FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1434

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 wrz 2011, 23:29

]Moix zdradził również, że klub rozważa pomysł modernizacji Camp Nou i powiększenia jego pojemności o 10 tysięcy miejsc. Ostateczna decyzja w tym temacie zależeć będzie od zapotrzebowania na karnety. Minimalna kwota potrzebna na taką renowację stadionu to około 70 mln euro. Głównym celem inwestycji byłoby stworzenie większej ilości loż dla VIPów, oraz miejsc przeznaczonych dla zorganizowanych grup
O mamonę chodzi :lol: Policzą, przekalkuluja,i jak się nie bedzie opłacać, to nie powiększymy pojemności.
Ale może się opłacać, Barca to teraz mega popularny klub z wielu oczywistych względów :wink:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 08 wrz 2011, 8:43

RealFan pisze:
Średnia frekwencja na Camp Nou 79 390 przy pojemności stadionu 99 354 (20 000 wolnych miejsc! Po co dodatkowe 10 000?).
Średnia średnią, jeśli na mecz z Realem przyjdzie 10 tys ludzi więcej, to nawet licząc najtańsze bilety (ok 90 euro) wychodzi kilkaset tysięcy do przodu. Na mecz z Milanem najtańsze bilety kosztują 55 euro, więc licząc na kalkulatorze wychodzi 0,5 mln dochodu z biletów. Takich meczów na których jest komplet jest kilkanaście, więc uzbiera się z tego kilka mln. Remont stadionu i tak raz na kilka lat trzeba przeprowadzić, czemu więc przy okazji nie zarobić.

A chodzi przede wszystkim o więcej miejsca dla VIPów i zorganizowanych grup (kto był na Camp Nou ten wie jak to jest z biletami przed meczem) więc zysk będzie większy niż moje wyliczanki.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 wrz 2011, 9:04

Realfanie tak jak poprzednicy napisali chodzi tylko i wylacznie o kase. Myslalem ze wiedziasles po co Perez powiekszyl wam stadion. Teraz tez mamy prezydenta ktory patrzy na kase.

Co do sredniej to i tak mamy wyzsza od was a minusem jest to ze na CN widok z samej gory nie nalezy do najlepszych. Poza tym publicznosc jest wymagajaca.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 wrz 2011, 11:38

:spoko: Jak ktoś w Barcelonie twierdzi, że samo powiększenie trybun (pomijam tu inne inwestycje) jest opłacalne to ok (choć jeszcze niedawno byliście ponoć w fatalnej sytuacji finansowej :lol: ). Te dodatkowe 10 tysięcy ludzi musiałoby przyjść ładne kilkadziesiąt razy, ale jeśli może przyjść odpowiednio dużo razy na sezon, by to miało sens, to dobrze. Ot po prostu taki pomysł akurat w przypadku tak wielkiego i dość rzadko pełnego stadionu wydał mi się zaskakujący.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 wrz 2011, 11:56

Pewnie biznesmen Sandro nie ma pojęcia co robi i będzie wyrzucał hajs w błoto :spoko: Ten sam Sandro, który liczy każdego eurocenta, oszczędza na czym się da i w pierwszej, drugiej oraz trzeciej kolejności liczy się dla niego hajs a dopiero potem reszta.

Awatar użytkownika
strunin
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: strunin » 08 wrz 2011, 12:22

Podobnie często nie pełny jak i zbyt mały by pomieścić wszystkich.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 wrz 2011, 13:46

http://www.blaugrana.pl/news/7861/abida ... ejsze.html

No i wyjaśniła się sprawa kontraktu Abidala :?
Rozmawiałem z Zubim, mam ofertę z Klubu, ale nie chcę nikogo oszukiwać. Muszę dobrze to przemyśleć. Na pierwszym miejscu jest zdrowie
Chciałbym zostać w Barcelonie, ale zdrowie jest najważniejsze. Co miesiąc wykonuję testy medyczne i muszę zobaczyć jak będzie z moim zdrowiem. Później porozmawiamy na temat nowego kontraktu...

Wczoraj byłem w Paryżu na badaniach, codziennie biorę tabletki, jestem na diecie. Nie chcę nikogo oszukiwać, jak będę gotowy na 100%, to porozmawiam z Klubem. Mój agent już wie, że chcę zostać ew Barcelonie

Awatar użytkownika
cukier1011
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cukier1011 » 08 wrz 2011, 14:00

Dobrze by było gdyby Abidal grał, zawsze oddaje całe serce a poza tym to ważna postać w linii defensywnej :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 wrz 2011, 17:21

Erica ciężko by było obecnie zastąpić. Pasuje do Barcy jeśli chodzi o poziom sportowy jak i charakter. Dobrze, że wszystko będzie zapewne wiadome w grudniu, w razie w sztab będzie miał naprawdę sporo czasu aby poszukać dobrego następcę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2011, 12:43

Bardzo dobre wiadomości nadciągają z Barcelony :) Powołanie na najbliższy mecz ligowy otrzymali Maxwell, Adriano, Afellay (!) i Puyol (!!!) także skład już prawie w komplecie :) Carles pewnie nie zagra, ale na Milan powinien być gotowy choć wiedząc jak długo pauzował, jak długo ciągnęły się za nim te problemy to jednak wciąż mam wątpliwości :think: Tak czy inaczej to świetna wiadomość. Cieszy również powrót Ibisza choć tak naprawdę to ciężko mu teraz będzie o miejsce. Brakuje jeszcze Pique i tutaj jestem nieco zaskoczony. Szczerze mówiąc sądziłem, że te doniesienia o 3 tygodniach przerwy są trochę przesadzone. Liczyłem na to, że ominie go zgrupowanie kadry a potem będzie gotowy jak nie na ligę to na pewno na Milan. Tymczasem chyba jednak większe szanse na występ ma Puyol :roll: Inna sprawa, że do LM jeszcze kilka dni także może się coś zmienić. Tymczasem Pique pewnie dalej robi hajs na pokerze :lol:

Obrazek

Obrazek

Ostatnio na jakimś turnieju w Barcelonie wygrał 50 000 euro czy jakoś tak.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 wrz 2011, 12:45

W nikogo nie rzucał popcornem albo gumą do żucia :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2011, 12:58

Nic mi o tym nie wiadomo. Żaden ziomek chyba nie grał a z obcymi pewnie się tak nie bawi.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 wrz 2011, 13:03

Puyol pewnie dostanie kilka minut pod koniec meczu, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby wyszedł od pierwszej a koło 60 min został zmieniony. Z Carlesem gra wygląda od razu inaczej ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 wrz 2011, 13:17

Jest dwóch zawodników ponad normę(18 meczową) ciekawe kogo Pep deleguje na trybuny ?
Jak jest Puyol, to których z defensorów odpadnie. Może Fontas, moze mający dwa mecz w nogach Abidal. albo ktoś inny :lol:
Messi i Masche też latali po świecie :think:
z ty, że Messiego na trybuny Pep pewnie nie wywali, na ławkę może tak
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 13:21 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 wrz 2011, 13:21

grzegorzfcb pisze:Jest dwóch zawodników ponad normę(18 meczową) ciekawe kogo Pep deleguje na trybuny ?
Afellay/Maxwell/Fontas. Myślę, że to rozegra się właśnie między nimi :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”