Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 168

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 lis 2008, 20:11

Wytrzeźwiałem po wczorajszej fecie, wyspałem się, więc można coś skrobnąć (np. piwo na kaca)

Po pierwsze Andrys_FCB widać, że jesteś tu nowy i nie zrozumiałeś o co chodziło piwusowi. Otóż musisz wiedzieć, że ten Krakus lubi się posługiwać ironią (Pan Ironia - Jego drugie imię), więc nie potrzebnie się męczyłeś z tym postem.
Bienias pisze:Franz masz krzeselko?
Mam (czarne).

Nie rozumie tych o brali po kilka, żeby potem sprzedawać, dla zarobku – nieładnie, bardzo nieładnie. Brać coś dla siebie z sentymentu itd. a brać, dla pieniędzy to co innego. Handel historią Legii, nie podoba mi się to.

Początek demontażu Żylety udany :) .
Bienias pisze:Staruch wrocil i jakos ci wstretni dzialacze nie robili mu problemow z zakazem.
Pół kilo buraków i dwie natki pietruszki są warci ci „działacze” (nie tylko ze względu na sprawę S). Dopiero wyrok sądu przekonał ich, że zakaz Piotra S. był bzdurny i nie sprawiedliwy. Ci wstrętny działacze narobili mu już wcześniej dość dużo kłopotów. Nie robią żadnej łaski zdejmując zakaz – taki ich psi obowiązek.
bellus pisze:O Legii w sumie nie ma co pisać. Tak powinno być zawsze - doping + wynik.
Tak powinno być i miejmy nadzieje będzie zawsze. Teraz w trakcie remontu (choć nie wiem jak to miało by wyglądać na Krytej) i na nowym stadionie. Żyleta NIGDY nie zginie.
Zico_FCI pisze:No kryta znowu pokazała "klasę".
Oj nie było znowu tak zle. „Za nasze miasto” całkiem ładnie wychodziło. Choć moim zdanie doping trochę za wysoko oceniany. Długa przerwa wszyscy spragnieni dopingu, atmosfery i darcia ryja, więc poziom dopingu oceniany trochę subiektywnie. Stać nas na więcej.
Zico_FCI pisze:Legia w czasie protestu rozegrała na Ł3 21 meczów z tego 17 wygrała.
U siebie na Łazienkowskie 17 wygranych na 21 meczy uważam za porażkę. W Warszawie Legia ma TYLKO zwyciężać (ewentualnie remisy z najsilniejszymi) i nic mnie nie obchodzi, że bije z tego stwierdzenia buta i pycha. Gdyby był doping i atmosfera, a nie marazm, gwizdy i dziwne okrzyki, może z Jagiellonią udało by się wygrać, a i z Odrą wynik był by lepszy.
Yukasz pisze:Wszystko fajnie tylko z tego co wiem to trzy trybuny mają zostać rozwalone niemal jednocześnie a nie można rozwalić kolejnej jak wybuduje się już jedną itd
"Nie nie można. Dlaczego? Bo NIE!" tak wygląda sytuacja i tyle. Będzie cięzko o bilety, ale nic to jakoś trzeba wysiedzieć tylko na Krytej, a reszta trybuna Canal +.
Yukasz pisze:Czy może Legia swoje mecze teraz będzie rozgrywała w Wodzisławiu jak wszyscy którzy nie mają się gdzie podziać?
My nie Polonia Bytom czy inny Piast.

L E G I A W A R S Z A W A
:!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lis 2008, 22:37

franz pisze:U siebie na Łazienkowskie 17 wygranych na 21 meczy uważam za porażkę. W Warszawie Legia ma TYLKO zwyciężać (ewentualnie remisy z najsilniejszymi) i nic mnie nie obchodzi, że bije z tego stwierdzenia buta i pycha. Gdyby był doping i atmosfera, a nie marazm, gwizdy i dziwne okrzyki, może z Jagiellonią udało by się wygrać, a i z Odrą wynik był by lepszy.
Dupa. W poprzednich sezonach zawsze zdarzały się wtopy na Łazienkowskiej z potęgami typu Górnik Łęczną czy Odra Wodzisław i doping temu nie zapobiegał. Legia już tak jakoś ma, że od czasu do czasu lubi przegrać w mało zrozumiałych okolicznościach.
franz pisze:Oj nie było znowu tak zle. „Za nasze miasto” całkiem ładnie wychodziło
To głównie przedkryta. Chodzi mi o tych pazi, którzy najgłośniej dopingowali w choćby ostatnim meczu z Wisłą. Wczoraj siedzieli cichutko…
franz pisze:My nie Polonia Bytom czy inny Piast.
I będziemy grać na Konwiktorskiej na stadionie Groclinu. :smile2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2008, 23:23

