Nie mówiąc o tym że Chrome zużywa o wiele więcej ramu niż aplikacja Fb.
sickstick
czubatka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 mar 2020, 21:56
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 mar 2020, 21:57
Nie wiem, jak w Polsce, natomiast u nas są bardzo specyficzne przepisy i kazde dziecko które ma jakieś specjalne potrzeby ma wypisane dokładnie, co prawo mu gwarantuje w tzw. Individual Learning Plan. Jest to kontrakt szkoły z rodzicem, wymagany ustawą o Amerykanach z Niepełnosprawnościami. Dostosowanie wszystkich lekcji do tego, żeby 13 latek któremu prawo gwarantuje jakieś specyficzne akomodacje a ktoś inny miał inne to jednak jest trochę inna zabawa. Dlatego to u nas tyle zajmuje też. Ale jak mówie, nie wiem, na czym opiera się to w Polsce.maciek_88 pisze: ↑19 mar 2020, 20:21No to nie przesadzajmy z tym płaczem o wymaganiach prowadzenia e-learningu. Sam prowadzę na tej platformie zajęcia i jest ona dość czytelna. Pierwszy raz każdy nauczyciel niech uruchomi wykład "na sucho", czyli włączy tam kamerę, mikrofon i nagrywanie (ew. doda prezentację, jak potrzebuje) i będzie wiedział, co robić. Tam wszędzie jest ikonografia albo napis, co należy zrobić. Jak nie, to kwestia przygotowania pisemnej instrukcji w 5 minut.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 mar 2020, 22:05
Ja miałem to samo, mimo pokazywania miliona filtrów. W sumie to chyba tylko jedno zdjęcie wrzuciłem z filtrem i to tylko dlatego, że było to zdjecie tatuażu i dałem po prostu "biało-czarny".
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 mar 2020, 22:21
Nikt nie musi być na smyczy. Jak oddzwania to przecież wszystko jest w pełnej kulturze, trochę przesadzasz chyba
Ja mam lite'a, ale jest upośledzony. Myślę, że wielu robi w tym przypadku tak jak cloner.
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 19 mar 2020, 22:27
Vol'jin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 mar 2020, 22:36
piotrcies
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 mar 2020, 22:40
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 mar 2020, 22:44
Jak nie mam ochoty rozmawiać to nie odbieram, ale zawsze wiem kto. Do mnie jak ktoś dzwoni to najczęściej w jakiejś sprawie, chce się spotkać itp więc od znajomych odbieram praktycznie zawsze i nie rozumiem w tym przypadku o jaką smycz miało by chodzić. Normalna sprawa i tu nie ma żadnego czepiania tylko szczerość, serio bym gościa olał
Czyli będę płacił za HD, a dadzą mi SD? To niech cenę zmniejszą skoro zgodzili się na obniżenie jakości
Tomusmc
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 mar 2020, 22:49
Niektórzy są po prostu na każde zawołanie innych. Dlatego nie potrafią zrozumieć że można żyć z telefonem wyciszonym w wolne
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 mar 2020, 22:54
Oczywiście, zdarza się, ale cloner twierdzi, że robi tak zawsze jak ma wolne. Najwyraźniej najlepiej czuje się we własnym towarzystwie
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 mar 2020, 22:56
Ja np. dzisiaj miałem ok. 100 połączeń/prób połączeń/nieodebranych. Teraz ostatnie miesiące miałem spokojniejsze, ale rekordowo potrafiłem ich mieć 150-200 dziennie. Po takim dniu pierwsze co robię to wyciszam telefon. Zazwyczaj mam przy sobie, ale wieczorami mam dość i nieodbieram najczesciej od nikogo.Tomusmc pisze: ↑19 mar 2020, 22:44Jak nie mam ochoty rozmawiać to nie odbieram, ale zawsze wiem kto. Do mnie jak ktoś dzwoni to najczęściej w jakiejś sprawie, chce się spotkać itp więc od znajomych odbieram praktycznie zawsze i nie rozumiem w tym przypadku o jaką smycz miało by chodzić. Normalna sprawa i tu nie ma żadnego czepiania tylko szczerość, serio bym gościa olał
DDK
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio