Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 308

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 lis 2007, 8:56

Faktycznie Mancini ma dość duży kłopot, bo ja osobiście nie wiedziałbym na kogo postawić obok Ibry. Ale lepieć mieć takie problemy niż jakby żaden z nich nie był w stanie dać drużynie goli. Zawsze istnieje alternatywa w postaci Adriano :P

A ta sytuacja Crespo to w ogole nie wiem co napisać. Mógł zrobic wszystko, a wybrał najgorzej. Po raz pierwszy widziałem jak Crespo zamiast wykończenia z zimną krwią sytuacji 200 procentowej, bawi sie w ściąganie pajeczynek z okienka. Jednak to na niego bym postawił w meczu przeciwko Juve. Zdecydowanie ma największą łatwość w znajdywaniu się w dobrych sytuacjach. A sytuacji w Turynie wcale nie musi być dużo. Cruz jako zmiennik to własciwie kat, a Suazo ze swoją szybkością na podmeczonych obrońcą może byc podwójnie groźny. Ważne, aby wygrać nie ważne z kim w składzie.

Bardzo fajnie, że Samuel nie zagrał, gdyz już wiadomo kto wyłączy Trezegueta z gry :D. Forza Inter!

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 02 lis 2007, 11:37

jeśli chodzi o atak mamy największy problem:
Ibra - pewniak
Cruz - lubi strzelać gole Juventusowi i juz wiele razy to robił, ale obecnie jakoś mnie nie przekonuje...
Crespo - jeśli zagra to na pewno coś ustrzeli, jak wspomniał Zico nakręca się na wielkie mecze = na pewno dałbym mu szansę, choć nie cały mecz.
Suazo - MUSI zagrać, najlepiej od początku.
Adriano - ostatnio nie grał, pewnie przez konflikt z Mancinim, ale jednak Adri to Adri i a nóż wyjdzie mu mecz a'la Milan w zeszłym roku ? Dałbym mu szansę, ale oczywiście nie cały mecz.

Mamy kłopot bogactwa, ale ja jednak postawiłbym na atak Ibra-Crespo od początku i na początku 2-giej połowy wchodzi Adri, lub Suazo.

Pomoc - tu postawiłbym na: Figo, Stankovic, Dacourt, Cambiasso.

obrona: J. Zanetti (prawdopodobnie Maicon nie zagra), Maxwell, Cordoba, Samuel.

Mecz będzie ciężki, ale pewne jest, że Inter wyjdzie BARDZO zmotywowany, a jeśli Inter wychodzi tak na mecz to pewne jest jedno: będziemy mieli piękny mecz i miejmy nadzieję zakończony zwycięstwem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 lis 2007, 11:49

orzeu pisze:Pomoc - tu postawiłbym na: Figo, Stankovic, Dacourt, Cambiasso.

Stanko kontuzja.

Co do kontuzji Maicona to myślę, że jest naciągana jeśli nie przez sztab Interu to przynajmniej przez media. Często przed hitami występy najlepszych zawodników stoją pod znakiem zapytania, a tuż przed spotkaniem cudowne uzdrowienie. Nie inaczej może być w tym przypadku.

Tak więc zamiast Dejana w pomocy zagra Capitano.

orzeu pisze:Cruz - lubi strzelać gole Juventusowi i juz wiele razy to robił, ale obecnie jakoś mnie nie przekonuje...

On nie musi przekonywać grą, on ma strzelać i to robi. Jak dla mnie atak Ibra-Cruz byłby najlepszy na Juve.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2007, 14:11

W związku z nagonką na Nedveda (m.in. wypowiedź Morattiego - do przeczytania w newsie na stronie głównej) mam ciekawostkę, dosyć brutalną, ale obrazującą jak denna i nieprzemyślana jest wypowiedź prezesa Interu: "Bardzo mi przykro. Takie rzeczy w starciach wielkich zawodników się nie przytrafiają, więc chcę przez to powiedzieć, że jeden z nich wielkim piłkarzem nie jest."

16 stycznia 2005 roku. Mecz Real Saragossa - Real Madryt

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Uderza niesamowite przejęcie Figo tym co właśnie zrobił - co tam - buty ważniejsze :roll:
Faulowany gracz - Cesar Jimenez - po dwóch latach rehabilitacji i 4 operacjach kolana zmuszony był zakończyć karierę w związku z niemożliwością powrotu do pełnej sprawności.
Figo za w/w faul nie otrzymał nawet żółtej kartki (sic!)

Pozostaje tylko pytanie czy Moratti popisując się swoją "złotą myślą" wiedział czy też nie o tym zajściu, a jeśli tak czy uważa gracza swojego klubu za "piłkarza, który wielkim nie jest"...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lis 2007, 14:20

Janio pisze:Pozostaje tylko pytanie czy Moratti popisując się swoją "złotą myślą" wiedział czy też nie o tym zajściu, a jeśli tak czy uważa gracza swojego klubu za "piłkarza, który wielkim nie jest"...
Pewnie o tym nie wiedział lub nie pamiętał. Jak by nie patrzeć Figo wtedy piłkarzem Interu nie był.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2007, 14:22

Dlatego lepiej dwa razy zastanowić się zanim palnie się jakieś głupstwo - szczególnie jeśli jest się tak eksponowaną osobą jak prezes mistrza Włoch :?
Tym bardziej, że nie od dziś wiadomo, że Figo krystalicznie czysty nigdy nie był...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lis 2007, 14:29

Na oficjalnej stronie nie ma tej wypowiedzi, więc równie dobrze mógł Moratti wcale tego nie powiedzieć, lub wyrazić się w zupełnie inny sposób. Poza tym ja żadnej nagonki na Nedveda nie wiedzę, a na pewno nie można tego porównać do tego co się działo po wspomnianym faulu Figo. Myślę, że nikt nie miałby jakiś wielkich pretensji do Czecha gdyby to się zdarzyło mu pierwszy raz, albo bardzo rzadko. Niestety tak nie jest, wystarczy wspomnieć, że na mecz z Interem wrócił po zawieszeniu za czerwoną kartkę.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lis 2007, 14:43

Newsa zamieściła Agnieszka, a więc osoba, którą trudno posądzać o niechęć do Interu i/lub robienie wokół tego klubu złej atmosfery. A co do braku na oficjalnej - może wiedzą co robią nie wstawiając tej błyskotliwej wypowiedzi (także w kontekście skruchy i przeprosin Nedveda) Morattiego.

Aha i jeśli jest jednak prawdą, (a mimo Twoich obiekcji zakładam, że tak jest) to że Moratti tak się wyraził to nie wiem czego więcej niż takiego wystąpienia PREZESA KLUBU potrzeba żeby móc stwierdzić, że jest nagonka na gracza Juventusu :roll:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2135

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 06 lis 2007, 14:46

A widziałeś za co dostał czerwoną kartkę? To zobacz.
Nie twierdzę, że Nedved zawsze gra czysto, bo tak nie jest. Jednak nazywanie go Rzeźnikiem (bo i takie opinie się pojawiły) to przesada. Zwłaszcza w kontekście tego faulu z Figo. Ciężko powiedzieć żeby on był brutalny albo chociaż ostry. Takich fauli w kolejce ligi włoskiej pewnie by się kilkanaście uzbierało.
Sam kiedyś złamałem kość na boisku (kość środstopia, dokładniej mówiąc). Nie było to po żadnym brutalnym faulu, zwykłe podcięcie od tyłu. Źle mi się stopa ułożyła i krach - kość się przepołowiła.
Żadnych pretensji do kolegi nie miałem, bo właściwie nie było o co. Faul jak faul, choć był specjalny, jednak element piłki.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 lis 2007, 14:51

nie ma nagonki na nedveda? oczywiscie, ze nie. pippen opisujac zdjecie zasugerowal, ze to bylo przeciez przypadkowe starcie a nedved jest bez winy. glosy o tym, jakoby czech byl gorszy od figo albo, co gorsza, byl pilkarzem slabym. nie, to nie jest nagonka. wypowiedz morattiego to tez nie jest nagonka. nie wiem, w czym moratti jest dobry, bo jakos nigdy niczym dla mnie nie blyszczal, ale powinien sie tym zajac. bo dobre pr to na pewno nie jego najmocniejsza strona.

ale hala i forza matrix, niech zlamie noge pavlovi, najlepszemu zawodnikowi europy 2003 roku, bo to zwykly rzemieslnik.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 lis 2007, 15:20

No i po co ta nagonka na Matterazziego? Nawet nie grał w meczu z Juve a jemu też się obrywa :angry2:

Buffonowi też czasami odbija i fauluje w sposób , którego Recber Rustu by się nie powstydził , ale czy to ma coś wspólnego z ostatnim meczem i kontuzją Figo?
Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 15:21 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 lis 2007, 15:21

Figo doznał kontuzji w dzień swoich urodzin, w meczu taki jak mecz Juve-Inter, kontuzji, która moze zakończyc jego kariere, karierę wielką i wy oczekujecie, że przejdzie to bez echa. Co z was za ludzie ?
Pozatym Moratti jest bardzo związany z Luisem, to on go osobiscie ściagnał do Interu, to on go osobiście namówił na kolejny sezon gry w Interze.
ale hala i forza matrix, niech zlamie noge pavlovi, najlepszemu zawodnikowi europy 2003 roku, bo to zwykly rzemieslnik.
Czyli gdyby nie był najlepszym graczem roku 2003 to już można byłoby mu łamac nogi. Brawo :roll:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 lis 2007, 15:29

Maciek myślisz że smyrają się po jajkach wzajemnie?? bo wg mnie Figo nie bardzo przywiązuje się do kogokolwiek, czegokolwiek...a nawet jak się zwiąże to i tak ma to gdzieś :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lis 2007, 15:55

bagg Darowałbyś sobie bo wcale nie jesteś śmieszny, chociaż bardzo się starasz ostatnio.
bagg pisze:ale hala i forza matrix
Tak się składa, że Matrixa nidy nikomu nogi nie złamał, ani nie spowodował żądnej groźnej kontuzji, a czerwonych kartek prawie na pewno mniej od Nedveda w swojej karierze dostał.
venomiq pisze:A widziałeś za co dostał czerwoną kartkę? To zobacz.
A pamiętasz tą z poprzedniego sezonu, za którą dostał chyba z pięć meczów zawieszenia.?
Janio pisze:Newsa zamieściła Agnieszka, a więc osoba, którą trudno posądzać o niechęć do Interu i/lub robienie wokół tego klubu złej atmosfery.
Przecież nie piszę, że Agnieszka sobie to wymyśliła, raczej włoscy dziennikarze.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 lis 2007, 16:08

Jak dla mnie faul Czecha był specjalny, ale nie na tyle brutalny by zacząc tu wyzywac go od rzeźników. Nedved chciał przerwac akcję Figo, byc może należała się żółta kartka bo jednak faul z tyłu ale przecież były ostrzejsze faule w tym spotkaniu - chocby bodajże przewinienie Cruza na Chiellinim w 1 połowie po czym Giorgio jak przystało na fajtera od razu wstał, Cruz go przeprosił i na tym cała sytuacja się skończyła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”