Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 wrz 2005, 15:40

Według mnie poziom komentowania w Polsce polepszył się, i to bradzo. Młodzi komentatorzy z TVP nie mają głupich wpadek, tylko czasem nie widzą jak się wysłowić. Do tego nie podają różnych ciekawostek itp. Poza tym jest git. Powinni tylko wywalić Szpaka, nie zapraszać Gmocha, a zapraszać Tomaszewskiego. To jest mój ulubieniec. On jest jedynym przedstawicielem PZPN, który o wszystkim mówi tak jak jest naprawdę i wali prosto z mostu. Takiego komentatota trzeba! Takiego, który skrytukje, że aż się uszy będą trzęsły słuchaczowi! A Janek taki jest!
Jeszcze Powiem, że dobrze relacjonuje przebieg gry Strejlau.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 wrz 2005, 16:41

Corinthians pisze: Powinni tylko wywalić Szpaka,
Boże broń. Szpaq musi zostać! Kto inny tak przeżywa kolejne akcje? Nawet te częste błędy maja swój urok.
Corinthians pisze:nie zapraszać Gmocha,
HE HE HE

Wypada coś napisać o poprzednim meczu, czyli spotkaniu z Austrią. Zacznę od tego, że oblałem się wódką, z radości. Mimo to trochę z butelki uszło :?. Nie byłem przygotowany na tak szybkie bramki, a pierwsza padła w trakcie polewania. Wynik zadowalający, choć mogło być oczywiście lepiej, a po wyniku drugiej części nawet powinno. Bardzo dobrze zgrało polskie *drewno* jak uwielbiają niektórzy określac Kosowskiego i Rasiaka. Dla mnie byli najlepsu na boisku. Ważne, że trzy punkty zostały w kraju. Kolejny mecz z Walijczykami jest bardzo ważny. innego wyniku niż zwycięstwo 2 bramkami nie przyjmę z radością.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2005, 16:51

Witam Wszystkich :)

Juz jutro mecz z Walia, a tu Janas jak zwykle experymentuje ze skladem :)
ale znajac jego szczescie, znowu pilkarze rezerwowi (tzn. Ci, ktorzy teraz wejda od 1.min.) - okaza sie pilkarzami meczu :D
Janas po prostu ma niezly instynkt ;)

tak jak myslalem, nie zagra Rzasa i Klos, a bedzie Zewlakow oraz Jop :)
ktos tam z Was wspomnial o Dudce, wlaczcie dzis TV na mecz mlodziezowki ;) powinien tam grac :) zobaczycie czy zagra dobry meczyk ;)
ciekaw jestem kto zagrac w parze z Rasiakiem, czy bedzie to Frankowski, czy tez Zurawski (moze ta kontuzja to tylko sciema)

p.s. - czy czytal ktos z Was GW w poniedzialek :?: dodatek sport, i wszystko o meczu Polska-Austria :?: jesli nie, to polecam (tym co kupuja oczywiscie), znajdziecie tam dokladne statystyki kazdego zawodnika :!:
GW dokonala takze oceny kazdego zawodnika :) zgadnijcie kogo wybrali pilkarzem meczu :?: tak, tak - RASIAKA :!: :!:

p.s. 2 - Smuda wraca do extraklasy (zostal trenerem Z.Lubin)

p.s. 3 - dawac Gmocha :!: ja chce posluchac jego komentarzy :)
niech mi tylko ktos napisze, ze on sie nie zna na futbolu - sam sie tylko osmieszy :lol: :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 16:56

cloner pisze:ktos tam z Was wspomnial o Dudce, wlaczcie dzis TV na mecz mlodziezowki Wink powinien tam grac Smile zobaczycie czy zagra dobry meczyk Wink

na pewno zagra dobry meczyk, bo grają na stadionie Świtu :P niech im to szczęście przyniesie ;)

cloner pisze:niech mi tylko ktos napisze, ze on sie nie zna na futbolu - sam sie tylko osmieszy Laughing Laughing
trenerem jest on z pewnością świetnym i zna się bardzo dobrze na piłce, ale ma bardzo duże kłopoty z wypowiadaniem się składnią zdań, itd.
:lol:

cloner pisze:tak jak myslalem, nie zagra Rzasa i Klos, a bedzie Zewlakow oraz Jop Smile
ciekaw jestem ich gry....no cóż zobaczymy ;) mam nadzieje, że zmiany na +, ale i tak trudno zagrać gorzej niż Kłos i Rząsa w niedawnym meczu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2005, 16:58

bagg pisze:
cloner pisze:niech mi tylko ktos napisze, ze on sie nie zna na futbolu - sam sie tylko osmieszy Laughing Laughing
trenerem jest on z pewnością świetnym i zna się bardzo dobrze na piłce, ale ma bardzo duże kłopoty z wypowiadaniem się składnią zdań, itd.
:lol:
a jaki jest tego powod :?:
polowe zycia spedzil zagranica, i dlatego nie mowi tak skladnie, ale i tak mowi lepiej, i poprawniej niz np. Kasperczak :!:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 17:03

a jaki jest tego powod Question
polowe zycia spedzil zagranica, i dlatego nie mowi tak skladnie, ale i tak mowi lepiej, i poprawniej niz np. Kasperczak Exclamation

a później chodzą 7-latki, które mecz obejrzały i tak mówią sobie pewnie grając w piłkę "ty obrabiasz dół dzisiaj" :lol: albo, że Ty to taki "mały rozbójniczek" jesteś :P :lol: wolałbym słuchać kogoś, którego łatwo zrozumieć ;) pozdro

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 17:52

Hmm a mam takie pytanie moze dziwne ale czym zawinil Klos zeby go zastapic w meczu z Walia nie rozumiem jak z meczu na mecz trener zmienia polowe defensywy to nie jest dobre a zwłaszcza wymienia srodkowego obronce usuniecie Rzasy ze skladu rozumiem gdyz poraz kolejny popelnia bledy ale Klos dlaczego moze ktos mi to wyjasni??

