AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1809

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 wrz 2013, 14:21

Schlebia bo sama gazeta jest z MEdiolanu ale nie przesadzajmy. Mercato Interu potraktowali solidnie to i Milanu powinni ocenić dobrze. Mi się natomiast wydaje że na południu oni nadal wierzą w fenomen Kaki. Mało tego, Kaka będzie grał w 4-3-1-2 trequartiste według łysego. Bardzo chcę zobaczyć Rickiego walczącego na całej długości boiska o piłkę :roll: Będzie wesoło bo max oczekuję od każdego pomocnika niesamowitego poświęcenia w defensywie a i Faraon ma bardzo dużo zadań w destrukcji. Jedynem wyjątkiem jest Balo ale dziękujmy mu że się w ogóle chłopak ogarnął i gra świetnie to może być tą "świętą krową" w defensywie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 wrz 2013, 14:45

Ozdobny pisze:
gilardino11 pisze: Gazzetta daje za okienko nam note 7 taką samą jak Violi :rotfl4: i.
Jakze mogloby byc inaczej?! Nie od dzis wiadomo, ze Gazetta schlebia druzynom z Mediolanu to i mercato w Waszym wykonaniu jest wysoko ocenione.
nie tylko przez włochów, zobacz na wyniki ankiety, świetne mercato milanu

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 wrz 2013, 14:47

Przeciez tu golym okiem widac, ze ludzie sobie jaja robili z najwyzsza oceną, a jezeli ktos przyznal taki stopien serio to musi byc oderwany od rzeczywistosci.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 wrz 2013, 15:10

wiem, przecież kibice innych klubów z serie a tutaj otwarcie pisali, że jak dla nich to bardzo dobre mercato milanu bo bez wzmocnień i dają 6

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 15:42

Tylko 7? Dziennikarze LGdS chyba nie docenili olbrzymiego wysiłku finansowego podjętego przez Berlusconiego, aby sprowadzić do Milanu mistrzów w postaci Kaki oraz Birsy. Choć z drugiej strony na obniżenie oceny mogła wpłynąć nieudana próba sprzedania Faraona jak również prawdopodobne odejście "nowego Viery" Traore do Turcji.

Tak przy okazji - na zakończenie sezonu Łysy powiedział, że postanowili zmienić ustawienie, bo przychodzi Saponara. Dzisiaj powiedział, że po sprzedaży Boatenga doszli do wniosku o zmianie ustawienia.

Mowe o osieroconych przez Kake też by sobie już darował. Co nagle kibice mają walić na stadion i wydawać pieniądze, bo wrócił cień gracza?

Ciekawi mnie co z Hondą się stanie. Jak stracimy go przez darowiznę od Realu to mnie szlag chyba trafi.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2013, 15:48 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 wrz 2013, 15:50

kłamca, kłamca i tyle. Już nie wiadomo kiedy kłamie, ogólnie śmiech przez łzy zaczyna mnie ogarniać jak widzę poczynania klubu. Wstyd i tyle. Jak ten klub mógł tak się stoczyć...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 15:55

Ogólnie po przeczytaniu całej konferencji Gallianiego mam wrażenie, że my kupiliśmy Ronaldo czy Messiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 wrz 2013, 15:56

Mnie się sprawa z Saponarą wydaje groteskowa.W Empoli grał cały sezon,wykręcił świetne statystki, bardzo dużo meczów.Przyszedł do Milanu gdzie był może na dwóch-trzech treningach i przyczepili się do niego nie wiadomo o co - grał w Serie B to dlaczego nie może grać w Serie A ? Czasem nie ogarniam co wymyśla Milanlab ze sztabem szkoleniowym.NIe zdziwię się jeśli w ogóle nie zobaczymy Rickiego w meczu Milanu, zaczną się jakieś wypożyczenia itd.

Podobna sprawa z De Sciglio - zagra jeden mecz, musi pauzować trzy.Zdolny, fajny chłopak, ale jak ma być z niego tyle pożytku to może faktycznie lepiej go puścić za dużą kasę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 16:00

Saponara ma pubalgie. Lekarzem nie jestem i nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że skoro nasi spece od badań medycznych potrafią znaleźć problem z zębami to takie coś też powinni wychwycić.

De Sciglio w tamtym sezonie grał regularnie (w samej lidze 27 meczów). Dopiero teraz dopadła go kontuzja. W najgorszym możliwym momencie bo poza Abate nie mamy bocznego obrońcę. Tak klub, który wg naszych działaczy ma walczyć o awans do LM w przyszłym sezonie oraz wyjść z grupy w tym ma w tej chwili jednego! nominalnego bocznego obrońce gotowego do gry.

Trzeba jednak przyznać jedną rzecz - za Maxa plaga kontuzji róźnego rodzaju jest ogromna.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 wrz 2013, 16:04

Wg mnie mercato na 3-.

Seedorf and Inzaghi are the main favorites to replace Allegri next year, followed by Prandelli and Mangia. [Corriere dello Sport]

Widzę w niedalekiej przyszłości Pippo jako naszego trenera. Co do Prandelliego to wolę już Maxa.
Mangia? bez jaj.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 wrz 2013, 16:10

Pippo na ławce trenerskie to będzie pozaboiskowy spektakl. Ciekawe czy będzie tak gestykulował, jak to robił na boisku przy spalonych :boruta: Oczywiście mówią to w pozytywnym znaczeniu, uwielbiam gościa. Pytanie, czy on się w ogóle zna na trenerce?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 wrz 2013, 16:32

Z młodzieżowka ma świetne wyniki

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 wrz 2013, 16:41

Pippo na ławce trenerskie to będzie pozaboiskowy spektakl. Ciekawe czy będzie tak gestykulował, jak to robił na boisku przy spalonych :boruta: Oczywiście mówią to w pozytywnym znaczeniu, uwielbiam gościa. Pytanie, czy on się w ogóle zna na trenerce?
Czy zna się na pracy to trudno powiedzieć. Młodzieżowka to nie jest raczej żaden wyznacznik. W tej chwili z byłych graczy jawi się jako najlepszy kandydat. W przeciwieństwie do Seedorfa ma jakieś tam doświadczenie a Gattuso pewnie lada moment wyleci z hukiem z Palermo.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 wrz 2013, 16:49

Pubalgia to nic innego jak przepuklina dotykajaca sportowcow. W wielu przpypadkach potrzebna jest interwencja chirurga poniewaz sportowcom moze dolegac ból brzucha, uda lub miednicy powiazany z trudnosciami ruchowymi.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 wrz 2013, 17:00

Pippo ma smykałkę do trenerki, ale potrzebuje doświadczenia. Po drugie zna środowisko, szatnię, specyfikę i ciśnienie występujące w klubie. Po 3 nasze zakute łby mają słabość do byłych gwiazd Milanu(wyjątek Maldini, szczerze to do tej pory nie za bardzo wiem co chodzi w tym konflikcie). Ale j/w twierdzę, że jeszcze nie czas dla niego.

Strach pomyśleć co będzie jak Kaka powie, że po zakończeniu kariery chce zostać trenerem :-D

Milannews odpowiada na komentarze DS CSKA nt. Hondy, przypominając mu, że może nie wie iż podpisał z nami wstępne porozumienie - 2.7m za 4 lata gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”