Europa chyli się ku ruinie - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Chcesz imigrantów?

Tak
4
6%
Nie
60
91%
Nie wiem
2
3%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Europa chyli się ku ruinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 16 wrz 2015, 18:21

Kamil to taki Wilmore trochę, tylko bardziej na prawo.

Kamil232 pisze:Jeśli 80% ludzi byłoby za związkami i Naród by uważał, że jest to kluczowa dla niego kwestia jeśli Pis by tego nie wprowadził to by przerżnął wybory i wygrali ci, ktorzy by to wprowadzili. To proste. I sobie siedzisz w domu a nie rządzisz. Wtedy się robi tak jako polityk o poglądach przeciwstawnych, że wychodzisz do nich z jakąś propozycją co nie da im w 100% tego co chcć, a cześć. Żeby zniwelować straty.
To właśnie tylko pokazuje jakim Kaczyński byłby pionkiem, gdyby nagle zmieniał poglądy, coś jak PO. Mychalek ma tutaj akurat rację, obie partie chcą tylko do koryta.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 16 wrz 2015, 18:26

janop pisze:
Kamil232 pisze:Nieskuteczny polityk nikomu nie jest do niczego potrzebny. Chyba, że do zbierana lajków i trzepaniu na tym kapusty. Ale to tylko on na tym zarabia.
Niekoniecznie. Można wpływać na zmianę rzeczywistości na swoją modłę poprzez wprowadzanie do dyskursu publicznego tematów nieobecnych w działalności i wypowiedziach głównych graczy. W tym kontekście zainteresowanie ludzi, którzy do tej pory nie mieli styku z taką tematyką jest sukcesem i może prowadzić do zmiany wycinka rzeczywistości bez chodzenia na kompromisy. To oczywiście dość idealistyczne podejście, ale nie można wykluczyć takiej motywacji.
+ kanalizowania niezadowolenia spolecznego, + ksztalceniu odpowiednich postaw. to wszystko prawda. skutecznosc, choc jest niewatpliwie wielka zaleta u polityka, nie determinuje jego wartosci.

kaczynski walnal typowo cyniczne przemowienie idealnie wbijajace sie w nastroje spoleczne. plus 5% w sondazach. po wyborach mam nadzieje, ze zmieni troche retoryke bo to takie wbijanie sie szabelka na czolg. tak wyglada sprzeciw polski wzgledem niemiec. madry polityk, prowadzacy realna polityke zrobilby tak. oficjalnie przyjmiemy 12 tys, kurde jak potrzebujecie pany to 120 tys przyjmiemy. a potem wszystko robic zeby ''ulatwic'' tym ludziom powrot do niemiec. kazdy sobie zdaje sprawe, ze ci ludzie niechca byc w polsce i nawet jak w niej wyladuja to zrobia wszystko by przebic sie spowrotem do niemiec. to co to jest za problem?
problem to maja wegry, w ktorych ''matki z dziecmi na rekach'' rzucaja teraz kamieniami i wszystkim innym co im wwpadnie pod lape. ja sie tym ludziom nie dziwie. wydali cholera wie ile pieniedzy, przebyli tysiace kilometrow i teraz jak juz sa u bram to ktos im robi problemy. naturanie, ze frustracja w nich narasta.
niemcy narobily im (wegry)niezlego bigosu, bo co teraz nie zrobia to sa troche na przegranej pozycji. nie do pozazdroszczenia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2015, 18:33

Carbon pisze:Kamil to taki Wilmore trochę, tylko bardziej na prawo.
:D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 wrz 2015, 18:38

To właśnie tylko pokazuje jakim Kaczyński byłby pionkiem, gdyby nagle zmieniał poglądy, coś jak PO.

A kto tutaj chłopie mówi o zmianie poglądów? Przeczytałeś co napisałem czy nie?

Idź lepiej daj lajka komuś na fejsiku tak z pewnością wpłyniesz na rzeczywistość.

Niekoniecznie. Można wpływać na zmianę rzeczywistości na swoją modłę poprzez wprowadzanie do dyskursu publicznego tematów nieobecnych w działalności i wypowiedziach głównych graczy. W tym kontekście zainteresowanie ludzi, którzy do tej pory nie mieli styku z taką tematyką jest sukcesem i może prowadzić do zmiany wycinka rzeczywistości bez chodzenia na kompromisy. To oczywiście dość idealistyczne podejście, ale nie można wykluczyć takiej motywacji.
To już bardziej jest rola publicystyczna niż polityczna. O i np. w roli publicysty Korwin jest doskonały.
skutecznosc, choc jest niewatpliwie wielka zaleta u polityka, nie determinuje jego wartosci.

I o tym właśnie napisałem. Trzeba znaleźć odpowiedni balans pomiędzy tym aby być skutecznym, bez zbytniego naginania swoich poglądów.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2015, 19:47

Jedni nazwą przemówienie Kaczyńskiego demagogią. Inni zdrowym rozsądkiem - patrząc np. na to co się dzieje w tej chwili na granicy serbsko-węgierskiej. Historia osądzi kto miał rację - dla mnie PiS właśnie idzie po większościowe rządy, a PO przegrywa z kretesem.

Patrzę sobie na naszą forumową sondę na górze...żaden wilmore czy inny czarny nie zagłosował na tak? Rasiści przesiąknięci ksenofobią...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2015, 20:22

Próbuję sobie wyobrazić taki szturm na granicę USA - Meksyk i czegoś mi brakuje.

Ano tak, czołgów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 16 wrz 2015, 20:31

Kaczynscy ta sa/byli najwieksze kurwy jakie na polskiej scenie politycznej po 89.

Co do tej debaty w sejmie. W ogole nie czaje tego rabanu miedzy partiami. Generalnie wszyscy sie zgadzaja, ze emigracja zarobkowa jest Polsce niepotrzebna. Panuje chec lub umiarkowana chec do pomocy uchodzcom, ktorzy sa chrzescijnami. Wszyscy wyrazaja obawy przed muzulmanami i nie zgadzaja sie na jakies limity pod duktando UE. Jak to jednak bywa musiala byc awantura, awantura o nic.

2WP//piotrcies

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 16 wrz 2015, 20:39

jakbym byl kapciem to bym napisal gdzie ci cholerni modzi...
ale zamiast tego wole napisac

ozob to jest/byl najwieksza [k****] jaka na forum po 2011*
:jupi: :ban:

*to parafraza jak widac, to tez chcialem zachowac oryginalny sens wypowiedzi...yyyy... znaczy jego brak

2WP//piotrcies

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 wrz 2015, 20:41

Skończcie z inwektywami, bo się naprawdę pogniewamy. Nie można powiedzieć, że ktoś jest nieudolny, słaby, niegodny stanowiska itd., tylko trzeba jechać ze słowami na k i ch?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 wrz 2015, 20:45

Kaczynscy ta sa/byli najwieksze kurwy jakie na polskiej scenie politycznej po 89

No i dziękuje za potwierdzenie moich słow. Jeśli sól lemingozy, sół lewaczków na tym uważa je za największe kurwy tzn. tylko, że Kaczyńscy odjebali zajebistą robotę w kwestii wartości konserwatywnych w naszym kraju będąc solą w oku lewactwa właśnie ze względu na skuteczność. Królem lików nikt się nie zajmuje, budzi tylko śmiech i lekceważenie. Tak jak w życiu pamiętamy tylko tych co nam realnie zaszkodzili, a nie szczekaczy co trochę poszczekali.
Próbuję sobie wyobrazić taki szturm na granicę USA - Meksyk i czegoś mi brakuje.

Ano tak, czołgów.

Zupełnie nie rozumiem tego co się odbywa. Węgrzy powinni do nich strzelać i tyle. Kiedyś tak było. W normalnym kraju tak jest i być powinno.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2015, 21:23

No i forumowa lewica pokazała swoją prawdziwą twarz. Buractwo, chamstwo i słoma z butów. Swoją droga z jednej strony lewicowy, z drugiej strony nie dla emigrantów...biedaczek ma rozdwojenie jaźni - stąd pewnie problemy psychiczne i puściły zwieracze...Jego ID nie może zaakceptować, że zgadza się w czymś z Kaczyńskim i ma teraz wewnętrzny konflikt chłopaczyna...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 wrz 2015, 22:32

Kamil232 pisze:
Z całym szacunkiem, ale odwracasz kota ogonem. To mychalek napisał, że oni wszystko spierdolili, a ja podałem ich zasługi. Nigdzie nie piszę, że są święci.
Nie pisałem tylko o dzisiejszej wypowiedzi, ale także o poprzednich. I nawet nie tylko Kaczyńskiego, ale też Twoje zachwycanie się Dudą jest bardzo podobne. Co nie powie to dobrze, wspaniale i fantastycznie.

Co do kompromisu to mniej więcej się zgadzam, ale wszystko zależy od sytuacji. Są takie gdzie można iśc na kompromis, a sa takie gdzie (dla mnie) jest to niewybaczalne.
Jak już pisałem wyżej nie oznacza to od razu, że masz całkowicie wyrzec się swojego poglądu. Trzeba iść na pewne kompromisy. Zmienić rzeczywistość na tyle ile się da. Polityk musi mieć swoje poglądy, ale musi być też żeglarzem, który wyczuwa wiatr i nadstawiać żagle pod ten wiatr aby dojść do władzy. Nieskuteczny polityk nikomu nie jest do niczego potrzebny. Chyba, że do zbierana lajków i trzepaniu na tym kapusty. Ale to tylko on na tym zarabia.
I ostatnia rzecz. Kiedyś dyskutowałes na tym forum na argumenty i za to Cię podziwiałem. Podziwiałem za to że potrafiłeś dawać twarde dowody kontra wrzaski i krzyki ozoba i reszty. Ale teraz zaczynasz się w nich bawić. 3 raz w ciągu jednego dnia piszesz o "zbieraniu lajków". Przystopuj, bo te docinki nikomu nie sa potrzebne. Tak można dyskutować z ozobem który wyzywa ludzi od kurew, a ja chciałbym dyskusje na poziomie, bez rzucania inwektyw czy niepotrzebnych docinek.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 16 wrz 2015, 22:55

MazurXIII pisze:No i forumowa lewica pokazała swoją prawdziwą twarz. Buractwo, chamstwo i słoma z butów. Swoją droga z jednej strony lewicowy, z drugiej strony nie dla emigrantów...biedaczek ma rozdwojenie jaźni - stąd pewnie problemy psychiczne i puściły zwieracze...Jego ID nie może zaakceptować, że zgadza się w czymś z Kaczyńskim i ma teraz wewnętrzny konflikt chłopaczyna...

Tu nie o stosunek do obecnej emigracji chodzi! :chill:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 wrz 2015, 23:03

Ja tu się rzadko udzielam, ale jak was czytam to śmiać mi się chce. Typowe polaczki z durnymi przepychankami, ciesze się, że nie jestem modem bo bym was wszystkich stąd wypieprzył czy to PO czy PiS. Ogarnijcie się albo na ulice wyjdźcie bo forumowymi przepychankami tylko się ośmieszacie. Dla mnie polityczne przepychanki wśród ludzi to obywatelskie dno bo ci co mają oczy zasłonięte partią i tak będą widzieć pozytywy jak ich będą ruchać w tyłek. Tyle ode mnie, spadam i bijcie się dalej

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 wrz 2015, 23:18

Dokładnie, jak widzę te wpisy to autentycznie teamt do zamknięcia, wstyd i nic więcej. Tematy polityczne na tym forum to zdecydowanie pięta achillesowa tego forum...

Pozdrowienia z Syrii :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”