Polscy kibice - Strona 33

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 21 maja 2009, 22:25

Bardziej to wyglądało na kosi kosi łapki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 maja 2009, 22:27

W pierwszej połowie grupa pseudokibiców z sektorów "chorzowskich" wybiegła poza koronę stadionu. Chwilę później interweniowała policja używając broni gładkolufowej. W drugiej połowie panował spokój.
I nie ma się co podniecać 8)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2009, 22:28

sudden pisze:Widać masz mało wiarygodnego świadka. Mała grupka Ruchu? Gdy więcej było Kolejorza zostali pogonieni, chwilę później było zupełnie na odwrót. I nie mów że Lech przegonił Niebieskich, gdyż w drugą stronę również to było.
:boje się:
Mała grupka Ruchu pobiegła pod sektor Lecha. Tzw. "ekipa" nie chciała nic robić, przynajmniej ci byli odrobinę wyżej w drabinie ewolucji. Pobiegli więc sami, widząc brak wsparcia i niezbyt przyjaznych kibiców Lecha szybko się cofnęli, bo sami raczej Termopil by nie zrobili.
Tyle.
Nie wiem, skąd bierzesz swoje bajki, albo rozmawiamy o innych zdarzeniach na stadionie. Ale tu znów jest problem, bo innych zdarzeń na stadionie nie było...

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 21 maja 2009, 23:14

No teraz lepiej już to napisałeś, bo w poprzednim poście zabrzmiało to tak jakby kilku chłopców z Ruchu podbiegło pod sektor Lecha a później spierdalało ile sił w nogach :)
Bez odbioru.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2009, 23:15

Jak czytam te posty, to aż za głowę się łapię. Temat chuligaństwa, to temat zastępczy. Tak naprawdę on na szczeblu centralnym nie istnieje. Kibice na meczach się nie biją, sędziowie nie dostają cegłami w głowę, a tutaj co chwilę dyskusja, jakby nie wiadomo co, działo się co tydzień :wink:

Zajmijcie się swoimi sprawami i wszyscy będą zadowoleni.

Wilmore: Tobie się w głowie mocno musi pierdolić, skoro non-stop o tym JP2 piszesz, wiesz w ogóle co to znaczy? Jak na mój gust, to mało trafne, te Twoje ironie.

[']

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 maja 2009, 23:25

A dyskusja niech trwa w dobre :wink:

Trzy lata zakazu stadionowego oraz 1500 zł grzywny. Takie koszta poniosą trzej kibice Odry za rzekome zakłócanie porządku na rynku w Wodzisławiu.

Bardzo nieprzyjemnie zakończyła się sobotnia "wycieczka" na spotkanie z Górnikiem Zabrze dla trzech kibiców wodzisławskiej Odry. Fani znad czeskiej granicy po powrocie udali się na rynek miejski ze śpiewem na ustach. - Część poszła do ogródków piwnych, natomiast inni zatrzymali się pod fontanną. W tym momencie z piskiem opon zajechały im drogę trzy radiowozy, z których wyskoczyło kilkunastu zamaskowanych policjantów. Przy pomocy pałek zaczęli przeganiać całą grupę - czytamy na stronie Stowarzyszenia Sympatyków Odry Wodzisław.

Do radiowozów zabrano jednego kibica, który znalazł się w okolicach fontanny oraz dwóch, którzy spokojnie siedzieli w ogródkach piwnych. - Mogę wiedzieć za co? - zapytał zaskoczony fan do zabierających ich policjantów. - Dowiesz się k...o w swoim czasie - odpowiedział jeden ze stróżów prawa. Tak relacjonują przebieg zdarzeń kibice Odry.

Co na to policja? - Zakłócali ład i porządek publiczny. Byli pijani i używali wulgarnych słów - tłumaczy pełniąca rolę rzecznika prasowego Komendy Powiatowej Policji w Wodzisławiu, Magdalena Wija. - Odnośnie zachowania funkcjonariuszy nie mogę się wypowiadać, gdyż nie widziałam sytuacji. Każdy z policjantów jest zobowiązany do przestrzegania przepisów - dodaje.

