AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6777

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 maja 2024, 11:12

Jeśli z Florenzim prawda to w sumie zero zaskoczenia, do kretyńskich pomysłów Pioli ostatnio przyzwyczaił.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 maja 2024, 12:07

ciekawe czy mu ptsd się nie włączy i zamiast grać 4-2-3-1 to wróci do gry trójką w obronie we Włoszech :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2024, 13:02

Jako, że Roma to był raczej niezbyt przyjemny epizod to oglądnąłem fragment o Szachtarze i wygląda na to, że w Lille grał podobnie z tym, że większą uwagę zwrócił na fazę defensywną (zrozumiałe bo przeszedł z dominatora ligi do drużyny gdzieś w przedziale 2-5). Imho podobnie będzie w Milanie. Widzę to tak:
- mimo iż mamy kilku prawych obrońców przyjdzie ktoś i stad plotki o Emersonie (oby nie) i aktualnym prawym obrońcy Lille (czytałem dobre opinie),
- środkowy pomocnik będzie kluczowy bo nikt z naszych nie jest w stanie pełnić roli Stepanenko, martwią mnie plotki o Fofanie, bo to kolejny b2b,
- ofensywny pomocnik to będzie bardziej pomocnik niż napastnik, wcale się nie zdziwię jak dwie opcje na te pozycje to będą Pulisic /Adli,
- jeżeli się potwierdzi punkt powyższy to albo przyjdzie prawy skrzydłowy albo będzie tam Musah opcja B, bo na ten moment nie widzę go w pomocy,
- napastnik wiadomo priorytet.

Zakładając, że idziemy w jakość to:
- prawy obrońca do pierwszego składu,
- zmiennik Theo (oby nie następca i zmiennik)
- środkowy pomocnik
- napastnik
- środkowy obrońca jeżeli ktoś odejdzie, skrzydłowy w zależności co z Pulsiciem

Ciężko mi sobie wyobrazić gdzie mógłby grać Ruben, ale sprzedać go nie ma szans. Theo powinien mieć dużo więcej swobody (tak jak w sezonach z Kessie) i Leao powinien mieć więcej możliwości do pokazania się. No, ale zobaczymy jak w praniu.

Jakby miał teraz wskazać idealne okienko to pieniężne to: prawy obrońca z Lille, Ederson z Atalanty i Zirkzee (choć imho to nie jest idealna opcja dla niego, chyba że na ofensywnym pomocniku, ale nie wiem czy to by w pełni wypaliło). Jakby odszedł, któryś z obrońców to Boungiorno jako, że potrzebujemy Włochów. No i jest bardzo dobry. No, ale to nie jest koncert życzeń, więc oby po prostu trafili z trenerem jak i piłkarzami.

Naprawdę mam nadzieję, że to wypali bo gdy Napoli bez LM z przychodami znacznie niższymi niż my dryfuje między Conte a Gasperinim a my między Fonseca a Lopetegui. To będzie sezon, który naprawdę zdefiniuje grupę roboczą, bo już nie będzie żadnych wymówek i kozłów ofiarnych.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2024, 13:31

mete pisze:
25 maja 2024, 13:02
środkowy obrońca jeżeli ktoś odejdzie,
Odchodzą Kjaer i Caldara,myślisz że musi odejść ktoś jeszcze żeby przyszedł nowy stoper ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2024, 14:00

Kalulu, Thiaw, Tomori, Gabbia. Jak ktoś ma przyjść to ktoś kto jest darmowy, mało zarabia i zgodzi się pełnić rolę 5. To nawet jakby Hummels (chociaż w niego nie wierzę) to ktoś z pierwszej 3 musiałby odejść. Mamy inne priorytety by w tej chwili.

Zresztą co zmienia dla nas odejście Caldary z perspektywy boiska?

Zakładając standardowy budżet z ostatnich lat (50 mln euro) plus potencjalna kasa za CDK plus Saelemakersa mamy około 90 mln to to powinno być wydane na pomocnika plus napastnika, bo poza trenerem to będą transfery, które w znacznej części zdefiniują przyszły sezon.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2024, 14:07

Nie wierzę że zostaniemy z tym co mamy,i przyjdzie ktoś tylko do rotacji.
Dla mnie stoper do podstawy to mus.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2024, 14:10

Zakładamy, że przychodzi stoper do podstawy to mamy jego plus Thiawa, Tomoriego, Kalulu i Gabbie. Jak dla mnie to się nie spina. Chętnie widziałby nowego stopera, ale najpierw ktoś z pierwszej trójki musiałby odejść.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2024, 14:29

Patrząc na ostatni sezon i to jak grała obrona plus jak często piłkarze wypadali ze składu martwienie się tym że będzie o jednego więcej trochę mnie dziwi ;)
Ja wiem że kontuzje to wina sztabu,wiem że postawa obrony to wina trenera,ale naprawdę nie mamy obecnie w składzie Maldiniego,Nesty czy Thiago żeby spać spokojnie.
Tomori i Kalulu do tej pory zaliczyli po jednym rewelacyjnym sezonie,ale czy reszta ich przygody w Milanie też zasługuje na taką ocenę ?
Nie jestem przekonany że oni będą potrafili wrócić do tamtej dyspozycji,i utrzymać ją przez większość sezonu.
Gabbia po po powrocie wyglądał super(do pewnego momentu) ale opieranie gry na nim to nie jest krok do przodu.
Któryś z nich potrafi dobrze wyprowadzić piłkę z własnej połowy ? :wink:
Tomori z piłką przy nodze wygląda prawie jak Gigio :? jest przestraszony i nie potrafi jej prosto kopnąć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2024, 14:41

Ja po prostu uważam, że są ważniejsze priorytety na ten moment niż środkowy obrońca a ostatnie co potrzebujemy teraz by iść w jakość a nie ilość.

Tak jak mówiłem - przez zarząd Fonseca będzie miał mocno pod górkę. To nie on jest celem protestu.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2024, 16:26

Mimo że Gabbia wyglądał fajnie to w jego miejsce chciałbym Buongiorno i włączenia Simicia do pierwszej drużyny.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 maja 2024, 17:04

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 maja 2024, 19:47

Pioli irytował niesamowicie w tym sezonie,no i ta liczba komtuzji co roku. Na szczęście trener od przygotowania fizycznego odchodzi o jakieś 3 lata za późno.

Co do Piolego. Wyciągnięcia drużyny z dołka nikt mu nie zabierze. Milan zaczął grać o cokolwiek od dobrych kilku lat,od kiedy Stefano objął klub.
Szykanowany,wyszydzany przez fanów robił swoje i przez kilka lat robił to świetnie.
Gdyby nie fakt oglądania meczów,to patrząc na samą tabele i z kim byliśmy w grupie w LM to można być zdzwionym że zwolnie Piolego. Niestety...mecze się oglądało.

Dzięki Stefan za wszystko, za te wszystkie rekordy klubowe, piękne chwile.

Dziś też pożegnanie Kjaera i Giroud. Swoje zrobili, zostawią bardzo pozytywne wrażenie po sobie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 maja 2024, 19:59

seba82 pisze:
25 maja 2024, 19:47

Szykanowany,wyszydzany przez fanów robił swoje i przez kilka lat robił to świetnie.
Gdyby nie fakt oglądania meczów,to patrząc na samą tabele i z kim byliśmy w grupie w LM to można być zdzwionym że zwolnie Piolego. Niestety...mecze się oglądało.
Bardziej dokładnie nie da się tego podsumować ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2024, 20:06

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2024, 20:22

Mnie szkoda jest Kjaera.
Jest w takim wieku że gdyby nie kontuzje to mógłby zostać jeszcze 2-3 lata i swoim doświadczeniem wspomagać młodszych kolegów :?
Piłkarz którego chyba nie da się nie lubić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”