Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1008

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 sty 2014, 11:01

red85 pisze:Myślałem początkowo, że dyskusja o Oscarze to jakiś żart, ale jak zobaczyłem kto to wszystko zapoczątkował, to przestałem się dziwić. Nie ma co więcej komentować, bo mgiggs w zasadzie wszystko wyjaśnił.
Myślałem, że jak się wchodzi na forum to się ma coś do napisania, a nie napina, że nie ma czego komentować. Jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to już nie mój problem. :wink:

Tak tak, Woodward nagle okazuje się geniuszem bo mu JEDEN transfer się udał. Szkoda, że latem tak dawał dupy. :whistle:

E: Baines zostaje w Evertonie- i dobrze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 sty 2014, 11:27

Problem masz - puszczasz gafe za gafą, ale muszę przyznać, że piszesz starannie, więc mało kto się czepia.

Woodward nie jest nagle geniuszem. Tak jak był obiektem krytyki w lecie i wypominano mu wszystko co mozna było, tak wychodzi na to, że transfer Maty przeprowadził wzorcowo, wiec słowa uznania się należą.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 sty 2014, 13:57

Angielska prasa ma to do siebie, że lubi szukać rewelacji i chwytliwych historii. Adnan Januzaj, wątek miłosny, pieniądze, akcja. Prawie jak James Bond, prawie jednak robi dużą różnicę. Ostrzegamy, sprawę traktujemy z przymrużeniem oka!

Wszystko zaczęło się nigdzie indziej, jak w internecie, historia niczym z brazylijskiej telenoweli, ona 25 lat, on 18. Melissa umówiła się z zawodnikiem przez internet. Lecz nic nie potoczyło się po jej myśli.

To musiał być szok, dla dużo starszej kobiety, kiedy na randkę Adnan Januzaj stawił się w klubowym dresie. Młody zawodnik musiał dodatkowo przyprawić o zawał 25-letnią kobietę, kiedy to ona była kierowcą i to ona przybyła po zawodnika swoją Fiestą z rogu ulicy, gdzie Januzaj wcześniej spotkał się ze swoją mamą. Lecz to co zdarzyło się później, musiało całkowicie wstrząsnąć kobietą!

Melissa liczyła na uroczysty wieczór, pełen romantyzmu i wystawności. Nic z tego! Para wybrała się do zwykłej knajpki, a zawodnik wydał oszałamiające 18 funtów, no przecież jak on tak może skoro zarabia 30 tysięcy funtów tygodniowo Melisso!

Umówiliśmy się przez internet, liczyłam na dużo więcej. Musiałam zapłacić za parking, odebrałam go z rogu ulicy, gdzie wcześniej widział się ze swoją mamą. Liczyłam na to, że przyjedzie jakimś fajnym samochodem, a to ja musiałam przyjechać swoją Fiestą.

To był szok jak zobaczyłam go w dresie, przygotował się na wieczór, na włosy i makijaż wydałam 30 funtów! Zawiodłam się również na miejscu, zwykle do takich knajpek wybieram się ze znajomymi, a nie na romantyczne kolacje!

Obrazek

HAHA :roftl3:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2014, 14:20

Nikt tutaj Edowi nie stawia pomnika choć trzeba przyznac że pod względem sponsorskim spisuje się kapitalnie.Nie rozumiem czemu nie można go pochwalic za dobrą robote?

Widzisz Bassu- sam napisałeś że sprawa była łatwa i logiczna do przeprowadzenia. Jak widać nie była.

teraz czekam aż Mata odpowie na boisku i nastuja w 1 meczu tyle asyst co OScar w cały sezonie Prem :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 sty 2014, 14:37

Mata z 8.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 sty 2014, 20:35

Nie jestem w stanie zrozumieć jak można sie jarac tym, ze zostały ujawnione tak tajne informacje dotyczące transferu Maty. Za Fergusona wszystko było ścisłe tajne, a już nie wspomnę ze niewyobrażalne było włączanie piłkarzy we wszystkie spekulacje i plany transferowe tak jak to sie teraz robi z Roonyem. Dzięki takim informacjom kluby mogą przecież zawyżać ceny za swoich zawodników, a zaglowanie nazwiskami zawodników z najwyższej klasy, niszy autentyczność klubu.

Dla mnie czymś oczywistym było, ze Woodward musiał unikać bezpośrednich negocjacji bo na pewno w transakcje włączono by Rooneya. Tak wiec nie jest to jakaś wielka, jak piszą moi fanatyczni krytycy, sprawa i ogromny zabieg, tylko niepotrzebnie nagłośniona (piszą o tym prawie wszystkie dzienniki w Anglii) normalna, profesjonalnie załatwiona transakcja. Gdyby Mata przechodził do Realu albo City, nikt nie robiłby z tego anomalii, tylko wykorzystanie faktu że nadarza sie okazja kupienia zawodnika najwyższej klasy, wartego grubych pieniędzy bo Mou go u siebie nie chce. I nawiasem mówiąc, nie wyobrażam sobie sytuacji, ze dając Rooneyowi nowy kontrakt, damy tez zapis o tym że będzie informowany o polityce transferowej. Piłkarz jest od grania, a nie kupowania innych piłkarzy. Zresztą już widzę jak zareagowaliby na to inni zawodnicy Manchesteru. O wszystkim piszą gazety.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 sty 2014, 9:50

Dobra Arwin! :lol:

Niezła beka z typiary. Mógł (a może to zrobił) jeszcze ją wyruchać w kiblu w tej knajpie i miałaby full pakiet. Januzaj obwieziony, zapłacił 18 funtów, najedzony, robota zrobiona... :o

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 sty 2014, 16:49

Dziś wieczorem przed Moyesem okazja na pobicie kolejnego rekordu. Podobno Cardiff ostatni raz ograło Manchester United w kwietniu 1954.

Mata zagra?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 sty 2014, 17:01

Pewnie tak.

Fabio sprzedany do Cardiff, Zaha na wypożyczeniu. Trochę szkoda Brazylijczyka, tak naprawdę to nigdy nie dostał prawdziwej szansy w MU, nawet takiej jak Buttner. A nie zapominajmy, że w pewnym momencie zapowiadał się lepiej niż Rafael. Trudno się mówi choć niezrozumiałe jest dla mnie stawianie na Holendra jako zmiennika Evry. Gość wygląda jak piłkarz z kompletnie innej bajki, potrafi pociągnąć z przodu ale na tyłach to epoka kamienia łupanego. Fabio ma od niego znacznie większe możliwości, których jednak nigdy nie potrafił sprzedać. Życzę mu jak najlepiej, oby pod okiem Ole jeszcze pokazał na co go stać.

Sytuacja Zahy była już omawiana. Wypożyczenie do klubu walczącego o utrzymanie, w dodatku pod wodzą przychylnego MU Solskjaera to najlepsze co mogło go spotkać. Teraz wszystko zależy od niego, jak da dupy to tylko na własne życzenie.

Transfer Maty jakby dał trochę nowej nadziei i kibicom, i w klubie, i Moyesowi. Sezon raczej na pewno pójdzie na straty, wszystko na to wskazuje ale w tej całej beznadziei pojawiło się jakieś światełko. Wizji gry tej drużyny jak nie było tak pewnie w najbliższym czasie nie będzie ale po ostatnich wynikach i ogólnym poczuciu tragedii wreszcie po zachowaniu ludzi związanych z MU widać jakiś entuzjazm i wiarę. Daleki jestem od optymizmu ale oby to zwiastowało lepsze czasy. Jak pisałem wcześniej, mocny transfer był potrzebny temu zespołowi i oby teraz okazał się odpowiednim bodźcem.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 28 sty 2014, 18:09

Karierę Fabio do tej pory można określić 1 słowem - dziwna... Przychodząc na Old Trafford miał nawet łatkę tego lepiej rokującego z braci da Silva. Jak obaj byli nastolatkami zapowiadało się, że na lata United może mieć bliźniacze boki obrony, niestety Fabio nie wystrzelił nigdy na miarę potencjału. Miał ciekawy epizod kiedy Fergie ustawiał go na prawej obronie i nawet zaczął tam finał LM z Barceloną w 2011. Może tak naprawdę nie dostał szansy na wybicie się tak jak Rafael, konkurent w postaci Evry tego mu na pewno nie ułatwił. Rafael miał jednak prościej, bo od czasów Nevilla chyba nie było pewniaka na tej pozycji, Brown już więcej czasu spędzał na leczeniu, a O'Shea był świetnym piłkarzem do rotacji, ale pewnego poziomu z przodu nie mógł przeskoczyć. W każdym razie szkoda, mogło to się inaczej potoczyć. Może znowu Rafael dostanie kopa jak brat pójdzie gdzie indziej.

Nie mogę się doczekać dzisiejszego meczu, tylko czemu w tym samym czasie są derby Liverpoolu? Ale debiutu Maty nie odpuszczę.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 28 sty 2014, 19:24

Niektorzy z was zapominają chyba, że Fabio w karierze przeszkadzały głównie kontuzje ;)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 sty 2014, 19:54

Man United starting XI vs Cardiff: De Gea; Rafael, Smalling, Evans, Evra; Valencia, Jones, Giggs, Young; Mata, van Persie.

Man United subs: Lindegaard, Cleverley, Fletcher, Januzaj, Kagawa, Hernandez, Rooney.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 sty 2014, 20:28

Januzaj na ławce, Giggs w wyjściowej 11, Moyes w swoim stylu :roftl3:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 sty 2014, 20:32

Młodego czasem trzeba zluzować, więc decyzja w miarę zrozumiała. Każdy wie jaką mamy kadrę, też mi nie w smak oglądać po raz kolejny Antka, Younga czy człapiącego Giggsa. Tym dysponujemy, tym gramy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 sty 2014, 20:34

Bassu pisze:Januzaj na ławce, Giggs w wyjściowej 11, Moyes w swoim stylu
Lepiej zajechać Januzaja w młodym wieku i wystawiać w każdym kolejnym meczu? Wrócił Van Persie, jest Mata a rywalem słabiutkie Cardiff więc nie rozumiem stanowiska :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”