Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 33

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 23 lis 2022, 23:30

U nas w kraju to się nie tak dawno zwolniło trenera, który zgodnie z umową realizował wszystkie cele sportowe, bo kibice nie mogli patrzeć na jego styl gry, tak że ta narracja jak to kibice (nie mówiąc o forum) są manipulowani i kupują antyfutbol Michniewicza to jest co najmniej chochoł miesiąca. :)

Ale z tym zajebistym potencjałem, to nie jest prawda, mamy potencjał na wyjście grupy i niespodziankę, no i zupełnie inną grę niż to co pokazuje Michniewicz - mając jednak zarazem dużo wad (środek obrony, lewa obrona, defensywny pomocnik, b2b, skrzydłowi i ich brak doświadczenia), które ograniczają nasze widełki tego, co możemy pokazać.

Clou jest takie, że piłka reprezentacyjna jest tak nieprzewidywalna (Turcja 2002, Grecja 2004, Rosja i Turcja 2008, Urugwaj-Ghana 2010, Kostaryka 2014, Walia, Portugalia 2016, Chorwacja 2018, Dania 2020) - gdzie ekipy często o podobnym potencjale robiły wyniki na poziomie strefy medalowej wielkiej imprezy, że podchodzenie do takich imprez na zasadzie ''nie będziemy grać lepiej od Meksyku" to jest rzeczywiście nieporozumienie. Jak jesteś Polską, to nie jedziesz na MŚ myśląc o półfinale, ale skoro na przestrzeni ostatnich 20 lat Turcja parę razy faza medalowa, Grecja ME, Dania faza medalowa, Walia faza medalowa, Szwajcaria eliminuje Francję, Rosja faza medalowa, to jednak fajnie byłoby pojechać z innym mentalem niż ''nie będziemy grać inaczej niż gówno-gra z Chile''.

Klawikord
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kibicuję: reprezentacja Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klawikord » 23 lis 2022, 23:47

Wiadomo , że musimy koniecznie wygrać z Arabią , ale nam to jeszcze prawdopodobnie nie da awansu przy założeniu, że Argentyna pokona Meksyk, a my Arabię Polska 4 pkt Meksyk 1 pkt jednak w 3 kolejce to Meksyk gra z Arabią , jeśli wygrałby ma 4 pkt , można odnieść nieodparte wrażenie , że o awansie może decydować bilans bramkowy jakakolwiek strata punktów z Arabią oznacza brak wyjścia z grupy Argentyna raczej rozprawi się z Meksykiem i gdy poczuję krew przy naszej miernej grze może się skończyć dotkliwą porażką scenariuszy możliwych jest jeszcze kilka.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 23 lis 2022, 23:55

Czy ja wiem. Moze i miały ale umiejętności były ogromne

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 24 lis 2022, 0:49

Przecież w 2002 i 2006 jechaliśmy po medale, a styl gry był może tylko odrobinę lepszy od Czesioballu. :pijemy:
Myślę że nie tu tkwi przyczyna, tylko w sferze motywacyjnej, widocznie nasi piłkarze mają już wszystko i jakieś tam medale MŚ do niczego nie są im potrzebne?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 lis 2022, 1:18

Chyba nie było tak źle, co?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 24 lis 2022, 2:02

WKB pisze:
23 lis 2022, 20:05
kesz dalej bierze, odwyk [ch**] dał
Zanim zaczniesz mnie komentować to pierw sprawdź co ty ćpasz bo rzucasz kwiatki gorsze niż ja w swoich wypowiedziach.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 lis 2022, 6:43

Kesz pisze:
24 lis 2022, 2:02
WKB pisze:
Zanim zaczniesz mnie komentować to pierw sprawdź co ty ćpasz bo rzucasz kwiatki gorsze niż ja w swoich wypowiedziach.
ale to ciebie każdy wyjaśnia a nie mnie :blow:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 24 lis 2022, 7:22

WKB pisze:
24 lis 2022, 6:43
Kesz pisze:
24 lis 2022, 2:02
WKB pisze:
ale to ciebie każdy wyjaśnia a nie mnie :blow:
Czuję się wyjaśniony... :haha:
No i polecam jednak zmienić dilera albo zacząć leczenie.

---

Aby nie było, że offtop, to sobie wrzucę przewidywania na 2 kolejkę fazy grupowej.

Jeśli chodzi o mecz Meksyk vs Argentyna, to zakładam, że Meksykanie będą rzuceni trochę pod rozwścieczonego byka. Argentyna będzie tu walczyć o to by zamazać plamę z meczu z Arabią Saudyjską. Szczerze, tu akurat cieszę się, że Polacy nie grają drugiego meczu z Argentyną. Spodziewam się, że rywale Meksyku z podrażnioną ambicją wygrają ten mecz i jeśli Meksykanie zagrają na podobnym poziomie co z Polską to obstawiam solidną wygraną 4-0.

Mecz naszej reprezentacji z Arabią Saudyjską ma pewną zaletę i pewną wadę. Zaleta jest taka, że Saudyjczycy zostawili w meczu z Argentyną dużo zdrowia, stracili zawodników a także trudno będzie po takiej intensywności o szybką regenerację. Jednak ten zespół jest teraz niesiony sukcesem i wiara w zespole jest na pewno duża. Polacy muszą z Arabią Saudyjską wygrać jeśli chcemy myśleć o jakichkolwiek szansach na awans, bo raczej trudno zakładać, że Argentyna pozwoli sobie na drugą taką wpadkę. Będzie trzeba ten mecz wygrać i postawić się godnie Argentynie jednocześnie oglądając się na wynik Arabią Saudyjskiej z Meksykiem w 3 kolejce.

Polacy znacznie mniej fizycznie odczuli mecz z Meksykiem i wydaje się, że przewaga tu powinna być po naszej stronie. Jednak wszystko zależy od tego z jakim nastawieniem wyjdziemy na ten mecz... Jeśli reprezentacja Polski znowu zostawi swoje jaja w szatni i będzie pilnować głównie by nie stracić gola, to sukcesu nie wróżę. Rozsądek podpowiada, że skończy się 0-0 i spodziewam się, że zagramy ofensywnej niż z Meksykiem, ale Arabowie wybronią wynik. Serce by oczywiście chciało zwycięstwo Polski i oby jednak tak właśnie było.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 lis 2022, 9:34

krzysiu pisze:
23 lis 2022, 23:55
Czy ja wiem. Moze i miały ale umiejętności były ogromne
Dzisiaj nie trzeba mieć 20 lat żeby wyjechać za granicę i dotyczy to zarówno piłkarzy, jak i szarych ludzi. Możliwości zarobku jest pełno. Gra w reprezentacji to oczywiście nadal honor, ale bez przesady. Dlatego jest jak jest.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 24 lis 2022, 11:13

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... ichniewicz
- Trener bardzo duży nacisk kładzie na to, aby dobrać ustawienia pod danego przeciwnika. Znajduje też informacje na temat życia prywatnego rywali. Pokazywał nam newsy zaczerpnięte z jakiegoś meksykańskiego "pudelka", do każdego zawodnika był też podany hasztag z Instagrama, notka, ilu kto ma obserwujących. To pokazuje, jak dla selekcjonera każdy szczegół jest ważny - powiedział Krystian Bielik.
- Trener zgromadził dużo materiału i wysłał nam paczkę informacji rodem z "Pudelka". Kto ma jaką żonę, co ostatnio przeskrobał, ile zarabia, co go denerwuje - mówił Grosicki w rozmowie z WP SportoweFakty.
Przecież to jest [k****] idiota.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1841

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 lis 2022, 11:22

Generalnie Michniewicz jest jakiś taki antypatyczny. Wielki taktyk i strateg, a po kompromitującym występie z Meksykiem wychodzi do dziennikarzy i mówi, że w trzy dni nie nauczy nikogo grać w piłkę :mrgreen: mając w kadrze piłkarzy Barcelony, Napoli, Juve, Romy, z Premier League i Bundesligi itd.

Dla mnie ten trener to porażka, nawet jak wyjdziemy z grupy to aby był selekcjonerem jak najkrócej.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 24 lis 2022, 15:03

roque pisze:
24 lis 2022, 11:22
Generalnie Michniewicz jest jakiś taki antypatyczny. Wielki taktyk i strateg, a po kompromitującym występie z Meksykiem wychodzi do dziennikarzy i mówi, że w trzy dni nie nauczy nikogo grać w piłkę :mrgreen: mając w kadrze piłkarzy Barcelony, Napoli, Juve, Romy, z Premier League i Bundesligi itd.

Dla mnie ten trener to porażka, nawet jak wyjdziemy z grupy to aby był selekcjonerem jak najkrócej.
Nic dodać, nic ująć. Chłop nie ma żadnego pojęcia, a te jego farmazony o tym jak rzekomo nie umiemy grać w piłkę pokazują tylko, że ambicje są zerowe. Jak na takim czymś zbudować morale?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 25 lis 2022, 9:25

Kwestia lagi wyjasniona

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lis 2022, 10:11

Trzeba oddać Czesiowi że zawodnicy uwierzyli w jego projekt.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 lis 2022, 10:17

Wyjebać Szczesnego z tej kadry zaraz po MŚ. Co to za zjeb - może niech po prostu powiesi buty na kołku. Po co on tam przyjechał? Przetrwać 3 mecze i nie zrobić plamy?

Nikt mi nie wmówi że mając kadrę złożoną z zawodników serie A, Bundesligi, PL, ligi holenderskiej z wisienką na torcie w postaci Lewego nie możemy konstruować akcji "od tyłu" skoro to samo potrafią reprezentacje Maroka, Australii, Kanady czy Iranu - z całym szacunkiem ale dużo słabsze na papierze. Jeśli Czesio ich uczy gry na asekurację - że lepiej wykopać Panu Bogu w okno niż zagrać piłką to to jest samozaoranie się roku... brak mi słów na te guano.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”