Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1167

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 wrz 2013, 12:57

Trzeba odważnie dać szansę Gnabremu, może nawet od pierwszej minuty. Na skrzydła przez dłuuuugie tygodnie mamy tylko 3 graczy: Cazorla/Oezil na lewą oraz Walcott na prawą, zatem Gnabry na pewno dużo pogra. Może Wenger w sytuacji awaryjnej spróbuje grać na skrzydle Monrealem lub Gibbsem. Może, po powrocie Artety, na prawym skrzydle wypróbujemy Wilshere? Zdaje się że grywał tam w juniorach. Doświadczenie na prawym skrzydle mają też Arteta (za czasów Evertonu) oraz Ramsey (kiedy był jeszcze postrzegany jako ofensywny pomocnik). Mimo to sądzę, że ani Jacek, ani Mikel, ani Aaron raczej na skrzydło nie powędrują. No i czy Bendtner będzie postrzegany jako prawoskrzydłowy? Przytoczę tylko wydarzenia sprzed 3 lat: Bendi cały sezon płacze, że gra jako prawy pomocnik, po czym w finale Pucharu Ligi Wenger wystawia na prawej pomocy Rosickiego - wtedy Bendi stwierdza, że chce odejść z zespołu, bo zasługiwał w takim meczu na podstawowy skład :badziewie: Być może trzeba też odważnie postawić na Ryo - po co go niby trzymamy, skoro nie gra? Wracając do początku myśli - jedyną realną alternatywą dla Walcott wydaje się być obecnie Gnabry, dlatego trzeba dać mu szanse. Proponowałbym już przeciwko OM.
Magnum pisze: Na Marsylię bym wyszedł z Sagną na stoperze, Vermaelenem i Mertesackerem na obronie. Może i Monreal by zagrał za Gibbsa?
Oczywiście stoper to środkowy obrońca, myślę że Magnum się po prostu machnął :) Szczęsny - Sagna/Jenks, Per/Kos, Verma, Nacho - Ramsey, Flams, Wilshere - Gnabry, Oezil, Giroud. Tak bym wyszedł. Theo i Gibbs z ławki gdyby nie szło... i w zasadzie tyle, innych alternatyw nie mamy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 wrz 2013, 18:07

Duch pisze:Teraz wychodzi to poskąpienie 1,5 miliona więcej na Ba. W Chelsea i tak nie pogra, a u nas były czarnym Jezusem Chrystusem.
Skończyło się to tak, że Mourinho zablokował transfer do nas za jakąkolwiek cenę, jak się dowiedział, że Özila kupujemy, więc raczej bez szans byliśmy, nawet z 1,5 mln więcej.
sickstick pisze:Oczywiście stoper to środkowy obrońca
:suicide: :lol:
Pewnie, że tak. Chodziło mi o Sagne na prawej obronie, Vermaelena i Mertesackera na stoperze. Zmęczony byłem..
sickstick pisze:finale Pucharu Ligi Wenger wystawia na prawej pomocy Rosickiego
Na prawym skrzydle grał Arszawin, na lewym Nasri. :P Rosicky grał na 10tce, za Fabregasa, którego połamali Stoke 3 dni wcześniej.

W ogóle to był niezły wałek, bo tego meczu miało nie być, tj. był on w grudniu, ale przez śnieg został przełożony. Jakby nie on, to myślę, że wygralibyśmy ten puchar, bo bylby Cesc i Theo...

A Mirror pisze, że Podolski i Arteta wróca już na Napoli 1. października :boje się:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2013, 18:21

Magnum pisze:Pewnie, że tak. Chodziło mi o Sagne na prawej obronie, Vermaelena i Mertesackera na stoperze. Zmęczony byłem..
Verma dopiero wrócił, raczej nie nadaje się na start w pierwszym skladzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2013, 6:58

Arsene Wenger przyznaje, że teraz ma ogromny problem z decyzją, kto gra na pozycji stopera. Wszystko z powodu tego, że ma do dyspozycji trzech światowej klasy zawodników na dwie pozycje.

Boss przyznaje, że przypomina mu to sytuację z czasów, gdy miał do dyspozycji Tony'ego Adamsa, Martina Keowna i Steve'a Boulda.

- Tak, to podobna sytuacja. Nie dało się usprawiedliwić decyzji usadzenia kogoś na ławce z tej trójki oprócz tego, że po prostu może grać tylko dwóch. Ostatecznie graliśmy trójką stoperów w wielu meczach, ale gdy graliśmy czwórką z tyłu, ktoś musiał grzać ławkę. To był trudny wybór - przyznaje Wenger.

- Za każdym razem, gdy ustalałem skład i rotowałem, coś mi nie pasowało. Taki zawodnik na ławce po prostu mi nie pasował - dodaje.

Wenger jest bardzo zadowolony z powrotu Vermaelena i uważa, że kapitan klubu da świeżą alternatywę z tyłu.

- To naturalnie lewonożny gracz. Gra na lewej stronie środka obrony, bo lubię mieć jednego prawonożnego zawodnika i jednego lewonożnego. Dlatego zawsze wszystko buduję wokół Thomasa - wyznaje trener.

- Jeśli chodzi o resztę, ma wszystkie świetne atrybuty na bycie dobrym stoperem, bo jest dobrze zbudowany i ma świetne wyszkolenie techniczne i doświadczenie, by dobrze czytać grę. Jest naturalnym zawodnikiem, ale czasami nie ma co komplikować sytuacji. Póki co obrona działa, a ponadto mamy dobrego kandydata w Sagni. W każdym meczu, w którym grał na stoperze, grał dobrze, więc mamy czterech dobrych stoperów - kończy Boss.
Na moje Wenger praktycznie powierdza, że Vermaelen będzie grał w podstawie bardzo dużo. Chociaż zapewne wszyscy będą, bo jest trzech stoperów..

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 wrz 2013, 9:20

Myślę że brak 4 stopera to nie błąd Wengera, tylko długo przemyślana decyzja. Jeśli tak jest, to co możemy z niej wyczytać? Myślę że to, że Jenks nie jest tak kruchy jak Gibbs i można spokojnie grać nim większość sezonu, trzymając Sagne jako alternatywę do środka. Osobiście nie miałbym nic przeciwko przesunięcia Baca na stałe na środek i w przyszłości kupno jakiegoś bocznego, np tego Francuza z Sochuax.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 17 wrz 2013, 10:14

Dla mnie Sagna nie pasuje na stałe do środka. Sporadycznie, w ratunkowych momentach owszem, ale nie cały czas.

A jeżeli przez "tego Francuza z Sochaux" rozumiesz Corchie, to aktualnie ostudziłbym emocje. Oglądałem mecze Sochaux w tym roku i dupy nie urywał. Ale ogólnie cała drużyna gra padakę (5 meczów, 2 punkty), więc może forma zespołu odbija się na nim.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 wrz 2013, 16:32

Mecz ze Stoke sędziuje Mike Dean. Wyjątkowo nas nie lubi.

Obrazek

grafika zrobiona przed meczem z Wigan, które Arsenal wygrał, więc mamy 2 wygrane...

Tymczasem Ozil i Giroud są gotowi na mecz jutro. Więc dramatu nie ma.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 wrz 2013, 16:56

Juanfran przyznał, że miał latem bardzo dobrą ofertę z Arsenalu, którą każdy inny by przyjął. On jednak zdecydował się zostać w Madrycie, bo tam czuje się najlepiej. Czyli jednak zakusy na jakiegoś stopera były.

EDIT: Doctore obrońca to obrońca i nie czepiaj się :twisted:
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2013, 16:58 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 wrz 2013, 16:57

Juanfran to prawy obronca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 wrz 2013, 16:58

może był pomysł sprzedaży Sagni i sprowadzenia Juanfrana. Bac ma kontrakt do końca sezonu i jak nie przedłuży, to odejdzie za darmo latem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2013, 17:26

emdżej pisze:EDIT: Doctore obrońca to obrońca i nie czepiaj się :twisted:
No właśnie, tym bardziej, że widać, jak się u nas gra. Czasem czterema stoperami :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2013, 10:54

Ozil przeszedł chrzest. Musiał stanąć na krześle i zaśpiewać piosenkę. Nie wiadomo jaką, ale widać, że lekko zakłopotany był :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 wrz 2013, 11:33

Jak wygląda sytuacja kadrowa przed dzisiejszym meczem? Oczywiście poza brakiem Diaby'ego bo do tego jestem przyzwyczajony. Cazorla i Giroud w końcu zagrają? Nie wiem czy to prawda, ale ponoć braknie też Poldiego. W OM bowiem wygląda to bardzo dobrze, bo nie może wystąpić jedynie Souleymane Diawara, więc środek obrony utworzą zapewne N'Koulou i Mendes. Myślę, że Arsenal to wygra aczkolwiek liczę, że korzyść przyniesie dobra forma Payeta lub Gignaca. Od nich i Ayew powinno wiele zależeć. O formę Valbueny jestem spokojny, bo on rzadko schodzi poniżej pewnego poziomu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2013, 11:37

Nie zagrają Diaby, Arteta, Rosicky. Podolski, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Bendtner, Sanogo.
Ozil i Giroud są gotowi do gry.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 wrz 2013, 11:39

O dziwo w obronie wszyscy są zdrowi, ale być może Wenger zastosuje rotację i zagra Nacho, Verma albo Janks. Dalej jest gorzej - podobnie jak w ostatnim meczu trójki Ramsy-Flamini-Wilshere oraz Walcott-Giroud-Oezil to nasi jedyni dostępni seniorzy. Ławkę wypełnią młodzi. Cazorla, Arteta i Podolski być może do 2-3 tygodni będą dostępni, Oxlade-Chamberlain jeszcze długo będzie kontuzjowany, nie wiem co Rosickym - chyba też kontuzjowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”