AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6788

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 cze 2024, 16:24

Początek czerwca i nic z tej Bolognii nie zostaje. Trener już zmienił klub, Calafiori i Zirkzee lada chwila, Salemakersa nie wykupią. Słabo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2024, 16:34

Diamen23 pisze:
06 cze 2024, 16:24
Początek czerwca i nic z tej Bolognii nie zostaje. Trener już zmienił klub, Calafiori i Zirkzee lada chwila, Salemakersa nie wykupią. Słabo.
Nawet ponoć Skorupskim się Napoli interesuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2024, 16:44

Zamiast oglądać kompilacje zawodnika, który w Betisie miał 19 lat wystarczy pooglądać Tottenham. Gość już nie ma 19 lat a 25. To dość duża różnica w futbolu. Zresztą jakby ktoś dobrze zrobił kompilację to Calabrie można przedstawić jako włoskiego Cafu.

Jest jakiś powód dlaczego Theo mając 22 lata miał już epizody w Atletico, Realu a ten gość ma jeden udany sezon w karierze w Europie.

Co innego być underperformerem a co innego po prostu być graczem, który nie jest tak dobry jakby to wskazywało, że będzie gdy miał 19 lat.

Równie dobrze po co nam napastnik skoro mamy Jovicia, który X lat zagrał ten jeden sezon albo weźmy Cutrone. Zresztą na lewą obronę czy atak wracają akurat też dwaj kandydaci.

Zresztą mamy najlepszego scouta na świecie zamiast kupować “underperforming” chyba powinniśmy brać “upcoming talents”.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2024, 16:54

Zaskoczyli mnie niesamowicie muszę przyznać. Zobacyzmy jak to się dalej potoczy w okienku, ale trzeba przyznać, że wygląda na to że rozegrali to tak jak należy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 cze 2024, 18:00

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 06 cze 2024, 19:05

Biologia nie chce wykupić Alexisa

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2024, 19:23

Italiano go nie chce a też pewnie typowe włoskie, żeby nie zapłacić tyle ile pierwotnie się umówiono.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 cze 2024, 19:38

Longo coś pisał, że w przyszłym tygodniu może być spotkanie z Kią w Londynie.

Może Fonseca ulepi z Alexisa prawego obrońcę xD
Sporo tego wróci, wcale nie jest powiedziane, że Atalanta wykupi CDK. Może nasi na to liczą, bo podobno jest spore zainteresowanie z zza granicy na niego.

Lubię Nico ale to już chyba za dużo. Broja jako nr 2? Nie wydaje mi się, są ważniejsze dziury do załatania a on na wypożyczenie nie przyjdzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2024, 19:48

Zakładając, że Zirkzee będzie naszym podstawowym napastnikiem to taki Broja miałby większy sens bycia jego zmiennikiem niż Jovic. Ale tak jak pisałeś raczej Chelsea nie będzie skłonna na wypożyczenie a sam gracz chyba będzie chciał wreszcie regularnie grać.

Wcale się nie zdziwię jeżeli w Londynie spotkają się z Chelsea jako, że tam chyba znów się szykuje mała wymiana kadrowo a jest tam choćby stoper, którego od dawna obserwują. W sumie Chelsea to taki bazar underperformerow bym powiedział + masa talentów, z którymi trzeba będzie coś zrobić. I akurat tam by się mogli udać.

Wydaje mi się, że CdK jest kluczem do kolejnych wzmocnień kluczowych jeżeli nikt istotny nie ma odejść. Za kasę za niego pomocnik a za Saelemekarsa obrońca, więc mam nadzieje, że tu się nic złego nie wydarzy. Tyle dobrego, że jesteśmy dzięki ich postawie w tym sezonie w o wiele lepszej sytuacji niż przed rokiem.

Natomiast jakby Saelemakers miał zostać to widziałbym go jako zmiennika Leao a Okafora na środku ataku.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 cze 2024, 20:20

Ten Broja mi się nie widzi też,bo po co przedłużać Jovica. Masz rację pisząc, że Broja będzie chciał pograć to raz, dwa że jest Jovic/Okafor do rotacji a trzy, że raczej przyjdzie tania opcja (skoro Jovic ma zostać).

W sumie to jest gdybanie, na pewno Fonseca już im jakiś tam szkic dał, więc wiedzą kogo nie widzi (Florenzi podobno został poinformowany, ale to podobno) a kogo/jakiego typu piłkarza by chciał.

Po napastniku, który jest priorytetem, najbardziej czekam na pomocnika, bo skrzydła i obrona od bidy nie wygląda źle a Kalulu,Tomori,Thiaw przy grze na krycie 1v1 mogą wrócić do najlepszej formy.

Właśnie Kalulu... może on by pasował na prawą obronę, wolałbym już tak niż wydawać na tego Royala te 15 mln. Kalulu jak od bidy grał na boku to przecież pokazywał, że ciąg na bramkę ma.

No zobaczymy. Oby faktycznie ten Zirkzee się udał to będzie to fajne rozpoczęcie. Potem liczę na ciekawego pomocnika. No i trochę więcej info o planach Fonseci, kadrowych oczywiście. No ale to z czasem.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 cze 2024, 20:24

@AlfredoPedulla on #Zirkzee from his YT channel “We are on a road with the banner that you can't see it at 1km, at 2km, at 500 metres, you really see it one step away. Let them define the final details, I know that the Rossoneri people were waiting for Zirkzee like water in the desert. Because imagining Pulisic, Zirkzee, Leao means a beautiful sight."
Pedulla od dwóch/trzech lat ma dość dobre info, takiego Di Marzio bije na głowę (btw uwielbiam te szpile Pedulli w Gianluce).

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 cze 2024, 20:32

12 mln wrzucą w U23, stadion jeszcze nie wybrany ale faworytem Solbiate Arno.
Co ciekawe, wreszcie 🙄, U23 ma być w pelnej synergii z pierwszym zespołem, żeby trener Milanu mógł w każdej chwili skorzystać z zawodnika młodzieżowego. Czyli pewnie taktyka i sposób gry będzie nałożony na Bonere przez Fonsece. W sumie to żadna nowość na arenie międzynarodowej,no ale we Włoszech U23 się nie praktykuje :rozga:
Kurde no szkoda tego Abate, Bonera to taka zagadka... chociaż, po głębszym zastsnowieniu,to Bonera był z Piolim od początku jak było wałkowane 4231, może to sens ma.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2024, 20:42

Ten Broja mi się nie widzi też,bo po co przedłużać Jovica. Masz rację pisząc, że Broja będzie chciał pograć to raz, dwa że jest Jovic/Okafor do rotacji a trzy, że raczej przyjdzie tania opcja (skoro Jovic ma zostać).
Zirkzee to dość specyficzny napastnik i zupełnie inny niż z jakimi Fonseca do tej pory pracował. Dlatego dobrze, że wszystko wskazuje na to, że trafi do nas na pierwszy dzień przygotowań.

Z Joviciem temat ucichł. Nie wiem może wróci, ale to zupełnie inny piłkarz niż Zirkzee i w razie absencji musiałby cały plan Fonseca zmienić. Ani Okafor ani Broja nie są idealną kopią, ale mają bliżej do tego co mniej więcej mógłby chcieć od nich Fonseca (bazując na tym co czytałem, bo Lille nie oglądałem).

