Barcelona - AC Milan - Strona 35

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2012, 22:41

Nie ma co meczu komentować, Ci co oglądali widzieli. Najpierw karny z dupy, a później brak karnego. Sędziowie jak co roku muszą sprzyjac "wielkim".

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 kwie 2012, 22:42

Skrobnę coś jutro bo czuje się jakby wydymało mnie stado murzynów.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 kwie 2012, 22:42

To się teraz na cules ucieszą pewnie przeklejać cytatów nie nadążają :lol: Na mnie żadnego zaskoczenia ten mecz nie wywarł wiedziałem co się wydarzy po bramce Milanu i na nieszczęście tak się właśnie stało szkoda Milanu.

btw. czy czasem Sergio B. znany również jako DiCaprio nie puścił tam pod koniec nura przy Mexesie ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2012, 22:43

Gratulacje dla Barcelony. Szkoda ze w takich okolicznosciach. Oni naprawde nie potrzebuja pomocy sedziego zeby wygrywac.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 kwie 2012, 22:45

Nie ma bata, będzie Gran Derbi w finale. Tylko Bayern może się w to wmieszać bo Di Matteo jednak jest za cienki w uszach żeby napsuć krwi Guardioli.

Widać, że piłkarze obu drużyn darzą się szacunkiem, ładne zachowanie po meczu. Poza kilkoma epizodami w trakcie spotkania też było widać, że się szanują.

Milan miał strzelić i strzelił, sędzia trochę zepsuł widowisko tym karnym ale od 2:1 Rossonerrich już nie było na boisku, jak dobrze policzyłem oddali jeden celny strzał na bramkę w całym meczu, trzecia bramka Iniesty zabiła doszczętnie mecz. Szkoda bo po tym golu Nocerino ostrzyłem sobie zęby na emocjonującą końcówkę. Barcelona dzisiaj nie grała wielkiego meczu ale Milan też nie. Ibra może i chciał ale dzisiaj jak dla mnie słabo, za to na plus Robinho, który próbował ciągnąć atak. Do Interu Mourinho tej drużynie jednak jeszcze brakuje.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 03 kwie 2012, 22:47

nie wiem co się musi stać, by kibice FCB zdjęli klapki z oczu. Żenadą jest nie widzieć oczywistego przepychania tego klubu przez sędziów z roku na rok.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 kwie 2012, 22:48

Co się działo pod koniec, że tyle żółtych :?:
Wolę już :?: 10 puchar dla Realu, niż puchar dla Barcelony.

Bienias, ty naprawdę masz coś z głową.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2012, 22:48

Od razu mówię, że piszę bez napinki bo chodzi mi o psioczenie kibiców Milanu za którym dzisiaj z wiadomych przyczyn byłem całym sercem. Widziałem tylko drugiego karnego dla Barcy i moim zdaniem nie było go ze względu na przytrzymanie Nesty przez Puyola. Fakt, że Włoch faulował nie ma wątpliwości, ale i Hiszpan faulował i tyle. Nie szukajmy dziury w całym bo sędziowie popełniają błędy nie tylko we Włoszech i nie tylko przeciwko Milanowi. Nauczcie się z tym żyć bo w przyszłym roku razem będziemy musieli się wspierać w Europie (nie mam wątpliwości co do tego)

I ma nadzieje, że Chelsea odpowie Barcy w półfinale za to oszustwo sędziego sprzed paru lat (trzech?)
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 22:50 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 03 kwie 2012, 22:49

Aker pisze:Fajnie jakby arek_ahig wpadl i sedziowskim okiem ocenil sytuacje, ale moim zdaniem sedzia mial podstawy dac te karne. Pierwszy karny ewidentny, ktos zaprzeczy? A drugi to tak jak zAutobusem dyskutowalem na gg cos w stylu Austria - Polska na Euro, zawodnik Milanu dal mu podstawy by dac karrnego (trzymanie za koszulke bylo ewidentne, ktos zaprzeczy?). Sedzial mial podstawy by dac karnego, mogl dac i mogl nie dawac, ale jednak dal, jednakze przyznac trzeba ze podstawy mial by dac faul w polu karnym a w konsekwencji karnego, a czemu dal zoltko? Moim zdaniem za dyskusje z arbiterm. Zabawne jest to jak kibice Realu mowia, ze Barca kradnie, a kibice Barcy, ze Real kradnie. Prawda jest taka, ze sedziowie myla sie mniej wiecej po rowno.
Niepotrzebnie się Waść produkujesz, forumowa większość uznała, że farsa kradnie i zapamiętaj to sobie
bartbuks pisze: Druga sprawa. Thiago, to ten wielki następca Xaviego? Chyba zająć to on jedynie może jego miejsce parkingowe :lol:
wielki następca Xaviego grał przez ileśtam lat w Anglii i był gwiazdą ligi i najlepszych zawodnikiem Kondonierów, a teraz 'gra' w Barcelonie.

