NBA... - Strona 13

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 16 gru 2005, 0:10

Liga w tym sezonie wygląda naprawdę ciekawie - ja jak od początku kibicuję Chicago Bulls (kiedyś za sprawą Jordana - ale ja jestem wierny barwom) - Ostatnio Byki grają w kratkę, ale do składu wrócił Ben Gordon, więc szanse znacznie rosną. Na stale wysokim poziomie Kirk Hinrich...

Jeśli chodzi o ulubionego koszykarza - Ben Wallace - zagrał naprawdę dobre spotkanie - zrobił 17 zbiórek i 5 bloków. Miał oczywiście lepsze mecze, ale statystyki pokazują, że w meczach przeciwko Detroit zespoły znacznie rzadziej rzucają z pod kosza... Billups miał rekordowy mecz pod względem asyst - 19 i bardzo dobą średnią za 3.

Innymi zawodnikami, którym bardzo kibicuję są Paul Pierce (chłopak z Kansas, jak Hinrich), który ten sezon ma bardzo dobry - gra równo, mało który zawodnik NBA ma w tym sezonie tak wysokie średnie punktów, zbiórek i asyst.

W Seattle wreszcie spotkanie na wysokiej średniej za 3 pkt miał Ray Allen - jedyny koszykarz (moim zdaniem), który techniką rzutu dorównuje (albo nawet przewyższa) Michaela Jordana z najlepszych lat. Allen ten sezon ma słaby, ale może zacznie wreszcie grać na swoim poziomie.

Jeśli chodzi o całą ligę - szykuje się finał Detroit - Miami (chciałbym żeby taki był), ale najbardziej chciałbym zobaczyć w finale Bulls (wciąż życzenie nierealne)

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 16 gru 2005, 18:11

Jeśli chodzi o całą ligę - szykuje się finał Detroit - Miami (chciałbym żeby taki był), ale najbardziej chciałbym zobaczyć w finale Bulls (wciąż życzenie nierealne)
Takiego finału raczej nie będzie, ponieważ zazwyczaj grają w finale zespoły z innych konferencji a Detroit i Miami to wschód :wink:

AVIA ŚWIDNIK

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 16 gru 2005, 18:12

A i jescze dzięki uchi Nowicjusz ze mnie :(

Nie pisz posta pod postem, masz od tego opcję zmień!! 1WP żebyś nie zapomniał!//Tomusmc

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 17 gru 2005, 21:44

Wczoraj Kobe Bryant zdobył 41 punktów, ale jego Lakers przegrali z Washington Wizards 91:97.
Druzyna ktora jak dotej pory najbardziej mnie zaskoczyla w tym sezonie to Los Angeles Clippers. Wygrali juz 14 meczy i przegrali 8, majac taki sam bilans jak Phoenix Suns.
San Antonio i Detroit jak narazie sa w najwyrzszej formie. Miami tez niezle idzie.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 gru 2005, 21:09

Michał Rutkowski, Paweł Wujec 18-12-2005

Najlepiej sprzedającą się koszulką w NBA jest teraz koszulka Dwyane'a Wade'a. Kolejni na liście są: Allen Iverson, LeBron James, Stephon Marbury, Kobe Bryant, Shaq O'Neal, Tracy McGrady, Carmelo Anthony, Tim Duncan i Vince Carter. Nie udało nam się dotrzeć do informacji, jak sprzedaje się koszulka Macieja Lampe.

:lol2: :lol2: :lol2:

Złota myśl

"Gdyby Ron Artest trafił do nieba, to i tak zaraz zacząłby narzekać, że słońce za bardzo świeci" - Cedric Maxwell, kiedyś koszykarz Boston Celtics.

:D :D :D

chłopaky są po prostu zajebiści

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 gru 2005, 21:24

mozna wiedziec w jakim celu wklejasz na forum rzeczy, ktore sa ogolnodotepne :?:

zapewne to co napisales/wkleiles mozna znalezc na gazeta.pl, a dokladnie to texty te ukazaly sie w sportowym dodatku GW w poniedzialek :)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 gru 2005, 21:29

cloner pisze:mozna wiedziec w jakim celu wklejasz na forum rzeczy, ktore sa ogolnodotepne :?:

zapewne to co napisales/wkleiles mozna znalezc na gazeta.pl, a dokladnie to texty te ukazaly sie w sportowym dodatku GW w poniedzialek :)
dokladnie wszystko sie zgadza

forum to miejsce ogolnodostępnej wymiany informacji - najczesciej ciekawych informacji, wiec czemu nie wkleic tego, zeby ktos inny tak jak ja mial ubaw ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 gru 2005, 21:31

Baqu pisze:dokladnie wszystko sie zgadza

forum to miejsce wymiany informacji - najczesciej ciekawych informacji, wiec czemu nie wkleic tego, zeby ktos inny tak jak ja mial ubaw ?
ciekawe tylko, ze gdy ja wkleilem cos z netu czy gazety - to strasza mnie WP i pisza, ze jestem, ze nabijam, itp. :evil:

no, ale coz, trzeba sie pogodzic z losem potepionego uzytkownika :lol:

p.s. - a tak wogole to komu kibicujesz w NBA i od jak dawna :?:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 20 gru 2005, 21:34

Ostatnio mi się żal aż zrobiło jak na Kidda popatrzyłem... kilka sezonów się nie interesowałem i jak popatrzyłem to mi się taki dziadkowaty wydał... ale i tak najlepszy asystent :)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 gru 2005, 21:38

nie wiem co wkleiles i jak wiec nie będę sie wypowiadał, wiem ze ja czesto wklejam rutkowskiego i wujca bo kolesie sa po prostu zajebisci w swoich wypowiedzial i pisza bardzo ciekawe inteligentne teksty wiec czemu nie zwiekszać wiedzy na dany temat a jeszcze przy tym się uśmiać to chyba nic złego i każdy mod o tym wie.

wracając do tematu kiedyś LAL teraz coraz bardziej podoba mi się gra LeBrona niż Obiego Kobiego Wan Kenobiego wiec powoli przechodzę na kawalerzystów, ale jak widzę, z jakim drewnem najlepszy grać NBA musi ciągnąć swój team ręce mi opadają... podoba mi sie tez New York z nowym trenerem - będę ich obserwował.

and You ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 gru 2005, 21:41

.... ja w NBA kibicuje Shaqowi 8)
Gdy gral w Lakersach to ich podziwialem, teraz sie przerzucilem na Miami ;)
ale to raczej takie lajtowe kibicowanie :) [skladow druzyn nie znam]

ostatnimi czasy zaczalem stawiac nba u bukmacherow, i dzieki temu jestem bardziej poinformowany, niz kiedys ;)

pozdro

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 20 gru 2005, 21:44

Jeśli o efektownośc chodzi to i tak kuzynom może tylko LeBron dorównać (no i oczywiście Kidd) :wink: Ale jednak największy szacunek dla Iversona... :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 gru 2005, 23:46

cloner pisze:.... ja w NBA kibicuje Shaqowi
Gdy gral w Lakersach to ich podziwialem, teraz sie przerzucilem na Miami
ale to raczej takie lajtowe kibicowanie [skladow druzyn nie znam]
ja Shaqa l;ubiłem jak grał w Orlando Magic - jeszcze nie był taki znany i przemądrzały :lol: jak przeszedł do Lakersów - zdobył sławę, zaczął grać w jakichś filmach gdzie grał superana w żelaznej zbroi [jakieś straszne kaszany :P ], to przestałem go lubić
Moim idolem nie jest już niestety Jordan [świetnie się oglądało jego mecze] Kibicuje od około 4 lat Minnesocie - i Kevinowi Garnettowi -kapitalny koeszykarz.
Ajgor pisze:(no i oczywiście Kidd) Ale jednak największy szacunek dla Iversona...
nie przepadam za tymi dwoma typkami. jako gracze są znakomici - ale prywatnie obaj biją żony - jakoś mi ie to nie podoba i nawet mimo ich gry - nie darzę ich sympatią

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 gru 2005, 9:05

fieldy pisze:Kevinowi Garnettowi -kapitalny koeszykarz.

No dobry jest, tyle ze mnie się jakoś bardziej podoba gra rozgrywających, bo oni najlepsze rzeczy robią z piłka, a jako że najbardziej lubię wspomnianego Kidda i jednym z moich ulubionych graczy jest Vince, to kibicuję Netsom... 76ers też lubię, a dawniej kibicowałem Indianie (kiedy jeszcze Miller tam grał) i Trail Blazersom... ale to było dawno :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 gru 2005, 14:20

Moim ulubionym zespołem w NBA jest Memphis. Kiedy przyszedł tam Trybanski zacząłem się interesować ich zespołem i nawet mimo , że Polaka tam już nie ma to nadal mam ich na oku. Z tego zespołu lubię Paula Gasola , a z NBA wogóle to duże wrażenie zrobił na mnie LeBron James. Młody chłopak a już jest jednym z najlepszych. Lubię jeszcze Dirka Novitzkiego i kilku innych. Nie mam dużo okazji oglądać ich meczy , ale gdy tylko coś leci to próbuję zobaczyć.

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”