Ogólnie skoro kupujemy Zirkzee to mam nadzieję, że na tym się kończy wydawanie pieniędzy na napastników i albo zmiennikiem będzie Jovic albo Okafor albo ktoś przyjdzie na wypożyczenie. No chyba, że mają więcej kasy i szykują kogoś jak wspomniany przez Ciebie Denkey czy obserwowany Pavilidis. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że skupią się na priorytetach dalej a później zobaczą jak to będzie wyglądać.
W sumie to jest gdybanie, na pewno Fonseca już im jakiś tam szkic dał, więc wiedzą kogo nie widzi (Florenzi podobno został poinformowany, ale to podobno) a kogo/jakiego typu piłkarza by chciał.
Z tego co czytałem to Fonseca pogonił go chyba z Romy. Dodatkowo Florenzi to fizyczny wrak i nie ma raczej racji bytu w piłce Fonseci. No, ale jest jeden duży problem - jego pensja.
Właśnie Kalulu... może on by pasował na prawą obronę, wolałbym już tak niż wydawać na tego Royala te 15 mln. Kalulu jak od bidy grał na boku to przecież pokazywał, że ciąg na bramkę ma.
Znów bazując na tym co można poczytać o piłce Fonseci to raczej nie. On oczekuje troszkę innego od bocznych obrońców niż tego co może zaoferować Kalulu. Ja mam nadzieję, że Francuz raz będzie zdrowy a dostanie jasno zdefiniowaną pozycję. Na środku obrony w sezonie mistrzowskim wyglądał lepiej niż Tomori.

Ogólnie ciągle bazujemy na tym co robił Fonseca w Lille co uważane jest za jego najlepszy okres pracy i chyba bazę pod Milan. Nie wiadomo czy będzie chciał to samo skopiować i pewnie dowiemy się więcej na konferencji czy po pierwszych sparingach.
Sam napastnik to już zupełnie inny typ niż David i będzie to rzutowało na rolę ofensywnego pomocnika (jeśli takim będzie grał).

Zirzkee + DM + Prawy obrońca + zmiennik Theo (choć tu nie jestem pewny, bo Fonseca na lewej obronie używał nawet Weah, więc może Terracciano/Jimenez) a na więcej nie ma miejsca fizycznie jeżeli ktoś nie odejdzie. Imho tak to wygląda na ten temat. Ogólnie na prawego obrońcę też nie ma, ale wygląda na to, że dla Fonseci to priorytet.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 cze 2024, 21:19

mete pisze:
06 cze 2024, 20:42
Sam napastnik to już zupełnie inny typ niż David i będzie to rzutowało na rolę ofensywnego pomocnika (jeśli takim będzie grał
No wlas czytałem, że Fonseca miał powiedzieć, że chce napastnika innego niż David. Na początku samym jak były ploty o Fonsece to z automatu ruszyło wpychanie Davida a teraz cisza. Nie pamiętam czy to Longo pisał o tym, ale których z tych naszych Milannews podobntch dzienniakrzy z że ma być inny pod względem charakterystyki niz David.

Terraciano to młody i ciekawy zawodnik, gwiazdy z niego nie będzie,ale może być użyteczny. Mógłby zostać jako zmiennik Theo a Jimenez to chyba może ogarnąć prawa stronę,bo jego też niedługo trzeba będzie albo wypromowac albo odejdzie.
Chłopak ma potencjał,Primka na niego już za mała.

Trzeba też mieć na uwadze, że Fonseca tam grał czym miał kadra dosyć młoda a i możliwości nie te co tu, więc tak 1 do 1 kalki piłkarzy nie ma co robić,bo może to być mylące.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 cze 2024, 21:23

mete pisze:
06 cze 2024, 20:42
Zirzkee + DM + Prawy obrońca + zmiennik Theo (choć tu nie jestem pewny, bo Fonseca na lewej obronie używał nawet Weah, więc może Terracciano/Jimenez) a na więcej nie ma miejsca fizycznie jeżeli ktoś nie odejdzie. Imho tak to wygląda na ten temat. Ogólnie na prawego obrońcę też nie ma, ale wygląda na to, że dla Fonseci to priorytet.
Pisałem o prawym obrońcy i jedno co można mu oddać, o ile zakładać, że to prawda, to nasz przyszły trener widzi jaki problem jest na prawej obronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”