Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 110

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
eindhoven5
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eindhoven5 » 30 wrz 2005, 12:39

no witam wisle :lol: co to za wystepy z takim slabeuszem :( mogli byscie sie :oops: :gracz: :arrow:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 wrz 2005, 16:27

Ale wstyd :!: :!: :!: Polska spada na 38 ( :!: ) miejsce w rankingu UEFA :!: Katastrofa na mase bo wyprzedzają nas takie potęgi jak Azerbejdżan ( :!: ) czy Cypr :lol: Jeszcze raz Grande chłopaki-"piłkarze"

A meczu nie ma co opisywać bo gra Polaków to bagno , pozatym przez Wisłe nie wszedł mi kupon :evil:

A miało być tak pięknie ... :lol:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 30 wrz 2005, 17:35

Kiepsko jednym słowem... No cóż tu mówić, ja mam tylko jedną prośbę - sprowadzić jeszcze z 5 Kryszałów i będziemy mogli zrobić zagrodę dla cielaków na Reymonta....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 wrz 2005, 17:42

znalezione w komentarzach na sport.onet.pl pisze:rok 2030

Wisła nadal gromi wszystkich na ligowych boiskach (Legie i Groclin już dawno zaproszono do gry w lidze niemieckiej , bo tam wiedzą jak sie gra w piłke):
Jeden z byłych piłkarzy Wisły opowiada historię swojego klubu dzieciom:
-" No dzieci - jak ja grałem to dopiero mieliśmy piłkarzy odnosiliśmy największe sukcesy. Pamiętacie choćby 4:1 z Schalke" - wszystkim zakręciła się łezka w oku.
- "Dziadku to dlaczego nigdy nie awansowaliście do Ligi Mistrzów ani nawet do fazy grupowej pucharu UEFA" - zapytało się jedno z dzieci.
-" Niestety naprawdę mieliśmy pecha w losowaniach. Trafialiśmy na tuzów światowego futbolu w czasach gdy osiągali apogeum formy. Starczy wspomnieć takie kluby, jak Valerenga Oslo czy Dinamo Tibilisi. - wszystkim zakęciła się łezka w drugim oku.
-" Raz byliśmy blisko ale wiedzieliśmy, że będzie ciężko - Trafiliśmy aż na ostatnią drużynę ligi portugalskiej - dzieciom zaparło dech w piersiach na wieść, że grali z tak dobrymi drużynami. Po heroicznej walce przegraliśmy w obu meczach, ale w drugim tylko 0:1 - pełen dumy i radości pochwalił się dziadek.
-"I co i co było dalej?" - bardzo ciekawe dalszej opowieści spytało sie jedno z dzieci.
-" No cóż, potem było już tylko gorzej. Mieliśmy jeszcze większego pecha w losowaniach. W kolejnych latach trafialiśmy na bardzo dobre i znane zespoły. Starczy wymienić choćby: Zaleagerszeg, Silute czy Schaffhausen. Dalej nasze losy potoczyły się jeszcze gorzej, trafiliśmy międzyinnymi na: 7 drużynę ligi białoruskiej, 14 drużynę ligi maltańskiej, czy 16 drużynę ligi mołdawskiej - ale tym nawet strzeliliśmy gola - błysk zadowolenia i dumy pojawił się w oku dziadka.
-"Dziadku, a dlaczego teraz nie gramy w Lidze Mistrzów"?
-"Wiecie dziedzi nawet teraz naszych najlepszych piłkarzy: Główkowskiego, Źdźbło, Kantoro czy Kajdana prześladuje wielki pech. Naprawdę ciężko wygrać gdy trafia się m.in. na 4 skład mistzów Łotwy czy drużynę juniorów wicemistrzów Kazachstanu.
-"Aha" - głośno powiedziały dzieci
-" Poza tym myślę, że to wszystko to spisek FIFA i UEFA " - ciągnął dalej dziadek -"gdyż teraz zanim zagramy w prepreprepreprerperprepreprepre eliminacjach do pucharu intertoto (tyle miejsc dostała Polska w europejskich pucharach) musimy zagrać - my dorośli - w turnieju dzieci do lat 13, a one tak szybko biegają - dziadek mało się nie rozpłakał.
Zapadła niezręczna cisza. Dziadek po chwili sie pozbierał i cichutkim głosem powiedział:
-"A pamiętacie 4:1 z Parmą" - i wszyscy się rozbeczali......

ja sie smialem przez kilka minut :lol: :lol: :lol: :lol:
naprawde niezly text :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 wrz 2005, 18:00

cloner pisze:naprawde niezly text
rodem z onetu
Naprawde sytuacje nie jest wesoła:Legia odpada bez walki z Zurichem, Groclin niby walczył z Lens ale za wysokie progi, a Wisła po pechowym odpadnięciu z Pao oddaje dwumecz bez podjęcia walki z Vitorią.Chyba trzeba ukierunkować się na obcokrajowców w kadrach zespołow.Więcej zawodników pokroju np.Sedlacka - bardzo pozytwne wrazenie na mnie zrobił, tylko teraz może być wiele niewypałow np.Brasilia, Władzia

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 01 paź 2005, 14:41

widac ktos ma wene :lol: ale bynajmniej tekst nie na miejscu bo Legia lepiej nie gra od Wisły;] no, ale zawsze trzeba sobie morale podniesc:)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 01 paź 2005, 17:20

Wnuki zapomniały zapytać dziadka, dlaczego inne, tak wspaniałe polskie kluby, nie mogly ani razu przegonić Wisły w tabeli ? :lol: Czy Wy czegoś nie rozumiecie ? Jeżeli mówicie, że Wisła przynosi ujmę polskiej lidze, to co dopiero muszą sobie myśleć w Europie o drużynach, które rok w rok są za jej plecami ? Mała podpowiedzieć --- > :rotfl2: .Skoro Wisła jest tak słaba, no to prosze, a wręcz błagam - wyprzedźcie ją...no bo chyba nie powiecie, że nie dacie rady, przecież rok w rok Legia jest mistrzem, a Lech ma być czarnym kuniem :roll:.

P.S. Stary tekst, ale prawdziwy bynajmniej :

Jest rok 2007, mecz na szczycie 2 ligi Heko Czermno-Legia.
Stadion w Czermnie wypełniony po brzegi. Kibice Legii
dumnie wznoszą do góry swoją najstarszą flagę, gdzie
staropolskim językiem napisano"Legius i tak miszczus".
Ogólnie jest atmosfera przyjaźni, gdyż obie drużyny mają ze
sobą zgodę. Mecz kończy sie wynikiem 2-0 dla Heko. Po meczu
ultras Legii ustawiają sie wokół swego "miszcza" ceremonii,
który powoli, z trudem(ma złamaną rekę po ucieczce z
poprawczaka) wyciąga najświętszy dla Legii relikt-
nadgryzioną zebem czasu kasetę video zatytułowaną
"Legia-Wisła, pamiętamy". Miszcz ceremonii wznosi
kasetę ku niebu, kibice Legii klękają. Niebo zaczyna
grzmieć, słychac płacz wzruszenia. Stojący obok kibiców
Legii sołtys Czermna ze zdumieniem mówi, że takich cudów
jeszcze nie widzioł. Nawet Włodarczyk, który w Czermnie
jest odpowiedzialny za czystość stadionu(podpisał 2 letni
kontrakt) nie potrafi ukryć łeż wzruszenia.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 01 paź 2005, 18:39

Po meczu z Vitorią na pewno większość zmieniła zdanie co do różnych kwestii związanych z Wislą i nie tylko.
Po pierwsze wszystkie porażki polskich zespołów biorą sie z mentalności samych zawodników. Piłkarze myślą, że jak zagrają trzy razy dobrze piłke w czasie meczu i zaraz o nich w gazetach piszą, to że są od razu gwiazdorami i że nie muszą już trenować (oczywiście są wyjątki). (Taki Ronaldinho mimo, że jest najlepszy cały czas chce być jeszcze lepszy, cały czas próbuje podszkolić swoje umiejętności).
Po drugie, jak widzą, że jest ktoś lepszy (teoretycznie)(to można zauważyć w różnych polskich sportach, ale głównie w polskiej rep. w siatkówke) to grają jakoś słabiej, nie umieją sobie z tym poradzić. Tutaj przykładem na to może być polska liga : ktoś gra z Wisłą, jak wiadomo gorszą od tej z poprzednich lat, ale i tak przegrywają, bo sie boją (bo teoretycznie Wisła jest lepsza). Widzeliście jak podczas meczu z Vitorią ten blondyn z długimi włosami biegał, był wszędzie, a polscy piłkarze tak nie będą gonić (są wyjątki), to kolejny punkt - słabe przygotowanie.
Chyba zauważyliście, że po I rundzie Pucharu Uefa, awansowało dużo drużyn skandynawskich, rumuni (m.in. : Tromso wyeliminowało Galatasaray, Dinamo Bukareszt Everton, Levski Sofia Auxerre, Rapid Bukareszt Feyenoord, Viking Austrie Wiedeń, CSKA Sofia Bayer Leverkusen), awięc klubu mające 5 a nawet 10 razy mniejszy od swoich przeciwników!. Ale oni (piłkarze) nie przejmują sie co to za rywal, tylko grają!. Tacy skandynawowie, grają futbol fizyczny, (Vitoria grała bardzo podobnie jak Vaalerenga z Wisłą 2 lata temu, dużo fauli itp.). Nie wiem, może Wisła powinna kupić jakiegoś piłkarza ze Skandynawi? bo w Polsce szczerze mówiąc trudno im będzie znaleźć dobrych i tanich zawodników.
Może jakichś murzynów powinni zatrudnić ?. Poza tym sposób poruszania sie jest zupełnie inny. Taki Sablik z Groclinu, wygląda jakby miał 40 lat, a porusza sie zupełnie inaczej niż Polacy. W ogóle gimnastycznie odstają (nie wiem jak to nazwać). Widać było na rozgrzewce Vitorii jaką oni wagę do tego przykładają.
Poza tym ja nie wiem co Cupiał robił przez te 3 lata? Dopiero teraz zauważył, że jest coś nie tak? Jak wiedział, że odejdzie Żurawski, Frankowski to powinien kupić jakiegoś napastnika dobrego (nie wiem czy przygarbiony Kryszałowicz coś strzeli w Wiśla, bo gra fatalnie), a jak nie napastnika to przynajmniej obrońców i drugą linie.

Narazie mam tyle spostrzeżeń (jak mi sie coś przypomni to napisze :wink:).
Mam nadzieje, że coś jutro w Płocku powalczą.

Aha, przypomniało mi sie :) - mianowicie - Artmedia Petrzalka, kto by sie spodziewał :?: :!:. Wyeliminowali Celtic, Partizan, wygrali w fazie grupowej z Porto przegrywając 2-3, to o czymś musi świadczyć.
Sensacją jest też FC Thun. A jednak da sie grać z małym budżetem, i zupełnie nie znanymi piłkarzami :!:.

PS. Ma ktoś może wypowiedź trenera Vitorii po meczu z Wisłą?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 paź 2005, 18:52

widze ze co niektórzy mają nizeły ubaw z sytuacji w wisle i ogólnie w polskich klubach, troche to dziwne bo juz za rok tylko dwa zespoły w UFA!
Wiedziałem ze wisła z portugalczykami nie ma szans, niektórzy piłkarze grający w wisle to pomyłka, oni powinni grac w sredniakach ligowych a nie w mistrzu polski :!: Teraz cupiał powinien wywalic engela, tego pseudotrenrea, który tylko kase chce zbijac i znalesc szkoleniowca, który zacznie budowac druzyne na przyszłe puchary :!:
to takie moje zdanko

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 paź 2005, 18:53

Trener Pacheco pod wrażeniem kibiców Wisły
Po zwycięskim dwumeczu nad Wisłą Kraków trener Vitorii Guimaraes nie mógł nachwalić się kibiców Wisły. - Dopingowali wspaniale, mogą być wzorem dla innych fanów. Dzięki nim ten mecz był prawdziwym świętem, wspaniale wspierali swój zespół. Należą im się szczególne gratulacje - powiedział Jaime Pacheco.

- Zależało nam na awansie do dalszej fazy rozgrywek, ale cieszę się że wygraliśmy ten mecz, gdyż w naszym składzie zagrało kilku reprezentantów "młodzieżówki" portugalskiej - dodał Pacheco. - Graliśmy dobrze technicznie. Liczy się zespół jako całość, jego zgranie i porozumienie między całą drużyną w ofensywie i defensywie. Nie chcę nikogo wyróżniać. Szczegółowo analizowaliśmy grę Wisły, wiedzieliśmy że jej atutem jest kontratak i stałe fragmenty gry. Jej porażka nie wynika z braku motywacji czy umiejętności. Pod koniec meczu byli rzeczywiscie wyczerpani, dali z siebie wszystko. Vitoria była dziś bardzo dobrze przygotowana do tego meczu. Zgadzam się, że początki pierwszej i drugiej połowy były najważniejszymi momentami meczu. Trzeba było pokazać dyspozycję naszej drużyny.

O to chodziło Młody?

To co wczesniej napisałeś zgadza się również z moją opinią. Ważne jest zaangazowanie i scalenie drużyny. Indywidualne umiejętności są obecnie mniej istotnie w futbolu 'niskonakładowym'.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 paź 2005, 19:57

Jeżeli polskie zespoly maja sie prezentować tak jak Wisla przez te ostatnie 3 sezony to ja nie mam nic przeciwko tej sytuacji ze bedziemy miec 3 druzyny w EP .
Może wtedy bedzie sie do tego podchodzilo z większą determinacja i bez podejścia "Za rok sie postaramy" .
Teraz przynajmniej bedzie o co walczyć .
A w Polsce teraz nie ma druzyny ktora moglaby nas reprezentować w Lidze Mistrzów . I bedzie trzeba liczyć na takie zablyski jak wtedy co Wisla doszla do Lazio A Groclin do Bordeaux . :evil:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 01 paź 2005, 20:49

luk1208 pisze:Teraz cupiał powinien wywalic engela, tego pseudotrenrea, który tylko kase chce zbijac i znalesc szkoleniowca, który zacznie budowac druzyne na przyszłe puchary
Ale jaki trener by go zastąpił? Może ten z rezerw Wisły, pod wodzą którego Wisła II jest chyba na przedostatnim miejscu IV ligi :roll:.
Według mnie zagraniczny trener (jakiś francuski, czeski) może i ma większe umiejętności trenerskie niż polski, ale z dokładnym dogadaniem sie (według mnie) byłby kłopot (np. jakby chciał zrobić zmiane to na ławce coś do piłkarza zacznie pieprzyć, a on mógłby tego nie zrozumieć po prostu). Przecież jak takiego Liczke do Ligi + Extra zapraszali to szczerze mówiąc nie rozumiałem co on bełkotał. Trener powinien znać język, w którym rozmawia klub.
A poza tym najważniejszą rolę mają piłkarze, to co z tego, że trener ich zmotywuje, powie jak mają grać, skoro oni wcale mogą tak nie zrobić.
Ja myśle tak :wink:

Dzięki piwus, o te zdania trenera Vitorii mi chodziło, bo do tego nie dotarłem jakoś :wink:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 02 paź 2005, 13:39

na przed ostatnim miejscu, ale III ligi.. całe trzy punkty w trzech remisach..z taką postawa będzie się bardzo trudno utrzymać..

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2005, 14:47

W Wiśle szykują się kolejne zmiany.
Engela ma podobno zastąpić Zdenek Scasny [niedawno PAO :lol: ] Do ataku ma dołączyć Bułgar i to nie byle jaki, bo Martin Kamburow (Lokomotiw Płowdiw)

dla tych co nie znają podaje oststnią klasyfikację złotego buta :
  • 1. Thierry Henry (Arsenal FC) – 25 goli – 50 pkt.
    2. Marek Mintál (Norymberga) – 22 gole – 44 pkt.
    3. Samuel Eto’o (FC Barcelona) – 22 gole – 44 pkt.
    4. Alberto Gilardino (AC Parma) – 21 goli – 42 pkt.
    4. Vincenzo Montella (AS Roma) – 21 goli – 42 pkt.
    6. Andy Johnson (Crystal Palace) – 20 goli – 40 pkt.
    6. Cristiano Lucarelli (AS Livorno) – 20 goli – 40 pkt.
    6. Diego Forlán (Villarreal CF) – 20 goli – 40 pkt.
    9. Liedson (Sporting Lizbona) – 25 goli – 37.5 pkt.
    9. Fatih Tekke (Trabzonsport) – 25 goli – 37.5 pkt.
    11. Ricardo Oliveira (Betis Sevilla) – 18 goli – 36 pkt.
    11. Ronaldo (Real Madryt) – 18 goli – 36 pkt.
    11. Dirk Kuijt (Feyonoord Rotterdam) – 24 gole – 36 pkt.
    14. Zlatan Ibrahimović (Ajax/Juventus) – 3/15 goli – 34.5 pkt.
    14. John Hartson (Celtic Glasgow) – 23 gole – 34.5 pkt.
    14. Alex (Fenerbahçe Stambuł) – 23 gole – 34.5 pkt.
    14. Martin Kamburow (L. Płowdiw) – 23 gole – 34.5 pkt.
    18. Júlio Baptista (Sevilla CF) – 17 goli – 34 pkt.
    18. Marcelinho (Hertha BSC) – 17 goli – 34 pkt.
    18. Alexander Frei (Rennes FC) – 17 goli – 34 pkt.
    18. Luca Toni (Palermo) – 17 goli – 34 pkt.
    18. Marc Lloyd-Williams (Solutions FC) – 34 gole – 34 pkt.
Król strzelców ligi bułgarskiej [lepszej od naszej] mają swoje drużyny w UEFA - my nie.

Cupiał znowu będzie miał kolejnego "trenera non grata" - ciekawe ilu ich jeszcze będzie, jak co pół roku będzie sobie zmieniał trenerów to w Wiśle dobrze nie będzie

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 03 paź 2005, 16:36

ciekawa sprawa z tym Bułgarem.. tylko ciekawe ile sobie za niego zażyczą..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”