Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 862

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2011, 16:04

Arsenal jest gotów na sprzedaż Cesca Fabregasa pod warunkiem, że oba kluby dojdą do porozumienia ws. ceny. Takie informacje donosi BBC Sport.

Arsenal odrzucił pierwszą ofertę tego lata ale oczekuje, że Barcelona nie poprzestanie na 27 milionach funtów.

- Mieliśmy oficjalną ofertę która wpłynęła do Ivana Gazidisa, ale od razu powiedzieliśmy "nie". Jednak możliwe jest, że jeśli wpłynie odpowiednia oferta, to będziemy zmuszeni do sprzedaży. - powiedział członek zarządu Arsenalu dla BBC.
Niby źródłem BBC.. cholera.. czyzby....?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2011, 16:06

Magnum pisze:Arsenal jest gotów na sprzedaż Cesca Fabregasa pod warunkiem, że oba kluby dojdą do porozumienia ws. ceny.
Też mi przełom :lol2:

Odpowiednia oferta pewnie nie wpłynie także IMO nie ma się nad czym pochylać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2011, 16:34

Swoją drogą - jutro wychodzi koszulka wyjazdowa. Jak dla mnie srednio-ładna. Juz rano na Twitterze byly strachy ze nie ma Cesca i Nasriego :lol: ale okazalo sie, ze nie ma tez Van Persiego. Jest Vermaelen + mlodziez - Gibbs, Wilshere. Nie ma sie co martwic ani tym kierowac :P Mysle, ze Cesc i Nasri zostanie. Podobno wczoraj byla "wypowiedz" Wengera co do Clichy'ego ze cce go zatrzymac - jednak to raczej wypowiedz watpliwa. Zobaczymy.

Inna sprawa - wczoraj czytalem twitter Tima Paytona i Darrena a oni sa jak wiadomo b. dobre poinformowani i twierdzą, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Cahilla. On ma release clause 17 mln funtów. Z Sambą wyszło jak wyszło - się okazało, że jakos 13 mln trzeba by było wydac albo i wiecej. Jesli Cahill przyjdzie to raczej na pewno wskoczy do pierwszego składu. Moze sie okazac, ze bedzemy mieli aż 4 Anglików w pierwszym składzie - Cahill, Gibbs, Wilshere, Walcott. Zobaczymy. :]

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 16:49

Odpowiednia oferta pewnie nie wpłynie także IMO nie ma się nad czym pochylać.
A jakby wpłynęła z Mediolanu oferta w przedziale 35-44 miliony funtów? Bo takie kwoty ma mieć Milan na ten transfer dostępne.
Uprzedzając pytania - tak, te kwoty są realne, nie, nie widzi mi się Fabregas odrzucający Barcelonę dla Milanu, nie, nie chodzi o łączny budżet transferowy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 cze 2011, 16:50

Za kilka dni wyjdzie na, to że Arsenal chciałbym sprzedać Cesca, ale ta cholerna Barcelona nie chcę go kupić (wyłożyć nieco więcej grosza) :lol: Coraz ciekawsza robi się ta telenowela.
Wilmore pisze:A jakby wpłynęła z Mediolanu oferta w przedziale 35-44 miliony funtów? Bo takie kwoty ma mieć Milan na ten transfer dostępne.Uprzedzając pytania - tak, te kwoty są realne, nie, nie widzi mi się Fabregas odrzucający Barcelonę dla Milanu, nie, nie chodzi o łączny budżet transferowy.
No to po co pytasz? Cesc pewnie wie, że jeśli nie tego lata to następnego albo za dwa lata, ale w końcu wróci do Barcelony. Z Milanu byłoby mu nieco dalej na Camp Nou, tym bardziej, że on nigdy nie mówił, że chciałby koniecznie odejść z Arsenalu, tylko wrócić do domu. Tyle piłkarz a co zrobiłby klub gdyby taka oferta faktycznie wpłynęła... chyba tylko sam Wenger to wie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 cze 2011, 18:00

No tak...tylko 40-50 mln €,które TEORETYCZNIE zaoferuje wam Galliani w sierpniu to chyba max jaki Wenger może za Cesca otrzymać od kogokolwiek (umówmy się - do Premier League np. do MU czy City ;) go raczej nie puści) - a Barca chyba tego lata tyle nie da (płaczą,że mają - świetnego skądinąd - Thiago,a transfer Cesca 'ograniczy' jego rozwój - niezłe...).Wchodzi finansowe fair play ergo w tym mercato padną rekordy,które nie będą pobite przez lata.Zainteresowana jest Barca - która chce zawodnika i sam zawodnik smali cholewki ku temu klubowi,ale oferują 'tylko' circa 30 mln € i...jest Milan,który na mitycznego Pana X mającego zastąpić Pirlo (a bardziej być lewym pół skrzydłowym,ewentualnie trequartistą w systemie Allegriego) ma przeznaczyć w porywach 50 baniek - sytuacja analogiczna z 2002r - Milan w tym sezonie robi zakupy na lata (np. już teraz El Shaaraawy za potencjalnie 20 mln €!) i nie będzie szczędził kasy - co nie oznacza z drugiej strony,że będzie przepłacał)...

Za 2-3 lata idąc tokiem rozumowania Rosella (amortyzacja :rotfl: ) dostaniecie za Hiszpana 10 mln € albo figę z makiem...Jak tam finanse Arsenalu i koszt ewentualnych wzmocnień?W ogóle potrzebujecie tej kasy czy bardziej Cesca w składzie?

Raven d(-_-)b
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raven d(-_-)b » 27 cze 2011, 18:19

MazurXIII pisze:Jak tam finanse Arsenalu i koszt ewentualnych wzmocnień?W ogóle potrzebujecie tej kasy czy bardziej Cesca w składzie?
Finanse Arsenalu z roku na rok są w coraz lepsze ale ciągle spłacamy Emirates.
Co jest bardziej potrzebne? kasa czy zdrowy i w 100% zaangażowany kapitan ? myślę że na to pytanie każdy fan Kanonierów odpowie tak samo, tylko czy Cesc przez cały rok będzie zdrowy i myślami w klubie a nie w Barcelonie ? tego nie wie nikt. Wenger się uparł że go nie puści i tego się będzie trzymał dopóki sam zawodnik nie zażąda wystawienia na listę transferową i przejście do Barcy, ale dobrze wiemy że on tak nie postąpi, za dużo zawdzięcza Wengerowi, nie zrobi czegoś takiego kibicom Arsenalu.
Ja jestem zdania że będzie czekał aż Rosell wyłoży odpowiednią sumę i wtedy sam Wenger go puści a jak nie to wypełni kontrakt do końca i wtedy za darmo odejdzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 cze 2011, 11:09

Mentor, jeszcze nawiąze do tej twojej odpowiedzi. Arseblog - "ojciec chrzestny blogerów Arsenalu" - wczoraj spekulował, kto jest tym "senior official at Arsenal" który mowił, że jeśli wpłynie odpowiednia oferta to będziemy musieli sprzedać. Padła teoria, że to może być Gazidis (dyrektor wykonawczy) żeby ruszyć negocjacje w jedną lub drugą stronę. Traktuję tę wypowiedź poważnie tylko i wyłącznie ze względu na źródło - BBC.Nie wiem, jak to wygląda. Podobno jakaś AgenciaSport poinformowała o porozumieniu Barcy z Arsenal i że ta sama agencja mowila tydzien przed Cat Radio o Bojanie oraz ona pierwsza poinformowala o przejsciu Ibry do Milanu? Prawda to?

Jak mowilem przed sezonem nie zdziwie sie, jesli Cesc odejdzie. Trzeba czekac na rozwoj wydarzen ale mysle, ze w ciagu 2 tygodni (jak nie wczesniej) bedziemy definitywnie wiedziec, na czym stoimy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 cze 2011, 11:30

Widziałem koszulkę wyjazdową... Szału nie robi...
Obrazek

Wenger ją sypnął w hołdzie Monaco, czy co? :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2011, 11:34

w tym roku przypada 125 rocznica powstania klubu. Kiedyś Arsenal miał takie wyjazdowe koszulki. Więc z Monaco tu bym powiązań nie szukał

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 cze 2011, 11:37

fieldy pisze:Więc z Monaco tu bym powiązań nie szukał
No przecież to był taki żart sytuacyjny :) Ale miło, że miałeś ochotę mnie wyedukować :) :beer:

skumałem żarcik, nie dałem emotki na końcu, mea cupla // Eboue

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2011, 12:48

Magnum pisze:Podobno jakaś AgenciaSport poinformowała o porozumieniu Barcy z Arsenal i że ta sama agencja mowila tydzien przed Cat Radio o Bojanie oraz ona pierwsza poinformowala o przejsciu Ibry do Milanu? Prawda to?
Podobno tak. Ja sam takich szczegółów nie pamiętam, ale dosyć wiarygodne osoby oblatane w newsach potwierdzają to co napisałeś.
Magnum pisze: Trzeba czekac na rozwoj wydarzen ale mysle, ze w ciagu 2 tygodni (jak nie wczesniej) bedziemy definitywnie wiedziec, na czym stoimy.
Optymista się znalazł :lol: Jak dla mnie nic się nie zmieniło. Od bardzo dawna.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 cze 2011, 14:35

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

Na niecodzienny pomysł wpadł menedżer londyńskiego Arsenalu, Arsene Wenger. Francuz napisał list otwarty do niezadowolonych fanów Kanonierów, w którym wyjaśnił przyczyny słabej postawy swojej drużyny w minionym sezonie i odpowiedział na pytania, dlaczego Arsenal nie dokonuje wielkich transferów.

Wenger przyznał, że brak sukcesów Arsenalu to w dużej mierze jego wina. - Pokazaliśmy, że jesteśmy w stanie wygrać ligę, mamy takie możliwości techniczne, jednak nie byliśmy na tyle solidni, by tego dokonać. To moja wina - pisze trener.

- Zeszły sezon nauczył nas, że mamy możliwości, mimo tego, iż nasi oponenci zarzucali nam ich brak. Jednak musimy mieć więcej siły i popracować nad niektórymi obszarami w drużynie - dodał.

- My też jesteśmy sfrustrowani i rozczarowani, ale mam nadzieję, że moi podopieczni dostali solidną lekcję i w kolejnym sezonie nie popełnią tych samych błędów. Najbardziej boli mnie porażka z Aston Villą, która kosztowała nas utratę trzeciego miejsca w tabeli - pisze dalej Wenger i jednocześnie wyjaśnia, że nie ma zamiaru kupować zawodników kosztujących 50 milionów euro. - To nie jest konieczne i nie sądzę, by wzmocniło drużynę - stwierdził.
Ktos cos wie? Bo ja o tym.. nie slyszalem :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2011, 15:12

Magnum pisze:Ktos cos wie? Bo ja o tym.. nie slyszalem
taaa, ponoć angielska gazeta powycinała cytaty z konferencji Wengera i była tak dobra, ze napisała za niego ten list :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 cze 2011, 20:50

Właśnie wyczytałem na hiszpańskiej stronie Nietoperzy, że Wenger jest bardzo napalony na Juana Matę. Jakieś wieści ze strony Kanonierów, czy to tylko wymysł hiszpańskiej prasy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”