Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 104

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 sty 2007, 1:46

Ja by tu akurat nie dyskutowal o Szulu i slusznosci jego zatrudnienia. Przyda sie fachowiec. Bardziej martwie sie o obronę.Nie daj Boze jakby nam wypadl
Dickson ze skladu to kaplica. W sumie to po jesieni nie widzialem zadnych pozytywnych elementow w grze Legii i jak widzialem grajacego Juniora to mnie krew zalewala.Zonglerka pilka przed wykonaniem rogu to stanowczo za malo (mecz z Odra). Postawilbym wreszcie stanowczo na Burego i dal mu szanse. Jak nie udowodni nic na wiosne to na miejscu Zygo i Wdowca zastanowilbym sie nad tymi setkami tys euro ktore nas kosztowal :roll:

Nudza mnie wymeczone zwyciestwa i wreszcie chcialbym zobaczyc Legie grajaca atrakcyjnie i ladnie. A wiem ze tak moga. Tylko niech dadza z siebie wszystko....

A wiec za robote panowie w Mragowie :!: :!: :!: (L)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 07 sty 2007, 14:07

legialive pisze:Kilka minut temu wniosek zgłoszony przez Mazowiecki Okręgowy Związek Piłki Nożnej, w sprawie przywrócenia Legii Warszawa tytułu mistrza Polski w sezonie 1992/1993 został odrzucony przez delegatów PZPN. Specjalna komisja, która zajmowała się zbadaniem tej sprawy uznała, że nie ma podsaw do oddania MP 1993 Legii. Pod takim wnioskiem podpisało się 85 dlegatów (czyli było przeciw oddaniu), 28 wstrzymało się od głosu, a tylko 11 osób głosowało za przywróceniem mistrzostwa dla Legii.
Jeszcze kilka faktów:
Dlaczego Legia starała się o zmianę decyzji? - podstawą była decyzja prokuratury w tej sprawie. Na jej mocy postępowanie w sprawie korupcji zostało umorzone z powodu nie wykrycia przestępstwa. Nikt nawet nie wspomina o prawomocnym wyroku sądu.

Komisja Pzpn-u, która "badała sprawę" (i wydała opinię) zebrała się w ciągu półtora roku 1 raz (słownie: "jeden raz"). Tymi pracusiami okazali się: Jan Bednarek, Witold Dawidowski, Kazimierz Fiedorowicz, Kazimierz Greń, Romuald Jankowiak oraz Henryk Klocek. Nazwisko ostatniego pana dość dobrze odnosi się do lekkości z jaką pracowała komisja.

Argumentując swoją opinie komisja stwierdziła, że o jej brzmieniu zadecydowały opinie kibiców Wisły, którzy zawodnikom swojej drużyny zarzucali brak zaangażowania.

:lol:

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 15:17

Nie wróżę Legii udanego sezonu, z jednego powodu, piłkarze nie wytrzymają tempa, jak wiadomo piłkarze Legii są piłkarzami o najsłabszej psychice, gdyż trzeba godnie reprezentować klub ze stolicy.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 07 sty 2007, 15:26

Adaś_1983 pisze:Nie wróżę Legii udanego sezonu, z jednego powodu, piłkarze nie wytrzymają tempa, jak wiadomo piłkarze Legii są piłkarzami o najsłabszej psychice, gdyż trzeba godnie reprezentować klub ze stolicy.
:shock: Czy ktoś na forum założył sobie drugie konto i chce takimi postami rozbawić towarzystwo? Patrząc na składnię tego zdania podejrzewam Zazę :>

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2007, 15:36

Patrząc na składnię tego zdania podejrzewam Zazę
A ja Johna Lennona.

a ja proponuje wrócić do tematu Legii :roll: // fieldy

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 15:49

Chodzi mi o to, że piłkarze Legii są słabi psychicznie, bo jak wiadomo, nie jest łatwo podporządkować się układom z PZPN, a kto jak nie PZPN rządzi Legią?

