Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 wrz 2008, 8:10

mam pytanko bo jakoś tak niedługo będę w Zabrzu , ile kosztuje bilet na Górnika ?
Zaś słyszałem kiedyś , że 5zł ale to chyba było dawno. Czy można kupić bilet on line ?(czy za dużo wymagam ;))
I jak sie dostać na stadion z Poręby Bielszowickiej ?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 wrz 2008, 15:36

Cloner najwyraźniej boli Cię ten układ, że wklejasz sobie obrazek na poziomie zakompleksionego małolata. Co Cię nagle przy derbach wzięło na żale z naszego układu? Nie rozumiem o co Ci chodzi. Zresztą nie wiem czemu w tym temacie poruszasz takie wątki...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2008, 16:04

Fishbone pisze:Co Cię nagle przy derbach wzięło na żale z naszego układu?
Derby to przypadek, przeciez wczoraj byl Wasz mecz przyjaźni, dlatego ten jpg tutaj wkleiłem :wink: Poza tym, co to za derby, skoro bez kibiców gości, chwdp.
Fishbone pisze:Cloner najwyraźniej boli Cię ten układ, że wklejasz sobie obrazek na poziomie zakompleksionego małolata
Nie boli, a śmieszy. Z kompleksami problemów nie mam, ale ... czy u Was (zarowno Gornik, jak i GKS) nie mozna znalezc jakichkolwiek anty-vlep :?: (nie odpowiadajcie, bo mnie sie tez juz nie chce pisac)

U nas Motyka jest już na wylocie, zobaczymy czy mecz z Gornikiem go uratuje, czy pogrąży.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2008, 17:44

RzuR pisze:na Śląsku są jedne DERBY..reszta to po prostu ważne mecze...
Nie wiem czy mecz w Zabrzu można nazwać Derbowym bo jak wiem od znajomych to Ruch do morderców nie jeździ.Nie mi to oceniać czy robią dobrze czy źle, ale podoba mi się, że mają nakreślone zasady których się trzymają.

Fishbone co do układu to ogólnie jest mi on obojętny, ale mam wyrobione na jego temat zdanie, jest ono stereotypowe -(każdy wie jakie) i nie zamierzam go zmieniać.

Co do Górnika to słyszałem o planach Kasperczaka, są to ambitne plany, ale nie wiem czy Ekstraklasa ma zamiar stworzyć ligę "old boyów".
Dziwi mnie trochę plan Waszego trenera,ma zbudować potęgę krajową, a mi się wydaję, że najlepiej inwestować w młodych, którzy może nie teraz, ale na pewno za parę lat będą grać w lidze na wysokim poziomie.Przykład Milanu nakreśla jak można skończyć z taką wizją Kasperczaka (oczywiście dobierzcie sobie proporcję).

I na koniec.Szkoda, że nie przyjdziecie do Bytomia, kolejny "ważny mecz" jak to nazwałeś w dupie.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 wrz 2008, 18:46

@ j1mmy:

najtańsza standardowa wejściówka(bez numerowanych miejsc-możesz sobie chodzić z nią po stadionie za wyjątkiem loży i zadaszonych) kosztuje 20 zł na normalny mecz i 25 na meczach z Wisłą, Legią i Ruchem.

@cloner
U nas Motyka jest już na wylocie, zobaczymy czy mecz z Gornikiem go uratuje, czy pogrąży.
a czy Polonia gra naprawdę aż tak źle? moim zdaniem Motyka i tak wyciska z was ile może-z gówna bata nie ukręcisz, to nie trener jest problemem mi się wydaje

@EnJoy's
jak wiem od znajomych
[']
uwielbiam takie kwestie, szczególnie w ustach przekumatych przedstawicieli klubów postronnych....nie wiem za kim jak to gadają "idziesz synek" ale jeśli nie jesteś bezpośrednio zainteresowany to może odbij? bo temat nie jest prosty, ani dla nas ani dla Ruchu...
podoba mi się, że mają nakreślone zasady których się trzymają.
zasady...?
ok...to pozostawie bez komentarza...twój pierwszy bąk, więc ci go odpuszcze...
Co do Górnika to słyszałem o planach Kasperczaka, są to ambitne plany, ale nie wiem czy Ekstraklasa ma zamiar stworzyć ligę "old boyów".
Dziwi mnie trochę plan Waszego trenera,ma zbudować potęgę krajową, a mi się wydaję, że najlepiej inwestować w młodych, którzy może nie teraz, ale na pewno za parę lat będą grać w lidze na wysokim poziomie.Przykład Milanu nakreśla jak można skończyć z taką wizją Kasperczaka (oczywiście dobierzcie sobie proporcję).
ja też z tymi doniesieniami się spotkałem i totalnie mi się nie podobają...ok-"mieszanka rutyny z młodością", że tak zacytuję klasyka, to superowy pomysł...szczególnie jeśli młodzi mają w tym układzie pobierać nauki...i ten pomysł jest w porządku jeżeli mamy zatrudniać nie zawsze rozsądnego, ale jednak walczaka (Hajto) który czasem ryknie, czasem opie**oli na młodego obrońcę, albo inteligentnego rutyniarza z międzynarodowym ograniem (Brzęczek) który wyłoży takiem młodemu adeptowi znaczenie pojęcia "mózg drużyny"...
ale podstarzałe gwiazdusie w rodzaju Żurawia, który przed zdaje się fantastycznym w jego wykonaniu mundialem w Niemczech, na uwagi Szarmacha że jest boiskowym leniem bez ambicji zareagował w ten sposób że spytał: "Szarmach..? A kto to jest Szarmach?" a po przegranym meczu z Niemcami na Euro gdzie jhego bezpłciowość było widać nader wyraźnie, z debilnym uśmiechem na twarzy i w obciachowych niczym skarpy Bożydara Iwanowa trampkach opowiadał że "wydobrzeje na półfinał"...serce i dusza drużyny...

NIE, DZIĘKUJĘ !!!
I tu wierzę w Heniowskie zapewnienia, że chce się porozglądać za Local Boys..dla mnie jakby ułożył odpowiednio stosunki z Gwarkiem-imo najlepszą piłkarską szkółką w kraju, to już byloby mistrzostwo świata...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2008, 19:29

RzuR pisze:uwielbiam takie kwestie, szczególnie w ustach przekumatych przedstawicieli klubów postronnych....nie wiem za kim jak to gadają "idziesz synek" ale jeśli nie jesteś bezpośrednio zainteresowany to może odbij?
Jak wspomniałeś, że Derby są "tylko jedne" to wytłumacz dlaczego kibice Ruchu Chorzów nie jeżdzą na wyjazdy akurat w tym meczu ? Jest tego jakiś powód, a o innym nie słyszałem jak "Derby derbami, ale nie z mordercami" i nie ściemniaj, że sprawa jest trudna bo taki powód prosty i klarowny.Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno i nie widzę, nie słyszałem żadnych innych argumentów przez które Ruchofani nie jeżdżą do Zabrza.
RzuR pisze:zasady...?
Racja, źle napisałem "zasadę" której się trzymają, konkretnie chodzi o stosunek w meczu Derbowym na wyjeździe.

Co do sytuacji kadrowej to ewidentnie Kasperczak chcę zrobić z Górnika drugą Wisłę, która lata świetlne temu pokonała Schalke, Real Zaragozę, blisko było Lazio.Wtedy się udało z Kosowskim, Żurawskim,Frankowskim, ale wtedy oni byli młodzi, ambitni, nie myśleli o pieniądzach.Teraz oni szykują się do emerytury, a nie do walczenia o wysokie cele.
RzuR pisze:"Szarmach..? A kto to jest Szarmach?"
Nauczył się od Boruca, który mniej więcej w podobny sposób wypowiedział się o Szczęsnym.Wysoko podniesione czoło i chamstwo przemawia przez większość polskich piłkarzy.Niestety.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 wrz 2008, 19:52

EnJoy's pisze:
RzuR pisze:uwielbiam takie kwestie, szczególnie w ustach przekumatych przedstawicieli klubów postronnych....nie wiem za kim jak to gadają "idziesz synek" ale jeśli nie jesteś bezpośrednio zainteresowany to może odbij?
Jak wspomniałeś, że Derby są "tylko jedne" to wytłumacz dlaczego kibice Ruchu Chorzów nie jeżdzą na wyjazdy akurat w tym meczu ? Jest tego jakiś powód, a o innym nie słyszałem jak "Derby derbami, ale nie z mordercami" i nie ściemniaj, że sprawa jest trudna bo taki powód prosty i klarowny.Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno i nie widzę, nie słyszałem żadnych innych argumentów przez które Ruchofani nie jeżdżą do Zabrza.
RzuR pisze:zasady...?
Racja, źle napisałem "zasadę" której się trzymają, konkretnie chodzi o stosunek w meczu Derbowym na wyjeździe.

Co do sytuacji kadrowej to ewidentnie Kasperczak chcę zrobić z Górnika drugą Wisłę, która lata świetlne temu pokonała Schalke, Real Zaragozę, blisko było Lazio.Wtedy się udało z Kosowskim, Żurawskim,Frankowskim, ale wtedy oni byli młodzi, ambitni, nie myśleli o pieniądzach.Teraz oni szykują się do emerytury, a nie do walczenia o wysokie cele.
RzuR pisze:"Szarmach..? A kto to jest Szarmach?"
Nauczył się od Boruca, który mniej więcej w podobny sposób wypowiedział się o Szczęsnym.Wysoko podniesione czoło i chamstwo przemawia przez większość polskich piłkarzy.Niestety.
Zastanawia mnie czy chłopak od nas trafiony przez kibica Ruchu siekierą w głowę by nie przeżył (ma się już dobrze, tylko skomplikowane złamanie łokcia) to ciekawe czy Ruch by dalej bojkotował derby. Po drugie, dlaczego te derby są jednostronne? Mam na myśli, że Ruch do Zabrza nie jeździ a Górnik do Chorzowa jeździ. Powiedz mi, co to da wszystko? Ruch na zawsze będzie bojkotował derby? A może nie przyjadą też do nas, tłumacząc, że mamy układ z mordercami, więc to olewają? W zeszłym sezonie wsparli Widzew na Górniku i jakoś bojkot im nie przeszkadzał. Zagłębie Lubin jak miało jeszcze układ z Ruchem, to też miało małe wsparcie Ruchu w Zabrzu, więc ten cały wielki bojkot jest na wyrost według mnie. Cloner jak masz wyrobione zdanie na temat układu GKS-Górnik, to obiektywnie co sądzisz o zgodzie Ruch-Widzew?
cloner pisze:
Fishbone pisze:Co Cię nagle przy derbach wzięło na żale z naszego układu?
Derby to przypadek, przeciez wczoraj byl Wasz mecz przyjaźni, dlatego ten jpg tutaj wkleiłem :wink: Poza tym, co to za derby, skoro bez kibiców gości, chwdp.
Fishbone pisze:Cloner najwyraźniej boli Cię ten układ, że wklejasz sobie obrazek na poziomie zakompleksionego małolata
Nie boli, a śmieszy. Z kompleksami problemów nie mam, ale ... czy u Was (zarowno Gornik, jak i GKS) nie mozna znalezc jakichkolwiek anty-vlep :?: (nie odpowiadajcie, bo mnie sie tez juz nie chce pisac)

Na trybunie północnej zasiadają goście, więc zapraszam do galerii. Derby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2008, 23:29

Fishbone pisze:Na trybunie północnej zasiadają goście, więc zapraszam do galerii. Derby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.
Ja z Rzurem wspominamy o derbach "naszych" (piątkowych), a Ty piszesz o tych co były :wink: Za dużo derbów na Śląsku i sie wszystko miesza.
Fishbone pisze:Cloner jak masz wyrobione zdanie na temat układu GKS-Górnik, to obiektywnie co sądzisz o zgodzie Ruch-Widzew?
Zdolny jestes, cytujesz innego uzytkownika, a mnie pytasz o zdanie :?: Zreszta, gdzie ja pisałem, ze mam "wyrobione zdanie" nt. układu (tylko mi nie wskazuj, bo pamiec mam slabą). Ale spoko, zgoda Ruchu z Widzewem mnie mało interesuje, nie wiem od jak dawna ją mają i jakie były stosunki pomiedzy kibicami tychże klubów wcześniej. Wiem za to, ze KSG z GKS nigdy miłościa do siebie nie pałali. A teraz układzik przeciwko chorzowskim :P

PEACE.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 wrz 2008, 0:21

@enjoy
Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno
w zasadzie nim zdążyłem Ci odpisać to zrobił to Fishbone, polecam przeczytanie jego wypowiedzi wyżej....
to naprawdę zabawnie wyglądało gdy przyjeżdżał Lubin(w sile 7?12 chłopa?) a w sektorze gości zaroiło się od "bojkotujących" ale jak najbardziej znanych niebieskich ryjów-bynajmniej nie z Dolnego Śląska....

@cloner
zgoda Ruchu z Widzewem mnie mało interesuje, nie wiem od jak dawna ją mają i jakie były stosunki pomiedzy kibicami tychże klubów wcześniej. Wiem za to, ze KSG z GKS nigdy miłościa do siebie nie pałali.
zgadza się, ale jeśli już krytykujesz takie zgody które wyrosły mimo wzajemnej niechęci to przynajmniej staraj się być obiektywny i może przybliż sobie historię stosunków RTS i HKS (łojenie flag, regularne ustawki-a teraz "braci dwóch, Widzew i Ruch...")

@fishbone
Derby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.
szkoda?a ja taki klimat lubie :> to zawsze coś innego niż mecz z Bełchatowem, a mecze derbowe akurat z GieKSą mają ten dodatkowy walor że są pozbawione ryzyka tego że ktoś cię bedzie chciał zaciulać siekierą za szalik np...

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 wrz 2008, 11:15

czasby powolutku zacząć bić pianę przed piątkiem i zaserwować doniesienia z obu obozów, na początek Górnik
W debiucie "Henriego" zabrzanie przegrali u siebie ze Śląskiem Wrocław 1:2. Lepiej było w meczu z GKS. Goście strzelili cztery gole, autorem trzech był pomocnik Piotr Madejski komplementowany przez siedzącego na trybunach asystenta selekcjonera kadry Rafała Ulatowskiego. Tyle, że 14-krotni mistrzowie Polski musieli ciężko walczyć przez 120 minut a już w piątek czeka ich ważny, wyjazdowy pojedynek z Polonią Bytom. W bytomskim klubie też jest nerwowo, bo drużyna w ostatnich dwóch przegranych meczach ligowych straciła osiem goli zdobywając jednego.
W Katowicach nie zagrał kontuzjowany napastnik Górnika Przemysław Pitry, drobnego urazu nabawił się inny zawodnik ataku Tomasz Zahorski. Masażystów Górnika czekają dwa dni pracy, by postawić na nogi zmęczonych zawodników. - Widać postęp w naszej grze. Teraz odpoczniemy i będziemy przygotowani na piątkowy mecz - skwitował Kasperczak z uśmiechem pytanie, czy nie boi się o fizyczną formę drużyny.
Pitry ma być na Polonię gotowy, Zahor-najprawdopodobniej nie.I takie rozwiązanie jest lepsze niż gdyby było odwrotnie, bo mimo że obaj są nieprawdopodobnie nieskuteczni to jednak Pitry ma sytuację a Zahor totalnie się snuje(absolutnie największe rozczarowanie tego sezonu jak na tę chwile...Euro...tiaaaa...)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 wrz 2008, 20:59

RzuR pisze:a czy Polonia gra naprawdę aż tak źle? moim zdaniem Motyka i tak wyciska z was ile może-z gówna bata nie ukręcisz, to nie trener jest problemem mi się wydaje
Ajajajajaj, po tym co dziś zobaczyłem, pogrubiona część Twojej wypowiedzi bardziej pasuje do Twojego zespołu bez ambicji :lol: Jedynie Hajto coś probował, widac ze mu zależało, ale reszta słabiutko :boruta:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 27 wrz 2008, 7:55

clolner
Powiem Ci tak po 1.Górnik jeszcze nigdy nie ustawił się na Ruch gdy walczył z GKSem.A było już takich akcji kilka.
Po 2. jeżeli nie znasz się w tym temacie biegle to po co się wypowiadasz?
po 3. Ta drużyna jest bez charakteru,jak to pisze na naszej stronie "Prawie jak drużyna!"
4.Takiego upokorzenia dawno już nie czułem,bo bądź co bądź Polonia jest (teoretycznie) najsłabszą ekipą w Ekstraklasie,więc z kim mamy wygrywać jak nie z Polonią, z Wisłą? Trochę pokory..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 wrz 2008, 9:04

krako pisze:Trochę pokory..
Otóż to. Trochę pokory. Przed sezonem zapowiadaliście walkę o top5, a może nawet o puchary, a teraz? Brzęczek zmienił zdanie i ... walka o utrzymanie :lol: Ale ... sezon jest długi i wyboisty :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 wrz 2008, 13:23

krako pisze:clolner
Powiem Ci tak po 1.Górnik jeszcze nigdy nie ustawił się na Ruch gdy walczył z GKSem.A było już takich akcji kilka.
Po 2. jeżeli nie znasz się w tym temacie biegle to po co się wypowiadasz?
po 3. Ta drużyna jest bez charakteru,jak to pisze na naszej stronie "Prawie jak drużyna!"
4.Takiego upokorzenia dawno już nie czułem,bo bądź co bądź Polonia jest (teoretycznie) najsłabszą ekipą w Ekstraklasie,więc z kim mamy wygrywać jak nie z Polonią, z Wisłą? Trochę pokory..
Ale dla Clonera to i tak jest układ anty chorzowski :lol: Polonia z Ruchem się teraz wącha, więc niedługo na śląsku będzie jeszcze ciekawiej. Górnik to jak GKS, zapowiadali grę o czołówkę w tabeli a teraz utrzymanie jest priorytetem.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 27 wrz 2008, 22:14

cloner pisze: Otóż to. Trochę pokory. Przed sezonem zapowiadaliście walkę o top5, a może nawet o puchary, a teraz? Brzęczek zmienił zdanie i ... walka o utrzymanie :lol: Ale ... sezon jest długi i wyboisty :wink:
Ale to nie My kibice to zapowiadaliśmy tylko zarząd.Wśród kibiców było przekonanie,że będzie bardzo ciężko.Realnie myślę powtórka z poprzedniego sezonu-8miejsce.
Jestem tylko ciekawy gdy Polonia z Ruchem odważy się na coś większego niż wąchanie się.Myślę że skończyliby z tą gadką o układzie przeciwko śląskim drużynom.Działoby się wtedy oj działoby się..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”