Piłka Ręczna - Strona 11

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lut 2007, 23:44

dlaczego piłka po 60 minutach wygląda tak, jakby wrzucono ją do błota i nakryto dwoma dorodnymi Murzynami
Bo ludzie sie pocą, i pilka sie robi mokra, klei sie wtedy do niej wszystko co znajduje sie w hali na parkiecie. A przypomne, ze szczypiornisci po hali biegaja w butach, ktore na 100% nie sa w 100% czyste od strony podeszwy :P I stad taki dziwny wyglad tej pilki :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2007, 23:49

Co najwazniejsze szczypiornisci uzywaja specjalnego kleju. Pilak ma lepsza przyczepnosc :P mniejsze szanse na wyslizgniecie spowodowane potem czy zmeczeniem.

to nawet laik fieldy wiedział :p

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 02 lut 2007, 14:52

Pisakk, raczej nie dawano nam większych szans na sukces. :D A co dopiero grę w finale?!
Nasi zrobili niezłą niespodziankę. ;)

A piłka jest brudna, bo tak jak napisał Jarzinho, piłkarze używają kleju ;) dotykają poklejonymi rękoma piłkę, do której później zaczynają się przyklejać wszelkie brudy z podłoża. :P

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 02 lut 2007, 15:16

no już niedługo wielki mecz o złoty medal z niestety NIemacam, boje sie ze mecz "zdominują" sędziowie i przesądz o wyniku, bo narazie nie brak kontrowersji, obym sie mylił :roll:

(faktycznie pmyłka i to duża sory zdałniłem sie)
Ostatnio zmieniony 02 lut 2007, 15:23 przez Meczetinio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lut 2007, 15:20

Meczetinio pisze:no już dzisiaj wielki mecz o złoty medal
['] :zgon:

I takie pytanie, czy kiedykolwiek w imprezie mistrzowskiej final byl rozgrywany bezposrednio, znaczy dzien po polfinale :think: :?:
Jezeli nie masz pojecie nie pisz :!: mecz finalowy jak i o 3msc jest w neidziele, reszta w sobote
Meczetinio pisze:boje sie ze mecz "zdominują" sędziowie
ja sie boje, ze glupota zdominuje to forum :?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 02 lut 2007, 15:22

Meczetinio pisze:no już dzisiaj wielki mecz o złoty medal z niestety NIemacam

No to włącz dzisiaj telewizor o tej godzinie o której ma się zacząć mecz, wrzuć Polsat a następnie wypatrz swoje odbicie w szklanej szybie telewizora i przypatrz się jak głupią masz minę.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 02 lut 2007, 15:24

nie wiedzialem kiedy jest finał ktoś mi "sprzedał" błedne informacje

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 lut 2007, 15:43

Meczetinio pisze:nie wiedzialem kiedy jest finał ktoś mi "sprzedał" błedne informacje
Ale chyba nie zamieniłeś się z własną fujarą na łby i jeśli piszesz w tym temacie to jest chyba oczywiste, że powinieneś się orientować w takich sprawach :roll:

Co by nie było OT to muszę przyznać, nie spodziewałem się, że piłka ręczna może być tak wciągająca. Pewnie duża w tym zasługa sukcesów naszej kadry, ale każdy powód jest dobry. :P Trzeba też przyznać, że Polsat po raz kolejny trafił do co wyboru imprezy. Siatkówka, ręczna ... tylko jakoś piłka nożna im nie siadła :roll:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 02 lut 2007, 16:00

Wasze komentarze są powalające. :lol:

Dla niepoinformowanych i mających problemy ze znalezieniem informacji wypiszę terminy spotkań:

SOBOTA
13.55 - mecz o miejsce VII: Hiszpania - Islandia
16.55 - mecz o miejsce V: Chorwacja - Rosja

NIEDZIELA
13.55 - mecz o miejsce III: Francja - Dania
16.20 - mecz finałowy, o miejsce I: POLSKA - Niemcy

Wszystko na antenie Polsat Sport, a finałowy również na zwykłym Polsacie. ;)

Ducha lepiej późno niż wcale. :) Piłka ręczna to wspaniała dyscyplina sportowa, moim zdaniem najpiękniejsza. ;) Nie tylko cudowna do oglądania, ale i do grania (zwłaszcza (!) do grania). ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 lut 2007, 1:02

Trochę późno ale co tam, a wczoraj nie za bardzo miałem czas na pisanie. Mecz oczywiście ogladałem :P

Jesteśmy w finale :!: :jupi: :mike:

Mecz wygraliśmy zasłużenie i jak traciliśmy prowadzenie to ostro się denerwowałem. Przegrać mecz który praktycznie cały czas się prowadziło - coś nagorszego. Na szczęscie zagraliśmy jak na najprawdziwszych Orłów przystało i teraz zagramy w finale. Nie mamy wyjścia i musimy po raz kolejny pokazać im że Polak też potrafi. Ten mecz to coś więcej niż bitwa o złoto ale też walka o prestiż i szacunek dla nas samych. Mam nadzieję że po ostatnich dwóch imprezach Rosjanie nas sie boją i trzeba to samo spowodować u Niemców :twisted:

Osobiście nie przejmowałbym się tym że przeciwko nam będzie publiczność bo...

Bardzo lubię kiedy jest hałas, doping, gwizdy nawet przeciwko nam. Wtedy zawodnik wie, że coś się dzieje, że widownia żyje, chłonie to co ogląda. To motywuje nas wszystkich - mówi Karol Bielecki, którego niemiecka prasa nazywa "wurf-maschine" (maszyna do rzutów)
Ja go rozumiem bo też tak mam :P Nie ma nic lepszego niż wygrywanie na ciężkim terenie i uciszanie widowni. Oczywiście gdyby nam nie szło (fu tfu) to pomoc publiki byłaby jak najbardziej potrzebna ale jak będziemy prowadzili i nasi ogólnie będą się dobrze prezentowali to te gwizdy jeszcze bardziej będą naszych nakręcały 8)

Nad artykułami w Bildzie należy jedynie zapalić świeczkę [']
czeher pisze:No to teraz czekamy na ME pilkarzy i koszykarzy Majkel
:wink: No to będzie duuuży problem. Jak koszykarze wyjdą z grupy na ME w Hiszpanii to będzie sukces na miarę tego który już osiągnęli piłkarze ręczni. Po tych dyscyplinach za wiele bym się nie spodziewał :wink:
duch99 pisze:Trzeba też przyznać, że Polsat po raz kolejny trafił do co wyboru imprezy. Siatkówka, ręczna ... tylko jakoś piłka nożna im nie siadła Rolling Eyes
Chyba ten sportowy bo na zwykłym Polsacie tyle się naoglądałem meczów z tych mistrzostw ze mam dość na najbliższe 20 lat :evil:
tiaga pisze:Piłka ręczna to wspaniała dyscyplina sportowa, moim zdaniem najpiękniejsza. Wink Nie tylko cudowna do oglądania, ale i do grania (zwłaszcza (!) do grania). Wink
A co ty wiesz o zabijaniu :?: :glass:

Jeszcze zwróciłbym wam uwage na hale w Niemczech :rydzyk: Jest światowa impreza, są hale. W Polsce w 2009 będą ME koszykarzy a my ich przywitamy naszymi nowoczsnymi Spodkami, halą we Wrocławiu, Poznaniu i innymi cudakami :evil: Argument że Niemcy są bogate a u nas sama bieda do mnie nie trafia bo jest g... warty :wink:

Mecz o trzecie miejsce również na DSFie 8)

Do boju Polsko ooo :!:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 03 lut 2007, 9:25

Ja go rozumiem bo też tak mam Nie ma nic lepszego niż wygrywanie na ciężkim terenie i uciszanie widowni.
Dokładnie. ;)
Nad artykułami w Bildzie należy jedynie zapalić świeczkę [']
Marna prowokacja tego szmatławca. Na początku się wkurzyłam, ale już po chwili zdałam sobie sprawę, że to przecież element wojny psychologicznej. Ale mimo wszystko posunęli się za daleko.
Rozumiem z nadwyrężaniem faktów, ale wyzwiska? 'Lekka' przesada :roll:

Myślę jednak, że nasi piłkarze potraktują to jako dodatkową motywację. :P

A co ty wiesz o zabijaniu
Więcej niż Ci się wydaje. 8) :lol:

ps.
www.reczna.pl pisze:Jeśli nie będzie biletów dla polskich kibiców, to nie wyjdziemy na parkiet - zapowiedział po rozmowie z wiceprezesami światowych władz piłki ręcznej, szef ZPRP, Andrzej Kraśnicki. Niestety wygląda na to, że jutro w „Koeln Arena” Polaków prawie w ogóle nie będzie. Niemcy wszystkie bilety zarezerwowali bowiem dla siebie, nie przejmując się w ogóle sympatykami finałowego rywala. - W piłce nożnej przysługuje procentowa ilość biletów dla kibiców gości, a w handballu robi się „po swojemu”. Wystąpiliśmy o 100 biletów dostaliśmy null - dodał prezes Kraśnicki.
Kpina organizatorów urosła do tego stopnia, że przyjazd na finałowe spotkanie zapowiedziała 5-osobowa delegacja polskich władz z prezydentem Lechem Kaczyńskim na czele, a wejściówek otrzymaliśmy... 4. W tej sprawie interweniowali nawet pracownicy polskiej ambasady w Niemczech. To jednak nie koniec niemieckiego chamstwa, bowiem w radio bardzo często prezentowana jest piosenka obrażająca Polaków. - Gdy ją usłyszałam, to myślałam, że rozwalę radio! Jej słowa mówią, że Niemcy mają już złoty medal, a Polacy... won do domu - relacjonuje Justyna Lijewska, żona Marcina, która twierdzi, że do hali wejdzie i to bez względu na to czy organizatorzy przekażą bilety. - Proszę sobie wyobrazić, że kibice niemieccy są już zapraszani na wieczorną fetę na rynku w Kolonii i kłócą się o pieniądze za mistrzostwo. Żeby było śmieszniej odbieramy telefony od zawodników niemieckich z prośbą byśmy... ograli Niemców.
Z naszych przecieków wynika, że finał poprowadzi para francuskich arbitrów, bo na Norwegów nie zgodzili się Niemcy. To być może dobra wiadomość, wszak trójkolorowi otwarcie przyznają, że przegrany przez nich półfinał był ewidentnie „przekręcony”.
:roll:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 03 lut 2007, 13:13

tiaga pisze:ie tylko cudowna do oglądania, ale i do grania (zwłaszcza (!) do grania). Wink

Tak ? A pochwal sie ile kontuzji i siniakow mialas w ciagu ostatniego roku ? :wink:

Czytalem ta wiadomosc i jestem wyjatkowo wkurzony, pewnie po mnie nie widac, bo dzisiaj dostalem tak wycisk, ze nawet nie mam sil sie wsciekac :?
No coz... Niemiec to zawsze bedzie Niemiec albo jak mowila moja swietej pamieci babcia: "Dobry Niemiec, to martwy Niemiec" :roll:
To wszystko powinno dodac naszym zawodnikom dodatkowa motywacje i ich pokonac, by w koncu nabrali troche szacunku do nas. Szansa na zdobycie mistrzostwa swiata jest niepowtarzalna.

Musze nawet powiedziec, ze moja mamus dala sie porwac emocjom tych mistrzostw. Wlasnie sie dowiedzialem, ze obejrzala caly mecz z Dania, poswiecajac kolejny odcinek "Na Wspolnej" - co jest do niej zupelnie nie podobne, bo nawet final siatkarzy nie ogladala :lol:

Final tez obejrzy wiec teraz nasi nie maja wyjscia, musza ten mecz wygrac ! :wink: Tym bardziej, ze postawilem na Polakow cale 5 zl :roll:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 03 lut 2007, 15:34

Oj tam, parę razy zaliczyło się kontuzję, ale skoro nawet one nie są w stanie mnie zniechęcić nawet w minimalnie do tego sportu, to innego sposobu nie ma. ;)

Zresztą w każdym sporcie można złapać kontuzję. W piłce ręcznej siniaki są akurat na porządku dziennym. ;)

U mnie też cały dom ześwirował na punkcie piłki ręcznej (MŚ). 8)

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 03 lut 2007, 18:56

Z tego co dowiedziałem się od kolegi który gra i fascynuje się piłka ręczną to dotarcie Polski najpierw do półfinału a teraz do finału to większy ewenement niż to była siatkówka czy może kiedys w dalekiej przyszłości piłka nozna.

To co martwi w grze Polaków to chyba brak jakiejkolwiek gry skrzydłami. .. - przynajmniej mówie to jako kibic piłki ręcznej ,który w zyciu oglądał tylko jeden mecz hehe. W dodatku Duńczycy grali jakby bardziej kombinacyjnie, a polskie akcje wydawały się tak podobne do siebie. :roll:

Więc do Boju Polsko :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lut 2007, 14:03

Jestem posiadaczem dekodera Cyfry Plus i niestety nie jest mi dane odbierać Polsatu. Czy ktoś może mi napisać jakie programy będą transmitowały finał ?
Z góry dziękuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”