Sąd skazał trzech mężczyzn w wieku od 25 do 29 lat na trzy lata zakazu stadionowego na mecze Odry i reprezentacji Polski, i nałożył karę grzywny w wysokości 1500 zł. - Ustawa mówi o tym, że spotkanie piłkarskie to impreza masowa i można dostać zakaz stadionowy również poza nim - tłumaczy podkom. Wija.

Fani wszystkich klubów na Śląsku - i nie tylko - są zbulwersowani, że zakazy stadionowe "rozdawane są" ostatnio na prawo i lewo. - Można dostać zakaz popełniając wykroczenie nie myśląc nawet o meczu. Co więcej, można zostać ukaranym nie robiąc absolutnie nic. Są też zakazy za… siedzenie podczas spotkania na płocie. Całkowity absurd, a my nie mamy jak się bronić - mówi anonimowo jeden z kibiców ze Śląska.

Największym zarzutem do stróżów prawa jest jednak ich podejście do fanów. - Jesteśmy przez policjantów nagminnie poniżani. Teksty typu: "Po co tutaj przyjechaliście ku…y. I tak wiadomo, że wasi przegrają". To codzienność - relacjonuje inny sympatyk z naszego regionu. - Prawo powinno działać w obie strony. Jak karze się kibiców za ich złe zachowanie, to tak samo powinno być z policjantami - dodaje.

Skąd to znam :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2009, 23:30

Fishbone pisze:Skąd to znam
No niestety, w policji pracują same głąby. Jesteś idiotą po podstawówce, do niczego się nie nadajesz, nie masz znajomych, nic Cię nie interesuje. Idź na testy do policji, może akurat będziesz mądrzejszy od paru debili i Cię przyjmą.

Jak można wlepiać zakaz stadionowy za śpiewy na rynku. :shock: To jak będzie ktoś śpiewał jakąś piosenkę na rynku, to dostanie zakaz wejścia na koncerty :?: :lol: Popierdoliło się im w głowach i to konkretnie.
Ale my się nie damy :P

JP 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 maja 2009, 1:34

maciek_88 pisze:
sudden pisze:. Doszło do starcia na koronie stadionu, za jedną bramką. Nie ma co dyskutować kto wygrał starcie. Zarówno Ruch jak i Lech nie miał dużego pola do manewru. Gdyby goście zaatakowali głębiej i zapuścili się w stronę sektorów Ruchu, to możliwość odwrotu byłaby bardzo trudna ze względu na psy. Z reszta to samo tyczy się Ruchu Chorzów.

Może chciałbyś to rozrysować na ekranie?
Jak czytałem to miałem wrażenie że to relacja jednej z bitew Aleksandra Wielkiego :P
Co do zawartości filmiku to szkoda słów, poza trzema - wystrzelać jak kaczki.

A dziś podczas pierwszego koszykarskiego meczu finałowego ligi greckiej w Pireusie pomiędzy Olympiakosem a PAO tradycyjnie Grecy pokazali że mają nierówno pod sufitem. Atmosfera i doping tradycyjnie cud malina ale jak na ok 1 min do końca PAO prowadziło 2 pkt to ktoś rzucił petardę za ławkę gości. Mecz oczywiście przerwano, policja ubrana jakby szła na wojnę oczyściła pierwsze kilka rzędów za ławką gości a następnie spotkanie wznowiono. Po końcowym gwizdku (mecz wygrało PAO 69:67, Olympiakos a konkretnie Papaloukas w ostatniej akcji po dwutakcie przy asyście obrońców nie trafił spod kosza) w niecałe 5 sek wszyscy członkowie PAO zniknęli w tunelu kierując się do szatni. Powodem tak szybkiej ewakuacji były doświadczenia z meczów poprzednich bo i tym razem w ich stronę poleciała petarda oraz różne przedmioty. Kolejne mecze zapewne bez kibiców czyli także bez dopingu :roll:

PS Zamiast o sporcie to ja o burdach na trybunach, chyba czas zatrudnić się w GW :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 maja 2009, 10:10

Fishbone pisze:"Po co tutaj przyjechaliście ku…y. I tak wiadomo, że wasi przegrają".
hmmm, na usta cisnie mi sie jedno... Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie. Jak ktos jest obrazany przez X lat to wkoncu sam zacznie w odpowiedni sposob zwracac sie do "adwersarzy"

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2009, 10:13

czeher pisze:ak ktos jest obrazany przez X lat to wkoncu sam zacznie w odpowiedni sposob zwracac sie do "adwersarzy"
Tylko, że te ku@#y są w pracy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 maja 2009, 12:13

cloner pisze:Tylko, że te ku@#y są w pracy.
To tym bardziej nie można ich obrażać, jest za to jakiś paragraf. Niedawno ktoś tu wrzuciła filmik jak jeden kibol jechał po policjancie jak po kobyle. Był jednym z nielicznych ale takie zdarzenie było faktem. Ty byś wytrzymał i nie odpowiedział bo jesteś w pracy? Dlatego też przez takie zachowania (czyt. opinię) kibice siatkarscy mają spokój a piłkarscy nie. Inna sprawa że jest jak napisałeś - do ochrony kiboli są wysyłane największe kołki (mimo że wykształcenie nie zawsze idzie w parze z rozumem i na odwrót to jednak przeważnie wiele mówi o człowieku). Czyli kołki ochraniają kołków (w sensie kiboli a nie normalnych kibiców).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2009, 12:17

Yukasz pisze:Czyli kołki ochraniają kołków (w sensie kiboli a nie normalnych kibiców).
Skoro w jakiś tam sposób sympatyzujesz ze Zniczem Pruszków, to przejedź się na jakiś wyjazd (nawet nie wiem, czy oni jeżdżą na wyjazdy), od razu wg Twojego toku rozumowania stajesz się kibolem.

Ode mnie chyba tyle, idę reaktywować stronę :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 maja 2009, 12:23

W niewielkiej grupie ale jeżdżą.
Nie wiem czy to coś zmieni ale chodziło mi że do ochrony kibiców wśród których są kołki zostają przydzielone kołki.

Ja też na tym zakończe.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 22 maja 2009, 17:10

Więc Yukaszu zapraszamy do Łodzi :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 maja 2009, 11:47

Nie wiem gdzie była rozmowa o treningu Górnika ale wkleję parę przykładów
14 sierpnia 2003 11:38 - Kibice wykopali groby piłkarzom
Fani Hajduka Split w oryginalny sposób zamanifestowali niezadowolenie z aktualnej formy swoich piłkarzy - pisze jedna z agencji.
Kibice weszli na murawę stadionu Hajduka i wykopali symboliczne groby dla wszystkich piłkarzy tego klubu.
W ubiegłym sezonie Hajduk został wicemistrzem Chorwacji, zdobył też puchar tego kraju.
W tegorocznych rozgrywkach w inauguracyjnym spotkaniu uległ jednak 1:4 beniaminkowi Interowi Zapresic. Poniósł także porażkę w rundzie wstępnej Pucharu UEFA z fińskim klubem Haka Valkeakoski 1:2.
Wściekli kibice rozebrali piłkarzy (2004 chyba - dop. mój)

Kibice Dynama Zagrzeb, wściekli na słabe występy swojej drużyny w lidze, rozebrali piłkarzy z koszulek podczas sesji treningowej, doniosły lokalne madia.

Około 50 członków klubu najbardziej zagorzałych kibiców, 'Bad Blue Boys', przybyło na poniedziałkowy trening i zażądało od piłkarzy oddania koszulek klubowych, twierdząc, że nie są godni ich noszenia. Piłkarze dokończyli trening w podkoszulkach.

"Rozumiem naszych kibiców i ich rozczarowanie, ale zdecydowanie przesadzili," powiedział jeden z graczy, który chciał pozostać anonimowy, w wywiadzie dla gazety 'Novi List'.

Dynamo, które siedmiokrotnie sięgało po mistrzostwo Chorwacji, odkąd kraj ten uzyskał niepodległość w 1991 roku, wygrało tylko trzy ze swoich 11 meczów i zajmuje ósme miejsce w 12-zespołowej tabeli, osiem punktów za liderem, Interem Zepresic. W weekend przegrało u siebie ze Slavenem Belupo 1:2.
Ajax
http://voetbal.nos.nl/nieuws/artikel/ID/tcm:45-512537/
http://player.nos.nl/index.php/media/pl ... :5-475433/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”