franz pisze:My nie Polonia Bytom
Wypraszam sobie, ale nie graliśmy w Wodzislawiu meczów jako gospodarz. Widze, ze wiedza u Ciebie na poziomie górnej półki dziennikarzy w Polsce.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 lis 2008, 12:05

Zico_FCI pisze:Dupa. W poprzednich sezonach zawsze zdarzały się wtopy na Łazienkowskiej z potęgami typu Górnik Łęczną czy Odra Wodzisław i doping temu nie zapobiegał. Legia już tak jakoś ma, że od czasu do czasu lubi przegrać w mało zrozumiałych okolicznościach.
Proste, że tak. To „TYLKO zwyciężać” to było raczej zaklinanie rzeczywistości z mojej strony.
Zico_FCI pisze:To głównie przedkryta. Chodzi mi o tych pazi, którzy najgłośniej dopingowali w choćby ostatnim meczu z Wisłą. Wczoraj siedzieli cichutko…
Nie wiem czy dopingowali to odpowiednie słowo jeśli chodzi o te nędzne, żałosne, pojedyncze okrzyki „Legia! Legia!” na meczu z Wisłą. Jak chcesz dopingować to dopinguj, jak nie chcesz to nie dopinguj.
cloner pisze:Wypraszam sobie, ale nie graliśmy w Wodzislawiu meczów jako gospodarz
No dobra, mała pomyłka z mojej strony. Graliście w Chorzowie, na jedno wyjdzie.
cloner pisze: Widze, ze wiedza u Ciebie na poziomie górnej półki dziennikarzy w Polsce.
Rafał Stec is my master!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 lis 2008, 15:25

franz pisze:"Nie nie można. Dlaczego? Bo NIE!" tak wygląda sytuacja i tyle. Będzie cięzko o bilety, ale nic to jakoś trzeba wysiedzieć tylko na Krytej, a reszta trybuna Canal +.
To ciekawe co piszesz :roll: Wychodzi na to że faktycznie chcą się pozbyć kibiców. Może chociaż harmonogram nie przewiduje budowy wszystkich trzech trybun jednocześnie tylko oddawanie do użytku jedna po drugiej. A nie tak jak u mnie w mieście gdzie rozwalili całą jezdnię z chodnikami a później wszystko kawałek po kawałku jednocześnie budowali aby w ogóle chodzić się nie dało :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2008, 15:36

Mozna dzekowac Sklw i bosmanom. Pierwsza wersja nie przewidywala rozbiorki 3 trybun jednoczesnie ale w koncu kibice mysleli ze zarzad ma miekka dupe a tu szok. Teraz miekke dupy narzekaja na to ze iti zle robi niszczy 3 trybuny naraz.

PS: Nie wiem czym to jest spowodowane ale znajomsoc legijnych piosenek byla dobra tylko w "refrenie" Chyba niewielu prawdziwych kibicow przyszlo na pozegnanie zylety :boruta:

Ave Miklas, Piorkowski, Kaczynki, Lato :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2008, 15:43

Bienias: na jaki sektor Ty chodzisz na mecze :?:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lis 2008, 15:49

Bienias pisze:Pierwsza wersja nie przewidywala rozbiorki 3 trybun jednoczesnie ale w koncu kibice mysleli ze zarzad ma miekka dupe a tu szok. Teraz miekke dupy narzekaja na to ze iti zle robi niszczy 3 trybuny naraz.
Iti niszczy trzy trybuny naraz? I jeszcze pewnie będzie stawiać nowe? Ciekawych rzeczy można się od ciebie dowiedzieć.
Bienias pisze:Chyba niewielu prawdziwych kibicow przyszlo na pozegnanie zylety
Widocznie zbyt wielu dostało zakazy.
Bienias: na jaki sektor Ty chodzisz na mecze
Chyba nietrudno się domyślić. Przecież bandytami i narkomanami nie będzie stał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2008, 16:04

Cloner - Zyleta(dawniej, teraz protestuje przeciw protestujacym hehe)) Zico...w koncu samozwanczy najprawdziwsi kibice Legii maja trybune torwar
Zico_FCI pisze:
Iti niszczy trzy trybuny naraz? I jeszcze pewnie będzie stawiać nowe? Ciekawych rzeczy można się od ciebie dowiedzieć.
moglem dac cudzyslow ale doszedlem do wniosku ze swoj swojego zrozumie ale sie pomylilem

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lis 2008, 16:26

Iti nie miało nie miało zbyt wielkiego wpływu na etapy przebudowy. Wykonawca zadecydował, że tak będzie najtaniej, najszybciej i najwygodniej. Koncepcja z wybudowaniem najpierw dwóch trybun za bramkami była jeszcze przed ostatecznym przetargiem. Poza tym nikt specjalnie przeciwko takiemu obrotowi spraw nie oponował.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2008, 16:36

Bienias pisze:Zyleta(dawniej, teraz protestuje przeciw protestujacym hehe))
Czyli mam rozumieć, ze od 16 miesięcy na stadionie sie nie pojawileś :?:
Po prostu interesuje mnie ta tematyka, chcialbym znać powody, dla których jedni protestują, a drudzy nie. Jedni popierają SKLW, Starucha, Bosmana, Alchima, a drudzy nie. :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2008, 16:39

Jasne ze taniej i szybciej ale ze wzgledu na kibicow wstepnie mialo byc tak ze luki robimy a potem odkryta i pozniej kryta. Mysle ze gdyby nie bylo protestu to wlasnie pierwotne etapy bylyby zatwierdzone. a Iti ma duzo do powiedzeinia i uwierz ze gdyby im zalezalo to dzis dalej bys mial krzeselka na zylecie

clonerbylem ale niejako nie chce chodzic dla samych wulgaryzmow na zarzad ew. przeciwnikow. Takie rzeczy mozna sobie zorganizowac na osiedlu. Poza tym ja jestem pewnie tzw piknikiem ;) bo chodze na Legie tylko dla ciekawych meczow z punktu widzenia kibicowskiego

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 lis 2008, 23:10

Bienias pisze:bo chodze na Legie tylko dla ciekawych meczow z punktu widzenia kibicowskiego
To jestes taki piknik pełną gęba. Przyjazd Lecha czy Widzewa Cie mobilizuje, ale jak przyjeżdża Bełchatów, to siedzisz w domu :lol: Ja wiem, ze bilety drogie w Warszawie, ale na mecze powinno sie wszystkie chodzić. Zresztą, najlepiej finansowo wychodzi zapewne kupno karnetu :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 lis 2008, 17:11

cloner pisze:To jestes taki piknik pełną gęba. Przyjazd Lecha czy Widzewa Cie mobilizuje, ale jak przyjeżdża Bełchatów, to siedzisz w domu :lol:
Pijaki, bandyci itp. pewnie są powodem :wink: Jeszcze jakby klub był w niższej lidze to można zrozumieć ale nie czołowa Polska drużyna.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2008, 18:55

NIe siedze bo kazdego meczu Legii nie ogladam. Legia nie jest dla mnie tym czym Barcelona, na ktora zawsze staram sie znalezc czas i obejrzec mecz. Legie ogladam jak mam czas oprocz hitow.
Cloner fajnie ze chodzisz na kazdy mecz PB i jak mniemam jezdzisz na wyjazdy. Ale takich jak ty jest malo ze tak powiem garstka. Na Legie karnety kiepsko sie sprzedaja i nawet ci najprawdziwszy nie chodza na kazdy mecz.
A zeby wam przedstawic kibica piknika to zobaczcie na frekwencje na stadionach oraz liczbe potencjalnych kibicow danego klubu. Zobaczycie ze moc jest w piknikach:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”