Manchester City (zbiorczy) - Strona 123

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 gru 2014, 12:34

Napisałeś że Mangala się spisuje coraz lepiej, pozniej oglądam skróty i Mangala robi w 1 połowie za pajaca i mogł dać 3 gole WBA. Chyba że coraz lepiej to u Ciebie fakt że robi rywalą już mniej niż 4 okazje do bramki co mecz, czasami jak na niego patrze to pocieszam sie ze Rojo taki zły nie jest :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6232
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 gru 2014, 12:38

MGiggs jak zwykle obejrzy skróty i wie o graczu wszystko ;)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2014, 13:40

Dodam tylko,że Manchester Evening News ocenił Mangalę na 7,taką samą ocenę przyznało mu SkySports.
ryba_82 pisze:Jutro postaram się ogarnąć drugą połowę spotkania z WBA,bo patrząc na suche statystyki to The Baggies nieźle sobie poczynali po przerwie i być może napisałem trochę głupot chwaląc Mangalę i Demiego,ale najwyżej odszczekam po seansie
Obejrzałem na przewijaniu :) Warunki atmosferyczne fatalne,śnieg napierdzielał aż miło,a z boiska wiało nudą.Mając trzy bramki w zapasie i mecz za 48h oddaliśmy pole gry WBA kontrolując przebieg meczu.Rywalom w końcu udało się strzelić bramkę po stałym fragmencie gry oraz błędzie Harta,który nie zdołał wypiąstkować piłki przy fatalnej widoczności,którą ograniczał gęsto padający śnieg.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 gru 2014, 21:05

Wczoraj beniaminek z Burnley utarł nam nosa :( Szkoda,że nie udało się zgarnąć pełnej puli,bo CFC również zremisowała i można było dojść The Blues na jeden punkt.A tak mamy status quo w tabeli i nic się nie zmieniło w ścisłej czołówce PL,bo United również zagrało na remis.

Pierwsza połowa wskazywała na pewne zwycięstwo Obywateli.Dwie bramki,bardzo dobra gra i pełna dominacja na boisku.Po przerwie się zesrało,zagraliśmy fatalne drugie 45 minut.Nie wytrzymaliśmy chyba kondycyjnie tego natłoku spotkań,a może zwyczajnie zlekceważyliśmy rywala?Karny kutas dla arbitra,który uznał pierwszą bramkę Burnley po ewidentnym spalonym Boyda i w głównym rozrachunku przyczynił się w znacznym stopniu do tego nieszczęsnego remisu.Ozdobą meczu bramka Fernandinho :whistle:

Obrazek

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 01 sty 2015, 18:20

Emocjonujące widowisko na Etihad, choć do momentu gola Toure nie działo się zbyt wiele. Na początku rywalizacji to nawet goście byli aktywniejsi w poczynaniach ofensywnych i dopiero z upływem czasu gospodarze stopniowo przejmowali inicjatywę i stwarzali coraz to więcej okazji pod bramką rywala. ryba_82 zapewne przyzna, że nie był to imponujący mecz w wykonaniu Manchesteru, raczej podobny do tego np. przeciwko Crystal Palace, czyli gra bez szału, ale co do czego to wyższość nad przeciwnikiem została udowodniona w postaci zdobycia dwóch goli. Tym razem, zabrakło jednak solidności w obronie, czego efektem było doprowadzenie przez Sunderland do remisu, ale z drugiej strony poprzez te dwa potknięcia podopieczni Pellegriniego wykazali się charakterem, zdolnością szybkiej reakcji na niekorzystne wydarzenia i nie pozwolili na powtórkę scenariusza z meczu z Burnley. Po strzeleniu na 3:2 mogło paść jeszcze z pięć, sześć goli, gdy weźmiemy pod uwagę "wystawki" do Lamparda czy Milnera, a także dogodną okazję Fernandinho. W swojej okazji Jesus Navas miał chyba zbyt ostry kąt, aby uznać ją za stuprocentową. Generalnie Hiszpanowi trochę brakuje, aby móc powiedzieć, że zaliczył świetny występ. To już nie pierwszy raz, gdy były skrzydłowy Sevilli wykazuje się dużą aktywnością, walczy o każdą piłkę, dużo dośrodkowuje, skutecznie drybluje, ale brakuje kropki nad "i" w postaci asysty bądź gola. Trochę pod tym względem przypomina mi Williana, któremu również nie można niczego odmówić poza zwieńczeniem ogólnej postawy zdobyciem gola, czy zaliczeniem asysty (nie jego wina, że koledzy nie zamieniają otrzymanych podań na trafienia, ale czasami również sam Hiszpan, tak jak Brazylijczyk, zagra niedokładnie bądź nie w tempo).

Naturalnie, jako fan Chelsea, miałem cichą nadzieję na to, że Sunderland będzie w stanie urwać punkty Obywatelom, zwłaszcza po błyskawicznym odrobieniu strat, ale tak uczciwie stwierdzając, to jednak ekipa Pellegriniego zasłużyła na trzy punkty. Goście poza pierwszym kwadransem i tymi szalonymi czterema minutami w drugiej połowie, byli nastawieni na defensywę, ale nie byli na tyle szczelnym murem, aby czegoś żałować. Zresztą wystarczy sobie przypomnieć ile to razy musiał interweniować Pantilimon. Dlatego mimo wszystko była to gorsza wersja obrony drużyny Poyeta, bo to, że potrafią się znakomicie organizować w obronie i napsuć krwi niejednemu potentatowi, zdążyli już udowodnić (Manchester United, Chelsea).

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sty 2015, 12:56

blackmore pisze:ryba_82 zapewne przyzna, że nie był to imponujący mecz w wykonaniu Manchesteru, raczej podobny do tego np. przeciwko Crystal Palace, czyli gra bez szału, ale co do czego to wyższość nad przeciwnikiem została udowodniona w postaci zdobycia dwóch goli.
Meczu niestety nie widziałem z powodu braku czasu(może jutro uda się ogarnąć przy dobrych wiatrach),ale przy obecnym natłoku spotkań styl niewiele mnie interesuje.Liczą się tak naprawdę punkty,które trzeba zdobywać jak najmniejszym nakładem sił.W roku ubiegłym o tej porze sezonu wyglądaliśmy kosmicznie niszcząc rywala za rywalem co odbiło się spadkiem formy w lutym i marcu gdy m.in. graliśmy dwumecz z Barcą w Lidze Mistrzów.W tym sezonie również seryjnie gromadzimy punkty na przełomie roku,ale nasza gra wygląda mniej imponująco.Wolniejsze tempo,często oddajemy pole gry rywalom przy korzystnym wyniku co być może jest celową zagrywką Pellegriniego by oszczędzać siły na dalszą część sezonu.Tezę tą zweryfikuje luty i marzec,zobaczymy jak wtedy będziemy wyglądać i czy moje przypuszczenia okażą się trafne.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 sty 2015, 13:14

I teraz macie Lamparda, hehe.
ryba_82 pisze:W roku ubiegłym o tej porze sezonu wyglądaliśmy kosmicznie niszcząc rywala za rywalem co odbiło się spadkiem formy w lutym i marcu gdy m.in. graliśmy dwumecz z Barcą w Lidze Mistrzów.
Niby tak, ale myślę, że wtedy było mniej kontuzji, a pojawiły się właśnie na okres luty/marzec (Aguero, Fernandinho - ten drugi wrócił na Barcę w ostatniej chwili). Teraz tak jak piszesz, styl nie powala, ale trzeba rzucić okiem na to ile jest urazów. Znowu Aguero, wciąż nie ma Kompany'ego, przez co sypie się monolit w defensywie, kolejny to Dzeko, a nie ukrywajmy, że Jovetić (na razie) odstaje od wymienionej dwójki snajperów, dopiero niedawno wrócił Kolarov... Wiadomo, każdy zespół zmaga się z kontuzjami, przecież stan City to pikuś przy problemach Arsenalu czy Manchesteru United, ale piszę to w kontekście zestawienia obecnej sytuacji Obywateli z zeszłoroczną.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 sty 2015, 13:35

Po 20 kolejkach mamy 2 liderów co jest mega ciekawe. Napiszmy jednak o terminarzu obu ekip.

Chelsea u siebie gra z City MU Liverpoolem Evertonem Świetymi. Z trudniejszych wyjazdów został im Arsenal i..WHU.

City ma wyjazdy do MU Chelsea Liverpoolu Evertonu i na swój ,,ulubiony,,teren -Stoke gdzie zawesze grają słabo i gubią punty. U siebie zostało spotkanie z Arsenalem WHU i Swietymi.

Terminarz ligowy to olbrzymia przewaga Chelsea w tym momencie. W LM większe szanse na awans ma Chelsea i to może pomóc City którą faworytem z Barcą nie będzie.

Sezon będzie ciekawy do konca- walka o majstra miedzy Chelsea a City,walka o LM miedzy MU Swietymi Arsenalem Totkami i WHU( a jeszcze liverpool sie moze zebrac) walka o utrzymanie też bedzie ciekawa w tym sezonie.

Przyznam że troche śmiechłem czytając o kontuzjach CIty- taki MU ma już ich ponad 50 w tym sezonie, obstawiam że City nie ma polowy.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 sty 2015, 13:58

MGiggs, przeczytałeś mój post do końca?
blackmore pisze:Wiadomo, każdy zespół zmaga się z kontuzjami, przecież stan City to pikuś przy problemach Arsenalu czy Manchesteru United, ale piszę to w kontekście zestawienia obecnej sytuacji Obywateli z zeszłoroczną.
Nie miałem na myśli zestawienia kontuzji City z innymi drużynami, lecz wewnętrznego porównania Obywateli - obecny sezon z poprzednim.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2015, 21:10

MGiggs pisze:Po 20 kolejkach mamy 2 liderów co jest mega ciekawe. Napiszmy jednak o terminarzu obu ekip.

Chelsea u siebie gra z City MU Liverpoolem Evertonem Świetymi. Z trudniejszych wyjazdów został im Arsenal i..WHU.

City ma wyjazdy do MU Chelsea Liverpoolu Evertonu i na swój ,,ulubiony,,teren -Stoke gdzie zawesze grają słabo i gubią punty. U siebie zostało spotkanie z Arsenalem WHU i Swietymi.
City w obecnej kampanii Premier League punktuje równie dobrze na wyjeździe jak i u siebie,więc dla mnie terminarz to żaden problem.Chelsea jak do tej pory ma 100% skuteczność u siebie jeśli chodzi o zdobycz punktową,ale spokojnie i ta twierdza padnie wcześniej czy później :) Imo kluczem nie będzie terminarz,a może okazać się nim wyjazd Yaya na PNA(mam cichą nadzieję,że WKS szybko odpadnie),przedłużający się powrót Kompany'ego czy uraz Aguero.Swoją drogą ciekaw jestem jakby prezentowali się The Blues bez Terry'ego i Costy jednocześnie?

Nie tak dawno na forum było sporo głosów iż obecny sezon Premier League to wyścig jednego konia.Starałem się trochę tonować te opinie i jednak wyszło na moje,bo w nowy 2015 rok wkraczamy z dwoma liderami z identycznym dorobkiem punktowym jak i bramkowym.Wyścig zaczyna się od nowa i podejrzewam,że będzie trwał nawet do ostatniej kolejki.Panowie to jest Premier League i tu się majstra w październiku czy listopadzie nie wygrywa :)

Jutro mecz z Sheffield Wednesday w ramach trzeciej rundy FA Cup.W ubiegłym roku nie błyszczeliśmy w tych rozgrywkach,więc wypadałoby w tym sezonie trochę namieszać.Liczę na gładkie zwycięstwo i awans do kolejnej rundy mimo iż to pewnie skomplikuje nam terminarz.Jeśli chcemy być najlepsi to trzeba walczyć na wszystkich frontach :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 sty 2015, 21:30

ryba_82 pisze:
City w obecnej kampanii Premier League punktuje równie dobrze na wyjeździe jak i u siebie,więc dla mnie terminarz to żaden problem.Chelsea jak do tej pory ma 100% skuteczność u siebie jeśli chodzi o zdobycz punktową,ale spokojnie i ta twierdza padnie wcześniej czy później :) Imo kluczem nie będzie terminarz,a może okazać się nim wyjazd Yaya na PNA(mam cichą nadzieję,że WKS szybko odpadnie),przedłużający się powrót Kompany'ego czy uraz Aguero.Swoją drogą ciekaw jestem jakby prezentowali się The Blues bez Terry'ego i Costy jednocześnie?
Troche dziwne słowa kiedy ma sie wyjazdy do Chelsea Liverpoolu Stoke gdzie chyba nie wygraliście w ostatnich 3 sezonach.Dodatkowo Everton który u siebie potrafi z City wygrywać.Jedynie wyjazd na OT gdzie wygraliscie 3 mecze z rzędu. :wink: terminarz to ogromna przewaga Chelsea ktora podejmie całą czołówkę u siebie gdzie nie przegrywa.

Ja to ogolnie chciałbym widzieć City i Chelsea z 50 kontuzjami jakie ma MU.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2015, 21:41

Każda zła passa kiedyś się kończy.Za Manciniego w końcu wygraliśmy na White Hart Lane,z Evertonem też zawsze było ciężko,a z całkiem świeżych to klątwa Sunderlandu też w końcu została przełamana,więc nie wiem czemu ze Stoke,LFC czy nawet Chelsea od razu mam zakładać stratę punktów?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6232
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2015, 21:48

ryba_82 pisze:Swoją drogą ciekaw jestem jakby prezentowali się The Blues bez Terry'ego i Costy jednocześnie?
MGiggs pisze:Ja to ogolnie chciałbym widzieć City i Chelsea z 50 kontuzjami jakie ma MU.
:lol2: A dołączę się do licytacji...

Chciałbym widzieć City, Chelsea i Machester United ze szpitalem, jaki w ostatnim 10-leciu mamy w Arsenalu. Czy zostałbym zlinczowany, gdybym stwierdził że wtedy Wenger nie miałby 9-lat bez sukcesów?

Pewnie tak, bo większość z was odpowiedziałaby, że to wina tylko i wyłącznie Arsenalu, że sezon w sezon ma szpital. Dlatego trochę śmieszy mnie wasze gdybanie, bo kontuzje są częścią futbolu i zwalanie na nie niepowodzeń jest tylko potwierdzeniem słabości.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2015, 21:49

a ja dalej uważam, że Chelsea wygra ligę, choć wolałbym tytuł dla City

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 sty 2015, 21:53

Napisałem tylko że terminarz jest ogromnym atutem Chelsea i podałem przykłady dlaczego.Oczywiscie że City może wygrać wszystko ale fakty są takie że Chelsea u siebie kosi wszystkich i za Jose nie traci punktów u siebie za dużo.Dodatkowo jak podałem City ma wyjazdy na stadiony gdzie idzie mega cięzko i gdzie nie wygrali od paru lat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”