AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6792

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 cze 2024, 16:25

Taa a za Contiego i Kessiego to trzeba było wagony zboża słać żeby puścili a sami teraz będą chcieli zniżek. Mam nadzieję, że nikt na to nie pójdzie. CDK będzie miał branie i to za większe pieniądze niż Atalanta go ma wykupić.

Everton ciśnie po Broje,no jakoś czułem że to by było za wiele dla nas.
Jeśli chodzi o to czy lepszy Broja czy Jovic, to nawet niea co du dyskutować. Broja dzień i noc.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2024, 16:43

O ile w przypadku Bolognii nastąpiła dość duża zmiana i można zrozumieć dlaczego nie chcą wykupić Saelemakersa i to nie chodzi o kasę, bo nawet chyba nie chcą negocjować tak nie ma najmniejszego powodu by w ogóle wchodzić w dyskusję z Atalanta i jakoś nie wierzę, by Furlani to robił.

Jedyne co mnie martwi to to, że kasa z CDK miała być pewnie przeznaczona na pomocnika w zamyśle Fofana. Ale z drugiej strony w kwietniu Furlani powiedział, że mając budżet 100 mln nie kupujesz piłkarza za 80 tak wydaje mi się, że mając budżet 50 mln nie kupujesz piłkarza za 40. Choć tak jak pisałem - troszkę inaczej to wygląda w rzeczywistości jeżeli choćby o cyfry umowne.

Natomiast jeżeli Atalanta go nie chce to wydaje mi się, że nie będzie problemu ze znalezieniem kupca na te 23 mln. A chętnie bym go zobaczył u Fonseci.
Everton ciśnie po Broje,no jakoś czułem że to by było za wiele dla nas.
Człowiek myślał, że jakieś standardowe wypożyczenie z opcją za 15 a tu na luzie Everton wjeżdża z 30 milionów funtów. Oni nie są jednym z tych klubów co mają tą sytuację, że muszą sprzedać do 30 czerwca?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 09 cze 2024, 17:22

seba82 pisze:
09 cze 2024, 16:25
Jeśli chodzi o to czy lepszy Broja czy Jovic, to nawet niea co du dyskutować. Broja dzień i noc.
A kiedy ostatnio pokazał grę na miarę swojego talentu ?
Jovic dostając szansę pokazywał ze można na niego liczyć.
Zupełnie inny typ napastnika niż Zirkzee,co może okazać się bardzo przydatne w trakcie sezonu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2024, 17:29

Były momenty gdzie Jovic zasłużył na większą szansę, nie wiem może pokazałby coś więcej, ale na zdrowy rozsądek czy poza momentami gdzie graliśmy hura do rozpadu, setki wrzutek bo goniliśmy wynik on coś pokazał? Owszem bramki bramkami, nikt mu tego nie zabierze, ale grając z nim gra się jak w 10. Natomiast jak grał od początku to po prostu słabo.

Tak jak mówiłem nie będzie mi przeszkadzało jego zostanie ale tylko dlatego, że chcę żeby całą kasę przeznaczyli na kluczowe wzmocnienia, ale to jest po prostu średni piłkarz, który ma dość wysoskie zarobki, bo wciąż jedzie na tym jednym sezonie w karierze.

Jak już pisałem - osobiście nie miałbym nic przeciwko nowy napastnik-Okafor-Jovic.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 cze 2024, 19:03

Jovic, poza golami, jest totalnie poza grą. Średni rezerwowy, którego w każdej chwili bym zamienił jeśli będzie możliwość.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 cze 2024, 20:52

Fonseca woli napastnika który się cofa i rozgrywa, wygrywa 1v1. Jovic to nie ten typ, Jovic swój jedyny prime miał jak miał obok drugiego napastnika. Fonseca tak nie będzie grał a grając Joviciem będziemy musieli inaczej grać w ofensywie.
Normalnym jest, że trener chce piłkarzy pasujacych do taktyki. Nie ważne czy oni się nazywają Kowalski czy Mbappei czy kosztują 500k czy 500 mln. Jak wstawisz gościa za 500 mln który nie będzie mógł grać założeń trenera,bo po prostu nie jest tym typem napastnika to po cholere taki transfer?
Fonseca ponoć nawet nie chciał żeby Milan składał ofertę za Davida. W Lille go miał to nim grał,bo tam i kasa była inna i możliwości inne. Tu jak ma możliwości(podkreślam, jeśli je ma) to zechce je wykorzystać.

Jeśli stwierdzi, że Jovic mu pasuje to niech mu pasuje, jeśli stwierdzi, że nie to chyba wie lepiej od kibica dlaczego nie.
Jak jesteś Maxem Allegrim, który potrafił w Milanie w 11 spotkaniach zagrać 12 ustawień taktycznych to sobie miej graczy o ateybutach Rasiaka, Ronaldo, Inzaghiego czy Szewy. No ale jak chcesz grać swoją piłkę i taktykę to lepiej żeby rezerwowy wchodząc nie zmieniał tej taktyki ani sposobu gry skrzydłowych.

Już widzieliśmy nie raz, że jak wchodził Jovic to nasi i tak grali tak jakby tam był Giroud co kończyło się wrzutkami do nikogo.
Ja naprawdę mam dość tej różnorodności dla samej różnorodności. Skoro Zirkzee to priorytet to opcja 2 i 3 niech będzie biedniejszą wersją Zirkzee, przynajmniej drużna nie straci plynnowci gry i przestaniemy grać taktykę "Leao weź cos zrób". Za dużo tego było ostatnie dwa sezony.

Niech Fonseca dostanie nawet Casha(sic!) o ile to on postanowi, że mu się przyda.

Tak to wygląda i wyglądać powinno. Jak Fonseca powie, że z Saele zrobi prawego obrońcę to jego takie prawo.
Jak powie, że CDK ma zostać bo będzie napastnikiem rezerwowym to nawet się będę cieszył z tego powodu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2024, 22:31

Ja mam nadzieję, że wyciągnęli wnioski z tamtego okienka transferowego i nie popełnią tego samego błędu - oddanie pełnej władzy trenerowi. Moncada i Furlani mają zapewnić możliwie najlepsze warunki do tego by Fonseca spłacił zaufanie i on z tego co dostanie ma zrobić zespół. Tak to działa w większości poważnych klubów. I mam nadzieję, że tak będzie również w Milanie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 cze 2024, 10:37

A czy to nie czas aby w następnym sezonie jako 3 środkowy napastnik grywał od biedy Camarda ? No bo skoro dajemy mu zawodowy kontrakt to jakieś minuty w PW czy Serie A powinien dostać. Łamał czy Roonery w jego wieku zaczynali kopać piłkę w najwyższym poziomie.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 10 cze 2024, 10:51

Yamal to taki średni przykład bo na skrzydle ma wiecej miejsca i mniej starć fizycznych. Przynajmniej nie musi się zderzać z jakimś Bremerem, Baschirotto etc ;)

Druga kwestia to poczekajmy dwa-trzy lata bo może zaczać się łamać jak Pedri czy Fati, którzy chyba za szybko wskoczyli na "dorosłą" intensywność

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2024, 11:20

Od dłuższego czasu przez naszych obserwowany. Rok temu chyba były jakieś nawet negocjacje. Dość niska cena i nie ukrywam, że po cichu liczyłem, że może się zakręcimy choć nie wydaje mi się, że chciałby być 2. Stawiam Gyorkes 2 i za rok 3 razy drożej go sprzedadzą.

Camarda potrzebuje spokoju. Nie każdy młody gracz dojrzewa tak samo. Lepiej niech gra w u-23 niż będzie 3 napastnikiem w Serie A.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2024, 15:45

Według Vitiello Milan zaczął rozmowy z … Rabiotem. Powiem, że jestem w szoku, ale jakby to dopięli to byłbym bardzo miło zaskoczony. Ciekawe czy za jakiś większy bonus zgodziłby się na pensje w granicach 5-6 mln. Pewnie szanse małe, ale są też inne fajne opcje darmowe. Może z którejś skorzystają.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 cze 2024, 15:51

mete pisze:
10 cze 2024, 15:45
Według Vitiello Milan zaczął rozmowy z … Rabiotem. Powiem, że jestem w szoku, ale jakby to dopięli to byłbym bardzo miło zaskoczony. Ciekawe czy za jakiś większy bonus zgodziłby się na pensje w granicach 5-6 mln. Pewnie szanse małe, ale są też inne fajne opcje darmowe. Może z którejś skorzystają.
On ma teraz 7, a chce 8.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2024, 15:53

To pewnie odpada chyba, że zgodziłby się aby mu inaczej dodać pieniążki choć zakładam, że od Juve chce 8 plus za podpis? Nie byłby to trzeci raz jak bierze kasę za podpis od Juve?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 cze 2024, 15:56

Tego nie wiem, nie wiem też, czy dostał coś rok temu za podpis, bo to była umowa tylko na rok.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 cze 2024, 17:42

25 mln i Alexis za Buongiorno :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”