waszym zdaniem daje więcej drużynie, kibic, który płaci x za bilet i drze mordę na przeciwników, czy kibic, który płaci >2x za bilet i siedzi na trybunach oglądając spotkanie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 cze 2009, 19:30

Kamil232 pisze:
ty kur*o.
admin?
:
no co ty nie chodzisz na stadion czy pomyslales ze to w twoja strone obelga?
Chyba jedno i drugie.

Cloner za to ty chodzisz na mecze i pewnie pol Europy zwiedziles niczym piknik Bienias.

Na zachodzie tez sie krzyczy tzn dopinguje ale samozwancy z tego forum sa najlepsi na swiecie. Taka puenta mozna zakonczyc ta bezowocna dyskusje

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 cze 2009, 19:33

Wilmore pisze:Mam pytanie - kto waszym zdaniem daje więcej drużynie, kibic, który płaci x za bilet i drze mordę na przeciwników, czy kibic, który płaci >2x za bilet i siedzi na trybunach oglądając spotkanie?

Matko Ty wszystko przeliczasz na pieniądze.Nie zastąpisz darcia mordy, zabawy, kibicowania biletami dwa razy droższymi, które będą kupować ludzie w garniturkach.Na dodatek będą siedzieć jak na meczach tenisa gdzie nie wypada odezwać się słowem, tutaj jeszcze jako taki przykład, ale jak stadion ma się zamieć w teatr to dziękuje za takie ''emocje''.

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 14 cze 2009, 19:35

Mam pytanie - kto waszym zdaniem daje więcej drużynie, kibic, który płaci x za bilet i drze mordę na przeciwników, czy kibic, który płaci >2x za bilet i siedzi na trybunach oglądając spotkanie?
Druzynie podczas meczu więcej da kilka/kilkanaście tysięcy fanatyków, którzy są z nia na dobre i na złe i wspierają bez względu na wynik. Natomiast wiadomo, że więcej kasy zarobi się na bogatych ludziach, którzy będą płacić powiedzmy stówkę za bilet. Tylko, że poziom polskiej piłki jest fatalny, a infrastruktura póki co pozostawiająca wiele do życzenia i dlatego wątpie, by udało sie przyciągnąć dużo "białych kołnierzyków" z grubymi portfelami. Zresztą ITI zapowiadało wymianę publicznośći na Legii, a efektem wojny ze stowarzyszeniem kibiców była 2-3 razy niższa frekwencja niż w poprzednich latach. Bredni o tym, że Wisła i Lech koncentrują sie głównie na obrażaniu innych klubów komentować nie ma sensu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2009, 19:45

Wilmore pisze: Mam pytanie - kto waszym zdaniem daje więcej drużynie, kibic, który płaci x za bilet i drze mordę na przeciwników, czy kibic, który płaci >2x za bilet i siedzi na trybunach oglądając spotkanie?
Właśnie skończyłem pisać licencjata i potrzebna była mi opinia piłkarzy na temat kibiców (a mam wypowiedzi z dwóch różnych klubów) i ... jednak woleli tych, co głośno dopingują, od tych co płacą 2x więcej, siedzą na trybunie głównej i ich jedynym zajęciem jest wpieprzanie słonecznika.
EnJoy's pisze:Matko Ty wszystko przeliczasz na pieniądze.
Niestety. Niektórym się hierarchia wartości poprzewracała.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 cze 2009, 20:01

