Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 859

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 21 cze 2011, 21:54

Mentor pisze:Sandro Rosell powiedział natomiast, że nie damy więcej niż 40 mln euro i Pep to rozumie
To w sumie logiczne. Rok temu dawaliście 40 w okresie, w którym Fabregas został mistrzem świata. W tym sezonie takich sukcesów nie osiągnął, więc jego cena musiała pójść w dół.

Szczęsny gdzieś podobno się wypowiadał, że Cesc 2 mecze grał żeby 6 pauzować, czy coś w ten deseń. Więc tak, zostawmy go i dajmy mu w następnych latach sukcesywnie zbijać cenę, do poziomu 10-15 mln :twisted:
Chociaż w sumie jego obecność to jakaś podpórka dla Wilshere'a i Ramsey'a, więc nawet jakby miał po sezonie czy dwu odejść za np. 5 baniek, to w ogólnym rozrachunku i tak na nim zarobiliśmy/zarobimy.

9 sezon "Katalońskiego Judasza" już w sierpniu tylko na Emirates :!: :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 cze 2011, 22:19

Chodzą słuchy, że Gael w PSG za 10 milionów funtów. Trzeba poczekać na jakieś wiarygodniejsze źródło, ale jeśli faktycznie Paryż tyle by dawał to jest niezła podkładka pod transfer nowego lewego obrońcy.

Coś czuje, że to będzie jednak ktoś z pary Enrique - Izaguirre... ewentualnie Vermaelen przejdzie na lewą stronę :hardkor:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2011, 22:48

Tez mi się wydaje, że Verma moze być próbowany na lewej stronie. Ciągnie go do przodu, ma dobry strzał, w sumie dlaczego nie, choć szkoda by było tracić go ze stopera. no i musi być zdrowy przede wszystkim.

Raven d(-_-)b
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raven d(-_-)b » 23 cze 2011, 0:35

fieldy pisze:Tez mi się wydaje, że Verma moze być próbowany na lewej stronie. Ciągnie go do przodu, ma dobry strzał, w sumie dlaczego nie, choć szkoda by było tracić go ze stopera. no i musi być zdrowy przede wszystkim.
Jak Wenger go ustawi na lewej stronie to :shock: , on jest za wolny na bok obrony, dośrodkować nie potrafi (Clichy i Sagna też mają dośrodkowania że aż starach patrzeć)
Vermaelen musi grać na środku bo tam radzi sobie najlepiej i nie widzę innej możliwości by był sprawdzany na lewej stronie.To miejsce jest zarezerwowane dla Clichego a w razie jego transferu będzie kupiony nowy nr1 na lewą obronę, no chyba że Boss uzna że Gibbs jest gotowy na pierwszy skład i nikogo nie kupi ale w to również nie więżę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 cze 2011, 14:14

Raven d(-_-)b pisze:Jak Wenger go ustawi na lewej stronie to
To wcale nie będzie taka zła opcja IMO. Obrona w składzie Sagna-Samba-Cahill-Vermaelen na papierze wygląda naprawdę bardzo zachęcająco i solidnie. Rzecz jasna jeśli tych dwóch w środku faktycznie do nas trafi.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 23 cze 2011, 15:33

Ostatnio Jamie podrzucił kandydaturę Benoit Tremoulinasa na lewą obronę. Przyznam, że nie wiem jakim cudem, ale zapomniałem o tym zawodniku, gdy zastanawiałem się kto może zastąpić Clichy'ego :P A propozycja to znakomita. Fieldy i Duchu zapomnieliby co to znaczy słaba wrzutka bocznego obrońcy. :)
Chociaż ja i tak wolałbym kogo innego :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 cze 2011, 16:45

Chociaż ja i tak wolałbym kogo innego :P
Tak wiemy o tym pisałeś już to z 10 razy i nie podasz jego nazwiska bo scouci innych klubów wejdą na to forum i zgarnął go Arsenlowi spod nosa :mrgreen: Nie zapomniałeś rzecz jasna wysłać listu do Wengera, żeby poinformować go o swoim kandydacie?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 cze 2011, 19:33

