Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 34

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1841

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 lis 2022, 10:20

Czesiek walnął focha :haha:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 25 lis 2022, 10:27

Bardzo często broniłem Wojtka, bo wiele z jego błędów było - w mojej ocenie - wyolbrzymianych, ale jeśli ktoś uważa, że on często notował reprezentacyjne kompromitacje to ta jest najgorszą z nich. Jeśli on serio wierzy w idee tego ohydnego odyńca, że my możemy grać tylko lagę, to niech faktycznie kończy reprezentacyjną karierę. Oczywiście, że my moglibyśmy grać od tyłu, tylko trzeba próbować. Nikt nie oczekuje, że będziemy grać jak Hiszpania, ale nie spróbować ANI RAZU w meczu mundialu? Cały świat patrzy na ten turniej, wiele słabszych personalnie reprezentacji pokazuje się z fajnej strony, a my wykopujemy piłkę jak w A klasie, ale jest git, bo są punkty. W dupie mam takie punkty, i każdy powinien je tam mieć. Powiem otwarcie, gdybyśmy nawet zdobyli puchar świata grając jak z Meksykiem, to powinniśmy się go zrzec, bo nasza gra to zaprzeczenie futbolu.

Można mówić o Grecji 2004, ale z tego co pamiętam to ta Grecja nie miała w kadrze najlepszego napastnika świata, jednego z najlepszych środkowych pomocników Serie A, podstawowego gracza Romy, najlepszego piłkarza Aston Villi, jednego z lepszych piłkarzy Feeyenordu, talentu z Wolfsburga etc. My się dostosowujemy do Krychowiaka i Glika, zamiast do Lewego i Zielka. Dno i dramat. Swoją droga zastaanwiam się czy Glik tak grał w Monaco i czy jakby powiedział trenerowi, że on nie umie podawać, będzie tylko lagował to czy nie zostałby wy*****lony z klubu na 2 dzień.

Spojrzałem sobie na skrót barażu ze Szwecją, to nie wyglądało aż tak fatalnie. Nie można było zagrać chociaż w ten sposób? Niezależnie co się stanie, trzeba CM711 wywalić po mundialu i wziąć kogoś z zagranicy. Przeciętny trener, jakim jest Sousa był 10x lepszy niż najlepszy polski trener. Nie tęsknie za nim, ale za jego podejściem do futbolu już tak. Myślę, że gdybyśmy po Euro dalej szlifowali tamten sposób grania, to Meksyk zostałby pyknięty. No ale tak, zaraz ktoś mi wyjedzie z meczem ze Słowacją i hehehehe skończy dyskuję.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 lis 2022, 10:29

Jak ja zobaczę cofniętą Polskę w meczu z Arabią to mam nadzieję, że przez najbliższe parę Mundiali nie zobaczę ich na tym turnieju mimo, że będzie łatwiej się dostać. Zobaczymy jak sobie poradzą w arcyważnym spotkaniu, jakie będzie nastawienie. Jeśli 0:0 znowu będzie ich jarać to będę trzymał kciuki za rekord bramek turnieju w meczu z Argentyną

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 lis 2022, 10:38

Tomusmc pisze:
25 lis 2022, 10:29
będę trzymał kciuki za rekord bramek turnieju w meczu z Argentyną
az tak wysoko to ich chyba nie rozwalimy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Grupa B: Anglia, Iran, USA, Walia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 lis 2022, 14:27

TS borys IFC pisze:
25 lis 2022, 14:23
Kolejna reprezentacja pokazuje nam, że w dzisiejszej piłce nie możesz bać się atakować, bo bez tego nie da się wygrać meczu.
bedziesz przepraszać, jak zremisujemy 0-0 z Arabami, 0-0 z Argentyną, Meksyk zremisuje 0-0 z Argentyną i tak samo z Arabami, a na koniec to my awansujemy, bo przezornie nie będziemy już łapać kartek. Masterclass.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 25 lis 2022, 14:29

to jest dokladnie to, co w 2018. no jakbym mecz z kolumbią oglądał. żółty szczęsny i laga. 4 lata a my jestesmy w dupie i to z jakims smiesznym przygrubym wujkiem z zakolami zamiast z prawdziwym fachowcem. polska jak zwykle milion lat za murzynami

kurs na arabie 5.0, dziwne bardzo

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lis 2022, 14:32

Fajnie się czyta ten temat. KRychowiak niech kończy kariere reprezentacyjną, Szczęsny to samo, Michniewicz to nie trener. Jakby tak słuchać to byśmy nie mieli kim grać :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Grupa B: Anglia, Iran, USA, Walia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 lis 2022, 14:34

Ja bym mimo wszystko poczekał z takim gadaniem przynajmniej do meczu z Arabia. Jeśli w nim tez zagramy ultradefensywnie jak z Meksykiem to będzie problem ale po tych wszystkich jebach jakie spadły na nich za ten występ i fakt ze teraz musza wygrać jeśli chcą w ogóle myśleć o awansie to myśle ze powtórka z Meksyku jest raczej mało prawdopodobna.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 25 lis 2022, 14:54

DDK pisze:
25 lis 2022, 14:32
Michniewicz to nie trener.
kto tak napisal?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lis 2022, 15:06

W zasadzie to pół Polski.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 25 lis 2022, 15:15

To już mamy pewnego kandydata na PRZEGRYWA ROKU. :ozob:
WKB pisze:
25 lis 2022, 14:29
kurs na arabie 5.0, dziwne bardzo
Bo wiara w cuda w narodzie nie ginie. :mrgreen: A przecież ten kurs wynika z tego, że 90% Polaków obstawia wygraną swoje reprezentacji.
I dlatego aż mnie korci postawić jakieś ładne pieniądze na (NIE)faworyta?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 25 lis 2022, 15:22

Ja tam już wspominałem, że najbardziej mnie poraża jak sami zawodnicy o sobie mówią, że nie mają potencjału, że nie posiadają umiejętności do takiej a nie innej gry, że będą grać defensywnie i szukać swojej szansy w jednej z nielicznych jakiś kontr... Później odpalasz mundial, oglądasz taką Arabię Saudyjską co gra na zadupiu i leje Argentynę, Japończyków jacy leją Niemców, szybko i efektownie kreującą akcje Kanadę jaka bez kompleksów przyciska Belgię jaka nas lała wbijając nam 6 goli, Iran jaki dosłowne zmiażdżył na boisku Walię... Każda z tych ekip ma zawodników grających na peryferiach gdzie wyróżnia się tak naprawdę może 1-2 graczy i Ci zawodnicy potrafią pokazać jakościowy futbol i to na tle faworytów mundialu. Z kolei nasi zawodnicy mają nastawienie jakby znaleźli się na turnieju przez pomyłkę, z góry przypisują sobie porażki i grają cofniętą defensywą na ekipę która jest znacznie słabsza potencjałem od nas... Jakim cudem udało się zaszczepić piłkarzom tak negatywną mentalność? Tu już nie chodzi o grę, do tego się przyzwyczailiśmy, że nasi rozczarowują, ale chodzi o to zabijanie wiary i w piłkarzach i kibicach... Jak można nawet wypowiadać się negatywnie o potencjale innych reprezentantów? Przykre to jest. Nie wiem, może tu próba zdjęcia jakiejś presji z zawodników... Nie wierzę, że to tak na serio... Po co z takim nastawieniem oni tam jechali i wygrywali te baraże? W drużynie trzeba zasiać motywacje i determinacje a nie takie niskie poczucie wartości.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 lis 2022, 15:22

Ja postawiłem na Arabię, kurs kusił, ale jak Polska wygra to będzie sytuacja win-win :D

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 25 lis 2022, 15:27

Mój tata mawiał, jak grasz to zawsze stawiaj na rywali Polaków. Jak wygrają będziesz miał kasę, jak przegrają to satysfakcję. I tak zawsze robie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”