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 wrz 2005, 18:00

żurawski powiedział że to bedzie cud jak zagra ja mam nadzieje ze jednak wyjdzie od pierwszych minut z frankiem oczywiście

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 18:08

Atak na Walie jesli nie bedzie mogł grac Zurawski powinien wygladac Rasiak-Frankowski ale tak naprawde wolałbym Frankowski-Olisadebe(Niedzielan) ale znajac Janasa wystawi Rasiaka którego obecnosc w skladzie bedzie tlumaczyl tym ze gramy z wyspiarzami wiec potrzebny jest wysoki zawdonik bo niby wysocy obroncy graja w reprezentacji ale chcialbym zauwazyc ze na tycvh wysokich obroncow wystarcza prostopadle pilki do szybkich napastnikow i tutaj sprawdzil by sie Olisadebe lub Niedzielan. Moze sobie ktos przypomina ze ibroncy Walijscy w poprzednim meczu wlasnie nie nadarzali nad Frankowskim ktory mieszal nie milosiernie obroncami Walii wiec nie zgadzam sie ze musi byc jeden wysoki napastnik na Walie bład musza byc dwaj szybcy zawodnicy w przodzie

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 wrz 2005, 19:18

No niby Olisadebe by mógł grać,ale on to został powołany chyba raczej, żeby wyjśc w ostatteczności.Przecież wszyscy znamy jego "chęć" do reprezentowania Biało-czerwonych :) Według mnie to wcale nie jest on potrzebny bo niby Wiśle 2 bramki walnął, ale przy takiej obronie jak wiślacka to każdy by to dibijał.A co do Wtorka to on chyba nie jest zabardzo w formie.Ona skończyła się w jego wypadku po transferze i jak narzie nie widać,żeby się to miało zmienić.1 bramkę na 5 meczów walnie a to mizerny wynik :roll: No więc chyba powinien wg mnie jednak Franek z Grześkiem wyjśc bo Rasiak przynajmniej w formie jest i może co ustrzeli skoro w Anglii trafia...

degustator
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: degustator » 06 wrz 2005, 19:28

w tam ja bym postawil na oliego i rasiaka. w koncu kiedys trzeba go sprawdzic. I janas musi go sprawdzic co prezentuje w meczach o punkty i zedecydowac czy go zabiera na MS (o ile pojedziemy :D ) a moze ma go sprawdzac w sparnigach przed mistrzostwami :x , znajac PZPN znowu zalatwia jakiegos atrakcyjnego przeciwnika (z grupy Wyspy Owcze, San Marino, Luksemburg, Liechtenstain, Albania, Cypr no nie wiem co jeszcze moga wymyslec :?: :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2005, 19:42

No bez ZUrawia bedzie ciezko!!! No ciekawe co zrobi Janas !!! ma teraz pole manewru ale ja jednak chcilabym zeby nie wystawial naszego RASIALDO!!!

A co do wystepu U21 to byl to spektakl jednego aktora PAWEL BROZEK SZOL!!!

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 06 wrz 2005, 19:50

czeher pisze:ma teraz pole manewru ale ja jednak chcilabym zeby nie wystawial naszego RASIALDO!!!

A dlaczego?!! Nasz Rasiak jest the best!!!! Jestem jego fanką!!! Weźże kolego przystopuj, co? Bo mnie od tych wykrzykników zaczynają oczy boleć...

Czy ja wiem... Walia to jest wyspiarska drużyna, więc Rasiak by się raczej wczuł w rolę. Aczkolwiek jeżeli Żurawski nie zagra (na co wszystkie znaki na niebie wskazują), to i tak Grzesiu zostanie. Bo przecież w spotkaniu z Austrią grał od pierwszych minut. Wtedy w pierwszej jedenastce raczej zobaczymy Frankowskiego... ku mej udręce. :?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 06 wrz 2005, 20:02

Zgadzam sie z Anka, Walia to futbol wyspiarski a Grzes na wyspach sie zadomowil i wie jak tam sie gra. Napewno przyda sie w ataku i pewnie strzeli jakas bramke glowa. Chcialbym zeby w ataku zagral z nim Franek bede sie wzajemnie uzupelniac. :D A jutro obstawiam wynik 3-0, w koncu Walia to nie jest zbyt wymagajcy przeciwnik 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 20:08

właśnie wracam z meczu Polska - Walia ;) Widowisko naprawdę niezłe z dużą liczbą goli ;) Świetny mecz Brożka....hmmm ta asysta przy golu Gregorka...pięknie to zrobił. Jeśli chodzi o kibiców to chyba nie było źle(ja byłem to nie mogło być :P) komletu nie było, ale na młodzieżówke też i tak dużo osób nie przychodzi ;) Chłopaki się podnieśli po 1:2 i zagrali na wyższych obrotach. Jestem zadowolony z tego widowiska :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”