ocenianie Thiago po kilkunastu minutach szkoda komentować

Obrazek

o meczu. słabo wygląda nasz atak w tym sezonie i to co prezentował dzisiaj piłkarz z numerem 37 to była kwintesencja. nie ma Pedro, nie ma Alexisa który kosztował 35 baniek, w meczu o półfinał gra żółtodziób, który potyka się o własne nogi. i to gra 90 minut. Messi nie ma z kim grać, a sam wszystkich nie przedrybluje. jeśli tak dalej będzie to wyglądać, mecz z Chelsea będzie musiał sędziować Ovrebo, żeby coś wpadło. Pozytywy są takie, że dominujemy środek pola, ale nie ma komu strzelać.

wp // fieldy

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1299

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 kwie 2012, 22:49

Gratulacje dla Barcelony. Szkoda ze w takich okolicznosciach. Oni naprawde nie potrzebuja pomocy sedziego zeby wygrywac.
DOKŁADNIE. Tu nie chodzi o to że ktoś tu kogoś okradł, był karny z dupy jeżeli gwizdnął takie przewinienie to czemu nie widział faulu mascherano na Zlatanie :?: Barca jest tak mocna że może wygrywać bez sędziów, czasem jednak sytuacje na boisku całkowicie temu przeczą.

Grazzie Ragazzi :!:

Awatar użytkownika
Loczki
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczki » 03 kwie 2012, 22:51

no sedzia dal dupy. Mnie to tez nie cieszy. No ale nic nie mozemy zrobic.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 kwie 2012, 22:52

stary rupieć pisze:
Obrazek
Księgowy arbitra meczy Barca - Milan?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 kwie 2012, 22:57

Haha tak jak myślałem znów będzie dym :lol:

Co do dwóch karnych dla Barcy moim zdaniem oba prawidłowe :) Pierwszy na pewno a drugi sorry trzymanie zawodnika za koszulkę jest faulem czy też nie? :shock: Ja rozumiem takich sytuacji jest mnóstwo ale faul jest faulem sędzia nie ma obowiązku upominać graczy !!Pozatym Nesta nie należy do najszybszych i w każdej sytuacji trzymał zawodnika Blaugrany co jest tylko szczytem debilizmu :lol: Sędzia dziś był drobiazgowy ale mało konsenkwetny i tu się z Wami zgadzam - karny na Ibrze i faul na Nocerino nie podyktowany :roll:
Znów kibice Barcy wyjdą na tych co popierają drukarnie ale mało kto pisał o nie podyktowanym karnym dla Sanchezie w pierwszym meczu...A że gadka wygląda "sorry ale on zaczął" to zróbmy wszystko aby sędziowie wogóle nie popełniali błędów a nie że wszystko jest robione pod Barce bo widok hejterów jest śmieszny :lol:
A post Mirek15 czemu Barca nie prowadzi w lidze bo nie pomagają sędziowie cóż gdybyś oglądał byś wiedział :P Szukasz napinki i wcale nie jesteś lepszy niż kibic Barcy, który zarejestrowal się tydzień temu :lol:
Zasłużony awans,choć nie było łatwo- słabo graliśmy zwłaszcza w ataku,szkoda że Masche zaspał,bo oprócz tej sytuacji zagrał dziś koncertowo :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 kwie 2012, 22:57

Udało się.

Tak jak można się było spodziewać już gadki o przepychaniu...

W pierwszym meczu nie przyznano Barcy ewidentnego karniaka, to teraz dostali jednego dyskusyjnego... (na twitterze Rio Ferdinand napisał, że ewidentny karny, moim zdaniem był bez dyskusji, bez przesady aż takie trzymanie za koszulkę w polu karnym to już za dużo - chociaż w pierwszym meczu się udało...), przy faulu na Ibrze również powinien być karny, szkoda, że sędzia go nie gwiznął bo teraz gadek o przepychaniu nie będzie się dało uniknąć... ale ja to tlumaczę tak samo jak brak karnego (albo i dwóch) w Mediolanie czyli faworyzowaniem gospodarzy.

Szacun dla Milanu. Ta ekipa jest znacznie silna niż mi się wydawało przed sezonem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 kwie 2012, 22:59

ddemon pisze:A post Mirek15 czemu Barca nie prowadzi w lidze bo nie pomagają sędziowie cóż gdybyś oglądał byś wiedział :P
Część meczy Realu oglądam, Barcelony nie mam po co, wolę nie tracić czasu i oglądać PROFESJONALNE kino w roli głównej z Damon czy Deep'em.

e: Wiecie co Mi napisał Magnum tydzień temu na PW :?: Jak będzie wynik nie korzystny to sędzia przyjdzie z pomocą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”