AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6774

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 22 maja 2024, 22:37

Fonseca potrafi wykorzystywac mlodziez. Nie peka pod presja i z tego co mi wiadomo nigdy nie wymyslal jakiegos 5-0-5. Czy jest upgradem wzgledem Piolego z tego sezonu?Tak. Czy jest wzgledem Piolego ze zwycieskiego sezonu? Ten sam poziom. Jedna rzecz ktora mi sie podoba w tym wyborze to postawienie na ciaglosc taktyki ktora Milan gra. Bezpieczna opcja ktora moze dac zespolowi wiecej niz kompletna rewolucja czy nie wiadomo jakie wydatki na pewnych sugerowanych trenerow i ich potencjalne zachcianki.

Serhou Guirassy ktory sie tutaj przeiwija, no coz pamietam ze widzialem go przy okazji moich wyjazdow do FC Koln i Amiens. Powiem tak, albo on wyjatkowo pozno dojrzal albo ten sezon to jest casus pewnego Krzystofa zwanego Piatkiem.Dla mnie raczej opcja druga no ale zobaczymy. Wolalbym praktycznie kazda inna opcje w podobnym przediale cenowym laczona z Milanem. Pozostaje miec nadzieje ze sie myle.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2024, 22:41

Guirassy ma klauzule 17.5 miliona euro. Nie wiem ile tam musi iść prowizji plus jaka pensja, ale w tym przedziale cenowym… innej opcji nie ma. Nie mówię, że jestem fanem, ale powiedzmy sobie szczerze że potencjalna cena jest adekwatna do ryzyka. Mam nadzieję, że będzie ktoś inny, ale wcale bym się nie zdziwił jakby padło na niego.

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 22 maja 2024, 22:57

mete pisze:
22 maja 2024, 22:41
Guirassy ma klauzule 17.5 miliona euro. Nie wiem ile tam iść prowizji plus jaka pensja, ale w tym przedziale cenowym… innej opcji nie ma. Nie mówię, że jestem fanem, ale powiedzmy sobie szczerze że potencjalna cena jest adekwatna do ryzyka.
No wlasnie pensja moze tutaj dosc drastycznie zmienic obraz kosztow, wziawszy pod uwage ze jest to jego piewrszy naprawde dobry sezon od poczatku jego kariery (28 bramek ze 111 strzelonych w profesjonalnej pilce) a chlop ma 28 lat wiec zdecydowanie bedzie chcial zarobic. Nic nagannego w tym nie ma, tyle ze mi to pachnie zmiana legendy LFC na jednosezonowa legende VfB . Nie wspominajac juz o problematycznym mentalu oraz fakcie ze przed VfB chlop byl dosc mocno kontuzjogenny. Zreszta jak mowilem, z profesjonalego punktu widzenia widzialem go jak byl duzo mlodszy, reszte w Tv tak jak wiekszosc. Szczerze to wolalbym takiego Winda jesli juz w klimatach bundesligi jestesmy i w podobnych cenach , no ale coz , ja to sobie moge "wolec" ;)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 23:08 przez MothToAFlame, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 maja 2024, 23:00

Jeśli odchodzi zarówno Żiru jak i Jovic to niech będzie Guirassy ale to do kompletu Zirkee :)

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 22 maja 2024, 23:11

O tak i Declan Rice jako defensywny pomocnik. Za to wszystko oczywiscie zaplaci biedronka ktora zostanie nowym sponsorem Milanu.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 23:12 przez MothToAFlame, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 maja 2024, 23:12

Nie obraziłbym się :)

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 22 maja 2024, 23:13

Na Declana czy bierdonke? :rotfl:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 23 maja 2024, 6:45

Na obie opcje. Zawsze marzyłem o koszulce Milanu z logiem biedry. Kolorystycznie pasuje ❤️

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 maja 2024, 7:56

Może nie stricte związane z Milanem (i nie chodzi mi o Gasperiniego w Milanie), ale pokazujące jak ważne postacią jest trener w klubie i w pełni się zgadzam z Marotta gdzie ten powiedział, że woli zapłacić więcej klasowemu trenerowi niż kupić jednego więcej gracza. To co według Piolego było nie do zrobienia on zrobił.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 maja 2024, 9:23

mete pisze:
22 maja 2024, 21:51
Więc na koniec reasumując - mam nadzieję, że mu się uda, że osiągnie minimum to co Pioli, ale nie oszukujmy się, że to jakiś pokaz ambicji zarządu i jego zatrudnienie ma solidne podstawy w historii jego pracy. Miejmy nadzieję, że tak jak rok temu był Maldini, teraz jest Pioli to za rok nie będzie Fonseca.
Nie czepiając się specjalnie @seba82 ale pewnie go będzie bronić i wrzucać staty z X ;)
Na początku byłem mocno #pioliout i się pozytywnie zaskoczyłem, pozostaje jedynie nadzieja (chociaż złudna) na ponowne szczęśliwe zakończenie.
MothToAFlame pisze:
22 maja 2024, 23:11
O tak i Declan Rice jako defensywny pomocnik. Za to wszystko oczywiscie zaplaci biedronka ktora zostanie nowym sponsorem Milanu.
Milan ma wydać, wg plotek od dawna, więcej na napastnika a ten ze Stuttgartu to wygląda raczej słabo. Dla mnie to opcja na zastąpienie beznadziejnego Jovica.

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 23 maja 2024, 11:22

Rezus pisze:
23 maja 2024, 9:23
Nie czepiając się specjalnie @seba82 ale pewnie go będzie bronić i wrzucać staty z X ;)
Na początku byłem mocno #pioliout i się pozytywnie zaskoczyłem, pozostaje jedynie nadzieja (chociaż złudna) na ponowne szczęśliwe zakończenie.
Jakby na to nie spojerzec, Fonseca ma lepsze staty niz Pioli(bez jakiegos specjalnie natarczywego wglebiania sie w nie, bo on jeszcze trenerem Milanu nie zostal).Widzialem jego Lile wiele razy i moge powiedziec szatnie za nim stoi i jest konsekwetny w tym co robi. Nie bronie tego wyboru, tylko jak napisalem wczesniej widze w nim jakies ziarno logiki a tego ostatnio w Milanie brakowalo.
Rezus pisze:
Milan ma wydać, wg plotek od dawna, więcej na napastnika a ten ze Stuttgartu to wygląda raczej słabo. Dla mnie to opcja na zastąpienie beznadziejnego Jovica.
Ja sie z tym zgadzam , Guirassy jako opcja na lawke plus ktos z wyzszej polki byloby naprawde ok, tyle ze on po takim sezonie nie pojdzie gdzies grzac lawy , chyba ze jakis klub zaproponuje mu takie pieniadze ze nie bedzie w stanie odmowic. To raz. Dwa, powaznie i realnie, wydaje Ci sie ze Milan bedzie stac na Zirkzeeego i Guirassyego plus DM i CB z normalnej polki cenowej? Zakladajac oczywiscie ze nikt z magicznej trojki nie zostanie w to okienko sprzedany? Smiem watpic. No ale jak bedzie to zobaczymy, i pozostaje miec nadzieje ze bedzie dobrze (bo jesli Pioli odejdzie to ciezko wyobrazic mi sobie ze bedzie gorzej).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 maja 2024, 13:02

Jakby na to nie spojerzec, Fonseca ma lepsze staty niz Pioli(bez jakiegos specjalnie natarczywego wglebiania sie w nie, bo on jeszcze trenerem Milanu nie zostal).Widzialem jego Lile wiele razy i moge powiedziec szatnie za nim stoi i jest konsekwetny w tym co robi. Nie bronie tego wyboru, tylko jak napisalem wczesniej widze w nim jakies ziarno logiki a tego ostatnio w Milanie brakowalo.
Mógłbyś przytoczyć je? Bo na pierwszy rzut oka Pioli w Milanie ma 1.89 punktów na mecz a Fonseca w Lille słabsza liga, mniejsza presja 1.79 a w Romie miał 1.76. Wrzuciłem wczoraj jak Fonseca sobie radził w wielkich meczach we Włoszech.

No i kluczowe pytanie - czy my chcemy zrobić upgrade Piolego z tego sezonu czy chcemy zrobić upgrade ogolnie. Bo jak to pierwsze to tak, tu praktycznie można każdego podać.

Z innych wiadomości nie wiem czy przypadek czy nie, ale Theo nie ma na filmiku promującym koszulkę na nowy sezon. Chyba, że kręcili spot gdy miał grypę.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 23 maja 2024, 13:19

A Gaspa nie możemy wyjac?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 maja 2024, 14:02

Dwie kampanie były robione jednocześnie. Milan Home i Milan Culture(w tej brał udział Theo).
Rezus pisze:
Nie czepiając się specjalnie @seba82 ale pewnie go będzie bronić i wrzucać staty z X
No widzisz, tak łatwo dajecie się zmanipulować fałszywą narracją, że jak ktoś przesadnie nie krytykuje i nie idzie wraz z narracją 90% ludzi tu piszących,to znaczy że broni albo chwali :wink:

Napisałem kilkukrotnie, że to nie jest mój wymarzony wybór,ot tyle. Napisałem też, że patrząc na jego styl prowadzenia Lille, bardzo blisko mu do Milanu z pierwszych sezonów Piolego i ma to sens. Tyle mojego komentowania Fonseci.
Jeszcze napisałem, że jest bezpieczniejszą opcją niż Van Bommel a chciałem najbardziej Motte.

Rozumiem wybór(jeśli już wybierać spośród nazwisk realnych i zdejmując Motte,bo Juve go wcześniej już zaklepało) i tyle w temacie. Nie będę wypisywał o Conte czy Pochu,bo jak widać to prasa narobiła szumu, którego nie było robiąc ludziom nadzieję.

Jeszcze był ten młody włoski trener co poszedł z Nicei do Ajaxu właśnie, ciekawe nazwisko,ono się przewijało obok Fonseci i Van Bommela.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 maja 2024, 14:09

:pijemy: bylyby jaja

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”