Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 lis 2022, 17:17
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 lis 2022, 17:19
Vol'jin
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 lis 2022, 17:25
jaki wynik? Zagraliśmy na 0-0 bez założenia, żeby nawet strzelić gola. W obliczu porażki Argentyny i przy założeniu, że na Argentynie o punkty będzie trudno, to zagraliśmy tak, że musimy liczyć bramki i patrzeć na rywali. To nie jest dobry wynik.
ale można w sumie 15x pisać i dalej będziecie swoje. Ja nie mam problemu z defensywnym nastawieniem i grą na zero z tyłu. Niech sobie tak gra, ale my oprócz murowania nie pokazaliśmy absolutnie nic z przodu. Żadnego ryzyka, nic, absolutnie nic. Jakbyśmy stworzyli ze dwie-trzy sytuacje, które mogły dać bramkę, ale by nie wpadło, to pewnie by się pokręciło pod nosem, że "ale brzydko graliśmy", ale by się jakoś to przyjęło, że no cóż - zagraliśmy bezpiecznie, coś tam mogliśmy strzelić, nie udało się, ale to się zdarza. Natomiast tu nie było żadnej okazji, nic, null, z gry nie stworzyliśmy nawet pół zagrożenia. A karny to też z dupy, bo nie była to konsekwencja jakiejś ładnej akcji, tylko pojedynczego szarpnięcia i frajerstwa rywala - nawet to nie było naszą zasługą, tylko głupotą przeciwnika.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 25 lis 2022, 17:27
Spodziewałem się meczu chociaż jak ze Szwecją w barażu. Ustawienia drużyny na 40m i lagowania na osamotionego napastnika się nie spodziewałem. Brzęczek za styl został wywalony z roboty, a on - wydaje mi się - przynajmniej próbował jakoś grać do przodu, a na pewno nie unikał takiej gry przez całe 90min. Nie umiał grać do przodu i kadra wyglądała fatalnie, ale wydaje mi się, że próbował. Michniewicz otwarcie i jawnie ustawił drużynę przed bramką, zabronił przekraczać połowę i nawet nie spróbował zaatakować. Pomimo tego mam uznać, że Brzęczek był do bani (bo był i nigdy nie powinien zostać selekcjonerem), a Michniewicz wymyślił mityczny plan na mecz, a jego zimna strategia dała nam cenny punkt. Punkt, który może nic nam nie dać z uwagi na zwycięstwo Arabii z Argentyną. Po meczu Argentyny - a już na pewno widząc jak beznadziejny jest Meksyk - powinien zagrać odważniej. Nie, postanowił ośmieszyć naszych piłkarzy i nas kibiców. Przeciez na bank na świecie się z nas śmieją. Argumenty, że to była super taktyka, bo dała punkt są nieco na wyrost, bo ten punkt zapewniła nam głównie kompletna nieudolność naszego rywala. Ten Meksyk pogubił się jak raz zapressowaliśmy. Myślę, ze pogubiłby się kilka razy więcej, ale postanowiliśmy tego nie sprawdzać, bo jeszcze poszłaby kontra.
TS borys IFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 lis 2022, 17:44
Najlepszy start na MŚ od lat 80-ych. Ludzie na prawdę nie potrafią obiektywnie ocenić siły naszej kadry. Szczyt to był ćwierćfinał Euro za Nawałki.
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 25 lis 2022, 17:46
Hersk
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 lis 2022, 17:48
W sumie ten karny w wykonaniu Lewgo to nie była nawet okazja. Zgadzam się
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 lis 2022, 17:50
pisałem kilka razy. To trochę tak jakby sobie Meksykanie sobie kopnęli do własnej bramki, a my byśmy chwalili naszych za okazję bramkową.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 25 lis 2022, 17:59
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lis 2022, 18:30
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 lis 2022, 18:37
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 25 lis 2022, 18:40
WKB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 26 lis 2022, 8:39
Keres
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited