Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1055

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2014, 11:03

raczysz żartować. 1 ewentualnie, reszta nawet nie była blisko. To, że Pełka z Nahornym tak twierdzili, nie znaczy ze tak musi być.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 maja 2014, 11:41

Pare razy bramkarz Crystal Palace ewidentnie zagrywał ręką w polu karnym.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 07 maja 2014, 12:07

Ale bramkarz to chyba może grać rękoma w polu karnym? :brawo:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 maja 2014, 12:11

Chyba nie zrozumiałeś adresowanej do mnie ironii :P

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 07 maja 2014, 14:05

I jeszcze podpis: "Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart." :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2014, 15:16

Nie wiem czy fieldy kierował to do mnie ale

1 karny to faul na Januzaju- tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości choć fieldy może :wink:

Kolejne karne to ręki- no przepraszam ale nie były nastrzelone 2 razy gracz Hull lezac zgarniał piłke ręką , no i 4 Giggs podaje Bruce robi rękę(zwiekszona powierzchnia ciała) i ten kontakt powoduje ze nasz zawodnik nie odchodzi do piłki w polu karnym.

Mam nadzieje że ten tekst dotyczył meczu Liverpoolu bo jesli MU to pozostaje tylko napisać ze smutne jest to jak nielubienie innego klubu może powodować zły osąd :wink:

W tym gównianym sezonie sędziowie odbili sobie na nas z nawiązką przez wszystkie lata.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2014, 15:19

o karnych w meczu LFC pisalem oczywiście. Z tymi w meczu United sie zgadzam. Sam krzyczalem ze karny, najpierw jak Figueroa faulował Januzaja, potem jak reką zatrzymał piłkę, a komentatorzy krzyczeli, ze faulu nie było, bo patrzyli nie na to na co powinni... oni w ogóle co mecz źle interpretują faule, za każdym razem. Niedawno Ozil i Rosa byli faulowani w jakimś meczu, to Rudzki mówił, ze chcieli oszukać sędziego, choć faul był ewidentny.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 maja 2014, 21:28

Louis van Gaal w dzisiejszym wywiadzie dla BBC i Sky Sports potwierdził, że z wielką przyjemnością podejmie się pracy w Manchesterze United. 62-latek dodał także, że "Czerwone Diabły" są największym klubem na świecie. Można zatem oczekiwać, że ogłoszenie nowego menedżera jest już tylko formalnością.

- Dla każdego menedżera będzie to fantastyczne wyzwanie. Mam nadzieję, że będę tym jedynym. Musicie jednak zaczekać i zobaczyć, co się wydarzy - powiedział Holender. - Media przekonują, że wybór padł na mnie, ale najważniejsze jest to, czy tak też uważa Manchester United.

Podczas rozmowy w Hoenderloo, gdzie Holandia przygotowuje się do Mundialu w stronę van Gaala padło pytanie o ewentualną współpracę z Ryanem Giggsem. Ten przyznał, że nie może dać żadnej odpowiedzi, ponieważ oznaczałoby to, że jest on już menedżerem klubu, a tak nie jest.

Ciekawsza była odpowiedź na słowa jednego z dziennikarzy, który zapytał van Gaala o wiedzę na temat "Czerwonych Diabłów". Ten odparł w swoim stylu: - To bardzo głupie pytanie. Jak myślisz? United są największym klubem na świecie i miałbym nie posiadać takiej wiedzy?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 maja 2014, 8:15

Dla mnie to kolejny tylko i wyłącznie przejściowy trener dla tego klubu. Zgadzam się w pełni z opinia, że za jego rządów mogą zapanować w klubie porządki, ale będzie to krótkotrwały proces. A potem co? Miną 2-3 lata i znowu będziemy na gwałt szukać kolejnego? Na tą chwilę Giggs jest dużo korzystniejszym wariantem i może warto by było mu zaufać na dłużej. Od objęcia sterów na Old Trafford, przejrzał cały skład, dał zagrać każdemu zawodnikowi i (z wyśmienitym efektem) wprowadził dwóch kolejnych młodziaków do pierwszego zespołu. Piłkarze złapali wiatr w żagle, a mecze w ich wykonaniu da się normalnie oglądać. Ok, z Sunderlandem było beznadziejnie, ale tylko dlatego że Giggs zarotował, dał szansę np. Groszkowi od 1 minuty i trochę zmienił taktykę. Sezon jest stracony, więc można mu wybaczyć taki zabieg. Ostateczny przegląd kadry, przed zbliżającym się oknem transferowym, to ostatnia chwila by zamknąć listę tych którzy nas opuszczą i znaleźć tych, którzy ich zastąpią.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 maja 2014, 8:31

Bassu, tez chciałbym Giggsa jako menedżera ale jeszcze nie teraz. Teraz powinien przyjść ktoś doświadczony, z twarda ręką, ktoś kto to wszystko pouklada i z głową przebudowę zespół. Holender jest idealnym (jeśli chodzi o dostępność na rynku) wyborem. Giggs powinien zostać asystentem i przez te 2-3 sezony złapać trochę doświadczenia i wtedy przejąć zespół ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2014, 8:40

majer ma rację, a Bassu blefuje :wink:
Bassu pisze:Zgadzam się w pełni z opinia, że za jego rządów mogą zapanować w klubie porządki, ale będzie to krótkotrwały proces. A potem co?
Jak to co, zobacz co było po nim jak odchodził z Barcy, czy Bayernu... największe triumfy święcił w poprzednim stuleciu, ale to jednak uznany trener, z charakterem i silną ręką, czego na tę chwilę United własnie potrzeba. Giggs jest kolegą piłkarzy, sam Rooney niedawno z bananem na ustach mówił o nim per gaffer, bo nie mógł się przyzwyczaić. Piłkarze się powinni bać trenera, wtedy go słuchają, jak jest ich kolegą, to różnie to bywa.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 maja 2014, 12:09

Rozumiem Bassu. Może boi się, że Van Gaal jednak nie wysłucha tych modłów zwolenników transferów i nie wyda ponad 100 mln funtów w okienku :D Wszak to nie w stylu Holendra...

Jak dla mnie na chwile obecna to kandydat idealny. Świetny taktyk, silny charakter, lubiący stawiać na młodzież, a do tego preferujący nowoczesny i ofensywny futbol. Czego chcieć więcej? Im więcej czytam o Van Gaalu tym bardziej mi się to wszystko podoba.

Giggs? Po nieudanym eksperymencie z Moyesem potrzeba kogoś, kto nawróci ten klub na prawidłowe tory.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 maja 2014, 12:55

red85 pisze:Rozumiem Bassu. Może boi się, że Van Gaal jednak nie wysłucha tych modłów zwolenników transferów i nie wyda ponad 100 mln funtów w okienku Wszak to nie w stylu Holendra...

Jak dla mnie na chwile obecna to kandydat idealny. Świetny taktyk, silny charakter, lubiący stawiać na młodzież, a do tego preferujący nowoczesny i ofensywny futbol. Czego chcieć więcej? Im więcej czytam o Van Gaalu tym bardziej mi się to wszystko podoba.
Tak samo śpiewałeś o Moyesie rok temu. Mam nadzieję,że tym razem nie wycofasz się ze swoich wypowiedzi (proroczych jak wczorajszy deszcz zresztą).

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 08 maja 2014, 13:11

PSG prowadzi rozmowy z United w sprawie Januzaja, czy to bzdury wyssane z palca?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 maja 2014, 13:13

Bzdury. podpisał niedawno nowy kontrakt.
Tak samo śpiewałeś o Moyesie rok temu. Mam nadzieję,że tym razem nie wycofasz się ze swoich wypowiedzi (proroczych jak wczorajszy deszcz zresztą).
Za Twoje insynuacje powinno być ostrzeżenie. Kolejny raz gadasz o rzeczach, które nie miały miejsca.

Specjalnie wyszukałem swoje posty

Postprzez red85 » Śr 08.05.2013 10:37
Nie, nie i jeszcze raz nie. My mamy grać ofensywnie, po ziemii, a nie jak Everton. Dziękuję.
Moyes jest tam trenerem nie od dziś. Jeśli w tyle lat nie potrafił zbudować drużyny, która potrafi grać w innym stylu to jestem skłonny jednak trzymac się swojego zdania, że po prostu taki sposób gry(konstruowania akcji)preferuje.
Tyle tylko, że Moyes nie prowadzi swojej drużyny 2, 3 sezony, a o wiele, wiele dłużej. Miał więc sporo czasu, żeby zbudować ekipę, która gra inną piłkę. Inni potrafili nawet za małą kasę (patrz np. Swansea). Po prostu taki styl chyba jest mu najbliższy i o to się najbardziej martwię.
Przeproś, albo zamilcz na wieki. Dziękuję.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 13:22 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”