Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 26

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 22 lis 2022, 22:03

Myślałem, że ten filmik Paczula o Wiśle/Brzęczku był przerysowany, ale jak widać dużo się nie minął z rzeczywistością :mrgreen:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 22 lis 2022, 22:06

Na odpierdol w sensie że mu nie zależy? Bo myślę że zależy. Grał [ch**] ale wyrażenie na odpierdol nie pasuje.

Nie czaje ludzi, którzy sraja o tego karnego. Historia piłki to w pewnej mierze historia niestrzelonych karnych przez największych piłkarzy. Nawet Lewego presja mogła zjeść. Wkurwia mnie to że zagrał słabo w meczu ale ten karny to mi go szkoda po prostu. Wziął piłkę strzelił nie trafił. Zdarza sie. Sam sobie wywalczył tego karnego. To jest też dramat tego człowieka. Nie da się przewidzieć kiedy akurat nie strzelisz karnego.

Cały mecz był jedynie do walczenia o gorne pilki, wolny, nieprzekonujący, jako napastnik numer 1 na świecie takie występy to po prostu nie przystoja w meczu kiedy jest się najbardziej potrzebnym. O to sam mam żal do niego bo ciągle liczę że w tej kadrze zagra jak z Hiszpania czy Szwecja na euro, że weźmie coś na siebie a być może to będzie drugi mundial bez gola...

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 lis 2022, 22:13

Hersk pisze:
22 lis 2022, 22:06
Na odpierdol w sensie że mu nie zależy?
może użyłem złego słowa. To kolejny ważny mecz zawalony przez Lewego. Niestety, ale w turniejach wygląda to mizernie - poza dwoma meczami Euro rok temu to on regularnie zawodzi w kadrze. I dziś to samo. Kilku graczy zagrało naprawdę dobre zawody, zrobili swoją robotę, on miał dać coś ekstra z przodu i znów tego nie zrobił. Jeśli psychicznie nie dojeżdża na takie mecze, to raczej nie jest jednak tak topowym grajkiem, jak myślałem. W takich momentach powinien wychodzić najlepszy Lewy, a nie wychodzi. I mam o to pretensje, bo ten mecz mogliśmy wygrać, tylko znów największe gwiazdy zawiodły - Lewy i Zielu beznadziejni, młodych nie liczę, bo tam wyszedł brak doświadczenia, ale czego od nich oczekiwać, jak nie mają wsparcia od największych gwiazd? No wkurwiony jestem na Lewego, liczę na odpowiedź jak podczas mistrzostw Europy i bramek w następnych meczach.

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2546
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 22 lis 2022, 23:44

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 lis 2022, 0:57

Jest ktoś sensowny na pozycję Zielińskiego? Wystawianie tego kolesia to jakieś nieporozumienie.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 23 lis 2022, 1:05

Sebastian Szymański :pijemy:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 lis 2022, 7:14

Bo Zielu nigdy nie był napastnikiem ani „10”, a tak go wystawił Czesiu. On się tam kompletnie nie nadaje, a na sile go tam wystawiają.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lis 2022, 7:42

Nie wiem, czego Wy się spodziewaliście po grze Lewandowskiego i co on miał w tym ataku robić. Przecież cała drużyna ciężko pracowała, ale głównie na swojej połowie boiska. Nie zagraliśmy do przodu ani jednej akcji wartej zapamiętania. A przynajmniej ja takiej nie pamiętam. Wyjście do ataku więcej niż dwójką zawodników niemal się nie zdarzało. Lewandowski nie tylko nie dostawał sensownych podań i nie miał z kim pograć pod polem karnym, ale nawet nie miał jak powalczyć o koślawe wrzutki. Bo tych też było niewiele i nie miał wsparcia w polu karnym w innych sytuacjach niż rzut rożny. Nie wiem czy ten faul na karnego nie był jedyną sytuacją przez 90 minut, gdy miał piłkę w polu karnym.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 23 lis 2022, 7:44

Trio Lewandowski Zieliński Szymański, trójka zawodników w niewiarygodnym gazie w klubach, wspierani przez wchodzących Zalewskiego i Casha nie potrafi NIC WYKREOWAĆ. NIC. Taka trójka czy też piątka nawet na tle Brazylii powinna kilka dobrych akcji skleić, a wczoraj skleili zero. To niewiarygodne. Michniewicz [k****] z Meksykiem ustawia zespół tak że w pewnym momencie graliśmy 6 z tyłu w linii xD jak Meksyk rozgrywał w okolicy środka boiska.

Ale najgorsze to było to co 711 powiedział po meczu. Że najważniejsze to nie przegrać, mówił o tym remisie tak jakby on w ogóle planował ten remis bo to super wynik. [k****] z tak przeciętnym Meksykiem nie zagrac śmielej mając takich piłkarzy z przodu. Nie mogę tego przeboleć. Zieliński Szymański i Lewy powinni ma małych przestrzeniach grać tam swobodnie, odważnie, a to co grali to jakiś dramat. Liczył ktoś lagi do Robercika?

Nie rozumiem tego grania gorą [k****] na Lewego, nie rozumiem tak niskiego grania cała drużyna, nie rozumiem dlaczego nie próbujemy grac tak jak grają ci piłkarze w klubach.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 lis 2022, 8:22

Nie wiem skąd ta krytyka na Zielińskiego, przecież nawet nie gral!

Edit: sory chłopaki, widzę na flascore że jednak grał xd

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 23 lis 2022, 9:25

Ależ to boli, że my nie próbujemy nawet grać w piłkę.
Marnujemy reprezentacyjna kariere Lewandowskiego i kilku innych znakomitych piłkarzy zatrudniając trenerów pokroju Smudy, Brzeczka, Michniewicza, Fornalika, Sousy....
Co oni mogą przekazać ludziom pracującym na codzień w klubach pod okiem najlepszych trenerów na świecie?? Czego mogą ich nauczyć nie wzbudzając politowania, czy śmiechu?

Kolejny trener z tym samym "pomyslem" na grę.
Defensywne ustawienie jest w porządku, ale jeżeli masz z przodu piątkę zawodników grających znakomicie w : Napoli, Barcelonie, Feyenrodzie, Wolfsburgu, Romie i podłączających się kolejnych z Aston Vilii i Sampdorii i nie jesteś Kur..a w stanie wyprowadzić jednej składnej kontry na tle Meksyku to jesteś ch.j nie trener. Naprawdę żadnej drużyny poza Katarem nie oglądało się póki co tak źle. I już takiej pewnie nie znajdziemy.

Za Nawałki przynajmniej potrafiliśmy sobie coś stworzyć z przodu, choć w tamtym momencie chyba byliśmy personalnie jeszcze mocniejsi.

I dobrze ze Lewy tego karnego zmarnował

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 23 lis 2022, 9:37

Sousa nie miał z przodu takiego potencjału jak Nawałka a czy jego reprezentacja nie strzelała bramek? Na ostatnim Euro 4 bramki w grupie. Dla porównania, w 2016 to były 4 gole przez cały turniej. Problemem była słaba obrona i gonienie wyniku w prawie każdym meczu.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 23 lis 2022, 9:43

Jakby Sousa mial Casha i Zalewskiego od początku kadencji... Gdybać można. Graliśmy Puchaczem i Jozwiakiem

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 23 lis 2022, 9:46

Bardzo słabe to było jak Sousa stwierdził "pierdolę nie jadę", ale jeżeli chodzi o pomysł na reprezentację, styl gry i strzelanie bramek to najlepszy trener od czasów Beenhakkera.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 lis 2022, 10:09

Każdy widzi, że głównym problemem jest trener. Nie stać nas na nikogo z wyższej półki więc bierzemy po kosztach, najczęściej z własnego podwórka i później takie są efekty. Dzisiaj słuchałem Listkiewicza, który twierdzi to samo co wszyscy. Dodatkowy napastnik i rozegranie od bramki zamiast nakurwiać na siłę do Lewego przez cały mecz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”