Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2880

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8424

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2026, 20:38

Mr.Chris pisze: ↑
14 kwie 2026, 20:16
o ile nie będzie trzeba pod niego przebudowywać kadry.
no i dlatego ja nie chcę tych filozofów uparcie przywiązanych do jakiegoś jednego schematu jak Amorim czy nawet ETH, tylko bardziej elastycznego trenera, który urzeźbi z tego, co ma. A tak to nadal każdy będzie jakimś ryzykiem.

Jedynie się boję, czy podoła ciężarowi bycia na moim avatarze, ale no będzie musiał przejść ten test.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2156
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 kwie 2026, 21:30

piotrcies pisze: ↑
14 kwie 2026, 20:38
Jedynie się boję, czy podoła ciężarowi bycia na moim avatarze, ale no będzie musiał przejść ten test.
Jego miejsca ligowe w Anglii i Hiszpanii to 12, 12, 12, 9 i obecnie 11... Oraz oczywiście 6, w drugiej lidze. No jak fajnie by mu raz na jakiś czas nie wyszło przeciwko mocnej ekipie i jak ładnie dla oka jego ekipa nie mająca presji by nie grała, to ani trochę mnie nie przekonuje.

Wcześniej może trochę przesadziłem mówiąc, że obojętne mi czy Glasner, czy Iraola, czy inny Pochettino. Żadny tego typu manager nie będzie miał mojego kredytu zaufania, ale jednak jak mam kogoś woleć, to wolę kogoś kto przynajmniej otarł się o czołówkę albo wygrał jakiś puchar.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 697

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 kwie 2026, 22:21

I tu znowu się można pogodzić z Tuchelem :witam:

Lub Carlo Ancelotti jak nie wyjdzie, że za stary.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2026, 23:47

Tuchel dopiero przedłużył kontrakt z Anglią, Ancelotti dopiero zaczął przygodę z Brazylią, zresztą on już pod siedemdziesiątkę. Tuchel wygląda ogólnie ok, ale on nie chciał do nas przyjść raz, teraz imo tym bardziej, a nie będziemy czekać do końca mistrzostw lub dłużej, żeby zobaczyć, czy jednak mu się odmieni (a mu się raczej nie odmieni).
Mr.Chris pisze: ↑
14 kwie 2026, 21:30
Wcześniej może trochę przesadziłem mówiąc, że obojętne mi czy Glasner, czy Iraola, czy inny Pochettino. Żadny tego typu manager nie będzie miał mojego kredytu zaufania, ale jednak jak mam kogoś woleć, to wolę kogoś kto przynajmniej otarł się o czołówkę albo wygrał jakiś puchar.
czyli rozumiem, że Glasner > Iraola? Ja mam zupełnie odwrotnie, nie wiem, czego się spodziewać po Iraoli, ale dla mnie te trofea Glasnera w ogóle nie są czymś przekonującym. Gość już robił jakieś szantaże, że jak mu kogoś sprzedadzą, to nara, do tego imo zbytnio filozoficzny jest, ja wolę trenera, który przyjdzie robić swoją robotę, a nie jeszcze mędrkować. Z trenerów najmniej pewnych to Iraola wydaje się najbardziej ok wyborem dla mnie. Jeśli zaś będzie ktoś, kto dostarczał wyniki w wielu mocnych klubach, to wtedy spoko i oczywiście brać i nie patrzeć na nic.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 kwie 2026, 0:55

14 kwie 2026, 23:47
czyli rozumiem, że Glasner > Iraola? Ja mam zupełnie odwrotnie, nie wiem, czego się spodziewać po Iraoli, ale dla mnie te trofea Glasnera w ogóle nie są czymś przekonującym.
Pewnie musiałbym się bardziej przyjrzeć ich stylowi, żeby ocenić i móc szczerze odpowiedzieć na to pytanie bez kombinowania, ale na pierwszy rzut oka wolę trenera, który ma jakieś większe osiągnięcie niż 9 miejsce w lidze. Jak by nie było, przy żadnym z nich nie będę nawet bliski szaleństwa z radości :P
14 kwie 2026, 23:47
Gość już robił jakieś szantaże, że jak mu kogoś sprzedadzą, to nara
Chyba trochę wyolbrzymiasz. Mogę się mylić, bo nie śledziłem całej sytuacji z notatnikiem, a raczej przeglądałem nagłówki, ale czy to nie było tak, że on od początku miał nie po drodze z zarządem odnośnie transferów, po czym został dwukrotnie wychujany przez zarząd i dopiero następnie się wkurwił oraz zrobił aferę? Jak by nie było, jest to minus, ale ktoś taki i tak stoi w moich oczach wyżej niż Iraola. Przy czym na wszelki wypadek ponawiam, że obaj stoją dosyć nisko. Na tyle nisko, że nie bardzo chce mi się oceniać, którego wolę, bo to dla mnie trochę jak wybór między dżumą a cholerą.

No dobra, jak między kiepsko doprawionym szpinakiem, a rozgotowaną brukselką :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 kwie 2026, 12:04

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 kwie 2026, 12:08

Już ja widzę jak poradzą sobie z pomysłami Nagelsmanna skoro nie ogarnęli Amorima :D

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 kwie 2026, 12:09

Indykalia to takie samo źródło, jakbym ja napisał 😂

Gość trafił z dwoma newsami kilka miesięcy temu, potem wrzucał regularnie bomby, które nigdy się nie sprawdzają, ale ludzie wciąż to przeklejają 😂

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 kwie 2026, 12:26

15 kwie 2026, 12:09
Indykalia to takie samo źródło, jakbym ja napisał 😂
I pewnie byś miał rację, bo śmiem twierdzić, że w ciągu ostatnich może nie 24 godzin, ale 24 dni, władze Manchesteru kontaktowały się z przedstawicielami kilku albo kilkunastu managerów ;)

To ostatni gwizdek, żeby sondować opcje i trzeba zacząć przeprowadzać rozmowy. Nagelsmann mimo, że też nie spełnia moich wygórowanych kryteriów, to na pewno jest jedną z najatrakcyjniejszych opcji na rynku i brak przeprowadzenia rozmowy z nim, jeżeli jeszcze nikogo nie dogadali, byłby głupotą.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6367
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 kwie 2026, 12:35

Naggelsman potencjalnie może zakończyć mundial dopiero 19 lipca, czyli 4 tygodnie przed startem sezonu (a nawet 3 tygodnie przed starem, bo przecież nie poprowadzi pierwszego treningu na Old Trafford dzień po finale mundialu na drugim końcu świata). Sami sobie odpowiedzcie na ile to realna/sensowna opcja.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 kwie 2026, 13:41

sickstick pisze: ↑
15 kwie 2026, 12:35
Naggelsman potencjalnie może zakończyć mundial dopiero 19 lipca, czyli 4 tygodnie przed startem sezonu (a nawet 3 tygodnie przed starem, bo przecież nie poprowadzi pierwszego treningu na Old Trafford dzień po finale mundialu na drugim końcu świata). Sami sobie odpowiedzcie na ile to realna/sensowna opcja.
Jak ktoś chce, znajdzie sposób. Jak ktoś nie chce, znajdzie powód.

Poniższa wypowiedź NIE jest aprobatą dla Nagelsmanna oraz NIE oznacza, że chcę go jako managera. To jedynie potencjalny sposób na rozwiązanie tego typu sytuacji.

Zacznę od tego, że manager rzadko prowadzi treningi samemu, ma od tego asystentów. W Manchesterze na pewno będzie miał większy sztab niż w reprezentacji, ponieważ praca w klubie po prostu tego wymaga. Pierwsze treningi mogą być prowadzone przez asystentów według jego wcześniej sporządzonych wytycznych, a spora część głównego składu też będzie na Mundialu. Może nawet w wolnej chwili obejrzeć jakiś trening live.

Jest to rozwiązanie dosyć kiepskie, ale trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy jeżeli nie ma żadnych ciekawych kandydatów, a manager w tego typu sytuacji by był wręcz idealny dla klubu, to lepiej mieć nieco gorszy okres przygotowawczy z perfekcyjnie skrojonym managerem, czy znowu przepierdolić sezon z byle kim?

I wiem, że ma zobowiązania wobec reprezentacji. Ale nie jest jej niewolnikiem i posiada czas wolny, a wtedy może wykonywać jaką pracę chce, o ile nie ma konfliktu interesów. Jeżeli dogada się z klubem przed zakończeniem obecnego sezonu, to może bez problemów przygotować instrukcje dotyczące treningów na czas jego nieobecności.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 632

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 15 kwie 2026, 15:41

Z moich amatorskich obserwacji, którymi mogę się z Wami podzielić, wynika, że Julian Nagelsmann jest trenerskim narcyzem, a ciężko się z takimi ludźmi pracuje, zwłaszcza na dłuższą metę.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 kwie 2026, 15:55

Tennessee pisze: ↑
15 kwie 2026, 15:41
Z moich amatorskich obserwacji, którymi mogę się z Wami podzielić, wynika, że Julian Nagelsmann jest trenerskim narcyzem, a ciężko się z takimi ludźmi pracuje, zwłaszcza na dłuższą metę.
Podobnie mówił kolega, fan Bayernu. Wszystko musiało być po jego myśli, on zawsze wiedział najlepiej, nie znosił sprzeciwu i przede wszystkim miał w dupie to, że piłkarze to nie ludzie z doktoratami i wciskanie im pięciu milionów wariantów jak mają się zachować w każdym wariancie sytuacji na każdym centymetrze boiska, to coś co po prostu nie przejdzie. Może wyewoluował i zwolnienie oraz piłka reprezentacyjna na niego wpłynęła, ale nie byłbym tu przesadnie optymistyczny. Managerowie raczej się za bardzo nie zmieniają.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 kwie 2026, 22:15

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 kwie 2026, 19:29

Liga nie ma ochoty, by United było w LM - zawiesili Martineza, nie powzwalają jeszcze grac Maguaierowi (za brutalny faul), do tego dzisiaj Yoro kontuzja, więc jedziemy na Chelsea obrońcami: Mazraoui, Shaw, Dalot, Heaven. Do tego Mainoo pewnie nie zagra, a cała ofensywa jest mocno w dołku. Myślę, że jutro będzie w plecy i że zrobi się bardzo gorąco na koniec sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”