Zaś słyszałem kiedyś , że 5zł ale to chyba było dawno. Czy można kupić bilet on line ?(czy za dużo wymagam
I jak sie dostać na stadion z Poręby Bielszowickiej ?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 wrz 2008, 8:10
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 wrz 2008, 15:36
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2008, 16:04
Derby to przypadek, przeciez wczoraj byl Wasz mecz przyjaźni, dlatego ten jpg tutaj wkleiłemFishbone pisze:Co Cię nagle przy derbach wzięło na żale z naszego układu?
Nie boli, a śmieszy. Z kompleksami problemów nie mam, ale ... czy u Was (zarowno Gornik, jak i GKS) nie mozna znalezc jakichkolwiek anty-vlepFishbone pisze:Cloner najwyraźniej boli Cię ten układ, że wklejasz sobie obrazek na poziomie zakompleksionego małolata
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2008, 17:44
Nie wiem czy mecz w Zabrzu można nazwać Derbowym bo jak wiem od znajomych to Ruch do morderców nie jeździ.Nie mi to oceniać czy robią dobrze czy źle, ale podoba mi się, że mają nakreślone zasady których się trzymają.RzuR pisze:na Śląsku są jedne DERBY..reszta to po prostu ważne mecze...
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 wrz 2008, 18:46
a czy Polonia gra naprawdę aż tak źle? moim zdaniem Motyka i tak wyciska z was ile może-z gówna bata nie ukręcisz, to nie trener jest problemem mi się wydajeU nas Motyka jest już na wylocie, zobaczymy czy mecz z Gornikiem go uratuje, czy pogrąży.
[']jak wiem od znajomych
zasady...?podoba mi się, że mają nakreślone zasady których się trzymają.
ja też z tymi doniesieniami się spotkałem i totalnie mi się nie podobają...ok-"mieszanka rutyny z młodością", że tak zacytuję klasyka, to superowy pomysł...szczególnie jeśli młodzi mają w tym układzie pobierać nauki...i ten pomysł jest w porządku jeżeli mamy zatrudniać nie zawsze rozsądnego, ale jednak walczaka (Hajto) który czasem ryknie, czasem opie**oli na młodego obrońcę, albo inteligentnego rutyniarza z międzynarodowym ograniem (Brzęczek) który wyłoży takiem młodemu adeptowi znaczenie pojęcia "mózg drużyny"...Co do Górnika to słyszałem o planach Kasperczaka, są to ambitne plany, ale nie wiem czy Ekstraklasa ma zamiar stworzyć ligę "old boyów".
Dziwi mnie trochę plan Waszego trenera,ma zbudować potęgę krajową, a mi się wydaję, że najlepiej inwestować w młodych, którzy może nie teraz, ale na pewno za parę lat będą grać w lidze na wysokim poziomie.Przykład Milanu nakreśla jak można skończyć z taką wizją Kasperczaka (oczywiście dobierzcie sobie proporcję).
RzuR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2008, 19:29
Jak wspomniałeś, że Derby są "tylko jedne" to wytłumacz dlaczego kibice Ruchu Chorzów nie jeżdzą na wyjazdy akurat w tym meczu ? Jest tego jakiś powód, a o innym nie słyszałem jak "Derby derbami, ale nie z mordercami" i nie ściemniaj, że sprawa jest trudna bo taki powód prosty i klarowny.Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno i nie widzę, nie słyszałem żadnych innych argumentów przez które Ruchofani nie jeżdżą do Zabrza.RzuR pisze:uwielbiam takie kwestie, szczególnie w ustach przekumatych przedstawicieli klubów postronnych....nie wiem za kim jak to gadają "idziesz synek" ale jeśli nie jesteś bezpośrednio zainteresowany to może odbij?
Racja, źle napisałem "zasadę" której się trzymają, konkretnie chodzi o stosunek w meczu Derbowym na wyjeździe.RzuR pisze:zasady...?
Nauczył się od Boruca, który mniej więcej w podobny sposób wypowiedział się o Szczęsnym.Wysoko podniesione czoło i chamstwo przemawia przez większość polskich piłkarzy.Niestety.RzuR pisze:"Szarmach..? A kto to jest Szarmach?"
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 wrz 2008, 19:52
Zastanawia mnie czy chłopak od nas trafiony przez kibica Ruchu siekierą w głowę by nie przeżył (ma się już dobrze, tylko skomplikowane złamanie łokcia) to ciekawe czy Ruch by dalej bojkotował derby. Po drugie, dlaczego te derby są jednostronne? Mam na myśli, że Ruch do Zabrza nie jeździ a Górnik do Chorzowa jeździ. Powiedz mi, co to da wszystko? Ruch na zawsze będzie bojkotował derby? A może nie przyjadą też do nas, tłumacząc, że mamy układ z mordercami, więc to olewają? W zeszłym sezonie wsparli Widzew na Górniku i jakoś bojkot im nie przeszkadzał. Zagłębie Lubin jak miało jeszcze układ z Ruchem, to też miało małe wsparcie Ruchu w Zabrzu, więc ten cały wielki bojkot jest na wyrost według mnie. Cloner jak masz wyrobione zdanie na temat układu GKS-Górnik, to obiektywnie co sądzisz o zgodzie Ruch-Widzew?EnJoy's pisze:Jak wspomniałeś, że Derby są "tylko jedne" to wytłumacz dlaczego kibice Ruchu Chorzów nie jeżdzą na wyjazdy akurat w tym meczu ? Jest tego jakiś powód, a o innym nie słyszałem jak "Derby derbami, ale nie z mordercami" i nie ściemniaj, że sprawa jest trudna bo taki powód prosty i klarowny.Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno i nie widzę, nie słyszałem żadnych innych argumentów przez które Ruchofani nie jeżdżą do Zabrza.RzuR pisze:uwielbiam takie kwestie, szczególnie w ustach przekumatych przedstawicieli klubów postronnych....nie wiem za kim jak to gadają "idziesz synek" ale jeśli nie jesteś bezpośrednio zainteresowany to może odbij?
Racja, źle napisałem "zasadę" której się trzymają, konkretnie chodzi o stosunek w meczu Derbowym na wyjeździe.RzuR pisze:zasady...?
Co do sytuacji kadrowej to ewidentnie Kasperczak chcę zrobić z Górnika drugą Wisłę, która lata świetlne temu pokonała Schalke, Real Zaragozę, blisko było Lazio.Wtedy się udało z Kosowskim, Żurawskim,Frankowskim, ale wtedy oni byli młodzi, ambitni, nie myśleli o pieniądzach.Teraz oni szykują się do emerytury, a nie do walczenia o wysokie cele.
Nauczył się od Boruca, który mniej więcej w podobny sposób wypowiedział się o Szczęsnym.Wysoko podniesione czoło i chamstwo przemawia przez większość polskich piłkarzy.Niestety.RzuR pisze:"Szarmach..? A kto to jest Szarmach?"
Na trybunie północnej zasiadają goście, więc zapraszam do galerii. Derby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.cloner pisze:Derby to przypadek, przeciez wczoraj byl Wasz mecz przyjaźni, dlatego ten jpg tutaj wkleiłemFishbone pisze:Co Cię nagle przy derbach wzięło na żale z naszego układu?Poza tym, co to za derby, skoro bez kibiców gości, chwdp.
Nie boli, a śmieszy. Z kompleksami problemów nie mam, ale ... czy u Was (zarowno Gornik, jak i GKS) nie mozna znalezc jakichkolwiek anty-vlepFishbone pisze:Cloner najwyraźniej boli Cię ten układ, że wklejasz sobie obrazek na poziomie zakompleksionego małolata(nie odpowiadajcie, bo mnie sie tez juz nie chce pisac)
U nas Motyka jest już na wylocie, zobaczymy czy mecz z Gornikiem go uratuje, czy pogrąży.
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2008, 23:29
Ja z Rzurem wspominamy o derbach "naszych" (piątkowych), a Ty piszesz o tych co byłyFishbone pisze:Na trybunie północnej zasiadają goście, więc zapraszam do galerii. Derby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.
Zdolny jestes, cytujesz innego uzytkownika, a mnie pytasz o zdanieFishbone pisze:Cloner jak masz wyrobione zdanie na temat układu GKS-Górnik, to obiektywnie co sądzisz o zgodzie Ruch-Widzew?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 wrz 2008, 0:21
w zasadzie nim zdążyłem Ci odpisać to zrobił to Fishbone, polecam przeczytanie jego wypowiedzi wyżej....Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno
zgadza się, ale jeśli już krytykujesz takie zgody które wyrosły mimo wzajemnej niechęci to przynajmniej staraj się być obiektywny i może przybliż sobie historię stosunków RTS i HKS (łojenie flag, regularne ustawki-a teraz "braci dwóch, Widzew i Ruch...")zgoda Ruchu z Widzewem mnie mało interesuje, nie wiem od jak dawna ją mają i jakie były stosunki pomiedzy kibicami tychże klubów wcześniej. Wiem za to, ze KSG z GKS nigdy miłościa do siebie nie pałali.
szkoda?a ja taki klimat lubieDerby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.
RzuR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 wrz 2008, 11:15
Pitry ma być na Polonię gotowy, Zahor-najprawdopodobniej nie.I takie rozwiązanie jest lepsze niż gdyby było odwrotnie, bo mimo że obaj są nieprawdopodobnie nieskuteczni to jednak Pitry ma sytuację a Zahor totalnie się snuje(absolutnie największe rozczarowanie tego sezonu jak na tę chwile...Euro...tiaaaa...)W debiucie "Henriego" zabrzanie przegrali u siebie ze Śląskiem Wrocław 1:2. Lepiej było w meczu z GKS. Goście strzelili cztery gole, autorem trzech był pomocnik Piotr Madejski komplementowany przez siedzącego na trybunach asystenta selekcjonera kadry Rafała Ulatowskiego. Tyle, że 14-krotni mistrzowie Polski musieli ciężko walczyć przez 120 minut a już w piątek czeka ich ważny, wyjazdowy pojedynek z Polonią Bytom. W bytomskim klubie też jest nerwowo, bo drużyna w ostatnich dwóch przegranych meczach ligowych straciła osiem goli zdobywając jednego.
W Katowicach nie zagrał kontuzjowany napastnik Górnika Przemysław Pitry, drobnego urazu nabawił się inny zawodnik ataku Tomasz Zahorski. Masażystów Górnika czekają dwa dni pracy, by postawić na nogi zmęczonych zawodników. - Widać postęp w naszej grze. Teraz odpoczniemy i będziemy przygotowani na piątkowy mecz - skwitował Kasperczak z uśmiechem pytanie, czy nie boi się o fizyczną formę drużyny.
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 wrz 2008, 20:59
Ajajajajaj, po tym co dziś zobaczyłem, pogrubiona część Twojej wypowiedzi bardziej pasuje do Twojego zespołu bez ambicjiRzuR pisze:a czy Polonia gra naprawdę aż tak źle? moim zdaniem Motyka i tak wyciska z was ile może-z gówna bata nie ukręcisz, to nie trener jest problemem mi się wydaje
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 27 wrz 2008, 7:55
krako
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 wrz 2008, 9:04
Otóż to. Trochę pokory. Przed sezonem zapowiadaliście walkę o top5, a może nawet o puchary, a teraz? Brzęczek zmienił zdanie i ... walka o utrzymaniekrako pisze:Trochę pokory..
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 wrz 2008, 13:23
Ale dla Clonera to i tak jest układ anty chorzowskikrako pisze:clolner
Powiem Ci tak po 1.Górnik jeszcze nigdy nie ustawił się na Ruch gdy walczył z GKSem.A było już takich akcji kilka.
Po 2. jeżeli nie znasz się w tym temacie biegle to po co się wypowiadasz?
po 3. Ta drużyna jest bez charakteru,jak to pisze na naszej stronie "Prawie jak drużyna!"
4.Takiego upokorzenia dawno już nie czułem,bo bądź co bądź Polonia jest (teoretycznie) najsłabszą ekipą w Ekstraklasie,więc z kim mamy wygrywać jak nie z Polonią, z Wisłą? Trochę pokory..
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 27 wrz 2008, 22:14
Ale to nie My kibice to zapowiadaliśmy tylko zarząd.Wśród kibiców było przekonanie,że będzie bardzo ciężko.Realnie myślę powtórka z poprzedniego sezonu-8miejsce.cloner pisze: Otóż to. Trochę pokory. Przed sezonem zapowiadaliście walkę o top5, a może nawet o puchary, a teraz? Brzęczek zmienił zdanie i ... walka o utrzymanieAle ... sezon jest długi i wyboisty
krako
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio