Kto bedzie mistrzem Niemiec w sezonie 05/06 ? - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

kto bedzie mistrzem :) ?

Bayern
36
53%
Schalke
6
9%
Leverkusen
7
10%
Bremen
5
7%
Hertha
3
4%
Stuttgart
1
1%
Dortmund
7
10%
inny
3
4%
Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 03 sie 2005, 18:11

Ja zaglosowalem na Schalke, bo musza oni cos w koncu wygrac. Po kupieniu Kuranyia beda oni chyba najlepsza druzyna w Niemczech. Licze tez na BVB i Werder Brema.

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 03 sie 2005, 18:52

Jako kibic Borussii zawsze wierzę w Mistrzostwo Niemiec. Czekam na tytuł od 2002 r. i oby tym razem udało się zdobyć mistrza. Ale będę zadowolony z któregokolwiek miejsca na pudle. :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 sie 2005, 0:01

Choć liczę na Borussię to obiektywnie rzecz biorąc to Bayern ma najsilniejszy skład i wątpię żeby ktokoliwek był w stanie go zdettronizować:( niestety...bo ale w tym SEZONIE Rosicky najlepszy zwodnik Bundesligi a Borussia na Mistrza :D hehe

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 07 sie 2005, 10:54

bagg pisze:Choć liczę na Borussię to obiektywnie rzecz biorąc to Bayern ma najsilniejszy skład i wątpię żeby ktokoliwek był w stanie go zdettronizować:( niestety...bo ale w tym SEZONIE Rosicky najlepszy zwodnik Bundesligi a Borussia na Mistrza :D hehe

a jak Rosicky odejdzie z BVB to juz przestajesz im kibicowac ?

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 07 sie 2005, 13:52

Nie lubie Bayernu, ale prawda jest taka ze sa najlepsii i maja najlepszy skład i to oni wywalcza tytol.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 sie 2005, 14:11

Bayern wcale nie jest aż tak bardzo poza zasięgiem jak tu piszecie. Przecież jest silne Schalke, które ma w składzie Sanda, Kuranyiego, Assamoah, przede wszystkim Lincolna, teraz doszedł świetny Ernst, dobry brakmarz i przyzwoita obrona. Dalej Stuttgart, który ma świetnego trenera, doszli Hitzlsperger,Gronkjaeer, Bierofka, gwiazda Tomasson, Magnin teraz ma przyjśc dobry oborńca Tudor z Juve. Werder mimo tego, że co roku ktoś odchodzi to w tym ktoś także przyszedł i mają bardzo dobrą pomoc - Borowski, Frings, Owomoyela, Micoud, świetny atak Klasnić-Klose którego nie trzeba reklamować. Te trzy kluby ostro namieszają i według mnie Bundesliga jest silniejsza niż w zeszłym sezonie i Bayernowi będzie trudno wywalczyc tytuł. Za tydzień mecz prawdy w Leverkusen.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 07 sie 2005, 14:19

Ebi pisze: Za tydzień mecz prawdy w Leverkusen.
nie sadze zeby mecz drugiej kolejki byl jakims meczem "prawdy" ... no jasne ze prestiz itd .. ale wynik tego meczu wcale jeszcze nie wskaze nam formy obydwu zespolow :wink:

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 07 sie 2005, 14:42

Ebi nie zapominaj, że Bayern ma: Kahna, Sagnola, Lahma, Ze Roberto, Schweinsteigera, Maakaya i być może zostatnie jeszcze Ballack. Może im będzie trudniej, niż zeszłym roku, ale te gwiazdy co wymieniłem wcześniej wzupelnosci wystarcza.

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 07 sie 2005, 14:46

rebuzz pisze:
Ebi pisze: Za tydzień mecz prawdy w Leverkusen.
nie sadze zeby mecz drugiej kolejki byl jakims meczem "prawdy" ... no jasne ze prestiz itd .. ale wynik tego meczu wcale jeszcze nie wskaze nam formy obydwu zespolow :wink:
Dokładnie przed rokiem Bayer wygrał 4-1, a końcowa tabela to wszyscy wiedzą jak wyglądała. Taka prawda że nawet po połowie sezonu nie można wytypowac pewniaka...przykładem jest Wolfsburg który po połowe sezonu był na wysokim miejscu, a skończył jak skończył.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 sie 2005, 14:53

Miałem na myśli to, że tam się okażę czy Bayern faktycznie będzie wymiatał przez cały sezon. A jeszcze zapomniałem wymienić wśród tamtych klubów HSV, które gra w finale Intertotto, a wpierwszym meczu wysoko wygrali z Norymbergą, która ma dośc ciekawy i nawet nie taki słaby skład - Mintal, Vittek, Polak. Więc nie jestem w 100 % pewien czy Bayern to az tak bardzo murowany faworyt. Może główny faworyt, ale nie tak zdecydowany. Okaże się po meczach z Leverkusen, Schalke i Stuttgartem. Z tym ostatni już raz przegrali.

Awatar użytkownika
Maniaczek[ACM]
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maniaczek[ACM] » 07 sie 2005, 15:01

Bayern wygra ponieważ mają zgrany zespół i bardzo silny atak :] nie ma porównywalnego w niemczech

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 07 sie 2005, 15:11

Stawiam na Bayern Monachium...są faworytami co roku do wygrania Bundesligi. Mają mocny i wyrównany skład. Są zgrani na boisku.
Wolałbym by Bundeslige wygrał Bayer Leverkusen ale to jest raczej niemozliwe :roll: chodz cuda się zdarzają :wink:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 07 sie 2005, 15:14

bayern Bayern BAYERN Bayern bayern Bayern Bayern a zebyscie sie kurde przeliczyli :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sie 2005, 15:21

ja jako jedyny zaglosowalem na "inny klub", i mam nadzieje, ze sie uda :)
moj typ to oczywiscie HSV :) po 1.kolejce nie jest zle :) spokojne zwyciestwo 3-0 z Nurnberg :) mysle, ze bedzie coraz to lepiej :)
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2005, 19:54 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sie 2005, 16:10

Ja osobiście zagłosowałem na Stuttgart ze względu na to, że ich lubie. Wątpie żeby to się sprawdziło, ale czas pokaże. Niewiem dlaczego sprzedali Kuranyi'ego i Hleba...Mam nadzieję, że trochę doświadczenia wniesie do tego zespołu Tomasson i że chociaż VFB zajmie dosyć wysoką lokatę (teraz nie mówię o mistrzostwie 8) )

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”