Nieciekawie się robi w sprawie Samby. Wygląda na to, że teraz Blackburn za Sambę chce 15 mln :lol: Niech się pocałują wiadomo gdzie z takim czymś. Cahill kosztuje min. 17 mln. Wątpie, żebyśmy po niego się zgłosili, ale inaczej możemy skończyć z awansem Bartleya na czwartego środkowego (w przypadku gdyby Vermaelen został przesunięty na lewą). Z Nasrim też ostatnio przycichło :roll:. Wyjdzie jeszcze na to, że zaczęło się pięknie optymistycznie a skończy się jak zawsze. :|

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2011, 19:47

Z tego co pamiętam samba podpisał nowy kontrakt w styczniu do 2015 roku. Więc cena mnie nie dziwi, chyba nie myślisz że Samba odejdzie za mniej niz 15 skoro jest ich najlepszym graczem,kapitanem i niedawno podpisał kontrakt

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 cze 2011, 19:52

Początkowo umowa była na 9 mln, ale się okazało że to bez dodatków, bonusów i innego syfu. Przynajmniej tak to rozumiem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 cze 2011, 20:07

MGiggs, dziwi Cię 18 mln funtów za Downinga, a nie dziwi 15 mln funtów za Sambę? :mrgreen:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2011, 20:20

Samba to dobry obronca, rewelacyjny w powietrzu i mało obronców jest na świecie który by lepiej grali od niego w powietrzu, podpisał nowy kontrakt w styczniu, na moje oko jego wartosc rynkowa to 10-12 mln plus to że pospiał nowa umowe
Downing zaliczył 1 poprawny sezon od 5 lat i jesli TY nie widzisz różnicy to nie warto chyba dyskutować.Samba będąc Angolem kosztowałby ok 20 czyli tyle ile kosztuje podobnej klasy Cahil.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 cze 2011, 20:31

Ok, podpisał w styczniu kontakt, ale co z tego? Płaci się za umiejętności, a nie długość kontraktu. Samba nie ma prawa kosztować więcej niż 10 milionów funtów.

Niech będzie, że Downing zaliczył poprawny sezon, nie chce mi się udowadniać, że ma za sobą naprawdę bardzo dobry rok, być może najlepszy w jego karierze. Podkreślę jednak jeszcze raz, że Stewart to dla mnie żaden wirtuoz i jest masa innych skrzydłowych lepszych od niego, których chciałbym zobaczyć w Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 cze 2011, 20:35

Daaaamian pisze:Ok, podpisał w styczniu kontakt, ale co z tego? Płaci się za umiejętności, a nie długość kontraktu. Samba nie ma prawa kosztować więcej niż 10 milionów funtów.

Niech będzie, że Downing zaliczył poprawny sezon, nie chce mi się udowadniać, że ma za sobą naprawdę bardzo dobry rok, być może najlepszy w jego karierze. Podkreślę jednak jeszcze raz, że Stewart to dla mnie żaden wirtuoz i jest masa innych skrzydłowych lepszych od niego, których chciałbym zobaczyć w Liverpoolu.
Tak samo jak Henderson nie miał prawa kosztować więcej niż 10, tak samo jak Carroll nie miał prawa kosztować więcej niż 20, tak samo jak Dowining nie ma prawa kosztować więcej niż 10... Taki już jest rynek transferowy i nic z tym nie zrobisz. Skoro Jones poszedł za 16, to serio sądzisz że Blackburn sprzeda Sambę za mniej niż 10?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2011, 20:41

Głupoty gadasz Damianie.
Długość kontraktu ma sporo do powiedzenia,zobacz na Ozila czy Younga, Berba ma rok do konca i oferują nam 10 mln za niego.Zobacz ile będzie kosztował Modric który ma kontrakt do 2016 roku.

Na cene wpływają umiejetnosci,wiek,kontrakt i na wyspach niestety narodowosc bo każdy angol plus 5-10.

Jesli by się płaciło za umiejetnosci to Carrol z Hendersonem powini kosztować razem ok 10. Niestety do ceny doszedł wiek kontrakt i to że są angolami choć do ceny Carolla to plus 20 mln za to że nosił koszulke po Alanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”