Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 maja 2026, 15:23
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 maja 2026, 15:47
Powiesz w której to minucie było? To sobie zobaczę na spokojnie, bo ja tego jeszcze nie widziałem, czytałem tylko forum sędziowskie.Chlopaczek pisze: ↑07 maja 2026, 9:48Co naprawil? Sedzia glowny nie widzial reki Laimera bo jej tam po prostu nie bylo i to by byla dobra decyzja.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 07 maja 2026, 15:49
29. minuta.Magnum pisze: ↑07 maja 2026, 15:47Powiesz w której to minucie było? To sobie zobaczę na spokojnie, bo ja tego jeszcze nie widziałem, czytałem tylko forum sędziowskie.Chlopaczek pisze: ↑07 maja 2026, 9:48Co naprawil? Sedzia glowny nie widzial reki Laimera bo jej tam po prostu nie bylo i to by byla dobra decyzja.![]()
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 maja 2026, 15:51
Nie widzę tutaj 100% pewności, że tej ręki nie było.When Laimer puts his arm like that flush to his body, it's not to make himself smaller and avoid a handball, it's to create a situation where he gets the benefit of any bounce and has a better chance of trapping and controlling the ball. I mean, I did this as a player, it's not some secret professional move.
So this is a deliberate action and even if it grazes that arm after hitting the torso first, it has to be a punishable handball. And while I'm not 100% sure either way, I tend to (somewhat strongly) believe that there's ball to arm contact there.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 maja 2026, 15:55
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 maja 2026, 15:58
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 maja 2026, 16:47
BadBoy
czubatka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 07 maja 2026, 17:59
No chociaż moim zdaniem to im się akurat ta łatwiejsza drabinka należała ze względu na to że zajęli pierwsze miejsce w fazie ligowej, notabene 8 zwycięstw w 8 meczach.
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 07 maja 2026, 18:15
Rok temu Liverpool z pierwszego miejsca dostał faktycznie chyba PSG walczące do ostatniej kolejki o awans w 1/8, więc jeśli jest jakiś mankament tego systemu ligowego, to faktycznie, że czołowe miejsce w I fazie często nic Ci nie daje, bo potem i tak masz 50/50 czy do Twojej drabinki dolosowany gigant, który akurat zajął 15. miejsce w fazie ligowej. Więc z jednej strony Arsenał zasłużył na łatwiejszą połówkę, a z drugiej to w sumie chyba takie same szanse, że mieliby PSG w swojej połówce co druga ekipa, czyli Bayern (?) jeśli dobrze kojarzę. Ale drabinki tutaj nie za bardzo można się czepiać tak czy siak, bo Arsenal wygląda sportowo na top3 klubów Europy, a Bayern chyba klepnęli.Leszek pisze: ↑07 maja 2026, 17:59No chociaż moim zdaniem to im się akurat ta łatwiejsza drabinka należała ze względu na to że zajęli pierwsze miejsce w fazie ligowej, notabene 8 zwycięstw w 8 meczach.
Wręcz uważam że w idealnym świecie tak powinno być że skoro już taki jest regulamin przed playoffami to kto jest przykładowo na pierwszym miejscu powinien czerpać z tego jakieś korzyści. Oczywiście wiemy że idealny świat nie istnieje bo przykładowo rok temu to Liverpool był pierwszy a trafili potem szybko na PSG w 1/8 bo PSG sobie bimbało w tej fazie ligowej. Nawiasem mówiąc w tym sezonie podobnie - Paryżanie olewają tą fazę ligową a potem robią swoje w playoffs i przez takie historie to ten "idealny świat" nie istnieje.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 maja 2026, 18:18
Ale to akurat zrobił Bayern Flicka
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 maja 2026, 18:31
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 07 maja 2026, 22:36
nie no, w zadnej lidze (no moze bayern w niemieckiej bylby w stanie to zrobic) nie da sie wqlczyc o mistrza, jesli czolowi zawodnicy w klubie opuszcza polowe mozliwych spotkan, a tak jest w przypadku graczy psg. jest maj, a dembele, doue, kvara, neves, hakimi, czy mendes po 900-1300 minut rozegranych w ligue 1, czyli 9-14 takich pelnych meczow. w porownaniu do graczy w anglii, hiszpanii czy wloszech to jest przepascsickstick pisze: ↑07 maja 2026, 10:06Ja bym akurat argumentu zmęczenia kadry nie używał. Arteta ma 24 osobową kadrę którą mógł lepiej rotować przez cały sezon, a gdyby się nie zesrał w zeszłym miesiącu na Bournemouth to miałby w lidze przewagę pozwalającą odetchnąć teraz w meczach ligowych. Sam jest sobie winien że będzie musiał grać na maxa do ostatniej minuty sezonu.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 maja 2026, 15:53
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 08 maja 2026, 15:55
Hannibal
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio