Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 gru 2014, 12:34
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 gru 2014, 12:38
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2014, 13:40
Obejrzałem na przewijaniuryba_82 pisze:Jutro postaram się ogarnąć drugą połowę spotkania z WBA,bo patrząc na suche statystyki to The Baggies nieźle sobie poczynali po przerwie i być może napisałem trochę głupot chwaląc Mangalę i Demiego,ale najwyżej odszczekam po seansie
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 gru 2014, 21:05

ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 01 sty 2015, 18:20
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sty 2015, 12:56
Meczu niestety nie widziałem z powodu braku czasu(może jutro uda się ogarnąć przy dobrych wiatrach),ale przy obecnym natłoku spotkań styl niewiele mnie interesuje.Liczą się tak naprawdę punkty,które trzeba zdobywać jak najmniejszym nakładem sił.W roku ubiegłym o tej porze sezonu wyglądaliśmy kosmicznie niszcząc rywala za rywalem co odbiło się spadkiem formy w lutym i marcu gdy m.in. graliśmy dwumecz z Barcą w Lidze Mistrzów.W tym sezonie również seryjnie gromadzimy punkty na przełomie roku,ale nasza gra wygląda mniej imponująco.Wolniejsze tempo,często oddajemy pole gry rywalom przy korzystnym wyniku co być może jest celową zagrywką Pellegriniego by oszczędzać siły na dalszą część sezonu.Tezę tą zweryfikuje luty i marzec,zobaczymy jak wtedy będziemy wyglądać i czy moje przypuszczenia okażą się trafne.blackmore pisze:ryba_82 zapewne przyzna, że nie był to imponujący mecz w wykonaniu Manchesteru, raczej podobny do tego np. przeciwko Crystal Palace, czyli gra bez szału, ale co do czego to wyższość nad przeciwnikiem została udowodniona w postaci zdobycia dwóch goli.
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 sty 2015, 13:14
Niby tak, ale myślę, że wtedy było mniej kontuzji, a pojawiły się właśnie na okres luty/marzec (Aguero, Fernandinho - ten drugi wrócił na Barcę w ostatniej chwili). Teraz tak jak piszesz, styl nie powala, ale trzeba rzucić okiem na to ile jest urazów. Znowu Aguero, wciąż nie ma Kompany'ego, przez co sypie się monolit w defensywie, kolejny to Dzeko, a nie ukrywajmy, że Jovetić (na razie) odstaje od wymienionej dwójki snajperów, dopiero niedawno wrócił Kolarov... Wiadomo, każdy zespół zmaga się z kontuzjami, przecież stan City to pikuś przy problemach Arsenalu czy Manchesteru United, ale piszę to w kontekście zestawienia obecnej sytuacji Obywateli z zeszłoroczną.ryba_82 pisze:W roku ubiegłym o tej porze sezonu wyglądaliśmy kosmicznie niszcząc rywala za rywalem co odbiło się spadkiem formy w lutym i marcu gdy m.in. graliśmy dwumecz z Barcą w Lidze Mistrzów.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 sty 2015, 13:35
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 sty 2015, 13:58
Nie miałem na myśli zestawienia kontuzji City z innymi drużynami, lecz wewnętrznego porównania Obywateli - obecny sezon z poprzednim.blackmore pisze:Wiadomo, każdy zespół zmaga się z kontuzjami, przecież stan City to pikuś przy problemach Arsenalu czy Manchesteru United, ale piszę to w kontekście zestawienia obecnej sytuacji Obywateli z zeszłoroczną.
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2015, 21:10
City w obecnej kampanii Premier League punktuje równie dobrze na wyjeździe jak i u siebie,więc dla mnie terminarz to żaden problem.Chelsea jak do tej pory ma 100% skuteczność u siebie jeśli chodzi o zdobycz punktową,ale spokojnie i ta twierdza padnie wcześniej czy późniejMGiggs pisze:Po 20 kolejkach mamy 2 liderów co jest mega ciekawe. Napiszmy jednak o terminarzu obu ekip.
Chelsea u siebie gra z City MU Liverpoolem Evertonem Świetymi. Z trudniejszych wyjazdów został im Arsenal i..WHU.
City ma wyjazdy do MU Chelsea Liverpoolu Evertonu i na swój ,,ulubiony,,teren -Stoke gdzie zawesze grają słabo i gubią punty. U siebie zostało spotkanie z Arsenalem WHU i Swietymi.
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 sty 2015, 21:30
Troche dziwne słowa kiedy ma sie wyjazdy do Chelsea Liverpoolu Stoke gdzie chyba nie wygraliście w ostatnich 3 sezonach.Dodatkowo Everton który u siebie potrafi z City wygrywać.Jedynie wyjazd na OT gdzie wygraliscie 3 mecze z rzędu.ryba_82 pisze:
City w obecnej kampanii Premier League punktuje równie dobrze na wyjeździe jak i u siebie,więc dla mnie terminarz to żaden problem.Chelsea jak do tej pory ma 100% skuteczność u siebie jeśli chodzi o zdobycz punktową,ale spokojnie i ta twierdza padnie wcześniej czy późniejImo kluczem nie będzie terminarz,a może okazać się nim wyjazd Yaya na PNA(mam cichą nadzieję,że WKS szybko odpadnie),przedłużający się powrót Kompany'ego czy uraz Aguero.Swoją drogą ciekaw jestem jakby prezentowali się The Blues bez Terry'ego i Costy jednocześnie?
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2015, 21:41
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2015, 21:48
ryba_82 pisze:Swoją drogą ciekaw jestem jakby prezentowali się The Blues bez Terry'ego i Costy jednocześnie?
MGiggs pisze:Ja to ogolnie chciałbym widzieć City i Chelsea z 50 kontuzjami jakie ma MU.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2015, 21:49
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 sty 2015, 21:53
MGiggs
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio