Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1038

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 paź 2013, 22:23

kontakt raczej był później, zobaczy się na filmiku

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 paź 2013, 22:43

W kazdej formacji, a szczegolnie w pomocy, Inter w porównaniu do Romy wygladął jak ubogi krewny z Kazachstanu. Bylismy polke nizej niz Roma. Zreszta 7 meczów, 7 zwyciestw, bilans 20-1 to mowi samo za siebie. Roma nas wypunktowała jak wytrwany bokser. Gratulacje.

Zimny prysznic sie przyda. Pereira chyba sam wydał na siebie wyrok, który zostanie wykonany w styczniu, a Inter ma teraz szerg meczów z potencjalnie łatwiejszymi rywalami, a juz 3 z trudnymi rywalami poza soba. Trzeba punktowac i nie patrzec na innych. Poki co, taka Roma gra w innej lidze.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 05 paź 2013, 22:53

O matko jaka ulga, że tego nie oglądałem :)

Ciekawi tylko jak Mazzarri zniesie taki policzek. Na własnym stadionie, taka zniewaga - to musi na niego wpłynąć.

To, że Totti uwielbia nas gnębić to pewna rzecz - kto nie wie, ten traci. Ja dziś na tym meczu duuużo zarobiłem (ale fakt, dużo ryzykowałem).

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 paź 2013, 22:56

kovacic sie ładnie pokazał po wejsciu, ma chłopak technikę i przebojowość. można też alvareza wyróznic, jako jedyny krecił obrońcami romy i stwarzał zagrożenie

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 paź 2013, 22:59

rekinho pisze:kontakt raczej był później, zobaczy się na filmiku
Przecież to jest moment kontaktu, widać wyraźnie :roll: I widać również że do linii pola karnego było jeszcze parę centymetrów. Tak jak pisałem, sytuacja dyskusyjna. Mógł być karny, mógł być wolny. Sędzia gwizdnął jedenastkę i nie mam za to do niego żalu.

Dziś Roma przypomniała nam, że wciąż walczymy o powrót do topu i w żadnym razie jeszcze w nim nie jesteśmy. Inter bez pomysłu na grę, w drugiej połowie cała masa przeciętych lub niecelnych wrzutek w pole karne. Palacio biegał, pokazywał się na całej szerokości, rozgrywał... Ale gdy on cofał się za piłką, brakowało go pod polem karnym, bo Ricky dziś występu do udanych nie zaliczy jak niemal cała drużyna. Wejście Icardiego i Milito nie zmieniło kompletnie nic. Kovacic ograrnął nieco środek pola, ale im bliżej bramki Romy tym gorzej. Fatalny w pierwszej połowie Ranocchia potem nieco się ogarnął, choć nie wiem czy ogarnięciem się można nazwać brak niewymuszonych błędów... Taider kaplica. Kompletnie bezproduktywny i wciąż nie mogę zrozumieć czemu Mazzarri wystawia go kosztem Kovacicia. Pereira... każdy widział. Ale on nie powąchałby dziś murawy gdyby nie uraz Jonathana, a ja nie wymagam od niego już nic poza znalezieniem nowego klubu.
Roma o klasę lepsza, świetna druga linia. Obrona też bardzo solidna choć wielkich nazwisk próżno tam było dziś szukać. Ile Inter oddał dziś strzałów w światło bramki? 2? 3? To pokazuje jak fenomenalną robotę w defensywie odwalili dziś obrońcy i środkowi pomocnicy. Inter swoimi strzałami straszył głównie kibiców w sektorach za bramką Romy.
Chyba dobrze się stało, że już na początku października zostaliśmy dość brutalnie sprowadzeni na ziemię. Mazzarri ma materiałał do przeanalizowania. Jeszcze wiele pracy czeka tą drużynę zanim to wszystko zacznie wyglądać naprawdę dobrze, a drużyna będzie się spisywać dobrze nie tylko z drużynami drugiej połowy tabeli.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2013, 23:02 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 paź 2013, 23:00

Druga polowa to spokojna kontrola spotkania przez Rome. W tym fragmencie calkowicie zneutralizowali Inter. Niestety czolowka nam odjedzie po tej kolejce.

W pierwszej polowie, podtrzymuje zdanie, spotkanie moglo miec zgola inny przebieg. Wiecej szczescia przy strzale Guarina, czy jednak watpliwy karny.

Roma zaimponowala, nie spodziewalem sie. Kilka razy ogladalem Lille (a w zasadzie to dwa razy przeciwko Interowi) i jak dla mnie nic specjalnego z Garcia nie grali.

Inter nerwowy, ofensywa (Palacio) zbyt odilozowana, brakowalo jakosci.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 paź 2013, 7:39

Owszem mogło. Jednak sie nie stało. Roma miała troche szczescia i wiecej jakosci. Pomijajac błedy defensorów przy bramkach nr jeden i numer dwa, bo to logiczne gyby ich nie popelnili mecz by sie ulozyl inaczej, ale zastanawiam sie nad jedna rzecza: czy Mazzarri nie powinien odpuscic pierwszej polowy, kazac zawodnikom dotrwac do przerwy z wynikiem i zaatakowac w drugiej połowie? Przy 0-3 morale spadły i tak naprawde zespoł zdawał sobie sprawe ze nie odrobi tej przewagi. Nawet 0-2 po 45 minutach wyglada inaczej.

Trzeba tez pamietac, ze Interowi wyjątkowo ciezko gra sie z Roma. A na San Siro to juz bardzo czesto dostajemy w łeb. Nihil novi.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 paź 2013, 9:08

Nie rozumiem tego pojazdu na Mazzarriego i naszą słabą grę, wcale nie graliśmy tak słabo żeby pisać że Roma to drużyna z innej ligi i że nas zdominowała, nasza gra wyglądała wczoraj o wiele lepiej przy przegranym meczu 0-3 niż w tamtym sezonie z Juve co wygralismy 3-1, zadecydowały indywidualne błędy i Francesco T. który im starszy tym lepszy. Mecz był warty 3 punkty, a nie finał LM, można to odrobić, przyda się ostudzenie temperamentów. Takie pojazdy na Guaro czyta się niemal wszędzie, ale to że Taider jest katastrofalny to już mało kto wspomni, Algierczyk ma papiery na grę, to nie jest piłkarz z gatunku tych drewnianych nic nie wnoszących, ale na litość boską nie na ten czas, gość z Bologny ma robić u nas za podstawowego zawodnika ? powinien być wprowadzany na zmianę z Guaro. Nikt od nas nie oczekuje cudów w tym sezonie, dla nas marzeniem ma być zajęcie na koniec sezonu miejsca w top 3 i tego trzeba się trzymać. W zimie pewnie ruszy sprzedaż lub wypożyczenia z klubu, trzeba się pożegnać z Alvaro P. i Kuzmanoviciem, i w ich miejsce JEDEN ogarnięty środkowy pomocnik. W przypadku odejścia Urugwajczyka, powinniśmy olać już w tym sezonie jego następcę, bo wraca Zanetti i obojętnie jakby nie było to może grać i po lewej i po prawej, takim marzeniem jest prawa strona bo Yuto da rade z przeciętniakami, ale tak jak wczoraj to za wiele nie pomógł, założę się że gdyby grał na lewej to by to lepiej wyglądało bo Japończyk jest w dobrej formie ostatnio. Wtedy mamy po 2 zawodników na pozycje wahadłowych. Marzy mi się taki okres kiedy będziemy sobie mogli pozwolić na zakup np Gundogana, tutaj cała wiara w Massimo że wie co robi i liczy na środki na transfery.

Nie ma co płakać nad tą porażką, najważniejsza faza sezonu zaczyna się na wiosnę, wtedy mistrza zdobywa ten kto straci najmniej punktów. Mamy dużo pracy przed sobą, ale teraz w kalendarzu drużyny można by powiedzieć w naszym zasięgu więc trzeba punktować i nie robić tragedii z remisów na wyjazdach.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 07 paź 2013, 18:30

z wysokości trybun wyglądało na to że był karny, ale widząc teraz obrazki z meczu stwierdzam że nie powinno być karnego.
Obrazek

Bardzo mądrze grająca Roma, świetny Totti, bardzo dobry (w 1 połowie) Gervinho, strasznie głupie straty piłki w Interze.. słabo :/

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 paź 2013, 13:38

Erick Thohir został wlascicielem Interu. Massimo potwierdzil, za kilka godzin zostanie zwołana specjalna konferencja prasowa. Wielki dzien, miejmy nadzieje ze porozumienie to zaowocuje rozwoje i sukcesami druzyny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 paź 2013, 13:47

To faktycznie wielki dzień dla Klubu. Oby zmiany były tylko na lepsze.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 15 paź 2013, 14:01

Może w końcu jakieś sensowne wzmocnienia :)

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 15 paź 2013, 16:44

Trudno mi było wyobrazić sobie Inter bez Morattiego, a sprzedaż klubu stała się faktem. Ja mam mieszane uczucia. Mam nadzieję, że Inter nie będzie zabawką w rękach Thohira, bo tego się obawiam.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 paź 2013, 22:32

Moze cos sie ruszy w kwestii nowego stadionu.

Tak na marginesie to na pisanie, ze Inter bez Morattiego chyba jednak troche za wczesnie. Mozliwe, ze MM nawet zachowa fotel prezydenta (chociaz wiadomo, ze to bedzie w tym momencie funkcja raczej honorowa).

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 paź 2013, 20:57

Ależ wejście Carrizo 8) Sędzia swoją drogą dał popis... No i Kovacic łyknął minut że ja pier... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”