Nie zrozumiałeś chyba co napisałem wyżej: Polska nie jest krajem demokratycznym, a to nie są demokratyczne wybory.
PiS ma odejść od władzy. Tyle. Reszta mnie nie interesuje.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 lip 2020, 14:39
Nie zrozumiałeś chyba co napisałem wyżej: Polska nie jest krajem demokratycznym, a to nie są demokratyczne wybory.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 lip 2020, 14:43
Czyli proklamujesz przewrot? OBWE 1 turę oceniło pozytywnie. Nie znaleźli dowodów ze wybory nie były demokratyczne...czarny samael pisze: ↑04 lip 2020, 14:39Nie zrozumiałeś chyba co napisałem wyżej: Polska nie jest krajem demokratycznym, a to nie są demokratyczne wybory.
PiS ma odejść od władzy. Tyle. Reszta mnie nie interesuje.
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2020, 14:43
Tyle że w poście Eyesmona na który jak słusznie zauważyłeś odpowiadałem nie była mowa tylko o wykształceniu, ale także m.in. o wieku. Przepraszam że cytując Hajtę "ja mówiłem z pamięci, a ty z telefonu" pomyliłem się o całe 7 stóp procentowych przy okazji mówienia o wykształceniu, ale dla tych 7% zupełnie pominąłeś sens mojego postu
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lip 2020, 14:45
Jest takim samym mijaniem się z prawdą jak nazywanie PO partią dla przestępców bo wygrywa w więzieniach.sickstick pisze: ↑04 lip 2020, 14:43A jak mówią dane, PiS masakruje konkrecję w 2 najniższych poziomach wykształcenia oraz 2 najstarszych przedziałach wiekowych, więc nazywanie ich "partią dla starców i niewykształconych" nie jest mijaniem się z prawdą. Owszem jest to określenie nieco uszczypliwie, może pasywnie agresywne, ale niestety - prawdziwe.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 lip 2020, 14:49
To PiS dokonał przewrotu. Obalili TK, obalili konstytucję. Polska nie jest ani demokracją, ani państwem prawa.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2020, 14:54
I w tych więzieniach PO też wygrywa w stosunku 70% do 12% jak PiS w przypadku podstawowego, lub chociaż 59% do 30% jak w przypadku emerytów?Boromir pisze: ↑04 lip 2020, 14:45Jest takim samym mijaniem się z prawdą jak nazywanie PO partią dla przestępców bo wygrywa w więzieniach.sickstick pisze: ↑04 lip 2020, 14:43A jak mówią dane, PiS masakruje konkrecję w 2 najniższych poziomach wykształcenia oraz 2 najstarszych przedziałach wiekowych, więc nazywanie ich "partią dla starców i niewykształconych" nie jest mijaniem się z prawdą. Owszem jest to określenie nieco uszczypliwie, może pasywnie agresywne, ale niestety - prawdziwe.
sickstick
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 lip 2020, 14:58
To w takim rozumieniu PO też złamało prawo wymieniając bezprawnie Kidawe na Trzaskowskiego....czarny samael pisze: ↑04 lip 2020, 14:49To PiS dokonał przewrotu. Obalili TK, obalili konstytucję. Polska nie jest ani demokracją, ani państwem prawa.
OBWE ocenia procedurę, nie same podstawy prawne. Te wybory odbywają się zresztą bez podstawy prawnej, bo powinny się odbyć 10.05. A poza tym to i tamte byłyby bezprawne, i te też są, bo wyrok TK z bodajże 2005 roku mówi jasno, że nie można dokonywać zmian w ordynacji wyborczej dotyczących wyborów które mają się odbyć na mniej niż pół roku od przyjęcia zmian.
Także to by było na tyle, jeśli chodzi o ważność i demokratyczność tych wyborów.
I zanim zapytasz "to po co głosujesz", to odpowiedź jest prosta: w Polsce nie ma już państwa prawa. I jeśli muszę zagłosować w niedemokratycznych i nieprawnych wyborach, żeby PiS odszedł od władzy, to to zrobię, bo nie kosztuje mnie to nic. A wina za to wszystko jest po stronie wrogiej mojej osobie, a nie tej którą popieram.
Za to nie mam zamiaru uznawać za równoważny głos obywateli, którzy popierają łamanie prawa.
PiS = czarni i antifa rozwalający miasta w USA
wyborcy PiS = ludzie w USA, którzy pierdolą, że ruch BLM ma prawo to niszczyć, bo walczą o coś ważniejszego niż własność prywatna.
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2020, 15:03
Jeśli tak, to spokojnie możemy PO tak nazywać. A jak dokładnie kształtują się te dane? Po tym jak kilka postów temu wrzuciłeś tylko pasujący pod twoją tezę fragment artykułu, a cała resztą która nie pasowała olałeś, wolałbym jednak jakieś dokładniejsze dane niż twoje 'tak' dla pewności
Ale dlaczego? PO i cała reszta opozycji od początku epidemii apelowało o przesunięcie wyborów, co nie dałoby im możliwości zmiany kandydata. PiS zrobił jak zrobił, szli w zaparte, Sasin drukowało za nasze pieniądze karty za 60mln i kiedy przyszło co do czego to wyborów nie dało się już przesunąć, można je było tylko odwołać i powołać nowe, co dało możliwość zmiany Kidawy na Trzaskowksiego. PiS sam sobie uhodował rywala swoją butą i arogancją, gdyby robili jak naród chciał a opozycja doradzała - czyli je po prostu za wczasu przesunęli, to żadnego Trzaskowskiego by dzisiaj w wyborach nie było.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 lip 2020, 15:05
1.Nie. Nijak nie złamali prawa.
...oczywista oczywistość, bo obie grupy pochwalają łamanie prawa lub łamią prawo (połączyłeś dwie różne grupy w jedno zdanie).
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lip 2020, 15:13
sickstick pisze: ↑04 lip 2020, 15:03Jeśli tak, to spokojnie możemy PO tak nazywać. A jak dokładnie kształtują się te dane? Po tym jak kilka postów temu wrzuciłeś tylko pasujący pod twoją tezę fragment artykułu, a cała resztą która nie pasowała olałeś, wolałbym jednak jakieś dokładniejsze dane niż twoje 'tak' dla pewności![]()
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2020, 15:18
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lip 2020, 15:24
Zaklinasz rzeczywistość w tym momencie ale to już walczył z tym nie będę
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 lip 2020, 15:29
Eyesmon

czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl