Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2887

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 maja 2026, 23:19

Mr.Chris pisze:
22 maja 2026, 22:38
Anderson jest topem w Anglii
I o niego bym się bił.

Jeśli chodzi o napastników to jest sprawdzony w lidze Thiago jeśli już tak nam się musi zgadać liczba Brazylijczyków. Rok temu byłem tu też wyśmiany z Domica CL, ale nadal uważam że jest dobrą opcją za Sesko, to samo Mateta.

Środek pola? Wharton, Tuchamendi.

Ale my się wolimy bawić w szukanie talentów pokroju Zirkzee więc tamci pewnie pójdą do City etc

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 maja 2026, 1:36

Bassu pisze:
22 maja 2026, 23:19
Rok temu byłem tu też wyśmiany z Domica CL, ale nadal uważam że jest dobrą opcją za Sesko
I dalej będziesz, skoro wolisz 30-latka, co rozgrywa drugi najlepszy sezon ligowy z zawrotnymi 14 golami od 23-latka, który pewnie w połowę sezonu przebiłby te 14 goli gdyby nie kontuzje.
Bassu pisze:
to samo Mateta
Kazus jak wyżej, co to są za pomysły? XD

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 maja 2026, 1:56

Mateta jeszcze nawet spoko. Facet się nie psuje, rok do końca kontraktu, ma tylko 28 lat i przez ostatnie 3 lata dosyć sporo (jak na Crystal Palace) strzela. Jeżeli Carrick potrzebuje napastnika do rotacji, to jest to dosyć sensowny wybór, ale IMO nie powinien być priorytetem. Na tej pozycji może grać Mbeumo (robi wtedy miejsce dla Amada na RW/RM) lub Cunha jak przyjdzie LW/LM, a do tego powinniśmy zacząć włączać Obiego do pierwszego składu. Wharton i Tchouameni też dobre opcje, ale pierwszy jest droższy i nie wydaje mi się aby był lepszy niż Tonali, a drugi zrobi komin płacowy i dodatkowo nie mam o nim zbyt dobrej opinii w kontekście szatni. Obu bym chciał, ale gdybym miał wybór tylko z tej czwórki, to 1. Anderson, 2. Tonali, 3. Wharton/Tchouameni.

Co by nie było, naszym głównym priorytetem powinien być Anderson. To zawodnik robiący różnicę jak Bruno - nie w sensie tej samej pozycji i stylu, ale że potrafi sam wpływać na mecze.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2026, 2:08

Mr.Chris pisze:
23 maja 2026, 1:56
Amada
Amad to niech się ogarnie, zaliczył tak zjazd, że nie mam pojęcia, co się u niego wydarzyło. Musi wrócić do formy, bo obecnie nie stanowi żadnej siły w naszej ofensywie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 maja 2026, 9:17

Quercus pisze:
23 maja 2026, 1:36
Bassu pisze:
Rok temu byłem tu też wyśmiany z Domica CL, ale nadal uważam że jest dobrą opcją za Sesko
I dalej będziesz, skoro wolisz 30-latka, co rozgrywa drugi najlepszy sezon ligowy z zawrotnymi 14 golami od 23-latka, który pewnie w połowę sezonu przebiłby te 14 goli gdyby nie kontuzje.
Bassu pisze:
to samo Mateta
Kazus jak wyżej, co to są za pomysły? XD
Pomysły kogoś kto ogląda PL, a nie śledzi livescore. W tym wątku jednak przyzwyczaiłem się że raczej dyskusja to napinka, potem narzekanie że ktoś nic nie gra, nie umie trenować, a potem znowu szukanie znowu tanich transferowych emocji w stylu jakiś średniak z Atalanty.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2026, 9:35

Ale Ty Bassu ich propsujesz jako zmienników dla Seski czy jako starterów zamiast Słoweńca? Bo się zgubiłem.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 maja 2026, 9:55

piotrcies pisze:
23 maja 2026, 9:35
Ale Ty Bassu ich propsujesz jako zmienników dla Seski czy jako starterów zamiast Słoweńca? Bo się zgubiłem.
Zmienników :witam:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2026, 10:00

Z DCL trafiłeś, bo miał spoko sezon, ale to wcześniej był wrak piłkarza i trudno byłoby uzasadnić jego transfer, a jemu pomogła najbardziej regularna gra, przy naszej rekordowo małej liczbie meczów tego by nie miał. Akurat na miniony sezon brak drugiej typowej dziewiątki nie miał negatywnego wpływu, bo i tak nie było kiedy rotować.

Co do Matety - on z rok temu kosztował kilkadziesiąt milionów i przymierzały się do niego inne kluby (Milan bodajże), widząc w nim startera. Wątpię, by szedł do nas jako rezerwowy, zresztą koszt i tak byłby duży.

DCL by się obronił, Mateta przy tej cenie imo mniej, ale jak mówiłem - nie było nawet wielkiej potrzeby ściągać drugiej dziewiątki, bo ten rezerwowy miałby bardzo mało minut.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 maja 2026, 10:23

Bassu pisze:
23 maja 2026, 9:55
Zmienników
„jest dobrą opcją za Sesko”

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 maja 2026, 10:59

piotrcies pisze:
23 maja 2026, 2:08
Mr.Chris pisze:
23 maja 2026, 1:56
Amada
Amad to niech się ogarnie, zaliczył tak zjazd, że nie mam pojęcia, co się u niego wydarzyło. Musi wrócić do formy, bo obecnie nie stanowi żadnej siły w naszej ofensywie.
Przejście na styl Carricka i konkurencja Mbeumo niezbyt mu służą, ale wierzę w niego. W każdym razie, Shea Lacey jeszcze mocno puka do składu i z tego co widziałem w paru meczach U21, to może być naprawdę zajebisty talent.
piotrcies pisze:
23 maja 2026, 10:00
Co do Matety - on z rok temu kosztował kilkadziesiąt milionów i przymierzały się do niego inne kluby (Milan bodajże), widząc w nim startera. Wątpię, by szedł do nas jako rezerwowy, zresztą koszt i tak byłby duży.
Pod innym managerem bym powiedział, że zmiennik Sesko miałby szansę na 30-40 meczów w sezonie z czego co najmniej 15 w pierwszym składzie, ale Carrick nie jest fanem dawania szans zmiennikom. Wątpię też, że by się aż tak mocno targowali, bo sam zawodnik ma wartość ~40mln, a za 8 miesięcy będzie mógł podpisać nowy kontrakt z innym klubem na sezon 27/28. Jeżeli by krzyknęli 50mln i udało się to stargować do 35mln+10mln bonusów, to imo była by uczciwa i niewygórowana cena za zawodnika tej klasy. O ile tak jak mówisz, chciałby przyjść do gry jako drugi napastnik w taktyce z jednym.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2026, 11:08

Mateta zaraz będzie miał 30 lat, nie wiem, czy dałbym za wiekowego rezerwowego kilkadziesiąt milionów.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6232
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2026, 11:21

Szczerze mówiąc przegapiłem moment w którym Anderson z Nothingham Forrest stał się top5 na swojej pozycji na świecie, będąc krzyżówką Casemiro z Pirlo, wartym na rynku transferowym tyle co Rice :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 maja 2026, 11:42

piotrcies pisze:
23 maja 2026, 11:08
Mateta zaraz będzie miał 30 lat, nie wiem, czy dałbym za wiekowego rezerwowego kilkadziesiąt milionów.
Takie czasy...
sickstick pisze:
23 maja 2026, 11:21
Szczerze mówiąc przegapiłem moment w którym Anderson z Nothingham Forrest stał się top5 na swojej pozycji na świecie, będąc krzyżówką Casemiro z Pirlo, wartym na rynku transferowym tyle co Rice :P
Ile jego meczów widziałeś? :P typ ma dopiero 22 lata, ale jest wszędzie, gra znakomicie w defensywie, ma zajebistą celność podań, w tym wiele odważnych otwierających drogę do bramki oraz zajebiste długie podania. Gdyby moja opinia Cię nie przekonywała, to wielu ekspertów mówi to samo, a statystyki to potwierdzają.

Nie wiem, czy jest równie dobry co Rice, kiedy przychodził do Arsenalu, ale wydaje się, że to albo ta sama półka albo niewiele niższa. Różnica między nimi jest taka, że Rice został już zweryfikowany w meczach o najwyższą stawkę, a Anderson będzie miał taką szansę dopiero na Mundialu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 maja 2026, 11:47

piotrcies pisze:
23 maja 2026, 10:00
Z DCL trafiłeś, bo miał spoko sezon, ale to wcześniej był wrak piłkarza
Ale w Evertonie gdy grał regularnie był TOP. W United też by mógł grać regularnie jako zmiennik Sesko

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 maja 2026, 11:53

Bassu pisze:
23 maja 2026, 11:47
W United też by mógł grać regularnie jako zmiennik Sesko
Regularnie jako zmiennik i tym bardziej regularnie jako zmiennik z managerem Carrickiem.

Masz nadzieję, że dwa minusy dadzą plus? ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”