Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 791

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 sty 2011, 15:12

MGiggs pisze:WHU by się idealnie wkręcił do PD, tragiczna gra środka pomocy, tragiczna asekuracja na skrzydłach i jedziecie sobie z nimi jak chcecie
ha! ciagle kompleks hiszpanski? nic sie nie zmieniles, przyjacielu.
ja mysle ze WHU zagral wowczas dokladnie tak jak gra przecietna ekipa z wyps - czyli kopnij i biegnij. od hiszpanskich ekip dzieli ja lata swietlne w kulturze prowadzenia gry.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 sty 2011, 16:14

http://www.youtube.com/watch?v=LKJ_zCHLoKU

Dobre, zajebiste :rotfl: :rotfl4:

edit: Troche póxno to odkryłem, szkoda :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 16:33

czy ja wiem.
zajebiste to jest to

Szczęsny zostaje w bramce na Leeds i później zagra jeszcze (o ile sie nie połamie, bo jesli tak, to Shea będzie grał :lol: ) z Wigan w lidze i z Ipswich w CC. Później ma wrócić Fabian i m.in Diaby. Na Leeds wraca już Sagna i licze, ze zagra zamiast Eboue.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sty 2011, 17:58

Wenger potwierdził, że Vermaelen przechodzi kontuzje i wypada na "4-6 tygodni". Jasne. :lol: Diaby ma wrócić na mecz po Ipswich czyli za 1,5 tygodnia.

Ale teraz najważniejsze info. Fabiański dalej kontuzjowany, Wojtek zagra z Leeds, z Wigan i z Ipswich. To oznacza, że zagra aż 6 (!) meczów pod rząd, niemalże jak Mannone rok temu :lol:.

Najwazniejsze to teraz kupic stopera, chodza sluchy ze albo Cahill albo Upson. Pewnie ten drugi, chociaz wolalbym Cahilla naturalnie. Coyle dalej czeka na odpowiedz w sprawie Veli, moze Wenger probuje cos ugrac tą kartą z Boltonem?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 18:02

Wiązałem duże nadzieje z Velą, ale nie zanosi się, by miał szybko (w ogóle ? ) wejść do pierwszego składu. Wymiana Vela - Cahill by mnie w tym momencie bardzo ucieszyła. Coyle sugeruje, ze nie chce sprzedawać Cahilla w styczniu. Upson niby tylko opcją rezerwową, no ale niestety może się okazać, ze na niego padnie.
Ivanovicowi kończy się kontrakt w Chelsea za pół roku .... :think: :lol:

tak jak Matt Law mówił, wydaje mi się, ze Wenger chce kogoś tak jak przed rokiem Sola, na pół roku. WIęc można się spodziewać kogoś komu kończy się kontrakt i jest już doświadczonym stoperem. Coś jak Sol, ale nie do końca.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 sty 2011, 19:51

Ciekawy kawałek wywiadu z Robinem:
However the 27-year-old is happy to play the team game and help when he can, even if that means coming off the bench for his manager.

"We had a little conversation last week over the game against Ipswich because I wanted to play and felt good," Van Persie added.

"The manager said: 'I know you want to play Robin, but you have to be patient because we have so many games coming up this month, I want you to be at your best for February, March and April'.

"I trust him. He has been in the game so long, and looks at everything, so if he says so, then it is right."
Wygląda na to, że Van Persie raczej na pewno jutro nie zagra. Wenger szykuje go na Barcelonę :P Oprócz tego pewnie nie zobaczymy też Nasriego który ma te problemy z kostką. Chamakh tez cos mówił, że nie gra bo Wenger daje mu odpoczywać, ale już się dobrze czuje. Zmęczył się początkiem sezonu.

Skład na jutro chciałbym widzieć taki:

--------------Szczęsny---------------
--Sagna-Koscielny-Djourou-Gibbs
--Fabregas-Song-Wilshere--
--Walcott-Chamakh-Rosicky--

Nie chcę widzieć Denilsona ani Arshavina, chociaż boje się, że obaj zagrają. Rosicky powinien zagrac, najlepiej sobie w tym sezonie radził na skrzydle więc niech zagra zamiast Samira. Moim zdaniem środek pola musi zostać taki, jaki jest. Wątpie, żeby już dał Ramseyowi start, no ale tylko takie coś mogę zaakceptować. Chamakh przez środek, bo Bendtner już dostał parę meczów na pokazanie się, nic nie zrobił więc niech czas dać pograć Chamakhowi. Na skrzydle Walcott bo po prostu powinien grać, będzie potrzebny, jest w formie. Ogólnie jest to bardzo silny skład i obawiam się, że tak nie wyjdziemy, ale myslę, że to najlepszy mix między silnym składem a rotacją. Dodaj Denilsona i/lub Arszawina i niestety w tej chwili tracisz dużo. Liczę, że Rusek wróci do wysokiej formy, ale na razie tak nie jest więc nie ma co grać go na siłę.

W obronie chcę Sagnę, bo nie grał od 3 meczów i już się dość napatrzyłem na Eboue. Gibbs zamiast Clichy'ego bo w pucharach gra więc niech gra. Środek obrony i bramka wybiera się sama bo zmienników nie ma :lol: Zobaczymy co tam będzie jutro, spodziewam się ciężkiej przeprawy, ale jeśli zbyt rezerwowo nie wyjdziemy to powinniśmy wygrać. Chciałbym zobaczyć karne z ciekawości, ale nie chcę grać dodatkowych 30 minut więc lepiej skończmy grę po 90 minutach z komfortowym prowadzeniem i bez żadnych kontuzji.

LosMerengues
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LosMerengues » 18 sty 2011, 20:30

Cieszę się, że Wojciech Szczęsny dostaje szansę gry w Pucharze Anglii, czy w Pucharze Ligi Angielskiej. Teraz zastępuje w podstawowej jedenastce Łukasza Fabiańskiego, który jest kontuzjowany. Arsenal ma jeszcze szanse na mistrzostwo, jednak myślę, że te powędruje do Czerwonych Diabłów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2011, 14:53

wiele wskazuje na to, ze Wenger nie wystawi najsilniejszej 11 na Leeds.
Jak Denilson, Arhavin i Nicklas znów będa tylko przeszkadzać na boisku, to słabo widze nasze szanse na awans. Ponoć Djourou ma nie grać, a w jego miejsce Miqul. Nie wiem czy to dobry moment na debiut.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sty 2011, 20:25

Szczesny, Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs, Song, Denilson, Nasri, Arshavin, Bendtner, Chamakh.

:angry:

Do dupy. Znowu Bendtner na prawej flance, znowu Denilson, znowu Arszawin. Kurde no :/ Cesc na lawce, Walcott i Wilshere tez. Nie wiem, czy Van persie tez jest na lawce, bo calej lawki nie mam, ogolnie balagan z tym skladem i nie wiadomo wszystkiego dokladnie :P

Subs: Shea, Van Persie, Walcott, Eboue, Wilshere, Clichy, Fabregas

:jupi:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sty 2011, 23:05

Wreszcie pokazaliśmy, że nam zależy. Wenger nawet zaryzykował i przy stanie 1-2 wrzucił Van Persiego i Cesca na 1-3 :lol: Bardzo fajny mecz, od samego początku wszystko się dobrze układało, nawet Denilson zagrał dobrze :lol: Jedyny minus to niestety forma Arszawina, najgorszy nasz zawodnik na boisku niestety. Świetnie, że Sagna strzelił, ledwo trzecia bramka dla klubu (w oficjalnym meczu) :) Van Persiego gol też po świetnej wrzutce Bendtnera i świetna główka Holendra. Ich bramka, co prawda po faulu na Arszawinie, ale świetna :boje się: naprawde dobrze uderzyl, Wojtek oczywiscie bez szans.

Ogolnie nie mam sie do czego przypieprzyc, wszystko dobrze poszlo, tylko Wenger, kup obronce bo jedziemy na Koscielny-Djourou i jesli jeden z nich wypadnie to bedzie padaka. Czwarta runda 30 stycznia z trzecioligowcem Huddersfield Town wiec mam nadizeje, ze do piątej rundy spokojnie wejdziemy.

Teraz jednak Wigan w sobotę, ale o tym jutro lub pojutrze. ;)

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2011, 16:19

Następne 8 na 10 spotkań gramy u siebie, z czego jedno może się zmienić w finał na Wembley. Forma domowa po prostu musi się pokazać, jednak czysto teoretycznie to są w większości łatwe spotkania dlatego wiadomo, że łatwe nie będą (mówię o tych w lidze). Teraz jest czas, by zmontować serię zwycięstw. Kiedy, jak nie teraz gdy gramy tyle meczów na ES?

Oto rozkład jazdy:
Jan 22nd - Wigan at home
Jan 25th - Ipswich at home
Jan 30th - Huddersfield at home
Feb 1st - Everton at home

Feb 5th - Newcastle away
Feb 12th - Wolves at home
Feb 16th - Barca at home
Feb 22nd - Stoke at home

Feb 26th/27th - Yids away OR Carling Cup Final at Wembley
March 5th - Sunderland

Teraz wiadomości kadrowe. Diaby i Squillaci mają powrócić na Huddersfield. Vermaelen przeszedł zabieg, nie operację. Dzień potem już normalnie chodził. Powrót zajmie mu 6 tygodni. Fabiański dalej kontuzja, Szczęsny będzie grał. Podobno "Almunia is close" :lol: Lansbury przedłuży wypożyczenie w Norwich City, Ramsey ma iść na miesiąc do Cardiff City (klub z którego przyszedł) a Vela cholera wie gdzie (najprawdopodobniej Bolton ale Boss o tym milczy).

Wygląda tez na to, ze nowego srodkowego obroncy nie bedzie. Squillaci wraca za tydzien a w duzej mierze od kontuzji Francuza zalezalo, czy Wenger kogos kupi. Szkoda, ale co zrobic, to typowe zachowanie Wengera. Ciarki mnie przechodza na mysl, ze Squillaci moglby prowadzic defensywe na Camp Nou :lol:

Jutro gramy możliwe, że trudny mecz z Wigan. Teoretycznie powinniśmy ich pojechać, ale nie wiadomo jak będzie. Boss pewnie nie popełni błędu wystawienia rezerw, bo troche rezerwowy sklad gral w Leeds i pewnie zagra z Ipswich. Jak wystawimy najsilniejszą jedenastkę to nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy to przegrać. Mam nadzieję, że zawodnicy będą skoncentrownai w pełni na przeciwniku i go nie zlekceważą pamiętając wynik na DW Stadium.

Bym był zapomniał - wczoraj nasza młodzież dostała od Chelsea 2-1 w FA Youth Cup. Ignasi Miquel był naprawdę kiepski w obronie.. myślę, że jednak to dobrze, że nie dostał szansy w pucharach :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 sty 2011, 15:27

Jak tak dalej pójdzie to mnie Fieldy wyrzuci za tyle postów pod rząd :lol:

Szczęsny - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Wilshere, Song, Fabregas, - Nasri, Van Persie, Walcott
ławka: Shea, Denilson, Arshavin, Eboue, Gibbs, Chamakh, Bendtner

Bardzo dobrze, to nasza najsilniejsza XI na obecną chwilę. Dobrze, że Wenger to dostrzegł. Jakby tylko Vermaelen wrócił i wskoczył za Koscielnego to już w ogóle byłoby świetnie :D Tak czy inaczej, gramy z Wigan które urwało nam punkty ostatnio i w poprzednim sezonie na wyjeździe, natomiast na Emirates nie potrafi nam jakoś zagrozić. Liczę na czyste konto dzisiaj i kilka bramek, najlepiej jak najszybciej żeby można było zrobić zmiany w miarę wcześnie i oszczędzić paru chłopaków na Ipswich.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2011, 17:01

ale będę w złym humorze, jak tego nie wygramy.
strzały 13-0 celne 8-0
bramki 1:0
Tak jednostronnej gry dawno nie widziałem., Okazja za okazją i praktycznie wszystko, albo Al Habsi wyciąga, albo nasi mu podają piłkę.
Theo przebił wszystkich, gdy wyszedł sam na sam (niby chce być napastnikiem) i zdecydował się wycofać piłkę do Fabregasa :badziewie: aż mi szczęka opadła. Czy ta 14 na plecach już nic nie znaczy ? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 sty 2011, 17:56

No i na szczęście druga połowa o wiele lepsza ;) Mecz Robina. Spartaczył co prawda karnego, ale zaliczył hattricka więc kogo to obchodzi :lol: W pewnej chwili byl ogromny strach bo nagle Nasri, Walcott i Djourou mieli problemy ale jakos dograli. Nasriego pewnie ta kostka meczy i boje sie, ze cos sie powazniejszego stalo. Barcelona za 3 tyg, niech wszyscy będą zdrowi to mamy szanse coś zrobić najsilniejszym składem. Jak sie nam teraz zaczna sypac to katastrofa będzie.

3-0 i są 3 pkty, niestety United 5-0 wygrało 5-0. Mam nadizeje, ze jednak nie zostana niepokonani do konca sezonu bo z taką gra jaka prezentowali na niektorych (w sumie wiekszosci) wyjazdow nie zasługują :P :lol:

Teraz półfinał Carling Cup u siebie z Ipswich. Będzie pewnie silniejsza XI ale i tak będą zmiany. Spodziewam się, że nie zagra Nasri, pewnie nie zagra też Van Persie. Może zacznie Cesc? Cholera wie. Zobaczymy, jak tam kontuzje. W poniedziałek będzie wywiad z Bossem i bedzie wtedy mozna cos wiecej powiedziec.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2011, 18:02

Magnum pisze: Barcelona za 3 tyg, niech wszyscy będą zdrowi to mamy szanse coś zrobić najsilniejszym składem.
ty to przeżywasz Barce na każdym kroku. Mamy większe szanse na zdobycie mistrzostwa niż wyeliminowanie Barcy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”