Matko Ty wszystko przeliczasz na pieniądze
Wszystko. :lol:
Kolejne pytanie, tym razem tylko dla Ciebie - z czego utrzymuje się klub, z darcia mordy kibiców, czy złotówek, które oni płacą?
Nie zastąpisz darcia mordy, zabawy, kibicowania biletami dwa razy droższymi, które będą kupować ludzie w garniturkach.
Ależ oczywiście, że nie, nawet bym nie chciał. Problemem polskich kibiców jest jednak to, że w znacznym stopniu ta dobra zabawa na stadionie przekształca się w agresję poza nim - stąd starania środowiska, by wyciąć w pień wszelkie zagrożenie podnosząc ceny i likwidując tych mniej przyjemnych kibiców.
Druzynie podczas meczu więcej da kilka/kilkanaście tysięcy fanatyków, którzy są z nia na dobre i na złe i wspierają bez względu na wynik.
Zdziwiłbyś się. Nie tylko piłkarze, ale działacze i trenerzy niektórych klubów (pewnie więcej, ale nie mam informacji) chętnie wymieniłyby 10 tysięcy "jedynych wiernych" na 5 tysięcy "garniturków", skłonnych do płacenia większych pieniędzy.
poziom polskiej piłki jest fatalny, a infrastruktura póki co pozostawiająca wiele do życzenia
I naprawisz to z darcia mordy?
Błędne koło - przez złą infrastrukturę i niski poziom nie przyciągnie się odpowiednich inwestorów i kibiców, a tych, których się przyciągnie, stać na takie bilety, które zagwarantują tylko status quo, stąd infrastruktura i poziom pozostanie zły, więc nie przyciągnie się...
Oczywiście nie odnosi się to do wszystkich klubów - w takim Wodzisławiu, Bytomiu, kiedyś Grodzisku, Wronkach, Białymstoku, po prostu pewnego typu kibiców się nie przyciągnie, w przeciwieństwie do Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Gdyni (choć tu akurat piłkarze zrobili wszystko, żeby było jak najgorzej) czy Poznania.
Dlatego właśnie inicjatywy takie jak na Legii trzeba popierać dla dobra świata piłkarskiego - albo kibice zaczną się zachowywać jak na meczach siatkówki (choć to sport niewątpliwie bardziej elitarny, stąd takie, a nie inne zachowanie fanów, w przeciwieństwie do piłki), albo najlepszą drogą dla wielu klubów będzie właśnie droga ITI - pod względem finansowym oczywiście.
A piłkarze wiele rzeczy mówią pod publiczkę. Fajnie, że ktoś tam krzyknie i będzie się identyfikować z najlepszym piłkarzem, klubem, wspierał zespół całym sercem, ale ten sam piłkarz w prawie wszystkich przypadkach będzie wolał grę na cichym stadionie, ale za 100% podwyżki. Albo i więcej.
Więc nie można przeciwstawiać atmosfery na trybunach z milczeniem - bo to milczenie i atmosfera jak na Legii zazwyczaj daje piłkarzom zdecydowanie większe fundusze.

I tym niezrozumiałym dla wielu akcentem - EoT.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2009, 20:26 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 cze 2009, 20:23

Wilmore pisze:
Matko Ty wszystko przeliczasz na pieniądze
Wszystko. :lol:
Kolejne pytanie, tym razem tylko dla Ciebie - z czego utrzymuje się klub, z darcia mordy kibiców, czy złotówek, które oni płacą?
Ze zwycięstw i pieniążków związanych ze zwycięstwami, przynajmniej pośrednio. A każdy kto grał w piłkę, wie ile może pomóc doping kibiców. Nie można całkowicie marginalizować aktywnych grup kibicowskich.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 cze 2009, 20:45

Wilmore pisze:Tymczasem "najlepsi" kibice w Polsce - Wisła i Lech - potrafią z przyjemnością rzucać godzinami "strzelcie ****** gola". Niby na obu stadionach pojawiają się normalne przyśpiewki, ale przez większość czasu -
Człowieku a byłeś kiedyś na meczu Lecha czy Wisły? Godzinami bluzgi? Jesteś żałosnym kolesiem, który kłamie w żywe oczy. Jak nie znasz realiów to się nie wypowaidaj i nie pisz na "chybił/trafił bo są na forum osoby, które śmieją się z Twojej głupoty bo wiedzą jaka jest rzeczywistość.
Wilmore pisze:Mam pytanie - kto waszym zdaniem daje więcej drużynie, kibic, który płaci x za bilet i drze mordę na przeciwników, czy kibic, który płaci >2x za bilet i siedzi na trybunach oglądając spotkanie?
Pytanie jest złożone. Dlaczego? Bo często jest tak, że kibic, który daje "x" za bilet jest z drużyną na dobre i na złe, dopinguje i wspiera drużynę. Takich kibiców jest bardzo dużo w wielu polskich klubach. Jak są mecze pucharowe (LE, LM) to niekażdego kibica "x" stać na na bilet "2x" i nie moze pójść. Na meczach ważnyc doping jest bardzo ważny dla piłkarzy. Po meczu z Austrią Wiedeń piłkarze dziękowali fantastycznej poznańskiej publiczności. Gdyby ceny były zbyt drogie dla wielu kibiców takiej atmosfery by nie było. Gdyby bilet kosztował np 200 zł to pewnie było by dużo "kibiców" sukcesu, bogatych, którzy mecz potraktowali by jak jednorazowy wypad do kina, teatru itp. Zero dopingu.
Poza tym bez kibiców nie ma piłki i siłą Lecha jak i wielu klubów są ceny za bilety, karnety. Gdyby nie te pieniądze nie było by piłki... gdyby nie kibice... ci kibice. A wyrzucanie wiernych kibiców, którzy byli w trudnych chwilach po przez kosmiczne ceny na super mecze jest złą stroną kluby wobec tych kibiców. Doping, atmosfera na tym traci. Taka jest moja opina.

Finansowo klub zyska, ale odbije się to na kontaktach kibice-klub i atmosferze, która dla wielu jest świętem.
Wilmore pisze:I naprawisz to z darcia mordy?
A ile osób zapłaci za zwykły mecz Ekstraklasy cene "2x"? Ty nie jesteś nawt tym, który daje złowówki i "drze morde" [doping dla Ciebe to coś złego, oprawy to strata kasy a za odpalanie rac - bo to łamanie prawa - kara 5 lat pozbawienia wolności, ew doping może wyglądać jak w Anglii - oczywiście jak gospodarz wygrywa - Uuu Eee OOoo Aaa a jako oprawa ew można dawać przy wejściu każdemu januszowi dmuchane pałeczki to robenia szumu - popularne na MŚ w 2002, szczególnie przez gopsodarzy]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2009, 10:21

Obrazek
Zamieszki w Los Angeles po mistrzostwie dla Lakers

Co najmniej osiem osób zostało aresztowanych po zamieszkach w Los Angeles, do których doszło po zdobyciu przez Lakers mistrzostwa NBA.

Kibice - krzywdzenie ludzi to nie jest dobra zabawa. Lakers są drużyną sportową, a nie jakąś siłą destrukcyjną. Świętujcie i cieszcie się, ale nie dopuście do przemocy - apelował szeryf hrabstwa Los Angeles Lee Baca. Niestety nie wszyscy fani posłuchali jego rad.

Po zwycięstwie Lakers nad Orlando Magic 99:86 pod halą Staples Center zebrały się tysiące kibiców. Tłum zaczął demolować miasto i podpalać samochody. Kiedy zainterweniowała policja fani obrzucali funkcjonariuszy kamieniami, butelkami i racami - podała lokalna stacja KCAL9. - To jest okropne dla stanu Kalifornia i jest mi naprawdę przykro. Boję się o życie, boję się wrócić do własnego domu, nie mogę tego zrobić - mówiła jedna z kobiet, która była świadkiem zamieszek. Telewizja zarejestrowała również wandali okradających sklepy i stacje paliw. Zniszczony został także porzucony autobus, na którym namalowano graffiti.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,67189 ... akers.html

:shock:

takiej zabawy w centrum miast, to nawet u nas nie ma :shock:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 cze 2009, 16:24

Ponad 70 kibiców GTŻ zatrzymała grudziądzka policja przed meczem z Unią Tarnów i wypisała mandaty za zbiegowisko publiczne.

Kibice GTŻ chcieli, jak zwykle, spokojnie przejść przez miasto na stadion, skandując sportowe hasła - tłumaczy Paweł Poślednik z Fan Clubu Ultras Brigade, regularnie przygotowującego oprawę meczów żużlowych.

Kibiców było ponad stu. Dwie godziny przed meczem z Unią na ul. Toruńskiej otoczyła ich policja z psami i zaczęła "zwijać". Nawet nie zdążyliśmy się dobrze zebrać i wznieść okrzyki. Ci z nas, którzy ukończyli 18 lat, dostali mandaty 200 zł! Razem do zapłacenia mamy około 6.000 zł.

Młodszych musieli odebrać rodzice. Zdzisław Cichoracki, wiceprezes ds. sportowych GTŻ, prosił policję, by nas wypuściła. Wyszliśmy dopiero pod koniec meczu. Kilku z nas zdążyło na ostatni wyścig... Niczego złego nie zrobiliśmy. Składamy się na oprawę meczów żużlowych. A tu takie kary. Wystąpimy do prezydenta Grudziądza o pomoc. Na razie zawieszamy udział w meczach.

Fani dziwią się, że mieszkańcy wezwali policję. Tłumaczą: - Zwykle ludzie machają do nas z balkonów, pozdrawiają. Nadkomisarz Marzena Kostrzewska, rzecznik grudziądzkiej policji potwierdza zatrzymanie fanów GTŻ: - Miasto jest nie tylko dla kibiców. Już 3 maja przed meczem żużlowym eskortowaliśmy znacznie większą grupę fanów GTŻ, którzy szli całą szerokością ulicy. Ludzie schodzili im z drogi. policja zapewniła bezpieczeństwo i mieszkańcom, i kibicom, którzy poruszali się ruchliwą trasą przelotową. A w minioną niedzielę policja dwa razy przez megafon poleciła im rozejść się w mniejszych grupkach i chodnikiem iść na stadion. Nie usłuchali. Nasza akcję sfilmowaliśmy. Około 50 z zatrzymanych to osoby niepełnoletnie. Większość rodziców nawet nie wiedziała, że szli z Fan Clubem na mecz. 27 pełnoletnich kibiców otrzymało mandaty po 200 zł. Art. 50 Kodeksu Wykroczeń mówi, że uczestnik zbiegowiska publicznego, nie wykonujący poleceń policji, może być ukarany 30 dniami aresztu lub karą grzywny od 20 do 5 tysięcy zł.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 17 cze 2009, 11:24

albo kibice zaczną się zachowywać jak na meczach siatkówki (choć to sport niewątpliwie bardziej elitarny, stąd takie, a nie inne zachowanie fanów, w przeciwieństwie do piłki), albo najlepszą drogą dla wielu klubów będzie właśnie droga ITI - pod względem finansowym oczywiście.
Siatkówka to moda a nie sport elitarny, weź mnie człowieku nie rozśmieszaj. :lol: To są sterowane, przyciągane sukcesami pikniki, nie mogę oglądać tej żenady zwanej ligą światową. To już wolę fanów Arsenalu albo innych pikników z Anglii. A kto się ma od kogo uczyć mówią statystyki
Wg badań ARC Rynek i Opinia w 2008 roku na mecze piłkarskie chodziło 62% kibiców, siatkarskie 25%, żużlowe 7% i wyścigi kolarskie 4%.... Uczcie się od nas, piłkarskich kibiców jest najwięcej, mimo najsłabszego poziomu ligi, mamy najlepsze oprawy, młyny, doping, wyjazdy - wszystko. Nie ucz profesjonalistów jak mają się zachowywać. 8) :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 cze 2009, 12:29

albo kibice zaczną się zachowywać jak na meczach siatkówki (choć to sport niewątpliwie bardziej elitarny
Oby jak najszybciej.
http://www.joemonster.org/p/115170/kibi ... _bialystok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”