Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 169

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2006, 11:08

Juz madrzejsi ludzie odemnie zauwazyli, ze Szymkowiak blyszczal w meczach z Azerbejdzanem, Irlandia Polnocna czy Walia. Z Anglikami nie gral, a gdy przyszedl Ekwador to nie wiedzial co sie dzieje i byl najslabszy na boisku. Byl najwiekszym pewniakiem kadry Janasa, a ... w meczu z Niemcami nie zagral :lol: I jak dobrze wtedy Polska grala kazdy pamieta. Przeciwnik duzo lepszy do wymienionych wczesniej, a gralismy lepiej.
To tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 gru 2006, 11:18

Szkoda Szymkowiaka, szkoda w przekroju całej jego kariery. Miał wielki talent, a nigdy nie osiągnął poziomu sportowego na miarę swojego talentu. Z tym, że to przypadłość nie tylko Szymkowiaka, ale większości naszych kopaczy.

Jezeli chodzi o jego dobre mecze, to zapamiętam go głównie ze wspaniałych spotkań w Wiśle. Jego mecze w kadrze mniej utkwiły w mojej pamięci.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2006, 11:38

cloner pisze:Wymien mi mecze, w ktorych Szymkowiak zagral bardzo dobry mecz, najlepiej mecz o punkty
:lol2: cloner ty jednak dziwak jesteś.
Szymkowiak słaby i tyle ?
Szymkowiak, zrobił dla polskiej piłki dużo wiecej niż Rasiak, czy Kukiełka, których tak bardzo cenisz.
Mecz z Ekwadorem mu nie wyszedł - ile meczy Rasiakowi nie wyszło ?
Szymek był pewniakiem Janasa ? A Rasiak ? ..... [']
Ostatnio zmieniony 30 gru 2006, 11:49 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 gru 2006, 11:39

Mirosław Szymkowiak jest chyba jednym z nielicznych polskich piłkarzy, który zdobył aż 6 razy mistrzostwo polski (2x Widzew, 4x Wisła), 2 razy puchar ligi, raz puchar polski oraz superpuchar polski, co oznacza, że w Polskiej lidze wszystko osiągnął. W kadrze nawet przyzwoicie 33 występy z czego 3 bramki, ale nie był naszą "ikoną". Na mistrzostwach świata oczekiwanie było ogromne na nim i Żurawskim, jednak obydwaj najwięcej zawiedli na całej linii. W Turcji rozegrał 41 meczy z czego 14 bramek, więc jako pomocnik ma bardzo dobrą skuteczność. Ktoś wyżej pisał, że jest to niespełniony talent i zgadzam się z nim. A jak będę go wspominać? Dobrze, ale zawsze kojarzył mi się z Wisłą i wspaniałymi rzutami wolnymi.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2006, 13:15 przez Fishbone, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2006, 11:45

czy Kukiełka, których tak bardzo cenisz.
Oyyyy, zawodna Twoja pamiec. Nie wywyzszam go ponad innych. Ot zwykly defensywny pomocnik.
ile meczy rasiakowi nie wyszło ?
Nie wiem ile "meczy", wiem ile "meczów", bylo ich troche, ale wiekszosc z lepszymi przeciwnikami.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 gru 2006, 12:56

Nie wiem czemu sie tak czepiliscie Szymkowiaka w reprezentacji, gdy gral, a bylo wiadomo, ze jest w formie to Reprezentacja Polski głownie wygyrwała. Z Anglikami nie gral i moze dlatego, przegralismy :P
W formie był najlepszy na swojej pozycji w Polsce, zreszta takiego pilkarza nasza reprezentacja teraz nie posiada. Zaczała grac na wysokim poziomie jako nastolatek i to moze przyczyna tylu kontuzji. Nigdy nie przechodzil obok meczow.
Moze tez taka decyzja ma wymusic na Trabzonie decyzje transferu, bo naprawde szkoda, zeby zakocnczyl kariere...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 gru 2006, 13:25

cloner pisze:
bo każdy widział jak grał w piłke Szymkowiak w formie
Wymien mi mecze, w ktorych Szymkowiak zagral bardzo dobry mecz, najlepiej mecz o punkty :wink:

Chocby z Łotwą na wyjeździe, gdzie praktycznie sam wygrał mecz, gol i asysta przy bramce Kłosa. Zresztą niemal każdy mecz Eliminacji MŚ był w jego wykonaniu dobry. Lepszego rozgrywającego w tamtym czasie nie było, a Szymkowiak jak mało kto zasługiwał na powołania. Był przecież czołowym zawodnikiem ligi tureckiej 1,5 roku temu, więc na pewno nie był zawodnikiem słabym.

Bete
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bete » 30 gru 2006, 17:43

eh ludzie szymkowiak teraz stracil forme fakt i sie nie oszukujmy ale kazdy pilkarz ma jakis mecz w ktorym zagral swietnie i dobrze o tym wiesz cloner wiec zgadzam sie z mackiem_88 i byl jednym z najlepszych graczy w turcji i to wie kazdy z nas strzelal lub asystowal prawie co mecz a reprezentacja tym bardziej nikt lepiej od niego nie konstruowal gry. przez niego wszystkie pilki przechodzily i najczesciej konczyly sie bramkami.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 04 sty 2007, 16:40

Moim zdaniem polskej reprezentacji jest potrzebny zastrzyk psychologiczny w postaci genialnych piłkarzy w każdej formacji. Nie ma co się przejmować bramkarzami, bo tu jest bardzo dobrze. Natomiast gorzej jest z bocznymi obrońcami, stoperami i innymi.
Grę polskiej reprezentacji można oprzeć na wielu punktach, ale żeby z łatwością dojść do bramki rywali, za rozgrywanie akcji powinni się brać już cofnięci obrońcy.
Bo jak wiadomo, obrońca najwięcej widzi co się dzieje na boisku. A takiego prawdziwego rozgrywacza w pomocy też nie mamy. Mamy co najwyżej piłkarzy, którzy biją się o podstawową jedenastkę w klubach tureckich.
Oczywiście to nie przeczy temu, że jakiś polski piłkarz nie może wzbić się na klasę światową, to też jest możliwe, ale rzadko.
Genialne drużyny mają genialnych rozgrywających, a my? Nie ma piłkarza, który mógłby pociągnąć do walki. Selekcjoner też nie powinien się kierować swoimi ulubieńcami, których wstawia do składu, ale inaczej się nie da, gdyż selekcjoner nie może dopuścić by piłlkarze obrazili się na niego.
Tak więc polska reprezentacja to takie tło dla Portugalii...

Nie gadaj stary że Ty będziesz w tym roku kończył 24 lata :shock: //Pisakk

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 sty 2007, 16:51

Adaś_1983 pisze:Moim zdaniem polskej reprezentacji jest potrzebny zastrzyk psychologiczny w postaci genialnych piłkarzy w każdej formacji.
Sluchaj Adas nie ma takiej druzyny na swiecie ktora ma genialnych pilkarzy w kazdej formacji.
Adaś_1983 pisze:Natomiast gorzej jest z bocznymi obrońcami, stoperami i innymi.
Co to znaczy innymi?
Adaś_1983 pisze:Grę polskiej reprezentacji można oprzeć na wielu punktach, ale żeby z łatwością dojść do bramki rywali, za rozgrywanie akcji powinni się brać już cofnięci obrońcy.
Jakim prawem za rozgrywanie maja sie brac stoperzy? Ty wiesz co piszesz? :lol: Moze bramkarze niedlugo twoim zdaniem beda pierwotnymi rozgrywajacymi :lol:
Adaś_1983 pisze:Mamy co najwyżej piłkarzy, którzy biją się o podstawową jedenastkę w klubach tureckich.
Co to za pilkarze? Mamy Zurawskiego i Boruca ktorzy graja regularnie w lidze szkockiej silniejszej niz turecka, mamy Jelenia grajacego w Auxerre, czyli w lidze silniejszej niz turecka wiec nie placz ze mamy pilkarzy ktorzy nie lapia sie do klubow pokroju tureckiej ligi bo tak nie jest. Lapia sie do skladu lepszych klubow niz ta liga ;)
Adaś_1983 pisze:Tak więc polska reprezentacja to takie tło dla Portugalii...
Widac to bylo szczegolnie podczas meczu obu druzyn w Chorzowie. Pa Adaś
Ostatnio zmieniony 04 sty 2007, 16:58 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 04 sty 2007, 16:58

Martinho pisze:
Adaś_1983 pisze:Moim zdaniem polskej reprezentacji jest potrzebny zastrzyk psychologiczny w postaci genialnych piłkarzy w każdej formacji.
Sluchaj Adas nie ma takiej druzyny na swiecie ktora ma genialnych pilkarzy w kazdej formacji.
Adaś_1983 pisze:Natomiast gorzej jest z bocznymi obrońcami, stoperami i innymi.
Co to znaczy innymi?
Adaś_1983 pisze:Grę polskiej reprezentacji można oprzeć na wielu punktach, ale żeby z łatwością dojść do bramki rywali, za rozgrywanie akcji powinni się brać już cofnięci obrońcy.
Jakim brawem za rozgrywanie maja sie brac stoperzy? Ty wiesz co piszesz? :lol: Moze bramkarze niedlugo twoim zdaniem beda pierwotnymi rozgrywajacymi :lol:
Adaś_1983 pisze:Mamy co najwyżej piłkarzy, którzy biją się o podstawową jedenastkę w klubach tureckich.
Co to za pilkarze? Mamy Zurawskiego i Boruca ktorzy graja regularnie w lidze szkockiej silniejszej niz turecka, mamy Jelenia grajacego w Auxerre, czyli w lidze silniejszej niz turecka wiec nie placz ze mamy pilkarzy ktorzy nie lapia sie do klubow pokroju tureckiej ligi bo tak nie jest. Lapia sie do skladu lepszych klubow niz ta liga ;)
Adaś_1983 pisze:Tak więc polska reprezentacja to takie tło dla Portugalii...
Widac to bylo szczegolnie podczas meczu obu druzyn w Chorzowie. Pa Adaś
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Chodzi mi o to, że Polska jest słaba, nie widać tego???
Jedno zwycięstwo z Portugalią nic nie znaczy. Może mieli słabszy dzień, albo ty my byliśmy w szczytowaj formie podczas tego meczu. Ja tam lubię krytykować Polską reprezentację, i nie podniecać się byle czym, bo tak nie można.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 sty 2007, 17:03

Adaś_1983 pisze:Chodzi mi o to, że Polska jest słaba, nie widać tego???
Niestety ale zgodzic sie z toba nie moge. Slabe to jest San Marino czy Andora (nic nie ujmujac tym zespolom). Polska nalezy do swiatowych sredniakow. Widze ze ty jestes typem kibica dla ktorego liza sie tylko wyniki, a jak jest zle to ma sie w dupie druzyne. Polska nie gra wcale tak zle! Przeciez ostatnio regularnie sie kwalifikujemy do MŚ...
Adaś_1983 pisze:Ja tam lubię krytykować Polską reprezentację, i nie podniecać się byle czym, bo tak nie można.
Nikt sie nie podnieca gra naszej reprezentacji, wkurza mnie tylko ze taki typek jak ty wchodzi i pisze ze Polska jest slaba, ze ma do dupy pilkarzy itd.

PS: Mam nadzieje ze nie kibicujesz Bayernowi :?

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 04 sty 2007, 17:09

Martinho pisze:
Adaś_1983 pisze:Chodzi mi o to, że Polska jest słaba, nie widać tego???
Niestety ale zgodzic sie z toba nie moge. Slabe to jest San Marino czy Andora (nic nie ujmujac tym zespolom). Polska nalezy do swiatowych sredniakow. Widze ze ty jestes typem kibica dla ktorego liza sie tylko wyniki, a jak jest zle to ma sie w dupie druzyne. Polska nie gra wcale tak zle! Przeciez ostatnio regularnie sie kwalifikujemy do MŚ...
Adaś_1983 pisze:Ja tam lubię krytykować Polską reprezentację, i nie podniecać się byle czym, bo tak nie można.
Nikt sie nie podnieca gra naszej reprezentacji, wkurza mnie tylko ze taki typek jak ty wchodzi i pisze ze Polska jest slaba, ze ma do dupy pilkarzy itd.

PS: Mam nadzieje ze nie kibicujesz Bayernowi :?
Otóż kibicuję Bayernowi. :)

Ale co się tyczy polskiej reprezentacji, nie widzisz jak słabi jesteśmy? Powiedz chociaż jednego piłkarza o klasie światowej? Może powiesz, że Smolarek, ale czy na pewno???
Otóż chodzi o to, że obrońcy powinni rozgrywać piłkę, gdyż obrońca widzi najlepiej, oczywiście typowy playmaker też powinien być, ale gdy taki playmaker cofa się do linii obrony po piłkę, wówczas robi dziurę w pomocy i z tym Polacy nie potrafią sobie poradzić. W sumie Polacy nie radzą sobie z wieloma aspektami gry, ale jak mówi przysłowie: "piłka jest jedna, bramki są dwie". Co znaczy mniej więcej tyle, że do czołówki nie jest nam tak daleko. a jeśli nie jest daleko, wówczas szanse się wyrównują.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 sty 2007, 17:14

Ale co się tyczy polskiej reprezentacji, nie widzisz jak słabi jesteśmy?
Rozumiem, ze wg Ciebie sa reprezentacje slabe i klasy swiatowej ? Nie ma dobrych, bardzo dobrych, przecietnych i bardzo slabych ?

:lol2:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 sty 2007, 17:15

Adaś_1983 pisze:Otóż kibicuję Bayernowi
:(

Adaś_1983 pisze:Powiedz chociaż jednego piłkarza o klasie światowej?
Artur Boruc, do tego grona dolacza Euzebiusz Smolarek, jezeli kontuzje go beda omijac to ma szanse takim pilkarzem sie stac. A Boruc? Wielu fachowcow brytyjskich uwaza juz w tym momencie go za jednego z najlepszych na swiecie. I ja podzielam zdanie tych ekspertow.
Adaś_1983 pisze:Otóż chodzi o to, że obrońcy powinni rozgrywać piłkę,
Obroncy niech sie zajma strzezeniem dostepu do wlsnej bramki. Od rozgrywania sa pomocnicy ewentualnie defensywni pomocnicy. Daj juz obronie spokoj z tym rozgrywaniem. W jakiej reprezentacji za rozegranie bierze sie formacja obrony?

Prosze nie pisz juz...

EDIT
Adaś_1983 pisze:Nie odpisujcie już...
nie mamy zamiaru przynajmniej ja
Ostatnio zmieniony 04 sty 2007, 17:21 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”