Mi się nigdy nie podobała atmosfera w Legii, to taki elitarny klub, niczym Real Madryt. I trudno szukać wśród legionistów prawdziwych kibiców.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 sty 2007, 16:23

Adaś_1983 pisze:Chodzi mi o to, że piłkarze Legii są słabi psychicznie, bo jak wiadomo, nie jest łatwo podporządkować się układom z PZPN, a kto jak nie PZPN rządzi Legią?
:lol: :think: :roll: :? jak juz cos mowisz to wez przedstaw jakis konkretny dowod na poparcie swoich wymyslnych tez ... bo narazie to nie idzie sluchac tych bzdur :roll:

Co ma slaba psychika do rzekomego ukladu z PZPN :?: ... na jakich zasadach wedlug ciebie dziala ten uklad :?: Kto z PZPN rzadzi Legia :?: ... i wiele wiele innych pytan nasuwa mi sie bo nie jestem wstanie zrozumiec twojego toku myslenia :roll:

Adaś_1983 pisze:Mi się nigdy nie podobała atmosfera w Legii, to taki elitarny klub, niczym Real Madryt. I trudno szukać wśród legionistów prawdziwych kibiców.

Atmosfera jest jaka jest jak w kazdym profejsolnym klubie ... to nie jakas 5 liga ze wszyscy zawodnicy musza byc z tej samej wioski i w weekendy imprezowac w tej samej remizie :P

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 16:34

goofii pisze:Atmosfera jest jaka jest jak w kazdym profejsolnym klubie ... to nie jakas 5 liga ze wszyscy zawodnicy musza byc z tej samej wioski i w weekendy imprezowac w tej samej remizie

Tu trafiłeś jak kulą w płot. Wątpię, by piłkarze Legii uczestniczyli w jakichkolwiek imprezach.

Mi się tylko nie podoba jedno, taka elitarność Legii, że to niby najlepszy klub, najlepsi zawodnicy. A takiej Legii daleko do Wisły.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sty 2007, 16:41

Nie odpowiadajcie na takie prymitywne zaczepki...
Adaś_1983 pisze:Wątpię, by piłkarze Legii uczestniczyli w jakichkolwiek imprezach.
Przecież widać, że facet pisze specjalnie aby, cieszyć się widząc jak zbijane są jego "argumenty". I teraz czeka aż ktoś wspomni o grupie bankietowej...
Adaś_1983 pisze:A takiej Legii daleko do Wisły.
A w temacie o Wiśle pisze, ze niedługo zniknie z "piłkarskiej mapy Polski".

:badziewie:
deltinho pisze: Argumentując swoją opinie komisja stwierdziła, że o jej brzmieniu zadecydowały opinie kibiców Wisły, którzy zawodnikom swojej drużyny zarzucali brak zaangażowania.
Nie znalazłem tego, ale skoro faktycznie na to się powołali... jest bardzo dobry argument. Jeszcze odbiorą mistrza z 2006, gdzie Wisła nie angażowała się na jesień i będzie ok.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 16:48

piwus pisze:Nie odpowiadajcie na takie prymitywne zaczepki...
Adaś_1983 pisze:Wątpię, by piłkarze Legii uczestniczyli w jakichkolwiek imprezach.
Przecież widać, że facet pisze specjalnie aby, cieszyć się widząc jak zbijane są jego "argumenty". I teraz czeka aż ktoś wspomni o grupie bankietowej...

:badziewie:
deltinho pisze: Argumentując swoją opinie komisja stwierdziła, że o jej brzmieniu zadecydowały opinie kibiców Wisły, którzy zawodnikom swojej drużyny zarzucali brak zaangażowania.
Nie znalazłem tego, ale skoro faktycznie na to się powołali... jest bardzo dobry argument. Jeszcze odbiorą mistrza z 2006, gdzie Wisła nie angażowała się na jesień i będzie ok.

Panie, nie chodzi o to, kto jest najlepszy, chodzi o to kto zdobędzie mistrzzostwo! Czy to tak trudno pojąć.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 07 sty 2007, 16:49

piwus pisze:
Bo jemu chodzi o Wisłę Płock!!
piwus pisze:
Jest to na którymś z legijnych portali, wspominał o tym Wójcik. A tym brakiem zaangażowania to zaczynam się martwić bo za ten mecz w którym Petrescu chciał zmienić 10 zawodników może pójść kara na kilka sezonów. O meczach z udziałem Cantoro nie wspomnę (i treningach) :p

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2007, 17:36

Adaś_1983 pisze:Chodzi mi o to, że piłkarze Legii są słabi psychiczni, bo jak wiadomo, nie jest łatwo podporządkować się układom z PZPN, a kto jak nie PZPN rządzi Legią?

Mi się nigdy nie podobała atmosfera w Legii, to taki elitarny klub, niczym Real Madryt. I trudno szukać wśród legionistów prawdziwych kibiców.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Czlowieku gdzie Ty zyjesz :?: Skad sie wziales :?: :?: Byles kiedys na Legii :?: :?: Podejrzewam ze nie :!: Nie opowiadaj takich bzdur, bo mi Cie szkoda :!: :!: PZPN na Ł3 jest bardziej znienawidzone niz Wisla Lech czy Widzew :twisted: A czasy CWKSu i zarzadzanie klubem przez wojsko dawno minely. A jezeli juz szukasz powiazan PZPNu z warszawska pilka to spojrz na inny klub ze stolicy. I mam do Ciebie prosbe. Nie obrazaj kibicow Legii. Zapraszam Cie do stolicy :!: Zabiore Cie na mecz wojskowych i wtedy bedziesz mogl na wlasnej skorze przekonac sie o kilku sprawach.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sty 2007, 18:28

Ja akurat nie spodziewałem się, że teraz oddadzą ten tytuł. Tak na prawdę to PZPN w tej postaci nie odda go nigdy bo to równało by się z „samośmieszeniem”. Z tymi zeznaniami kibiców Wisły to naprawdę by sobie darowali bo to po prostu jest żenujące.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2007, 18:42

A pamietacie jak Marsylii na poczatku lat dziewiedziesiatych zabrano mistrza i
zdegradowano :?: Wtedy PSG nie przyjelo tytulu... Zachowalo sie honorowo.. Niestety Lech nie ma tyle odwagi by zrezygnowac z majstra. Choc nie wymagam tego od poznaniakow. Terazniejsze wladze Lecha sa najmniej winne tego.

Dopoki Listkiewicz i jego spola beda zadzic na Miodowej to predzej wyrzuca nas ze struktur zwiazku niz oddadza majstra. I tak dla nas mistrzem jest Legia nie Lech :P
A lesne dziadki niech sobie zabieraja tytuly i rozdaja innym.
Zobaczycie jakie jaja beda jak zaczna rozdawac kary za afere korupcyjna :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 18:56

bartbuks pisze:Czlowieku gdzie Ty zyjesz Skad sie wziales Byles kiedys na Legii Podejrzewam ze nie Nie opowiadaj takich bzdur, bo mi Cie szkoda PZPN na Ł3 jest bardziej znienawidzone niz Wisla Lech czy Widzew A czasy CWKSu i zarzadzanie klubem przez wojsko dawno minely. A jezeli juz szukasz powiazan PZPNu z warszawska pilka to spojrz na inny klub ze stolicy. I mam do Ciebie prosbe. Nie obrazaj kibicow Legii. Zapraszam Cie do stolicy Zabiore Cie na mecz wojskowych i wtedy bedziesz mogl na wlasnej skorze przekonac sie o kilku sprawach.

Przepraszam, ale z zaproszenia chętnie skorzystam. Chodzi mi o to, że kibiców Legii nie lubi się w Polsce, gdyż Legia to taki polski Real Madryt. A kto będzie lubiał klub który zbiera na sobie całą opinię publiczną, bo jak wiadomo, wszystkie brudy Legii prasa wypierze. Chodzi o to, że Legia słabo się potrafi wkomponować w mój krajobraz piłkarski...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”