Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 169

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2008, 20:25

Bienias pisze:Legie ogladam jak mam czas oprocz hitow.
No, czyli nawet nie zaliczam Cie do grona kibiców Legii, jedynie jestes kibicem pilki noznej na poziomie ekstraklasowym, i tylko w przypadku gdy przyjezdza rywal z górnej półki :wink:

Ode mnie koniec tematu.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 lis 2008, 21:20

Bienias pisze:Cloner fajnie ze chodzisz na kazdy mecz PB i jak mniemam jezdzisz na wyjazdy.
Spoko, jeszcze kilka lat temu cloner kibicował Legii i pewnie nie wiedział jak dojść na stadion Polonii :lol: Później jak Polonia zaczęła coś znaczyć to się nawrócił i teraz uchodzi za jedynego sprawiedliwego, takiego przodownika stada :lol: Teraz to on wytycza szlaki postępowania kibicowskiego :lol: Nic nie zrobisz - ludzie zmienni są :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2008, 21:27

Yukasz pisze:jeszcze kilka lat temu cloner kibicował Legii i
Ano tak to już jest, zobaczylem jako dzieciak Legie w TV i mi sie ich gra spodobała, i tak zostało.
Yukasz pisze:pewnie nie wiedział jak dojść na stadion Polonii :lol:
Wiedzialem, wiedzialem, bo mieszkam 20 metrów od stadionu :P
Yukasz pisze:Później jak Polonia zaczęła coś znaczyć to się nawrócił
Nie tyle, jak zaczela cos znaczyc, ale jak kolega ze szkoły mnie namówił na pójscie na meczyk 8)
Yukasz pisze:teraz uchodzi za jedynego sprawiedliwego, takiego przodownika stada
Nic z tych rzeczy.
Yukasz pisze:Teraz to on wytycza szlaki postępowania kibicowskiego
Nie wyznaczam, bez przesady Yukaszu. Szlaki są juz od dawna wytyczone.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 lis 2008, 21:41

cloner pisze:Nie wyznaczam
Pewnie znasz siebie lepiej i wiesz jak jest. Ale wiesz znam takich co to kiedyś chodzili na każdy mecz Legii, jak piwo to tylko Królewskie i w ogóle tylko Legia im w głowach. Minęło kilka lat i zapomnieli drogę na Łazienkowską. Inni odwrócili się od jakiegoś klubu bo temu akurat gorzej idzie i zmienili dyscyplinę na tą z boomem. Cóż takie życie. A jak tak sobie czytam to powyżej to mam wrażenie jakby Bienias który lubi sobie usiąść pod dachem był jakimś niepełnowartościowym kibicem :roll: Może się mylę :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2008, 22:10

Yukasz pisze:A jak tak sobie czytam to powyżej to mam wrażenie jakby Bienias który lubi sobie usiąść pod dachem był jakimś niepełnowartościowym kibicem
Jest tak samo pełnowartościowy, jak kazdy, który kupuje bilet/karnet. Naprawdę. Szkoda tylko, ze nie jezdzi na wyjazdy, bo to jest kwintesencja kibicowania. Kazdy wyjazd, to setki smiesznych historii, które beda pozniej opowiadane, naprawde warto jezdzic za klubem :P

A tak nie off-topicowo, to ogladał ktos dzisiejszy mecz? Legia strzelila z karnego w 90 minucie, prawidlowy on był :?: Karne w ostatniej minucie zawsze wygladają podejrzanie :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2008, 23:38

PE rzadko kto oglada no chyba ze jest final:P

Co do wyjazdow to chyba kazdy wie ze sa fajne, w sumie bylem kiedys na wyjezdie ale to bylo zbyt blisko Wawy:P

W sumie to bylem calkiem przypadkiem kiedys na wyjedzie Ruchu Chorzow ktory gral wtedy w Geteborgu z Orgryte. W sumie bylem i kibicowalem Polakom wiec to chyba tez mozna zaliczyc za wyjazd:P;)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lis 2008, 0:56

Bienias pisze:W sumie to bylem calkiem przypadkiem kiedys na wyjedzie Ruchu Chorzow (...) W sumie bylem i kibicowalem Polakom
Nie wyśmiewam ale śmiesznie to brzmi w perspektywie zachowania kibiców Ruchu :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lis 2008, 20:28

Sa Polakami jakby nie bylo:P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 lis 2008, 22:15

franz pisze:
cloner pisze:Po prostu to Polonia oraz Bełchatów są dobrymi zespołami. Ot, cała filozofia.
Bełchatów? Polonia? Bez żartów. Przegraliśmy na własne życzenie (te ekipy nic wielkiego nie pokazały)

(Może trochę Bełchatów - ostatnio dobrze grają, są w formie, mają wysoką pozycje w tabeli, jak na polską ligę dobrego trener i Łukasza G. w wysokiej formie)
Fishbone pisze:Według mnie zadyszka Legii bardziej bardziej prawdopodobną odpowiedzią.
No i tu jest problem. Problem jest w samej Legii. Coś naskrobie jutro, bo dziś już nie mam czasu za bardzo, ale miłe słowa to nie będą.
Sprawiedliwości stało się zadość. Legia wróciła na właściwe tory wygrywając na ciężkim terenie, chociaż uważam, że na Cichej Ruch by miał łatwiej powalczyć o zwycięstwo, jednak to Legia wygrała. Co do Polonii to kolejny raz dowód, że są nieobliczalni. Potrafią wygrać z Legią, prawie z Lechem a ze słabym ŁKS-em przegrać i w/w posty były odpowiedzią dlaczego tak jest a nie inaczej :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 gru 2008, 10:01

Aleksandar Vuković rozwiązał kontrakt z Legią

- Już po wszystkim, stwierdził wychodząc z budynku klubowego, Aleksandar Vuković. Dwukrotny mistrz Polski i zdobywca Pucharu Polski w barwach Legii wczoraj w południe ostatecznie rozwiązał swoją umowę z tym klubem na pół roku przed jej końcem.

Formalności zostały dopełnione wieczorem, kiedy stołeczny klub dostarczył ostatni dokument.

Zawodnik mógł spokojnie się spakować i wyjechać na urlop do Belgradu, gdzie grał zanim trafił na Łazienkowską. Teraz w ciągu tygodnia albo dwóch powinien podpisać umowę z nowym klubem.

- Za wcześnie aby mówić, jaka to będzie drużyna. Jest kilka propozycji, niech ludzie za to odpowiedzialni się zastanowią, a wtedy zdecydujemy. Myślę, że bez problemu znajdziemy nowego pracodawcę - powiedział menedżer zawodnika Cezary Kucharski.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2008, 12:48

Co prawda zakladac sie nie bede, ale jestem pewien, ze koles trafi albo do GKS Belchatow, albo do Zaglebia Lubin. Wybierajcie :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 gru 2008, 19:16

Słów kilka o dotychczasowych poczynaniach transferowych Mirka i spółki.

Na razie odeszło trzech zawodników. Vukovic do Iraklisu. Edson nie wiadomo jeszcze gdzie będzie grał w przyszłym roku. Bronowicki do Piasta Gliwice. Poza tym odejść ma chyba Tito, który chyba jest wypożyczony do końca bieżącego roku.

Przyszedł na razie tylko Jarzębowski, który ma zastąpić Vuko. Jeśli będą go omijały kontuzje to wydaje się, że co najmniej poziom Serba powinien trzymać. Prawdopodobnie jutro kontrakt z Legią podpisze Ostrowski ze Śląska, który ma zastąpić Edsona. Nie wiem czy to jest najlepszy pomysł, ale zawsze lepszy on niż jakieś niewiadomo co z Hiszpanii.
Ostatnio sporo także się mówi o ofercie dla Garguły. Trudno powiedzieć jakie są szansę na ten transfer, ale z tego co mówi menager zawodnika to propozycja Legii jest bardzo konkretna.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 01 sty 2009, 17:17

A więc słyszałem że Trzepak ma zmienić politykę transferową Legii i miast kupować pseudo gwiazdki zza granicy, będzie wyszukiwał talentów w Polsce!
To ja chciałem o tych talentach.
W Arce Gdynia gra bardzo ciekawy zawodnik na lewej obronie - Michał Płotka. Michniewiczowi należą się wielkie brawa za to że dostrzegł tego młodego zawodnika i że ma odwagę na niego stawiać. Wydaje mi się że jeśli ktoś dobrze pokieruje jego karierą to będzie z niego dobry piłkarz! Moim zdaniem Legia powinna zasnanowić się nad sprowadzeniem tego zawodnika!
W szeregach Cracovii gra kilku młodych i perspektywicznych zawodników, ale szczególną uwagę zwróciłbym na 'wynalazek' Benhakera - Piotra Polczaka oraz na Bartłomieja Dudzica. Polczak już niedługo powinien zadomowić się na stałe w reprezentacji, ale póki co jesze musi pracować nad sobą by być lepszym. Ale będą z niego ludzie. To samo tydzy się Dudzica, jest młody, szybki, może grać zarówno w ataku jak i na lewej pomocy - brałbym go w ciemno!
Bełchatów to kolejna wylęgarnia talentów, jednym z nich jest Mateusz Cetnarski, który zapewne już w tej rundzie będzie musiał łatać dziure po sprzedanym Gargule - i jestem przekonany ze mu się to uda. Innym zawodnikiem GKSu, który robi spore postępy jest Janusz Gol - defensywny pomocnik, który już teraz jest niezastąpiony w Bełchatowie. Jest także młody Jakub Feter, który wędruje między SMS Łódź a Bełchatowem, oglądałem go na MME i bardzo podobała mi się gra tego defensywnego pomocnika.
W Górniku też jest kilku młodych zdolnych zawodników ale ja największą uwagę zwracam na Adama Dancha, defensywnego pomocnika mogącego grać też na środku obrony, już teraz widziałbym go w składzie Legii.
W Koronie Kielce wypatrzyłem Cezarego Wilka, z tego co widziałem w meczach Korony ale i wcześniej ŁKSu - chłopak doskonale czyta gre i będzie z niego dobry rozgrywający, schodzącym na lewe skrzydło.
Lechia Gdańsk też ma kilku solidnych młodziaków ale ja zwracam uwagę na Pawła Buzałe - to taki sęp pola karnego, niczym Piechna.
W ŁKSie Łódź jest jeden piłkarz którego widziałbym od zaraz w składzie Legii zajmując miejsce sprzedanego Vuko - to Mladen Kascelan, swietnie pracujący w defensywie, mogacy także - co pokazuje runda jesienna - grać na boku obrony. Trzeciak powinien się głęboko zastanowić nad jego sprowadzenie, w silniejszym klubie ten zawodnik stałby się gwiazdą!
Łukasz Krzycki i Kamil Glik to dwaj środkowi obrońcy Piasta Gliwice, bardzo obiecujący. Glik zebrał doświadczenie w Hiszpanii i teraz pokazuje się z jak najlepszej strony w Gliwicach, a Krzyckiego obserwowałem jeszcze w drugiej lidze, to piłkarz o sporym talencie mogacy grać także jako defensywny pomocnik.
Jeśli Roger odejdzie, a nie zastąpi go Garguła to Legia powinna sprowadzić Radosława Majewskiego z Polonii, który teraz co prawda obniżył troszkę loty ale to i tak duży talent jak na Polską ligę.
Widzew też ma kilku dobrych młodych grajków ale ewidentnie dwóch się tam marnuje. Pierwszy z nich Łukasz Broź ustawiany z przymusu na prawej obronie, jest bardzo silnym, szybkim i przebojwym obrońcą, którego nominalną pozycją jest lewa obrona. Moim zdaniem jest jedną z gwiazd I ligi. Drugi to Włoch Stefano Napoleoni, Gattuso Polskich boisk, świetny i za dobry na I ligę.
Szymon Pawłowski i Dawid Plizga to perełki Zagłębia i też marnują się w I lidze, powinni jak najszybciej przenieść się do ekstraklasy bo ewidentnie się tam marnują!
O zawodnikach Lecha i Wisły pisał nie będe bo są poza zasięgiem Legii, ale przyznam ze jest tam kilku interesujących zawodników.

Legia w swoich szeregach ma sporo bardzo dobrych młodych piłkarzy ale boję się że ich talenty zostaną zmarnowane.
Przemysław Wysocki - mam nadzieje że zostanie wypożyczony do Piasta, tam bedzie miał duzą szanse na gre i mam nadzieje ze nie dojdzie to idiotycznej sytuacji w której Wysocki na wiosne z powodu jakiegoś idiotycznego zapisu w kontrakcie, nie wystąpi przeciwko Legii. Ma wystąpić. Ma zatrzymać Radovicia. A jak się uda toniech strzeli Legii gola! A w lato wróci do warszawy by zająć miejsce Wawrzyniaka który zapewne zostanie gdzieś sprzedany!
Kostia Machnowskyj - mam to samo zdanie co Mucha, facet jest świetny! Żaden Skaba a właśnie Ukrainiec powinien być drugim bramkarzem, widziałem go kilka razy i jestem jego wielkim fanem. Problem w tym że nie gra. Ja, zaryzykowałbym i latem sprzedał Muche do zagranicznego klubu - ofert pewnie bedzie duzo, wszak bedzie to bramkarz mistrzowskiego zespołu :boruta: - i postawiłbym na Kostie!
Jacek Skrzyński - to też będzie dobry bramkarz w przyszłości ale na tym etapie jego kariery sportowej wypożyczyłbym go gdzieś, ale do klubu w którym by regularnie grał!
Ariel Borysiuk - mam nadzieje że zstapi na wiosne na dobre Vuko i stanie się podstawowym zawodnikiem. Bardzo podoba mi się jego gra w defensywie ale chłopak musi troszkę przytyć, a będzie z niego drugi, lepszy Cantoro.
Maciej Rybus - pokazał ze jest dobrym zawodnikiem, na jesieni podobno był ktoś z Manchesteru by go oglądać, ale wydaje mi się ze mógłby popracować jeszcze nad szybkością.
Kamil Majkowski - dobrze ze chłopak wraca, zaostrzy sie rywalizacja na skrzydłach. W zeszłym sezonie podobała mi sie gra tego zawodnika a w tym udowodnił ze warto na niego stawiać.
Wojciech Wocial - wypożyczony do Znicza, błędnie rzucany tam po różnych pozycjach. Moim zdaniem bedzie z niego drugi Szala tylko trzeba na niego postawić, dać mu szanse na prawej obronie!

Podsumowując
GK: Machnowskyj, Skrzyński
O: Wocial, Polczak, Krzycki, Glik, Płotka, Broź, Wysocki
P: Pawłowski, Majkowski, Borysiuk, Gol, Kascelan, Feter, Danch, Cetnarski, Wilk, Majewski, Napoleoni, Rybus
A: Dudzic, Plizga, Buzała

Oto młodzi piłkarze których widziałbym w Legii, oczywiście nie wszystkich, kilki z nich już JEST własnością Legii, ale kilky by się przydało. Nie zmarnujmy tych talentów.

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 01 sty 2009, 23:15

Lechia Gdańsk też ma kilku solidnych młodziaków ale ja zwracam uwagę na Pawła Buzałe - to taki sęp pola karnego, niczym Piechna.
Tylko znacznie mniej skuteczny i nawet kibice Lechii przyznają, iż Buzale po tym jak strzelił gola Arce sodówka uderzyła go głowy
W szeregach Cracovii gra kilku młodych i perspektywicznych zawodników, ale szczególną uwagę zwróciłbym na 'wynalazek' Benhakera - Piotra Polczaka oraz na Bartłomieja Dudzica. Polczak już niedługo powinien zadomowić się na stałe w reprezentacji, ale póki co jesze musi pracować nad sobą by być lepszym.
O ile Polczak to jeszcze mógłby być wzmocnieniem dla Legii (choć słabszy od Astiza i Choto) to moim zdaniem Dudzic jest przeciętniakiem, który nie miałby miejsca w składzie w 3/4 drużyn ligi.
Szymon Pawłowski i Dawid Plizga to perełki Zagłębia i też marnują się w I lidze, powinni jak najszybciej przenieść się do ekstraklasy bo ewidentnie się tam marnują!
Lubin ma dużo kasy i wątpie, by oddawał swoich graczy do innego polskiego klubu, zwłaszcza zimą.
Drugi to Włoch Stefano Napoleoni, Gattuso Polskich boisk,
Tylko pozycja na boisku trochę inna ;)

Awatar użytkownika
karp
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karp » 03 sty 2009, 0:08

Przemysław Wysocki - mam nadzieje że zostanie wypożyczony do Piasta, tam bedzie miał duzą szanse na gre i mam nadzieje ze nie dojdzie to idiotycznej sytuacji w której Wysocki na wiosne z powodu jakiegoś idiotycznego zapisu w kontrakcie, nie wystąpi przeciwko Legii. Ma wystąpić. Ma zatrzymać Radovicia. A jak się uda toniech strzeli Legii gola! A w lato wróci do warszawy by zająć miejsce Wawrzyniaka który zapewne zostanie gdzieś sprzedany!
Hamek84, a co jak Wawrzyniak nie zostanie jednak sprzedany (np Juve wycofa swą kosmiczną ofertę 8 mln ojro?)? Swoją drogą ciekaw jestem jakby Przemek radził sobie po środku obrony. Ma do tego warunki na pewno, na lewą stronę jest troszkę za mało zwrotny.
Ja, zaryzykowałbym i latem sprzedał Muche do zagranicznego klubu - ofert pewnie bedzie duzo, wszak bedzie to bramkarz mistrzowskiego zespołu :boruta: - i postawiłbym na Kostie!
W takich momentach zaczynam się cieszyć, że to jednak Mirek jest dyrektorem sportowym :wink:
Ariel Borysiuk(...)Bardzo podoba mi się jego gra w defensywie ale chłopak musi troszkę przytyć, a będzie z niego drugi, lepszy Cantoro.
Przytyć? To może go trochę kosztować. Podobno za każdy dodatkowy kilogram na pierwszym treningu w nowym roku Legioniści zapłacą tysiaka. Może Ci chodziło o to, żeby wzmocnił się fizycznie? Spokojnie, masa przyjdzie z wiekiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”