Roger w reprezentacji - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 mar 2008, 14:05

JakubG pisze:Owszem jest wielu wrogów powoływania tego zawodnika do reprezentacji
Nie ma wielu przeciwników powoływania tego zawodnika. Jest wielu przeciwników powoływania do kadry ludzi, którzy z Polską mają naprawdę niewiele wspólnego.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 03 mar 2008, 19:22

a powiedzcie mi, czy Roger na prawde wniosl by cos do ekipy? tymbardziej w tym momencie, przed tak waznym turniejem. a on nie zna sie z wiekszoscia naszych pilkarzy, nie wiadomo czy i jak by go zaakceptowali. poza tym czyje miejsce mialby zajac? jestem nieco sceptycznie nastawiony do jego powolywania do kadry.

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 03 mar 2008, 21:22

Ja uwazam ze mozna Rogera sprawdzic w reprezentacji, ale niebralbym go na ME no chyba ze na lawke, jezeliby sie niezle pokazal w ktoryms z towarzyskich meczy, bo pilkarsko moim zdaniem jest lepszy od duzej czesci obecnej kadry(chociazby od zahorskiego, matusiaka, graguly, murawskiego, ktorzy zapewne pojada...) Co do samego Rogera to wydaje mi sie ze on troche obojetnie do tego wszystkiego podchodzi, mowi ze chcialby grac, ale niemowi tego z przekonaniem, jakby niedostal powolania to pewnie niemialby do nikogo pretensji. Nie oszukujmy sie, on do Legii przyjechal pare lat temu nie po to zeby tu zrobic ekstra kariere tylko chcial sie wypromowac, a ze nadarzyla sie okazja grac dla Polski, to czemu by nieskorzystac... Osobiscie bardzo lubie tego pilkarza, jestem z warszawy i kibicuje Legii, ale wydaje mi sie ze on za malo utozssamia sie z Polska, Olisadebe to chociaz mial zone polke, ale z jezykiem szlo mu zle i chyba juz sie nie nauczy naszego jezyka, tak samo bedzie z rogerem:D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 mar 2008, 0:26

Mozemy tak dyskutowac a i tak Leo jak bedzie uwazal to zrobi z niego nawet kapitana a MY jako kibice powinnismy go tylko wpsierac na boisku jak kazdego naszego reprezentanta

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 mar 2008, 1:42

Co wy macię z tą polską żoną :?: :?:
Czy ta polska żona powoduje że Olisadebe był w większym stopniou patriotą :?: :?:
Dla mnie nie (a niby dlaczego :?: Bo był bardziej związany z polską w ten sposób :?: :lol: ) i jeśli po takimi kryteriami macie oceniać to czy Roger powinien czy nie powinien grać dla Polski, to ja dziękuje postoje...
Podobnie jak język, który dla mnie jest sprawą techniczną...
Jeśli coś ma decydować o tym czy Roger powinien grać z orłem na piersi to to jak on podchodzi do gry w naszej reprezentacji, bo moze i nie jest polakiem, ale jesli będzie wkładał w gre dla naszej reprezentacji tyle serca i umiejętności ile tylko potrafi i będzie ją traktował naprawdę serio, a nie jedynie jako dobrą odskocznie i przydatny kwitek (paszport UE) to ja wiele przeciwko mieć nie będę jesli to ma być wyjątek a nie nowa reguła, w szczególnosci że wszyscy znamy praktykę we współczesnej piłce gdzie w prawie każdej najsilniejszej reprezentacji jest jakiś "stranieri" i Poiska trendowatym z tego powodu nie zostanie okszyknięta.

Szczerze to ja mam wątpliwości czy Roger będzie podchodził do rep. z takim poświęceniem i poczuciem odpowiedzialności o jakim pisałem, choć z drugiej strony skąd my wiemy czy Roger nie będzie Polsce ogromnie wdzięczny za taką szanse i czy nie traktuje polski naprawdę serio skoro gra tu już 3 lata i ostatecznie tylko on sam jak i Leo wiedzą coś więcej niż my na ten temat więc o ile mam wątpliwości to widzę wiele pozytywów w tej już praktycznie pewnej sytuacji: gdzie chyba najważniejsze to to że Roger jest rasowym rozgrywającym jakiego naszej reprezentacji wyraźnie brakuje (Leo wprowadzał na pozycje OPS już Zurawskiego, Gargułe, Smolarka, Krzynówka, Zahorskiego, Murawskiego, Majewskiego czy nawet Kaźmierczaka i chyba tak naprawdę nikt się w pełni nie sprawdził) ma świetna technikę i podanie jakiego nikt w naszej rep. nie ma no i utrzymuje bardzo równą formę w Legii juz 3 rok (z jedną słabszą rundą ledwie)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 mar 2008, 20:37

Roger przydałby sie w kadrze, zaczynajac od Garguły konczac na Kaźmierczaku, narazie nie widać lidera środka pola. Chcialbym aby ktos mial umiejetnosci dobrze rozegrac pilke. Gagula dobrze zaczał, ale to było do kontuzji, Iwański w reprezentacji grac nie potrafi, reszta probowanych na tej pozycji poprostu tam nie pasuje, bo labo sa za słąbi w kreowaniu, albo sa lepsi na innej pozycji. Osobiscie licze, ze Majewski bedzie grał tak jak w tym roku, ale to tylko marzenia.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 mar 2008, 20:07

Może będzie ciekawie :twisted: Ja się nie nastawiam na wielkie widowisko, chciałbym zobaczyć jak zaprezentuje się ciekawa drużyna "obcokrajowców" :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 mar 2008, 20:18

Dlaczego kaczy wziales obcokrajowcow w cudzysłow ?? Przeciez my dzis gramy z obcokrajowcami :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 mar 2008, 22:58

To co panowie? Po obywatelstwie dla każdego i jazda golić frajerów na Euro?

:lol2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 kwie 2008, 15:08

Bienias pisze: Mam nadzieje ze Roger dostanie powolanie i sie sprawdzi w kadrze. Umiejetnosci ma ale czy dotychczasowi kadrowicze dadza mu sie zaklimatyzowac?
Jeśli pojedzie kosztem Majewskiego, na co się zanosi, to nie zdziwiłbym się, jeśli zrobią Rogerowi piekło na ziemi w kadrze.
Nie mam nic przeciwko Rogerowi, Olisadebe, ani żadnemu obcemu, o ile kadrze jest potrzebny i czuje się Polakiem. W przypadku Rogera mam wątpliwości co do obu czynników - kadrze potrzebny bardziej jest Majewski, który zapowiada się na o wiele lepszego pomocnika od Brazylijczyka, a Roger jakoś na przywiązanego do Polski strasznie nie wygląda.
Roger do kadry tak, ale nie kosztem Majewskiego. A miejsc jest tylko 23. :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 kwie 2008, 15:17

Dla mnie moze jechac kosztem Lobodzinskiego bo Majewskiego lubie i widze w nim potencjal :P Gdybysmy mieli patrzec tylko pilkarsko to nie widze zadnych przeszkod aby jechal on na Euro bo jest dosc kreatywnym zawodnikiem

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 kwie 2008, 15:19

Bienias pisze:Dla mnie moze jechac kosztem Lobodzinskiego
I miałby grać na prawym skrzydle? Roger? :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 kwie 2008, 15:21

Wilmore pisze:
Bienias pisze:Dla mnie moze jechac kosztem Lobodzinskiego
I miałby grać na prawym skrzydle? Roger? :lol:
moze nawet za niego siedziec na trybunach bo jak tylko znowu zobacze jak on przyjmuje pilke to chyba wogole kieliszka znowu nie utrzymam w dloni a wodka stanie mi w gardle.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 kwie 2008, 16:31

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 16 kwie 2008, 16:40

Polska może być nie tylko dla Polaków. Niemcy przyjmują każdego dobrego piłkarza z otwartymi ramionami i mają wyniki. Widać sam zainteresowany też chce pokazać się bogaczom z Europy i przy okazji grać z orłem na piersi. Roger to dobry piłkarz, więc kadrze się przyda. Wolę jego oglądać na boisku niż nasze "gwiazdy", o których poziomie przekonywaliśmy się w meczach na poprzednich MŚ w Korei i Niemczech.

Zablokowany

Wróć do „Polska”