AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1811

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 wrz 2013, 12:53

No wiele można poczytać we włoskiej prasie na temat sytuacji Faraona. Tak jak pisałem wiele wyjaśnią najbliższe tygodnie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 wrz 2013, 13:55

Sprzedać tego pseudo grajka S. Giovinco i brać EL Szarego :beer: . Sprzedajcie go Juventusowi to będzie deel życia. Macie przecież dług u nas za Pippo :P.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 wrz 2013, 14:17

Jak was stać...podejrzewam,że potencjalny transfer to 30-40 mln €...co - patrząc za jaką sume szli młodzi Hiszpanie do Realu w tym sezonie - nie jest jakąś abstrakcją.
Ogólnie Faraon od przyjścia Mario nie zachwyca,ale jego sprzedaż to będzie czysty sygnał - Milan to supermarket...właściwie co ja się oszukuję - my jesteśmy już supermarketem.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2013, 14:25

wiadomo, ze w juve raczej nawet nikt o tym nie pomysli. patrzac na cene to i dobrze :)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 wrz 2013, 17:35

40 milionów euro wydaje się chyba trochę dużo za piłkarza, który rozegrał dopiero jedną świetną rundę w Serie A, nawet za tak młodziutkiego.

Byłem przekonany, że na tym piłkarzu będzie opierać się ofensywa Milanu w najbliższych latach a tu okazuje się, że może odejść. W sumie podobnie myślałem kiedyś o Pato, ale ta historia miała trochę inne zakończenie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 wrz 2013, 20:04

According to the last RT (sky reporter), if Milan failed in signing Kaka, they would've swapped 50% of Niang + €6m for Kucka.
Z lekka przesada moim zdaniem, kartę za kartę(50% za 50%, wypożycznie ) rozumiem ale jeszcze dopłata aż 6 mln? :shock:

Allegri będzie forował swojego pupilka. Galliani i Berlusconi w to okienko musieli się pogodzić, że kasa im przechodzi obok nosa, ale jeżeli będą chcieli to dopną swego.
Fakt że Max może faworyzować Matriego mnie przeraża, ale jest w tym momencie bezpodstawny. Narazie bym nie szedł w ciemno za tym co wypisują włoskie gazety, bo dopiero jeden mecz Faraon posiedział a prasa już węszy transfery, spiski itd.. Nie twierdzę, że mylą się w 100%, ale jeszcze bym alarmu nie podnosił.

LGdS podaje, że Prandelli jest faworytem na naszego trenera a Max na trenera reprezentacji. Jak się zamienią, to Cesare raczej nie będzie chciał pozbywać się Faraona, ale to tylko moje zdanie.
40 milionów euro wydaje się chyba trochę dużo za piłkarza, który rozegrał dopiero jedną świetną rundę w Serie A, nawet za tak młodziutkiego.
...podejrzewam,że potencjalny transfer to 30-40 mln €...co - patrząc za jaką sume szli młodzi Hiszpanie do Realu w tym sezonie - nie jest jakąś abstrakcją.
Faraon gdyby był Hiszpanem to po takiej rundzie np w Atletico czy innej lepszej ekipie na pewno krzyczeliby za niego minimum 25 mln. Brazylijscy piłkarze tez kosztują chore pieniądze pomimo iż większość z nich nie jest warta swojej ceny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 wrz 2013, 20:07

Z lekka przesada moim zdaniem, kartę za kartę rozumiem ale jeszcze dopłata aż 6 mln? :shock:
Kucka cała karta dla nas. IMHO Juraj to większa potrzeba niż Kaka'. Ciekawi mnie co się stanie gdy odpukaj kontuzji doznanie De Jong. Licze, że trafi do nas zimą. Pytanie tylko czy będzie nas na niego stać, bo Niang tam nie pójdzie.
Fakt że Max może faworyzować Matriego mnie przeraża, ale jest w tym momencie bezpodstawny. Narazie bym nie szedł w ciemno za tym co wypisują włoskie gazety, bo dopiero jeden mecz Faraon posiedział a prasa już węszy transfery, spiski itd.. Nie twierdzę, że mylą się w 100%, ale jeszcze bym alarmu nie podnosił.
Ja tylko napisałem moje odczucia. Dodałem również, że najbliższe miesiące powinny nam dać odpowiedź na to pytanie.
LGdS podaje, że Prandelli jest faworytem na naszego trenera a Max na trenera reprezentacji. Jak się zamienią, to Cesare raczej nie będzie chciał pozbywać się Faraona, ale to tylko moje zdanie.
Mam nadzieję, że Prandelli nie trafi do Milanu. Już wolę Pippo.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 wrz 2013, 20:16

Ja tylko napisałem moje odczucia. Dodałem również, że najbliższe miesiące powinny nam dać odpowiedź na to pytanie.
Nie biłem konkretnie do Ciebie Mete tylko do całej sytuacji w prasie i też napisałem swoje odczucia :D

Mam nadzieję, że Prandelli nie trafi do Milanu. Już wolę Pippo.
Też bym nie chciał ,Prandelli jakoś mnie nie przekonuje, ale Max zaczyna mieć coraz bardziej irracjonalne pomysły co do składu a Pippo IMHO nie jest jeszcze gotowy na Milan, chociaż chciałbym się pomylić.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2013, 21:52 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 wrz 2013, 20:19

Też bym nie chciał ,Prendelli jakoś mnie nie przekonuje, ale Max zaczyna mieć coraz bardziej irracjonalne pomysły co do składu a Pippo IMHO nie jest jeszcze gotowy na Milan, chociaż chciałbym się pomylić
No Prandelli ma w kadrze większy potencjał kadrowy a pomysły jeszcze gorsze.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 06 wrz 2013, 20:27

Pamiętajcie, że jeszcze jest Seedorf, którego zapewne będzie chciał ściągnąć Berlusconi a w przyszłym roku w czerwcu kończy się mu kontrakt, więc będzie mógł przyjść za darmo.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 wrz 2013, 21:51

B. Berlusconi: “Kaka is a champion, our goal is to win the title"
taaa... po przyjściu Kaki jesteśmy mega konkurencyjni..

Seedorf zdementował wcześniejszą nagonkę prasową co do trenowania Milanu. Narazie gra w piłkę i niech sobie gra. Pippo w tej chwili ma więcej "doświadczenia" w porównaniu z Seedorfem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 wrz 2013, 10:22

Abate doznał kontuzji na kadrze. Nie wiadomo ile będzie pauzował. Na razie na pewno nie zagra w meczu z Czechami. Jeżeli wypadnie na dłuższy okres to wiecie co to oznacza...brak nominalnego bocznego obrońcy w kadrze zdrowego do gry!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 wrz 2013, 10:31

Arsenal 2 sezonu temu grał kilka miesięcy bez nominalnych bocznych obrońców, musieli tam grać stoperzy. Powiem wam, że kiedy boczni wrócili, zespół zanotował ogromny wzrost formy :)
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2013, 10:36 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 wrz 2013, 10:32

milan ze spursami w lm grał przeciez z thiago silvą na dmie bo w kadrze było dwóch zdrowych pomocników :D

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 07 wrz 2013, 10:51

Abate powiedział, że czuje się dobrze i chciałby zagrać w następnym meczu.
Lekarze stwierdzili niewielkie naciągnięcie lewego przywodziciela, może to nic groźnego. Lepiej dla nas by w meczu z Czechami usiadł na ławce.
Awizowany do gry w dzisiejszym sparingu jest De Sciglio.. a on czasem nie jest kontuzjowany?
Środek podobno Mexes Silvestre, z przodu Kaka Robson i Matri, w pomocy pewnie De Jong Poli i Muntari.
Liczę na to że Saponara trochę minut dostanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”