Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2885

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2023
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 maja 2026, 19:10

Quercus pisze:
09 maja 2026, 18:12
Pełna zgoda. Za Fergusona nawet w okresie kryzysu czy przebudowy klub nie wypadł poza podium Premier League. Do tego co do zasady powinien dążyć taki klub jak Manchester United. Nie będziesz co sezon wygrywać ligi, ale minimalny standard trzeba trzymać.
O to, to. Manchester, któremu zacząłem kibicować nie zadowalał się jakąś pozycją i spoczywał na laurach, bo LM już zapewnione. Tam był głód zwycięstw i parcia w górę. Dopóki można sezon zakończyć z wyższą lokatą, to trzeba się o nią starać.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 maja 2026, 22:47

Czytam o jakimś odpuszaniu i oczom nie wierzę, to chyba nie ten wątek i klub. Remis z Sunderlandem po okropnym meczu, który pokazał jak marna jest nasza głebia skłądu względem takiego City, które wczoraj w drugim garniturze rozjechała Crystal Palace. Bez Casemiro nasz środek jest dziurway i niemrawy, nie wiem jak załatamy dziurę na LM i spotkania co 3 dni. To samo tyczy się w sumie wielu pozycji, ale najważniejsze co Carrickiem bo coraz więcej jest przecieków że zostanie stałym terenem i przyznam szczerze że trudno mi uwierzyć czy chcemy się dać nabrać znwou na to samo. Takie mecze jak ten Sundelrlandem pokazują, że mimo bycia atmosferoviciem to jednak Carrs nie ma za dużego emploi taktycznego i bywa też mocno uparty z forsowaniem wielu pomysłów w stylu granie Diallo do upadłego. Nie twierdzę, że nie wyciśnie tej cytryny do końca ale jednak mam duże wątpliwości czy dając mu kontrakt dostaniemy drużynę którą będzie konsekwetnie rozwijał. Co by nie mówić i za co by nie chwalić (a jest za co) to Carric w porównaniu do Rubena miał dużo szcześcia i sporo meczów przepychaliśmy a nie wygrywalismy na pełnej bo byliśmy druzyną lepszą. Tak na prawdę z rzeczy fajnych które się wydarzyły to przesunięcie Bruno do przodu, Mainoo w składzie i lepiej wyglądający Sesko ale to widział każdy kibic od początku poza Amorimem więc bez przesady z tym zmysłem. W przyszłym sezonie Bruno będzie już starszy i oczywiście można wokół niego budować drużyne etc ale nie wiem 14.05 jaki jest na to wszystko plan i czy Carrick nie bedzie trenerem w stylu coś tam wygram, coś przegram i będe w top5. Czy to nie bedzie hamowanie ambicji na to by INEOS kasa się w portfelu zgadzała a nie myślenie o mistrzostwie i relanym nawiązaniu walki z najlepszymi.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 maja 2026, 14:32

Carrick podobno ze wstępną propozycją 2+1 i tak cicho jest o innych opcjach, że chyba właśnie na tym się skończy. Mnie on zupełnie nie przekonuje i wolałbym, żeby klub zawalczył o Xaviego lub Xabiego.

Czytałem też, że rozważamy znowu Hjulmanda ze Sportingu. Imo bardzo dobra opcja budżetowa (40-50mln). Twardy zawodnik z niesamowitym mentalem, który by idealnie pasował obok Mainoo. Do tego Anderson albo Tonali i jestem względnie zadowolony. Największy dylemat mam odnośnie Ugarte, bo z jednej strony się nie sprawdził, ale z drugiej zdaję sobie sprawę, że dwóch pomocników to będzie wydatek 150-200mln. Na trzeciego po prostu nie będzie nas stać, o ile nie kupimy kota w worku ze słabszej ligi. Młodzieżowców też za bardzo nie widzę żadnych na tę pozycję.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 15 maja 2026, 15:48

Mr.Chris pisze:
15 maja 2026, 14:32
Mnie on zupełnie nie przekonuje i wolałbym, żeby klub zawalczył o Xaviego lub Xabiego.
Pierwszy jest moim zdaniem relatywnie słaby psychicznie. Daje wchodzić sobie na głowę, przejmuje się mediami, wchodzi w kłótnie. Gwaranacja pozasportowych czynników wpływających na atmosferę w klubie. Poza tym, od dwóch lat jest bezrobotny. Nie skusił się na niego ani duży klub, ani coś mniejszego z przysłowiowej ligi portugalskiej, gdzie miałby kontakt z pracą, mógłby testować jakieś nowe schematy, rozwijać się.

Drugi domyślam się albo chce odpocząć po katastrofie w Realu, skądinąd z nie jego winy, albo czyha na Liverpool.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 maja 2026, 16:08

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 maja 2026, 16:27

Quercus pisze:
15 maja 2026, 15:48
Pierwszy jest moim zdaniem relatywnie słaby psychicznie. Daje wchodzić sobie na głowę, przejmuje się mediami, wchodzi w kłótnie. Gwaranacja pozasportowych czynników wpływających na atmosferę w klubie. Poza tym, od dwóch lat jest bezrobotny. Nie skusił się na niego ani duży klub, ani coś mniejszego z przysłowiowej ligi portugalskiej, gdzie miałby kontakt z pracą, mógłby testować jakieś nowe schematy, rozwijać się.

Drugi domyślam się albo chce odpocząć po katastrofie w Realu, skądinąd z nie jego winy, albo czyha na Liverpool.
Xavi to pewne ryzyko, ale kojarzę, że tam było jakieś drugie dno, a co do zatrudnienia, to podobno interesują go tylko kluby z najwyższej półki. W każdym razie, potrafi punktować oraz zdobywać trofea. Nie jest to manager co do którego nie mam wątpliwości, ale wydaje mi się najlepszą* opcja na rynku.

*Oprócz Xabiego, ale tak jak mówisz, on chyba potrzebuje przerwy. No i mam wątpliwości, czy w ogóle by chciał trenować United.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 maja 2026, 14:36

Mimo, że jesteśmy drużyną lepszą, to muszę przyznać, że nasi pomocnicy przy Andersonie wyglądają naprawdę blado. O Rice mówiłem, że kto go kupi będzie zadowolony i to samo przeczucie mam tutaj. Jeżeli jest jakiś pomocnik warty ~100mln, to on na pewno nim jest.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 maja 2026, 15:07

JEST! BRUNO 20 ASYSTA W SEZONIE!

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 17 maja 2026, 16:45

Hojlund przechodzi do Napoli. Do listy niezbędnych zakupów dochodzi zatem napastnik, bo Zirzkee nie nadaje się nawet na rezerwowego.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 maja 2026, 17:58

Quercus pisze:
17 maja 2026, 16:45
Hojlund przechodzi do Napoli. Do listy niezbędnych zakupów dochodzi zatem napastnik, bo Zirzkee nie nadaje się nawet na rezerwowego.
Carrick lubi grać Mbeumo w ataku i jeżeli przyjdzie lewy skrzydłowy, to Cunha jest bardziej napastnikiem niż tym czymś co gra obecnie. Ja mam nadzieję, że Obi dostanie trochę szans. Już chyba się ograł w U21. Nie pogardzę napastnikiem, ale imo nie jest to priorytet.

Edit: imo dwóch pomocników do pierwszego składu, w tym jeden z najwyższej półki (Anderson/Tonali) i solidny bardziej niż mniej ukształtowany wyrobnik (Hjulmand/Baleba) + młody pomocnik do rotacji + lewe skrzydło/lewy pomocnik + prawy obrońca. O ile Carrick będzie grał to co gra teraz. W dalszej kolejności lewy obrońca, bo Shaw nie wytrzyma gry na dwóch/trzech frontach i napastnik do rotacji z Sesko. Zastanawia mnie też czy Shaw się faktycznie odpsuł, czy to po prostu mówienie, że chce przedłużenia kontraktu bez mówienia, że chce przedłużenia kontraktu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 maja 2026, 10:18

Obym się pomylił, że marnujemy kolejne pół roku.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 21 maja 2026, 11:39

Skoro Chelsea dała radę, nie mogliśmy wziąć Alonso?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2026, 11:53

Strzelam, że mógł nie chcieć iść do największego rywala Liverpoolu, z którym był związany :think:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 maja 2026, 12:06

Dokonało się.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki